Prije bih rekao da se od Dirk-a pravi mit, nego što ja pravim mit o Draženu. Rekao bi čovjek kad čita da je Dirk imao 15 NBA titula uz prosjeke od 30 poena, a Dražen osvojio 1x jedva Kup Radivoja Koraća, a i to jer su mu saigrači bili dobri.Epidaurus je napisao/la:Ne popusta majstor s mitomanijom o Drazenu
Dražen i Dirk ne igraju iste pozicije.
Dražen i Dirk nisu došli sa isto godina i u istom periodu u NBA.
Dražen je u NBA igrao 4 sezone, Dirk 19.
Poenta je - igrački su obojica bili vrh i slične kvalitete ( za svoje pozicije), s tim da nikad nećemo saznati koje mitološko biće bi Dražen postao da je draftovan s 20 godina u NBA kao Dirk i da mu je data šansa kakva je data Dirku - ili obrnuto, šta bi bilo da je Dirk u 25 godini života iz Evrope došao u NBA 1989. godine, kada su na Evropljane gledali kao košarkaške neandertalce i paćenike, pa da dobijemo pravi odgovor.
Kao što pišete - ŠBB KBB situacija.
Dirk je najbolji evropski igrač u posljednjih 20 godina (ovo i ja tvrdim), a za neke i najbolji evropski igrač ikad (ponavljam - neuporedivo kao poređenje Pele/Maradona - Messi/Ronaldo, obzirom na vrijeme u koje su igrali i kakva je igra u to doba bila), s tim da je to meni Dražen i to je to ukratko.