Onda jednostavno nemas pojma o kosarci.AlphonseKauders je napisao/la:Ne slažem se ni za jednog, eto šta ćemo sad?Epidaurus je napisao/la:Wade, Iverson, West, Drexler, Manu, Harden, Richmond, Allen, Miller ovako na prvu bez pretjeranog razmisljanja su svi bolji igraci od Drazena.AlphonseKauders je napisao/la:
A, ovo da nije na svojoj poziciji (SG) TOP 20 - to je tako jedna niđe veze tvrdnja, da nemam riječi da opišem svoje čuđenje. Haj Bryant i Jordan, ok, ali ostali - nikad...
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA sezona 2016/2017
Bojim se da se nece sloziti ni da nema pojma o kosarci 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
reddevil96
- Kontakt:
Pa jbt ne shvacam kako pojedinci mogu svrstavat Dražena na treće mjesto na poziciji šutera u nba ligi, odrigrao je samo 3 sezone nazalost poginuo je premlad
Ali nemojte pretjerivat s veličanjem njega jer je i bez veličanja legenda, ne znamo kakvu je karijeru mogao ostvariti da je igrao jos 10 godina pa prema tome mora se priznati da su Wade Allen i ostali šutera koje ste tu nabrojali napravili veću Nba karijeru Od Dražena
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali nemojte pretjerivat s veličanjem njega jer je i bez veličanja legenda, ne znamo kakvu je karijeru mogao ostvariti da je igrao jos 10 godina pa prema tome mora se priznati da su Wade Allen i ostali šutera koje ste tu nabrojali napravili veću Nba karijeru Od Dražena
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ne znam - ja i ne pokušavam da umanjim Dirkovu vrijednost (nema sumnje jedan od najboljih svih vremena) ja samo želim da se opreznije koriste riječi "SVIH VREMENA", jer ta vremena nisu jedna konstanta u kojoj su svi imali jednake uslove.
Dirk da je došao 1989. u NBA bi 5 godina mahao peškirom na klupi, takav je tad odnos bio prema Evropljanima, za razliku od sada kada se dovode 18-godišnji klinci i daje im se šansa od starta.
Meni je iskreno žao vidjeti da se toliko pokušava degradirati kvalitet Dražena Petrović iz prostog razloga jer nije igrao dovoljno dugo u NBA da bi se mogao izvući bilo kakav zaključak o tome ko je bolji igrač.
Kratka poenta - Dirk je vrh, ali Dražen nimalo tu ne zaostaje igrački. Eto, neću se više raspravljati, jer se nećemo međusobno ubijediti:))
Dirk da je došao 1989. u NBA bi 5 godina mahao peškirom na klupi, takav je tad odnos bio prema Evropljanima, za razliku od sada kada se dovode 18-godišnji klinci i daje im se šansa od starta.
Meni je iskreno žao vidjeti da se toliko pokušava degradirati kvalitet Dražena Petrović iz prostog razloga jer nije igrao dovoljno dugo u NBA da bi se mogao izvući bilo kakav zaključak o tome ko je bolji igrač.
Kratka poenta - Dirk je vrh, ali Dražen nimalo tu ne zaostaje igrački. Eto, neću se više raspravljati, jer se nećemo međusobno ubijediti:))
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ma ja "vidi mu glave", "nema pojma", to su ti argumenti. Mogu i ja isto tako - vas dvojica nemate pojma o košarci. Šta ćeš na to odgovoriti?Epidaurus je napisao/la: Onda jednostavno nemas pojma o kosarci.
Mislim da je prije da ste potpali pod uticaj američkog marketinga, ali hajde, ja sam napisao ono što sam napisao i ostajem pri tome, a vi i dalje poredite kruške i jabuke...
Covjek nije igrao dovoljno dugo u NBA-u i to je to. Malo ga je glupo porediti sa Dirkom jer je ovaj mljeo godinama a nazalost Drazen nije imao sansu da dokaze da i on to moze. Da se Ronaldo nije oporavio posle povrede koljena da li bi bio smatran najvecim svih vremena jer je imao dvije Zlatne lopte sa 22 godine ? Takva poredjenja pravite, da je ovo da je ono al nije
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
Pa sta ti trebam argumentovat kad lupis da su samo Jordan i Kobe bolji bek suteri u historiji kosarke od Drazena ? Zar je stvarno bitno objasnjavat zasto su Wade, Iverson, Drexler, Richmond, Manu, West, Allen, Miller i slicni bolji igraci od Drazena ?AlphonseKauders je napisao/la:Ma ja "vidi mu glave", "nema pojma", to su ti argumenti. Mogu i ja isto tako - vas dvojica nemate pojma o košarci. Šta ćeš na to odgovoriti?Epidaurus je napisao/la: Onda jednostavno nemas pojma o kosarci.
Mislim da je prije da ste potpali pod uticaj američkog marketinga, ali hajde, ja sam napisao ono što sam napisao i ostajem pri tome, a vi i dalje poredite kruške i jabuke...
dodao bih još par imena pa i stojakovića, iako je on druga pozicijaEpidaurus je napisao/la:Pa sta ti trebam argumentovat kad lupis da su samo Jordan i Kobe bolji bek suteri u historiji kosarke od Drazena ? Zar je stvarno bitno objasnjavat zasto su Wade, Iverson, Drexler, Richmond, Manu, West, Allen, Miller i slicni bolji igraci od Drazena ?AlphonseKauders je napisao/la:Ma ja "vidi mu glave", "nema pojma", to su ti argumenti. Mogu i ja isto tako - vas dvojica nemate pojma o košarci. Šta ćeš na to odgovoriti?Epidaurus je napisao/la: Onda jednostavno nemas pojma o kosarci.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ma kako ne zaostaje kad je ovaj uradio 20 puta vise u nba. Mjesas cisti talent sa svih vremena, TMac je po cistom talentu ispred Drexlera, AI itd. Ali ne moze se on na all time listi stavljat ispred AI, Drexlera kad su ovi odigrali hejbet sezona na visokom nivou za rszliku od njeg.AlphonseKauders je napisao/la:Ne znam - ja i ne pokušavam da umanjim Dirkovu vrijednost (nema sumnje jedan od najboljih svih vremena) ja samo želim da se opreznije koriste riječi "SVIH VREMENA", jer ta vremena nisu jedna konstanta u kojoj su svi imali jednake uslove.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ima i 2 titule.filip13 je napisao/la:
Ostvareniji je sa reprezentacijom jer je imao daleko bolje saigrace ,dirk je sa jedva prosjecnim evropskim saigracima osvajao medalje na velikim takmicenjima,a ima i vise od 10000 poena vise u karijeri od gasola
Ima 2 titule sa Kobijem, k'o sto Bosh ima sa LeBronom, bukvalno. Dirk 15 godina bio prvi igrac ekipeNEZALAGANJE je napisao/la:Ima i 2 titule.filip13 je napisao/la:
Ostvareniji je sa reprezentacijom jer je imao daleko bolje saigrace ,dirk je sa jedva prosjecnim evropskim saigracima osvajao medalje na velikim takmicenjima,a ima i vise od 10000 poena vise u karijeri od gasolaA sta je sa skokovima(gdje su u 300 skokova ali sa 3 sezone manje Paua),ass,blokadama?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Bio je i Pau prvi igrac svoje ekipe,ali su mu saigraci bili za ku.rac pa nije mogao ni do POa.E to je isti onaj argument kad kazes da ima 2 titule sa Kobem.Tu si,gdje si.Usput,ja pricam o cistom kosarkaskom talentu,ako cemo odbaciti dostignuca.Pau je daleko raznovrsniji igrac i moze se raspravljati ko je bolji izmedju njih dvojice,te nema sanse da je to tako jednosmjerno u korist Dirka.alemsa je napisao/la:Ima 2 titule sa Kobijem, k'o sto Bosh ima sa LeBronom, Dirk 15 godina bio prvi igrac ekipeNEZALAGANJE je napisao/la:Ima i 2 titule.filip13 je napisao/la:
Ostvareniji je sa reprezentacijom jer je imao daleko bolje saigrace ,dirk je sa jedva prosjecnim evropskim saigracima osvajao medalje na velikim takmicenjima,a ima i vise od 10000 poena vise u karijeri od gasolaA sta je sa skokovima(gdje su u 300 skokova ali sa 3 sezone manje Paua),ass,blokadama?
P.S.Mozemo i detaljnije secirati...
Dirk daleko,daleko bolji scorer ali ni Pauu ne fali napadackog arsenala.Obojica vrlo slicni skakacki,a nisu bili ni kakvi defanzivci s tim da je Pau ipak jedan od All time lidera u blokadama pa to upucuje da je bolji od Dirka,te je daleko bolji ass.Znaci,puno raznovrsniji.
Kad je Pau bio superstar? Dirk je godinama vazio za u i oko top 5 igraca lige, cijele 00e skoro je bio superstar i vise
inace dirk kad je uzeo titulu igrao s superstarima, chandlerom bareom i slicnim
Pau presao u Spurse pa odjednom nije toliko ispod Dirka ... Ja Paua obozavam i ne postoji mi drazi visoki igrac u ligi al je realnost da je Dirk znacajno ispred njega. Nije sa to razlika od dvije klase ali prednost je sigurno osjetna. Jbt pa covjek je one njemacke amatere 2005. godine odveo do srebra na Eurobasketu sam samcat, a u finalu 2011. dobio veliku trojku Heata na vrhuncu karijere i to jos bolestan. Jest Pau raznovrsniji al nije Dirkov rang. I Hakeem je raznovrsniji centar od Jabbara npr al nije njegov rang.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema on veze sa SA i ako ti je to jedini argument,zaobidji me sa svojim postovima.Po meni predbost nije osjetna.I rekao sam vec ako ces ubacivati ta neka dostignuca Pau ih ima vise tako da se moze raspravljati samo o talentu.Ne bih se slozio da nije Dirkov rang jer sve upucuje na to da jeste.Teska odluka,i jako su blizu za razliku of nekog misljenja ovdje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I igrao u daleko boljoj ekipi od Grizzliesa koji su bili podrum lige a Pau ih sam nosio,ali se jbg ne pominje i ne prica se o podrum timovima.A kasnije kad je presao u bolju ekipu,e onda jbg titule nemaju znacaj jer je igrao s Kobeem.alemsa je napisao/la:Kad je Pau bio superstar? Dirk je godinama vazio za u i oko top 5 igraca lige, cijele 00e skoro je bio superstar i vise
Po dostignucima u NBA i nisu bas blizu, jedina Pauova prednost je to je bio 2 puta prvak (ali sa koiko puta jacim timom i to jos kao 2. igrac ekipe za razliku od Dirka). Dirk 13 puta AS i 12 All NBA timova (5 prvih, 4 druga i 3 treca), Pau 6 puta AS i 4 All NBA tima (dva duruga i dva treca). Znacajna prednost rekao bih. Pau je sto se reprezentativne karijere tice mozda i ispred svih Euro igraca ikad al treba uzeti u obzir da je ta spanska generacija zadnjih 10 godina bila Euro dream team dok je Dirk igrao sa invalidima i opet im uspio donijeti jedno srebro i jednu bronzu.
Ne, ne moze se porediti jer je Dirk svemirski brod za ta tri igraca. Svakako igracine, ali mi to dodje kao da neko poredi Messija i Owena. Otprilike ta razlika.AlphonseKauders je napisao/la:
Ne može se porediti, jer je neuporediv kontekst. Igračke kvalitete su u 5 deka, barem Dražena i Dirka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.