NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

reddevil96
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la reddevil96 » 08 mar 2017, 22:37

BernardBarnjak je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la:Veliko je pitanje je li Dražen najbolji Hrvat ikad, vidim da tu nitko ne spominje velikog najvećeg Krešimira Ćosića koji je prvi Europljanin u nba ligi sto je ogromno postignuće koje je tad bilo nezamislivo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... ih-vremena

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krešo nikad nije igrao NBA. NCAA jeste. A da je bio veliki igrac i covjek to je cinjenica. I daleko ispred svog vremena.
Izabran je na nba draftu, ali da nije zaigrao krivo sam se izrazio
Nije zaigrao jer je sam želio povratak u Europu
Poznata je ona njegova izjava "zovu lakersi, ali zove i Zadar"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 06:15

filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ne bih da se mijesam u raspravu,ali ako se pominje prica o najboljem evropskom igracu,treba znati da Drazen nije mogao ici u NBA kad je zelio,a svakako se moraju pomenuti i uspjesi koje je on imao u Europi sa svojim ekipama i sa reprezentacijom. ;)
U takvoj raspravi,NBA ne moze biti jedino mjerilo.
Pa svakako. Problem je što ga i tu "uzimaju" Sabonis i Kukoč. Mislim u neNBA karijeri. I kad se već uzimaju ŠBBKBB Arvidas ima najviše argumenata za to da bi da je otišao na vrijeme sigurno bio najostvareniji od tadašnjih igrača i vjerovatno imao NBA karijeru na nivou Paua i Tonya, a možda čak i Dirka. Ali nije pa sve to treba uzeti s velikom rezervom.
Ovdje se za Dražena pretpostavlja da bi imao 20+PPG da je otišao mlađi, da nije došao u Drexlerovu ekipu, da je ostao živ i slično...

Dirk je zabio 30k u NBA, bio MVP RS i MVP finala. To je bolja karijera od jednog KGa. Ne pričamo o nekim Evropljanima tu nego o jednom o najvećih igrača ikad na njegovoj poziciji i igračem koji je igrao u isto vrijeme kao on. Jedino se za Duncana može reći da je sigurno veći od Dirka, a pogledati samo kakvi su sve igrači na toj poziciji prošli otkad je Dirk tu. To su sve činjenice

Također je činjenica da Tony ima 4 titule, 1 MVP finala, da je par sezona bio go to man 60+ pobjeda ekipe u NBA. Činjenica je da je Pau par godina zaredom vodio Međede u PO, da je uzeo dvije titule, da je u jednom finalu vrlo lako mogao dobiti MVP nagradu, i dobio bi da mu je bilo ko drugi bio saigrač osim Kobea. Pau je i najbolji primjer koliko se košarka promijenila u zadnjih 7-8 godina i on je i pored starenja i pored toga što mu trenutni trendovi u košarci ne bi trebali odgovarati našao načina ostati izuzetno koristan i u poznim godinama čak biti biran za all stara.

I da, na reprezentativnom nivou svi imaju medalja i nagrada i dostignuća ako ćemo o FIBA košarci. To što su bili dovoljno talentovani da jako mladi odu u NBA je samo njihova zasluga.

Mogu sad i s Marcom krenuti koji čini čuda s Grizzliesima.

da,i po logici da su dirk i drazen jednake kvalitete ispade da je drazen ravan i barkleyu ili cak i bolji

ne odgovorise mi @lumani i @alfonse,misle li da je petrovic bolji igrac od pippena i millera?

jel je pravis ,ili ne citas :) 3 puta sam ti odgovorio :mrgreen: Drazen je u svjoj epizodi u netsima igrao bolje od Millera.Nije bolji od Pippena ,a ima hrpa igraca koji su bolji od Drazena,a imaju 3,4 koji su daleko ispred :!:

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 06:41

NEZALAGANJE je napisao/la:@Kawhi Slazem se sa dosta toga sto si napisao.Gledao sam Drazena,znam kakav je to igrac bio i kakvu je jordanovsku volju imao.Lik nije imao nikakvog straha,a bio je nevidjeni radnik i talenat.Po mom skromnom misljenju,samo je Sabonis bio talentovaniji od njega od svih ovih koje pominjemo ovdje.Medjutim,tesko ga je zaista stavljati ispred bilo koga bez mnogo toga ostvarenog u NBAu zbog toga sto mu se desilo.Duzina trajanja igraca,konstantnost,te titule i nagrade igraju ogromnu ulogu,a on to nema na najjacem nivou.Nazalost.
:thumbup:
kukoč je bio jos veći talenat od drazena

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 06:44

reddevil96 je napisao/la:Veliko je pitanje je li Dražen najbolji Hrvat ikad, vidim da tu nitko ne spominje velikog najvećeg Krešimira Ćosića koji je prvi Europljanin u nba ligi sto je ogromno postignuće koje je tad bilo nezamislivo

ne znam otkud ti to da je ćosić igrao u nba,samo je draftovan,nikad nije tamo igrao

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 06:46

Kawhi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Kawhi Slazem se sa dosta toga sto si napisao.Gledao sam Drazena,znam kakav je to igrac bio i kakvu je jordanovsku volju imao.Lik nije imao nikakvog straha,a bio je nevidjeni radnik i talenat.Po mom skromnom misljenju,samo je Sabonis bio talentovaniji od njega od svih ovih koje pominjemo ovdje.Medjutim,tesko ga je zaista stavljati ispred bilo koga bez mnogo toga ostvarenog u NBAu zbog toga sto mu se desilo.Duzina trajanja igraca,konstantnost,te titule i nagrade igraju ogromnu ulogu,a on to nema na najjacem nivou.Nazalost.
Ma znam ja sve o njemu. Jedan mi je od idola bio dok sam trenirao. Neko kome su govorili da je loš šuter je za par godina postao neko za koga će Reggie Miller reći da je najveći šuter ikad. Jedini čija se volja može i uporediti s Jordanovom, al trebamo se voditi činjenicama. Pisao sam još neki dan da je on dovoljno velik i bez toga se stvara neutemeljen mit od njega. Ovdje se prave poređenja s Dirkom, pa treći SG ikad, pa ovo, pa ono, a zanemari se šta je sve Dirk uradio ili Wade ili neki drugi SG sigurno bolji od njega.

Ogromna je šteta što je otišao prerano i što je trošio vrijeme u Evropi koja je bila ispod njegovog nivoa, ali se jednostavno kod njega prelako uzima ŠBBKBB. Nije jedini kojem se desilo nešto što ga spriječilo da ispuni svoj puni potencijal. Njemu se desila najružnija moguća stvar svakako, ali te ŠBBKBB treba uzimati s velikom rezervom.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 06:54

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ne bih da se mijesam u raspravu,ali ako se pominje prica o najboljem evropskom igracu,treba znati da Drazen nije mogao ici u NBA kad je zelio,a svakako se moraju pomenuti i uspjesi koje je on imao u Europi sa svojim ekipama i sa reprezentacijom. ;)
U takvoj raspravi,NBA ne moze biti jedino mjerilo.
Pa svakako. Problem je što ga i tu "uzimaju" Sabonis i Kukoč. Mislim u neNBA karijeri. I kad se već uzimaju ŠBBKBB Arvidas ima najviše argumenata za to da bi da je otišao na vrijeme sigurno bio najostvareniji od tadašnjih igrača i vjerovatno imao NBA karijeru na nivou Paua i Tonya, a možda čak i Dirka. Ali nije pa sve to treba uzeti s velikom rezervom.
Ovdje se za Dražena pretpostavlja da bi imao 20+PPG da je otišao mlađi, da nije došao u Drexlerovu ekipu, da je ostao živ i slično...

Dirk je zabio 30k u NBA, bio MVP RS i MVP finala. To je bolja karijera od jednog KGa. Ne pričamo o nekim Evropljanima tu nego o jednom o najvećih igrača ikad na njegovoj poziciji i igračem koji je igrao u isto vrijeme kao on. Jedino se za Duncana može reći da je sigurno veći od Dirka, a pogledati samo kakvi su sve igrači na toj poziciji prošli otkad je Dirk tu. To su sve činjenice

Također je činjenica da Tony ima 4 titule, 1 MVP finala, da je par sezona bio go to man 60+ pobjeda ekipe u NBA. Činjenica je da je Pau par godina zaredom vodio Međede u PO, da je uzeo dvije titule, da je u jednom finalu vrlo lako mogao dobiti MVP nagradu, i dobio bi da mu je bilo ko drugi bio saigrač osim Kobea. Pau je i najbolji primjer koliko se košarka promijenila u zadnjih 7-8 godina i on je i pored starenja i pored toga što mu trenutni trendovi u košarci ne bi trebali odgovarati našao načina ostati izuzetno koristan i u poznim godinama čak biti biran za all stara.

I da, na reprezentativnom nivou svi imaju medalja i nagrada i dostignuća ako ćemo o FIBA košarci. To što su bili dovoljno talentovani da jako mladi odu u NBA je samo njihova zasluga.

Mogu sad i s Marcom krenuti koji čini čuda s Grizzliesima.

da,i po logici da su dirk i drazen jednake kvalitete ispade da je drazen ravan i barkleyu ili cak i bolji

ne odgovorise mi @lumani i @alfonse,misle li da je petrovic bolji igrac od pippena i millera?

jel je pravis ,ili ne citas :) 3 puta sam ti odgovorio :mrgreen: Drazen je u svjoj epizodi u netsima igrao bolje od Millera.Nije bolji od Pippena ,a ima hrpa igraca koji su bolji od Drazena,a imaju 3,4 koji su daleko ispred :!:[/quote]

e pa jbg,jesam li pitao je li petrovic bolji kao igrac netsa od millera ili ukupno gledajuci karijeru,nisam te pitao za epizodu u netsima nego ukupno u karijeri,je li petrovic bolji igrac od millera,ako nije bolji od pippena mozemo li se sloziti da je dirk bolji igrac od pippena?

ok,hvala na odgovoru,evo cekam da vidim hoce li i @alfonse odgovoriti je li drazen bolji i od pippena

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 09 mar 2017, 07:31

filip13 je napisao/la:

ne znam otkud ti to da je ćosić igrao u nba,samo je draftovan,nikad nije tamo igrao
Par postova gore sam napisa da je samo draftovan ali to nije samo jer da je želio mogao je birati gdje ce igrati ali je izabrao Europu
"Zovu Lakersi, ali zove i Zadar"

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 09 mar 2017, 08:02

Razumijem ja da je Dražen postao mit, ali isto tako ne može ga se na osnovu neke projekcije da nije umro porediti sa igračima sa kojim pokušavate to uraditi čisto iz razloga što je čovjek umro i nije imao priliku da ima cijelu karijeru
Isto ko da sad Irving pogine ne možeš ga kasnije porediti sa drugim igračima i reci eh da nije umro itd...

Može se reći bio je talentovaniji od X imao bi bolju karijeru i sl., ali kad se sagleda karijera ko karijera jbg on ima veliku manu u tom poređenju jer mu je nesretno karijera prekinuta ;)

I da sramota je pokušati izjednačiti Dirka i Paua ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 08:19

reddevil96 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

ne znam otkud ti to da je ćosić igrao u nba,samo je draftovan,nikad nije tamo igrao[/quojte]
Par postova gore sam napisa da je samo draftovan ali to nije samo jer da je želio mogao je birati gdje ce igrati ali je izabrao Europu
"Zovu Lakersi, ali zove i Zadar"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 08:37

@filip

teska su ta poredenja ko je bolji ;) jedno je gledati samo na nba,a drugo na cijelu kosarkasku karijeru...Dirk vs Pippen :?: Tesko je to porediti.Pippen je imao Jordana pored sebe a Dirk prvo ime Dallasa.Scottie je sigurno kompletniji igraca ,ima vise titula ,ali imao je i Jordana pored sebe +/-...Evo npr Reggie Miller je bio 3 puta 3 petorka u cijeloj karijeri :!: a Petrovic je to postao u svojoj 3 sezoni ;) Dirku svaka cast igrao je u ligi i kada je se odbrana igrala,a ovo sada je postalo smijesno redovno pada 230,240 poena...

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 09 mar 2017, 09:14

$ се ова ' ", " " у &, ту ' & ", " " ' " ", " " $, те " ? $ " / " " $.
&, у ове & 3 $, ? су се ', $ % ' " а $ $.

Зато је $ за ову " важна $ 1989. % то $ $ су " ", " $, $, " " /, ? $ " $ " & & ? паре у ' $ се ухвате у % са ? " " $ $ на " & се $ ?. ' ? " % " у &?

$ $, % " " / " су ? у &, но " попут $ % & "" $", " су у НЦАА, % је " $ $ " "& $".
$ оно, ? су " " % ". & је " " $ ", 38." на $ " 1985. %. %. ? тај % (у " 1986/87) % & $ $ је ' " уверење $ су " $ за % " $ ? ' % " у свету &.

" & $ ту 1989-у, $ су се ' " $ & ? у - ", " $, " " $ $ " " ' " у &. Овај $ (/) " се %, но прва " " ? ? $. А " ? ?, $ се $ % ?, пуно то % % у ? $ сезоне, $ у & " $ ? " & "& '", а & $ " Европе, јао ? га је ", $ су " $, неповерење у & ", ?, ? је " " " ? Џона ? " $ ? у &. Но " $ % " важан, " се ? право $, јер $ су ?, ова " ($ / у &) " ? $, $ за ? $, $, & зна.

" ? $, $ " %, ". $ & прве $ ? сезоне, у нарене $ (1991-93), " се " $, & је " & се то $.

$ нас је " прерано, за њега & 1993-е, ? је " у својој ", $ са $, & је ту прву " " " & &, & - " " $, - те 1993-е & " Рађа, па & & тога " " (" је " & у & ", но & " то $ % ? ", а $ ' % % " % у СССР-у, " ту је ? & $ " $ $ & у &), Пеђа ", $ " ", ? " & ? аутопут " " & &. &, $ ' 1989-е, $ су у & на Европу $ & на " ' $ су за % ?, $ у " $ је Европа $ на $ & &, " " - " $ у & & & ? " " $ ? " него ? " тог ? % сазнају $ тај " ? " %.
& " " " $ " " % & " у " " $ % " " ($) $ 4." на $ $.

$ је " " у & у ", " ја ' & " $ ", " & ', " ' ?, " јасно је & је ' ", ? & " " " % $. $ јесте $ " ", % % је ? ¥ ? ?, но " & $ не % $ не " ? " $, " $ $ " $ " ? у својој ", " " не " $ & ? " & је $, " то је $ ".
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 09 mar 2017, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 09 mar 2017, 09:18

@ divos
Vidis da nitko ne pise tu ćirilicu pa ne moraš ni ti jer tu ne zna svatko ćirilicu

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 mar 2017, 09:22

reddevil96 je napisao/la:@ divos
Vidis da nitko ne pise tu ćirilicu pa ne moraš ni ti jer tu ne zna svatko ćirilicu

Posto si relativno novi moram ponoviti pricu koja se nekoliko puta vrtila na ovom forumu u vezi ovoga. Dakle, cirilicom je dozvoljeno pisati na ovom forumu.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 mar 2017, 09:42

Opet pretjerivanje o kosarci tada i danas. Danas se igraju i bolje odbrane i napadi. Da ne spominjem ovaj dio o Evropljanima u NBA. Isto ko da je tema o crncima na jugu u vrijeme robovlasnistva.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

jose
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la jose » 09 mar 2017, 09:44

filip13 je napisao/la:
jose je napisao/la:
Može, ako se ne gleda puka statistika i ako se ne gleda samo NBA.
Dražen, gledajući čitavu istoriju košarke na čitavoj planeti, sigurno spada u top 10-15 svih vremena na svojoj poziciji (i ovo je "skromno" mišljenje).

ako se ne gleda statistika,sta gledati,sta to ide na ruku drazenu u poredjenju sa dirkom pa da to gledamo?
ako ne gledamo nba,kako porediti dirkovo 3. mjesto na svijetu sa grupom gradjana poznatijom kao kosarkaska repka njemacke sa drazenovim uspjesima sa repkama u kojoj su saigraci bili vrlo dobri nba igraci kukoc,divac,radja,odlicni evropski igraci danilovic,komazec,vrankovic,savic,zdovc,đorđević,perasović

bolji od jordana,westa,iversona,milera,drexlera,bryanta,wadea,richmonda,maravicha,mcgradya,cartera,dumarsa,d. thompsona,moncriefa,r.allena,gervina,a.robertsona,hardena,da ne nabrajam one koji su igrali prije 40 i više godina,ja cisto ne vjerujem da postoji izbor najboljih bekova sutera svih vremena,ozbiljan izbor,na kojem je petrovic u top 20 svih vremena
Ja sam napisao da se može svrstati u 10-15 najboljih SG svih vremena, a nisam napisoa da je bolji od Dirka, a pogotovo od Jordana, Bryanta ili Iversona.
I opet kažem, to se ne odnosi na njegovu karijeru u NBA, nego na cjelokupnu.
Ti si negdje napisao da si nešto stariji forumaš. Ne znam jesi li dovoljno star, ali ja sam neko ko je gledao košarku 80-tih pa naovamo i zaključke donosim na osnovu viđenog, a ne na osnovu basketball-reference.com podataka.
Kad već spominjemo "grupu građana", šta reći na osvajanje titule prvaka bivše Jugoslavije (u to vrijeme vjerovatno najjače lige u Evropi) sa jednim "seoskim" timom Šibenke. Taj isti tim se borio za prvaka svake sezone dok on nije otišao u Cibonu, koja je zahvaljujući isključivo njemu pokorila Evropu dva puta.
O reprezentaciji da ne pričamo. Jeste on imao za saigrače talentovanu generaciju sa Divcem, Kukočem, Rađom, Paspaljem, Vrankovićem i sl. ali to ne umanjuje njegov kvalitet. Ta generacija je "jela malu djecu" i brisala pod sa protivnicima. I tu Olimpijadu u Seulu su izgubili nesretno i nespretno (kad primiš 9 poena u zadnjoj minuti i izgubiš, to je fakat peh).
Dakle, u evropskoj košarci je ostavio dubok trag, a tad je evropska košarka bila puno jača nego danas, jer igrači nisu trčali sa 19 godina u NBA.
Dirkova sreća je bila što se rodio u pravo vrijeme i otišao mlad u NBA, jer bi inače najbolje godine protraćio u nekoj Albi ili Bambergu.
Na ovom forumu se često kritikuju oni koji donose zaključke o nekoj utakmici na osnovu box score-a i highlightsa, ali je zato opravdano tumačiti kakav je igrač bio Petrović na osnovu tih istih podataka.
I nije to samo nostalgija i preuveličavanje od strane Balkanaca. Popričajte sa bilo kojim strancem u Evropi koji je pratio košarku 80-tih godina, pa ga pitajte ko je bio najbolji igrač Evrope u tom periodu. Mogu se kladiti u šta god hoćete da će većina odgovoriti: Dražen Petrović.
Dražen je sigurno ostavio dublji pečat u svijetu košarke nego Drexler, Miller, Richmond i sl.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 mar 2017, 09:55

AKo u 2017. ne znaš službeno pismo svoje države :rol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 09 mar 2017, 10:18

Kawhi je napisao/la:Opet pretjerivanje o kosarci tada i danas. Danas se igraju i bolje odbrane i napadi. Da ne spominjem ovaj dio o Evropljanima u NBA. Isto ko da je tema o crncima na jugu u vrijeme robovlasnistva.
Koje si godište

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 09 mar 2017, 10:19

Dex je napisao/la:

AKo u 2017. ne znaš službeno pismo svoje države :rol:
U Hrvatskoj ćirilica nije sluzbeno pismo ;)

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 09 mar 2017, 10:34

$ $ је @ Kawhi у својој " " ' пост (не $ " $ " " " & $), " & јесте, % у посту " " ' $ " ' $ се ? / %, " $ су ? " $ ? $, у & ' ' ? $. & расправе " " $ $ (" & $ & у ? расправе) јер ' % $ "/ стране" за јоту ' " - $ терају своје ".

' ' " $ се $ % ? " него $, не $ ? је ? / ? ?, него % $ ". & сте ' " ? & " 5-6 " у " са ' % " " 55%+, " то $ % % & $. $ - " & (+/- ") " " " " " 60%+. " " $ ? $ у напапу ? се " " ". ' " % " ? " $ " " $ $ & (& % " $ на " " су нас ?) $ % ".

&, $ / $ " " ?. " на & ' ? ¥ " $ "$, $", " $ " ' ? је јасно $ су пуно / & $ је $ у ", $ све " $ " %, ", &, " наравно $ - се & " ? ". ? не ", него она ", " наравно $ - се све $ $.

& /, не $ " на ' $ ? у расправу (наравно $ " своје ") $ % /, - је $ " $ $ % " (ту " ? у ? $ сезоне), " $ се % ? у & ' " а $ $.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 10:54

lumani je napisao/la:@filip

teska su ta poredenja ko je bolji ;) jedno je gledati samo na nba,a drugo na cijelu kosarkasku karijeru...Dirk vs Pippen :?: Tesko je to porediti.Pippen je imao Jordana pored sebe a Dirk prvo ime Dallasa.Scottie je sigurno kompletniji igraca ,ima vise titula ,ali imao je i Jordana pored sebe +/-...Evo npr Reggie Miller je bio 3 puta 3 petorka u cijeloj karijeri :!: a Petrovic je to postao u svojoj 3 sezoni ;) Dirku svaka cast igrao je u ligi i kada je se odbrana igrala,a ovo sada je postalo smijesno redovno pada 230,240 poena...

Nisu teska poredjenja,dirk je imao bolju karijeru,i tu se sva prica zavrsava,pippen jeste bio kompletniji ali ukupno je dirk bio bolji igrac,smijesno je i pomisliti drukcije

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.