NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- BuffonGigi
- Kontakt:
Re: Svaštara
Druze izjave Reggie Millera su ravne Barkleyevim, svaka mu cast kao igracu i suteru ali njegove misli i nisu bas referentna tacka u kosarci.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- BuffonGigi
- Kontakt:
I necu ja sad sporiti Drazena kao kosarkasa, niti njegov talent. Ne mogu jer nisam ga gledao jbg tek sam u osnovnu krenuo kad je poginuo. Ali mi ovdje ne pricamo o talentu i sta bi bilo kad bi bilo. Pa sta da se Penny nije onoliko ispovredjivao? Sta da su koljena T Maca ostala jos koju sezonu citava, itd... Ovdje pricamo o karijerama i zaostavstini. Ako cemo po talentu i slicnim stvarima, onda je za mene Sabonis najbolji Evropljanin koji je uzeo loptu u ruke.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Re: NBA sezona 2016/2017
Monolog je napisao/la:Na prvu, pa da vidimo:AlphonseKauders je napisao/la:A, ovo da nije na svojoj poziciji (SG) TOP 20 - to je tako jedna niđe veze tvrdnja, da nemam riječi da opišem svoje čuđenje. Haj Bryant i Jordan, ok, ali ostali - nikad...
Jordan, Bryant, West, Wade, Iverson, Draxler, Reggie Miller, Ray Allen.
I, da, nije to toliko nemoguće porediti - klasa = klasa, nebitno u kojem periodu da su igrali. S tim da se mijenjaju neki/mnogi parametri. Šta misliš što Messija smatraju najvećim ikad? Jednostavno, ne gledaju isključivo statistiku u tim situacijama, jer da se samo to gleda, onda bi i Romario bio na vrhu svih mogućih lista kad se govori o najboljim fudbalerima.
Elem, ispade da su Dražena gledali samo oni koji ovdje pišu kako je on najbolji. Mi, ostali, koji smo mišljenja kako on ipak ne spada u samu kremu NBA lige kad se govori o SG-ovima ili kako nije najbolji Evropljanin svih vremena, očigledno nismo gledali Dražena ili se vodimo isključivo sadašnjošću. Eh, prika, nije to baš tako.
Pogledaj samo koliko igrača i koji su to igrači zabili više od 30.000 poena. NBA je u pitanju, nije riječ o nečem lijevom. Dalje, Dirk je uz Duncana, Malonea, Barkleya i Garnetta najbolja četvorka ikad. Četvorka.
O tome kako je bukvalno sam nosio Dallas do titule, kako je pobijedio bukvalno dream team Miamija je također nešto što ide u prilog Dirku. Ali, da, mi smo subjektivni, dok si ti objektivan sa pričom kako su samo Jordan i Kobe bolji od njega.
i sa pricom da je petrovic ravan dirku pojedinci hoce da kazu da je petrovic ravan i barkley,garnettu,da je bolji od mchalea
Onda jednostavno nemas pojma o kosarci.[/quote]Epidaurus je napisao/la:Ne slažem se ni za jednog, eto šta ćemo sad?AlphonseKauders je napisao/la:Wade, Iverson, West, Drexler, Manu, Harden, Richmond, Allen, Miller ovako na prvu bez pretjeranog razmisljanja su svi bolji igraci od Drazena.Epidaurus je napisao/la:
A, ovo da nije na svojoj poziciji (SG) TOP 20 - to je tako jedna niđe veze tvrdnja, da nemam riječi da opišem svoje čuđenje. Haj Bryant i Jordan, ok, ali ostali - nikad...
najblaze receno
reddevil96 je napisao/la:Pa jbt ne shvacam kako pojedinci mogu svrstavat Dražena na treće mjesto na poziciji šutera u nba ligi, odrigrao je samo 3 sezone nazalost poginuo je premlad
Ali nemojte pretjerivat s veličanjem njega jer je i bez veličanja legenda, ne znamo kakvu je karijeru mogao ostvariti da je igrao jos 10 godina pa prema tome mora se priznati da su Wade Allen i ostali šutera koje ste tu nabrojali napravili veću Nba karijeru Od Dražena
Sent from my iPhone using Tapatalk
4
AlphonseKauders je napisao/la:Ne znam - ja i ne pokušavam da umanjim Dirkovu vrijednost (nema sumnje jedan od najboljih svih vremena) ja samo želim da se opreznije koriste riječi "SVIH VREMENA", jer ta vremena nisu jedna konstanta u kojoj su svi imali jednake uslove.
Dirk da je došao 1989. u NBA bi 5 godina mahao peškirom na klupi, takav je tad odnos bio prema Evropljanima, za razliku od sada kada se dovode 18-godišnji klinci i daje im se šansa od starta.
Meni je iskreno žao vidjeti da se toliko pokušava degradirati kvalitet Dražena Petrović iz prostog razloga jer nije igrao dovoljno dugo u NBA da bi se mogao izvući bilo kakav zaključak o tome ko je bolji igrač.
Kratka poenta - Dirk je vrh, ali Dražen nimalo tu ne zaostaje igrački. Eto, neću se više raspravljati, jer se nećemo međusobno ubijediti:))
ja ne umanjujem drazenov uspjeh,vec sam spomenuo da je prvi evropjanin koji je bio izabran u nba najbolje petorke,i jos je uz to bek,ali to je to,nema on u najjacoj ligi svijeta vise od toga,treba li nabrajati dirkove nagrade,petorke,titule,ili cemo pisati SBB KBB ?
alemsa je napisao/la:Ma kako ne zaostaje kad je ovaj uradio 20 puta vise u nba. Mjesas cisti talent sa svih vremena, TMac je po cistom talentu ispred Drexlera, AI itd. Ali ne moze se on na all time listi stavljat ispred AI, Drexlera kad su ovi odigrali hejbet sezona na visokom nivou za rszliku od njeg.AlphonseKauders je napisao/la:Ne znam - ja i ne pokušavam da umanjim Dirkovu vrijednost (nema sumnje jedan od najboljih svih vremena) ja samo želim da se opreznije koriste riječi "SVIH VREMENA", jer ta vremena nisu jedna konstanta u kojoj su svi imali jednake uslove.
Dirk da je došao 1989. u NBA bi 5 godina mahao peškirom na klupi, takav je tad odnos bio prema Evropljanima, za razliku od sada kada se dovode 18-godišnji klinci i daje im se šansa od starta.
Meni je iskreno žao vidjeti da se toliko pokušava degradirati kvalitet Dražena Petrović iz prostog razloga jer nije igrao dovoljno dugo u NBA da bi se mogao izvući bilo kakav zaključak o tome ko je bolji igrač.
Kratka poenta - Dirk je vrh, ali Dražen nimalo tu ne zaostaje igrački. Eto, neću se više raspravljati, jer se nećemo međusobno ubijediti:))
@alem objasnio
NEZALAGANJE je napisao/la:Ima i 2 titule.filip13 je napisao/la:
Ostvareniji je sa reprezentacijom jer je imao daleko bolje saigrace ,dirk je sa jedva prosjecnim evropskim saigracima osvajao medalje na velikim takmicenjima,a ima i vise od 10000 poena vise u karijeri od gasolaA sta je sa skokovima(gdje su u 300 skokova ali sa 3 sezone manje Paua),ass,blokadama?
2 titule sa bryantom u ekipi a dirk 1 sa ostarjelim kiddom,terryem
na strani gasola,a zar sam negdje napisao da je dirk u svakoj stat. kategoriji bolji?
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 08 mar 2017, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne bih rekao da je blizu uopšte, ali eto, kako god. Dirkovi prosjeci u playoffuNBA champion (2011)
NBA Finals MVP (2011)
NBA Most Valuable Player (2007)
13× NBA All-Star (2002–2012, 2014–2015)
4× All-NBA First Team (2005–2007, 2009)
5× All-NBA Second Team (2002, 2003, 2008, 2010, 2011)
3× All-NBA Third Team (2001, 2004, 2012)
50–40–90 club (2007)
NBA Three-Point Shootout champion (2006)
NBA Shooting Stars champion (2010)
Career totals: 30005p, 10789s, 1152a, 1206b, 1152u
Career averages: 21.8p, 7.8s, 2.5a, 0.9b, 0.8u
Playoffs totals: 3663p, 1446s, 360a, 149u, 129b
Playoffs averages: 25.3p, 10s, 2.5a, 1u, 0.9b
vs
2× NBA champion (2009, 2010)
6× NBA All-Star (2006, 2009–2011, 2015, 2016)
2× All-NBA Second Team (2011, 2015)
2× All-NBA Third Team (2009, 2010)
NBA Rookie of the Year (2002)
Career totals: 19754p, 10402s, 3601a, 1829b, 570u
Career averages: 18p, 9.5s, 3.3a, 1.7b, 0.5u
Playoffs totals: 1945p, 1108s, 393a, 217b, 64u
Playoffs averages: 16.9p, 9.6s, 3.4a, 1.9b, 0.6u
alemsa je napisao/la:Kad je Pau bio superstar? Dirk je godinama vazio za u i oko top 5 igraca lige, cijele 00e skoro je bio superstar i vise
covjek bio mvp u vrijeme prime bryanta,jamesa,duncana,garnetta,nasha,4 puta u prvoj petorci lige,i pau koji nikad nije bio u najboljoj petorci lige,je li se i to ne moze porediti?
Epidaurus je napisao/la:Po dostignucima u NBA i nisu bas blizu, jedina Pauova prednost je to je bio 2 puta prvak (ali sa koiko puta jacim timom i to jos kao 2. igrac ekipe za razliku od Dirka). Dirk 13 puta AS i 12 All NBA timova (5 prvih, 4 druga i 3 treca), Pau 6 puta AS i 4 All NBA tima (dva duruga i dva treca). Znacajna prednost rekao bih. Pau je sto se reprezentativne karijere tice mozda i ispred svih Euro igraca ikad al treba uzeti u obzir da je ta spanska generacija zadnjih 10 godina bila Euro dream team dok je Dirk igrao sa invalidima i opet im uspio donijeti jedno srebro i jednu bronzu.
4 prve petorke ima dirk,ne 5
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:pitam je li bio bolji igrac od te trojice,je li imao bolju karijeru,od drexlera,pippena,millera?lumani je napisao/la:Od Drexlera nije bio bolji a od Reggia po talentu jeste...
Jeste od Reggia one 2 sezone..Od Drexlera nije a znamo zasto..Pippen je druga pozicija.
pitam je li drazen bio bolji igrac od millera,pippena,nemoj molim te to druga pozicija,znas i sam da su skoro pa ista pozicija,2 i 3 su slicne pozicije,pitam je li bio ukupno bolji igrac od te dvojice?
ako nije bio bolji od drexlera,je li drexler bolji igrac od dirka?
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 08 mar 2017, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Kajzer10 je napisao/la:Kakve veze ima to sto nisu iste pozicije? Pa nisu ni Jordan i Shaq iste pozicije pa svako zna ko je bolji.AlphonseKauders je napisao/la:Prije bih rekao da se od Dirk-a pravi mit, nego što ja pravim mit o Draženu. Rekao bi čovjek kad čita da je Dirk imao 15 NBA titula uz prosjeke od 30 poena, a Dražen osvojio 1x jedva Kup Radivoja Koraća, a i to jer su mu saigrači bili dobri.Epidaurus je napisao/la:Ne popusta majstor s mitomanijom o Drazenu
Dražen i Dirk ne igraju iste pozicije.
Dražen i Dirk nisu došli sa isto godina i u istom periodu u NBA.
Dražen je u NBA igrao 4 sezone, Dirk 19.
Poenta je - igrački su obojica bili vrh i slične kvalitete ( za svoje pozicije), s tim da nikad nećemo saznati koje mitološko biće bi Dražen postao da je draftovan s 20 godina u NBA kao Dirk i da mu je data šansa kakva je data Dirku - ili obrnuto, šta bi bilo da je Dirk u 25 godini života iz Evrope došao u NBA 1989. godine, kada su na Evropljane gledali kao košarkaške neandertalce i paćenike, pa da dobijemo pravi odgovor.
Kao što pišete - ŠBB KBB situacija.
Dirk je najbolji evropski igrač u posljednjih 20 godina (ovo i ja tvrdim), a za neke i najbolji evropski igrač ikad (ponavljam - neuporedivo kao poređenje Pele/Maradona - Messi/Ronaldo, obzirom na vrijeme u koje su igrali i kakva je igra u to doba bila), s tim da je to meni Dražen i to je to ukratko.
Citava tvoja prica je SBB KBB. Da je Drazen ovo bio, onda bi trpao kao Dirk. Ali Drazen nazalost nije ono, i mi se moramo fokusirati na cinjenice a one su debelo na strani Dirka.
Cuj neuporedivo. Onda ni u jednom sportu ne mozemo imati najboljeg ikad, jer kako cemo reci da je Jordan najbolji ikad ako je igrao u drugom vremenu i nije ga moguce porediti sa Jamesom. Onda bi tvojom smijesnom logikom mogli postaviti pitanje 'a sta bi James radio u 90-tim' i time pokusati osporiti Jordanovu GOAT titulu.
To su obicne SBB KBB gluposti i mi mozemo diskutovati sa onim sto imamo a ne sa onim sto se nije desilo.
http://ispodobruca.com/?p=6355
Ovo je odlicno napisano. Slicne kvalitete kao Dirk, madre mia
debelo,bas debelo,ne znam koje su to na strani drazena
pojedinci nisu valjda svjesni da izjednacavanjem kvalitete karijere novickog i petrovića hoće da kažu da je petrović negdje u top 20-25 kosarkasa svih vremena,bolji od npr. garnetta,granta hilla,iversona,drexlera,barkleya,ewinga,thomasa,paytona,nasha,wilkinsa,mchalea,jer su svi ti ili u ravni sa dirkom ili iza dirka
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Od Drexlera nije bio bolji a od Reggia po talentu jeste...
Dobro ko je bio ozbiljan 93 ja znam svakog od tih igraca...
rodl,koch,welp,harnisch,gnad,ne kazem da su neke evropske klase,ali su bili boljo igraci nego i jedan dirkov saigrac,osim mozda okulaje
Rodl je igrao sa Dirkom,Okulaja,Femerling,Pesic,Demirel mnogo,mnogo ozbiljnija ekipa....
rodl igrao i 1993.
ok,tvoje misljenje,moje je da to bas i nije tako
lumani je napisao/la:Duga je lista dobrih S.G..Drazen tesko da moze u top 15 sa dvije sezone...po talentu sigurno da,ali nije dovoljno igrao u nba...u ovoj ligi sada bi bio top 10 po ppg siguran sam.
uz svo postovanje,sa jednom 3. petorkom lige on nije ni u top 25 najboljih SG nba svih vremena
filipe ti baš ne voliš Dražena. Mislim, kontam da razmišljanje i ne slažem se ni ja s lumanijem, ali ne osporavam Dražena u svakom postu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
AlphonseKauders je napisao/la:Maši se poenta - a to je da će svako imati mišljenje, ali razlika u kvaliteti između ova dva igrača uopšte nije drastična.
Evo, ja ne znam ništa o košarci. Šta kaže LeBron, koji kao nešto zna: - http://www.fibaeurope.com/cid_3-I9xIK,H ... de_on.html
Šta kažu evropski igrači - http://hoopshype.com/2013/09/18/drazen- ... t-players/
Na ovo ćete vi meni dati 20 drugih linkova u kojima je Dirk najbolji itd... I tako unedogled.
davno vidjeno,totalno neozbiljan izbor,na ovom spisku je esposito 17. evropljanin svih vremena,ispred jednog divca,spanoulisa,galisa nigdje,ćosića nigdje,marculionisa nigdje
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
lumani je napisao/la:BuffonGigi je napisao/la:Ja sam cuo da je Len Bias bio po talentu ravan Jordanu...lumani je napisao/la:Od Drexlera nije bio bolji a od Reggia po talentu jeste...
Dobro ko je bio ozbiljan 93 ja znam svakog od tih igraca...
Cekaj Drazen je igrao Protiv Millera a Miller izjavio tko je najbolji....
mislim da nisi balavac i da znas da vecina ljudi o mrtvima prica najbolje,po cemu je drazen sa 4 sezone bolji suter od npr. birda koji se u 13 sezona ima 50-89-38 procente
filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Duga je lista dobrih S.G..Drazen tesko da moze u top 15 sa dvije sezone...po talentu sigurno da,ali nije dovoljno igrao u nba...u ovoj ligi sada bi bio top 10 po ppg siguran sam.
uz svo postovanje,sa jednom 3. petorkom lige on nije ni u top 25 najboljih SG nba svih vremena
Nisam ga ni stavio ili jesam :?s.g vjerovatno najbolja pozicija svih vremena..treba biti realan i priznati pokidao je Evropu kao niko do sada,otisao preko bare malo se mucio pa odigrao dvije odlicne sezone kada je se igrala paklena odbrana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.