FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ne pamtim Camp Nou kao sinoć. Sudac dosudi aut za PSG pola tribine se digne i psuje

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Večita rezerva, devojka za sve, Pepov patent iz 2011: Put u večnost Serđa Roberta
I veoma značajna uloga Ter Štegana, koja se olako prenebregava
Uz Luisa Enrikea do smrti. Dok ne ode. Još smo “živi” u svim takmičenjima.
Serđi Roberto, 5. mart 2017.
Tri večeri kasnije, taj 25-godišnji momak za koga se ne zna da li je desni ili levi bek, zadnji vezni, desni vezni, pokazaće dva dana posle te izjave, da je možda i - napadač. Jer, u Barsleoni svi igraju sve. Još važnije: znaju da igraju. Toliko su dobri da ne im se ne mogu potkrasti dve loše utakmice.
Isti taj Serđi Roberto bio je užasan na Parku prinčeva pre tri sedmice. U pojam ga je ubio Julijan Draklser. Teško da je na njegova pleća trebalo svaliti svu krivicu za onih 0:4, ali da je bio loš niko ne poriče.
Prednost mu je što je u La Masiji učio fudbal. I to kako je živeti pod pritiskom. Igrati pod istim. Ne odustajati. Zato valjda i onako inteligentan reakcija u petom minutu nadoknade.
“Nejmar mi je rekao: “idi napred, idi u kazneni prostor, beži da daš gol”. Na kraju krajeva, spazio je da sam slobodan, stvarno sam ga dao”, pojasnio je junak Katalonaca iz nezaboravnog revanša sa Pari Sen Žermenom (6:1).
Roberto je pažljivim hroničarima zbivanja dovoljno poznat fudbaler. Ove sezone ponajviše zbog toga što je krpio rupu na desnom beku nastalu prodajom Danija Alvesa i povredom Aleiša Vidala. Samo, prethodnih godina, otkako ga je Pep Gvardiola, povremeno priključivao prvotimcima, imao je status večite rezerve. Mirio se s njim. Čak i kad ga je Luis Enrike 2014. definitivno povukao iz B ekipe, u Drugoj lig, na veliku scenu.
“To vam je igrač za narednih nekoliko godina. Kad on bude eksplodirao, bićete iznenađeni. Ja neću, jer znam kakav je”, pričao je još 2011. Gvardiola.
Uvek u senci, jer pored Mesija, Suareza, Nejmara podrazumeva se da nije imao šansu da se izbori za “pet minuta slave”, Serđi Roberto je ima zanemarljivo minuta, mnogo trofeja (već 15 u profesionalnoj karijeri) i malo golova. Pokazaće to i njegov učinak, jer ih je za sedam sezona dao ukupno 13. Slovima: trinaest golova od 2010. Ovaj sinoćnji ima status kultnog.
Pogotovo zbog načina na koji je reagovao na ubacivanje Nejmara. Kao pravi centarfor. Samo još to nije bio, jer su ga i Gvardiola, Tito Vilanova i Tata Martino “šetali” od pozicije do pozicije, dokazujući da je “mali” vojnik velikog kluba.
Sad je definitivno porastao.
Na tom putu od dečaka do odraslog čoveka zahvalnost duguje i - Mark Andreu Ter Štegenu. Da, da, ako je Serđi Roberto junak, onda je nemački golman skriveni talisman Barselone u večeri proslave fudbala. On je taj koji je sačuvao Katalonce kad su svi videli pad, on je skrenuo udarac Edinsona Kavanija u korner pri rezultatu 3:1, on je u nadoknadi otišao u tuži kazneni proctor, samo što tamo nije smetao, nego se - kad je propala prva šansa - iz njega izvukao i pokazao koliko vešto barata loptom.
Osvojio ju je, iznudio faul (au, koliko važan faul) i omogućio Nejmaru da centrira.
Ostalo je istorija. A u njoj šljašti ime Serđa Roberta.
Za vek i vejkov.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
aaaaaaaaaaaaaaaaa
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- BoixosNois1899
- Kontakt:
"Dobrodošli na OBN Televiziju!"
Ovaj sa RTS-a brat Cule, čak je i mene nadmašio
Ovaj sa RTS-a brat Cule, čak je i mene nadmašio
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ne znam stvarno kako možete slušat onu dvojicu sa OBNa.. Meni tlak skočio od ove minute što sam ih tu poslušao 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ja ništa ovo nisam sinoć čuo vjeruj mi. 
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Najgore kad u sred jedne ovakve utakmice Vugdalić krene laprdati o Kupu BiH i Mladosti koja je pobijedila.Lillard je napisao/la:Ne znam stvarno kako možete slušat onu dvojicu sa OBNa.. Meni tlak skočio od ove minute što sam ih tu poslušao
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Isto tako, ali na mocartu naletio, pa postaviomandraX je napisao/la:Ja ništa ovo nisam sinoć čuo vjeruj mi.
Al sta Vugda kaze, ovo je historija, dobrodosli na obn televiziju.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Barca je ona a PSG je on, a vcs dame imaju prednost 
Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Saudijac najjači
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
kako je Srbin prejak
i ja sam se isto ponavljao jedno minut: Sergi je.beni Roberto
Ma i Hrvat, kralj.Blejzer10 je napisao/la:kako je Srbin prejak![]()
On tek zvuci kao da svrsavamandraX je napisao/la: Ma i Hrvat, kralj.![]()
podsjeti me na ovo:
Eh...Blejzer10 je napisao/la:On tek zvuci kao da svrsavamandraX je napisao/la: Ma i Hrvat, kralj.![]()
podsjeti me na ovo:
Cosic kralj
Iako ponekad djeluje kao da je pijan i cini mi se da je minimalno 3-4 puta sinoc rekao Luis Enrique umjesto Luis Suarez al ok
Iako ponekad djeluje kao da je pijan i cini mi se da je minimalno 3-4 puta sinoc rekao Luis Enrique umjesto Luis Suarez al ok
Jucer sam se nadao kao navijac, ali priznajem kao i svaki realni poznavaoc nogometa nisam vjerovao u njih i nek mi oproste. Nece se vise nikad ponoviti, obecavam.
Nije da nisam vjerovao zbog nase igre ove sezone, vjerovao sam ja itekako da mozemo dati 4 gola. Nisam vjerovao u cudo jer sam gotovo siguran bio da cemo primiti gol, kao sto i jesmo. Nisam vjerovao da cemo dati 6 golova , priznajem. Budimo realni valja Vitezu utrpati 6 golova, a kamoli jednom PSG na utakmici ovakvog nivoa.
Kad smo primili treci gol, rekao sam samo, to je to- uradili smo sve sto smo mogli. Hajmo zabiti jos cetvrti , da se bar revansiramo za 4 komada. Kad ono jos 2 gola u 5 minuta. Prolaz, za historiju
Onakva utakmica se nikada vise u zivotu ( bar nasem) nece ponoviti. Bilo ko da je igrao. Jer za onakvu utakmicu ti se treba SVE ZIVO POKLOPITI, A NAMA JESTE.
Kakvu smo mi SRECU imali sinoc ljudi. Govori cinjenica da niti jedan gol nismo dali iz normalne akcije, da mi je neko to govorio , rekao bih mu da nije normalan. Da cemo dati 6 komada a niti jedan iz neke nase karakteristicne akcije, vec na misice , snagu i zelju
Da nisam gledao utakmicu, da mi je stari rekao rezultat rekao bih mu da me zayebava, i kad bih povjerovao pitao bi logicno koliko je Messi dao golova. Ali ne on je dao samo jedan i to iz penala. Zaista netipicna utakmica.
Fino sam rekao da bi prosli moralo bi se poklopiti mnogo toga:
Da Neymar odigra najbolju utakmicu karijere- check.
Da PSG odigra najlosiju utakmicu u historiji kluba- check
Da odigramo presing kao u Guardiolino vrijeme i jos i bolji- check.
Da imamo MNOGOOO SRECE, a PSG nesrece- check.
Da sudija bar malo pogura- check.
Neki penal- check.
Da MSN bude na nivou- check.
Znaci sve ovo se desilo i prosli smo. Nevjerovatno. Pored svega toga mislim da smo zasluzili zbog zelje i zalaganja jer to je jedino sto sam htio vidjeti jucer u slucaju da ne prodjemo. Da preoremo teren. I preorali smo ga. Govore neki da se PSG postavio kukavicki i povukao se ? Shvatate li da nisu mogli izaci iz 16, onakav presing jos nije vidjen, sam je Silva rekao kao i Verratti, nisu mogli ni razgledati gdje je ko stajao u prvom poluvremenu. Tjerali smo ih presingom na greske i to su nasi golovi a ne njihovi.
Ovo MORA biti prekretnica sezone, bar 2 titule se MORAJU sada uzeti. Bravo momci, o ovome ce se pricati decenijama.

Nije da nisam vjerovao zbog nase igre ove sezone, vjerovao sam ja itekako da mozemo dati 4 gola. Nisam vjerovao u cudo jer sam gotovo siguran bio da cemo primiti gol, kao sto i jesmo. Nisam vjerovao da cemo dati 6 golova , priznajem. Budimo realni valja Vitezu utrpati 6 golova, a kamoli jednom PSG na utakmici ovakvog nivoa.
Kad smo primili treci gol, rekao sam samo, to je to- uradili smo sve sto smo mogli. Hajmo zabiti jos cetvrti , da se bar revansiramo za 4 komada. Kad ono jos 2 gola u 5 minuta. Prolaz, za historiju
Onakva utakmica se nikada vise u zivotu ( bar nasem) nece ponoviti. Bilo ko da je igrao. Jer za onakvu utakmicu ti se treba SVE ZIVO POKLOPITI, A NAMA JESTE.
Kakvu smo mi SRECU imali sinoc ljudi. Govori cinjenica da niti jedan gol nismo dali iz normalne akcije, da mi je neko to govorio , rekao bih mu da nije normalan. Da cemo dati 6 komada a niti jedan iz neke nase karakteristicne akcije, vec na misice , snagu i zelju
Fino sam rekao da bi prosli moralo bi se poklopiti mnogo toga:
Da Neymar odigra najbolju utakmicu karijere- check.
Da PSG odigra najlosiju utakmicu u historiji kluba- check
Da odigramo presing kao u Guardiolino vrijeme i jos i bolji- check.
Da imamo MNOGOOO SRECE, a PSG nesrece- check.
Da sudija bar malo pogura- check.
Neki penal- check.
Da MSN bude na nivou- check.
Znaci sve ovo se desilo i prosli smo. Nevjerovatno. Pored svega toga mislim da smo zasluzili zbog zelje i zalaganja jer to je jedino sto sam htio vidjeti jucer u slucaju da ne prodjemo. Da preoremo teren. I preorali smo ga. Govore neki da se PSG postavio kukavicki i povukao se ? Shvatate li da nisu mogli izaci iz 16, onakav presing jos nije vidjen, sam je Silva rekao kao i Verratti, nisu mogli ni razgledati gdje je ko stajao u prvom poluvremenu. Tjerali smo ih presingom na greske i to su nasi golovi a ne njihovi.
Ovo MORA biti prekretnica sezone, bar 2 titule se MORAJU sada uzeti. Bravo momci, o ovome ce se pricati decenijama.
27.10.2020
prisjetimo se gola od kojeg je sve počelo
Hahaha sto im Josko spusta na fejsu.
Dybala proslavio prolazak na twitteru. Valjalo bi ga zaganjati maksimalno. Fali nam to desno krilo kad Messi udje u sredinu. A on je za tu poziciju dusu dao.
Zamislite napad Neymar, Suarez, Dybala i iza njih Messi
Samo onda bi se morao dovesti dobar veznjak tipa Koke ili Verratti i neki desni bek. Desna strana nam je tupa, to se vidjelo jucer, Rafinha je dobar, trudi se ali nije to to u najvecim tekmama. Pa koliko su ga samo ostavljali 1vs1, svi otisli u sredinu na Messija i on nije bio u stanju ni 2-3 niska ubacaja dat.
E da , za mene je uz Neymara , Umtiti igrac utakmice! Ne znam kako se neko nije sjetio spomenuti ga. Koliko je samo lopti presjekao. Pa nevjerovatno igra ovaj momak , kao da je 10 sezona u klubu. Najvece pojacanje u odbrani jos od Pique-a.
Dybala proslavio prolazak na twitteru. Valjalo bi ga zaganjati maksimalno. Fali nam to desno krilo kad Messi udje u sredinu. A on je za tu poziciju dusu dao.
Zamislite napad Neymar, Suarez, Dybala i iza njih Messi
E da , za mene je uz Neymara , Umtiti igrac utakmice! Ne znam kako se neko nije sjetio spomenuti ga. Koliko je samo lopti presjekao. Pa nevjerovatno igra ovaj momak , kao da je 10 sezona u klubu. Najvece pojacanje u odbrani jos od Pique-a.
27.10.2020
100% istinaleorey je napisao/la:Hahaha sto im Josko spusta na fejsu.
Zamislite napad Neymar, Suarez, Dybala i iza njih MessiSamo onda bi se morao dovesti dobar veznjak tipa Koke ili Verratti i neki desni bek. Desna strana nam je tupa, to se vidjelo jucer, Rafinha je dobar, trudi se ali nije to to u najvecim tekmama. Pa koliko su ga samo ostavljali 1vs1, svi otisli u sredinu na Messija i on nije bio u stanju ni 2-3 niska ubacaja dat.
Umtiti je sigurno bio jedan od najboljih sinoc.
Samo ga je Neymar zasjenio sa ona dva gola i asistencijom na samom kraju. Uvijek ce se to više cijeniti.
Bez obzira na sve, Samuel je odigrao strašnu utakmicu
Furymaker je napisao/la:a Umtiti je odigrao fenomenalno, presjekao je toliki broj lopti i zracnih duela uzeo, nevjerovatan igrac.
Trenutno korisnika/ca: FCBLAUGRANA1987 i 2 gosta.