NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Dex
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Dex » 09 mar 2017, 10:54

reddevil96 je napisao/la:
Dex je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la:@ divos
Vidis da nitko ne pise tu ćirilicu pa ne moraš ni ti jer tu ne zna svatko ćirilicu

Sent from my iPhone using Tapatalk
AKo u 2017. ne znaš službeno pismo svoje države :rol:
U Hrvatskoj ćirilica nije sluzbeno pismo ;)

.ba, sasvim legitimno :kafa:
Možda ima čak i konverter negdje, nisam siguran.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 09 mar 2017, 10:58

Dex je napisao/la:
Dex je napisao/la: AKo u 2017. ne znaš službeno pismo svoje države :rol:

.ba, sasvim legitimno :kafa:
Možda ima čak i konverter negdje, nisam siguran.
Ma znam da je legitimno, ali sam želio svaki post tu pročitat pa eto sam zamolio
Ali nema veze sve okej

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 mar 2017, 11:28

reddevil96 je napisao/la: Ma znam da je legitimno, ali sam želio svaki post tu pročitat pa eto sam zamolio
Ali nema veze sve okej

Razumijem ja tebe, al on konstantno piše na ćirilici, ali evo ti link http://www.lexilogos.com/keyboard/serbi ... ersion.htm pa da možeš pročitat sve, ako te zanima
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 11:31

Divos je napisao/la:$ се ова ' ", " " у &, ту ' & ", " " ' " ", " " $, те " ? $ " / " " $.
&, у ове & 3 $, ? су се ', $ % ' " а $ $.

Зато је $ за ову " важна $ 1989. % то $ $ су " ", " $, $, " " /, ? $ " $ " & & ? паре у ' $ се ухвате у % са ? " " $ $ на " & се $ ?. ' ? " % " у &?

$ $, % " " / " су ? у &, но " попут $ % & "" $", " су у НЦАА, % је " $ $ " "& $".
$ оно, ? су " " % ". & је " " $ ", 38." на $ " 1985. %. %. ? тај % (у " 1986/87) % & $ $ је ' " уверење $ су " $ за % " $ ? ' % " у свету &.

" & $ ту 1989-у, $ су се ' " $ & ? у - ", " $, " " $ $ " " ' " у &. Овај $ (/) " се %, но прва " " ? ? $. А " ? ?, $ се $ % ?, пуно то % % у ? $ сезоне, $ у & " $ ? " & "& '", а & $ " Европе, јао ? га је ", $ су " $, неповерење у & ", ?, ? је " " " ? Џона ? " $ ? у &. Но " $ % " важан, " се ? право $, јер $ су ?, ова " ($ / у &) " ? $, $ за ? $, $, & зна.

" ? $, $ " %, ". $ & прве $ ? сезоне, у нарене $ (1991-93), " се " $, & је " & се то $.

$ нас је " прерано, за њега & 1993-е, ? је " у својој ", $ са $, & је ту прву " " " & &, & - " " $, - те 1993-е & " Рађа, па & & тога " " (" је " & у & ", но & " то $ % ? ", а $ ' % % " % у СССР-у, " ту је ? & $ " $ $ & у &), Пеђа ", $ " ", ? " & ? аутопут " " & &. &, $ ' 1989-е, $ су у & на Европу $ & на " ' $ су за % ?, $ у " $ је Европа $ на $ & &, " " - " $ у & & & ? " " $ ? " него ? " тог ? % сазнају $ тај " ? " %.
& " " " $ " " % & " у " " $ % " " ($) $ 4." на $ $.

$ је " " у & у ", " ја ' & " $ ", " & ', " ' ?, " јасно је & је ' ", ? & " " " % $. $ јесте $ " ", % % је ? ¥ ? ?, но " & $ не % $ не " ? " $, " $ $ " $ " ? у својој ", " " не " $ & ? " & је $, " то је $ ".

Dobar post,sve to stoji,cinjenica je da su drazen i divac trasirali put ostalim evropljanima ali je i cinjenica koji evropljanin je u najjacoj ligi bio mvp
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 09 mar 2017, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 09 mar 2017, 11:31

Dex je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la: Ma znam da je legitimno, ali sam želio svaki post tu pročitat pa eto sam zamolio
Ali nema veze sve okej

Razumijem ja tebe, al on konstantno piše na ćirilici, ali evo ti link http://www.lexilogos.com/keyboard/serbi ... ersion.htm pa da možeš pročitat sve, ako te zanima
Hvala [emoji1303]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 mar 2017, 11:59

Zanimalo me koje patike nosi Dewayne Dedmon pa naletih na ovu stranicu...

http://nbashoesdb.com/en
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

filip13

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 12:07

jose je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
jose je napisao/la:
Može, ako se ne gleda puka statistika i ako se ne gleda samo NBA.
Dražen, gledajući čitavu istoriju košarke na čitavoj planeti, sigurno spada u top 10-15 svih vremena na svojoj poziciji (i ovo je "skromno" mišljenje).

ako se ne gleda statistika,sta gledati,sta to ide na ruku drazenu u poredjenju sa dirkom pa da to gledamo?
ako ne gledamo nba,kako porediti dirkovo 3. mjesto na svijetu sa grupom gradjana poznatijom kao kosarkaska repka njemacke sa drazenovim uspjesima sa repkama u kojoj su saigraci bili vrlo dobri nba igraci kukoc,divac,radja,odlicni evropski igraci danilovic,komazec,vrankovic,savic,zdovc,đorđević,perasović

bolji od jordana,westa,iversona,milera,drexlera,bryanta,wadea,richmonda,maravicha,mcgradya,cartera,dumarsa,d. thompsona,moncriefa,r.allena,gervina,a.robertsona,hardena,da ne nabrajam one koji su igrali prije 40 i više godina,ja cisto ne vjerujem da postoji izbor najboljih bekova sutera svih vremena,ozbiljan izbor,na kojem je petrovic u top 20 svih vremena
Ja sam napisao da se može svrstati u 10-15 najboljih SG svih vremena, a nisam napisoa da je bolji od Dirka, a pogotovo od Jordana, Bryanta ili Iversona.
I opet kažem, to se ne odnosi na njegovu karijeru u NBA, nego na cjelokupnu.
Ti si negdje napisao da si nešto stariji forumaš. Ne znam jesi li dovoljno star, ali ja sam neko ko je gledao košarku 80-tih pa naovamo i zaključke donosim na osnovu viđenog, a ne na osnovu basketball-reference.com podataka.
Kad već spominjemo "grupu građana", šta reći na osvajanje titule prvaka bivše Jugoslavije (u to vrijeme vjerovatno najjače lige u Evropi) sa jednim "seoskim" timom Šibenke. Taj isti tim se borio za prvaka svake sezone dok on nije otišao u Cibonu, koja je zahvaljujući isključivo njemu pokorila Evropu dva puta.
O reprezentaciji da ne pričamo. Jeste on imao za saigrače talentovanu generaciju sa Divcem, Kukočem, Rađom, Paspaljem, Vrankovićem i sl. ali to ne umanjuje njegov kvalitet. Ta generacija je "jela malu djecu" i brisala pod sa protivnicima. I tu Olimpijadu u Seulu su izgubili nesretno i nespretno (kad primiš 9 poena u zadnjoj minuti i izgubiš, to je fakat peh).
Dakle, u evropskoj košarci je ostavio dubok trag, a tad je evropska košarka bila puno jača nego danas, jer igrači nisu trčali sa 19 godina u NBA.
Dirkova sreća je bila što se rodio u pravo vrijeme i otišao mlad u NBA, jer bi inače najbolje godine protraćio u nekoj Albi ili Bambergu.
Na ovom forumu se često kritikuju oni koji donose zaključke o nekoj utakmici na osnovu box score-a i highlightsa, ali je zato opravdano tumačiti kakav je igrač bio Petrović na osnovu tih istih podataka.
I nije to samo nostalgija i preuveličavanje od strane Balkanaca. Popričajte sa bilo kojim strancem u Evropi koji je pratio košarku 80-tih godina, pa ga pitajte ko je bio najbolji igrač Evrope u tom periodu. Mogu se kladiti u šta god hoćete da će većina odgovoriti: Dražen Petrović.
Dražen je sigurno ostavio dublji pečat u svijetu košarke nego Drexler, Miller, Richmond i sl.

Pa ako tvrdis da je u top 10 SG svih vremena onda valjda mislis da je bolji od vecine ovih bekova koje sam nabrojao,onda valjda mislis da je vrednija titula najboljeg strijelca jugoslavije krajem 80-tih godina nego titule najboljoh defanzivaca lige koje su osvojili robertson i moncrief,da je vrednija od gervinovih boga pitaj koliko sezona sa preko 25 ppg i da ne nabrajam dalje.
U vrijema kad je sibenka bila prvak juge ta liga nije bila jaca od talijanske,godinu ili dvije kasnije jeste bila najjaca u evropi.
Drazen je ostavio dublji trag u kosarci od jednog drexlera koji je bio po kvalitetu blizu jordana samo za pojedine evropljane,ni za kog drugog,smijesno je i porediti njih dvojicu,drazen je bio vrhunski suter,fantastican suter,odbrana ispodprosjecna,u evropi je nije ni igrao,piogledaj njegove prosjeke skokova i asista u nba,slab i u skoku i u asistima
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 09 mar 2017, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 12:09

Dex je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la:@ divos
Vidis da nitko ne pise tu ćirilicu pa ne moraš ni ti jer tu ne zna svatko ćirilicu

AKo u 2017. ne znaš službeno pismo svoje države :rol:

Sve ok,ali ovo je forum iz bih ne iz hrvatske

jose
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la jose » 09 mar 2017, 12:53

filip13 je napisao/la:
jose je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

ako se ne gleda statistika,sta gledati,sta to ide na ruku drazenu u poredjenju sa dirkom pa da to gledamo?
ako ne gledamo nba,kako porediti dirkovo 3. mjesto na svijetu sa grupom gradjana poznatijom kao kosarkaska repka njemacke sa drazenovim uspjesima sa repkama u kojoj su saigraci bili vrlo dobri nba igraci kukoc,divac,radja,odlicni evropski igraci danilovic,komazec,vrankovic,savic,zdovc,đorđević,perasović

bolji od jordana,westa,iversona,milera,drexlera,bryanta,wadea,richmonda,maravicha,mcgradya,cartera,dumarsa,d. thompsona,moncriefa,r.allena,gervina,a.robertsona,hardena,da ne nabrajam one koji su igrali prije 40 i više godina,ja cisto ne vjerujem da postoji izbor najboljih bekova sutera svih vremena,ozbiljan izbor,na kojem je petrovic u top 20 svih vremena
Ja sam napisao da se može svrstati u 10-15 najboljih SG svih vremena, a nisam napisoa da je bolji od Dirka, a pogotovo od Jordana, Bryanta ili Iversona.
I opet kažem, to se ne odnosi na njegovu karijeru u NBA, nego na cjelokupnu.
Ti si negdje napisao da si nešto stariji forumaš. Ne znam jesi li dovoljno star, ali ja sam neko ko je gledao košarku 80-tih pa naovamo i zaključke donosim na osnovu viđenog, a ne na osnovu basketball-reference.com podataka.
Kad već spominjemo "grupu građana", šta reći na osvajanje titule prvaka bivše Jugoslavije (u to vrijeme vjerovatno najjače lige u Evropi) sa jednim "seoskim" timom Šibenke. Taj isti tim se borio za prvaka svake sezone dok on nije otišao u Cibonu, koja je zahvaljujući isključivo njemu pokorila Evropu dva puta.
O reprezentaciji da ne pričamo. Jeste on imao za saigrače talentovanu generaciju sa Divcem, Kukočem, Rađom, Paspaljem, Vrankovićem i sl. ali to ne umanjuje njegov kvalitet. Ta generacija je "jela malu djecu" i brisala pod sa protivnicima. I tu Olimpijadu u Seulu su izgubili nesretno i nespretno (kad primiš 9 poena u zadnjoj minuti i izgubiš, to je fakat peh).
Dakle, u evropskoj košarci je ostavio dubok trag, a tad je evropska košarka bila puno jača nego danas, jer igrači nisu trčali sa 19 godina u NBA.
Dirkova sreća je bila što se rodio u pravo vrijeme i otišao mlad u NBA, jer bi inače najbolje godine protraćio u nekoj Albi ili Bambergu.
Na ovom forumu se često kritikuju oni koji donose zaključke o nekoj utakmici na osnovu box score-a i highlightsa, ali je zato opravdano tumačiti kakav je igrač bio Petrović na osnovu tih istih podataka.
I nije to samo nostalgija i preuveličavanje od strane Balkanaca. Popričajte sa bilo kojim strancem u Evropi koji je pratio košarku 80-tih godina, pa ga pitajte ko je bio najbolji igrač Evrope u tom periodu. Mogu se kladiti u šta god hoćete da će većina odgovoriti: Dražen Petrović.
Dražen je sigurno ostavio dublji pečat u svijetu košarke nego Drexler, Miller, Richmond i sl.

Pa ako tvrdis da je u top 10 SG svih vremena onda valjda mislis da je bolji od vecine ovih bekova koje sam nabrojao,onda valjda mislis da je vrednija titula najboljeg strijelca jugoslavije krajem 80-tih godina nego titule najboljoh defanzivaca lige koje su osvojili robertson i moncrief,da je vrednija od gervinovih boga pitaj koliko sezona sa preko 25 ppg i da ne nabrajam dalje.
U vrijema kad je sibenka bila prvak juge ta liga nije bila jaca od talijanske,godinu ili dvije kasnije jeste bila najjaca u evropi.
Drazen je ostavio dublji trag u kosarci od jednog drexlera koji je bio po kvalitetu blizu jordana samo za pojedine evropljane,ni za kog drugog,smijesno je i porediti njih dvojicu,drazen je bio vrhunski suter,fantastican suter,odbrana ispodprosjecna,u evropi je nije ni igrao,piogledaj njegove prosjeke skokova i asista u nba,slab i u skoku i u asistima
Pa koliko Curry ima asistencija i skokova i kakav je u odbrani, pa već dvije godine MVP.
Ali to nije ni bitno, opet se vraćamo na statistiku.
Ja govorim o onome što sam gledao svojim očima i to je "ono nešto" što po meni Dražen ima u odnosu na nabrojane NBA igrače.
Mnogi se ovdje smiju Kobijevoj statistici u određenim segmentima, ali ko je gledao njegove utakmice može se samo nasmijati takvim primjedbama.
I ne upoređujem vrijednost titule strijelca YU i NBA lige, nego kvalitete igrača. Američki sistem razmišljanja koji se bazira isključivo na statistici me ne interesuje. Niti mogu reći da li su West ili Gervin bolji ili lošiji, jer ih nisam pratio.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 09 mar 2017, 12:56

Meni ova usporedba Drazen vs Nowitzki lici na usporedbu ko je bolji playmaker Tony Parker ili Milos Teodosic.

Problem ovdje kod nas iz ex-yu, sto su naci igraci uvijek bolji od bilo kojeg stranog igraca. Drazen ispade najbolji igrac svijeta ili u rangu Jordana a realnost bolja verzija Kyle Korvera jer osim šuta nije se po ničemu isticao od ostalih igrača NBA.

Ovo što je Nowitzki radio da fransizu dovede do 2 finala. Srusi 2 sigurna hall of fame igraca Wade i Jamesa. Jamesa koji je top 5 igraca a vjerovatno i top 3 igraca IKADA.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 13:25

Chstal je napisao/la:Meni ova usporedba Drazen vs Nowitzki lici na usporedbu ko je bolji playmaker Tony Parker ili Milos Teodosic.

Problem ovdje kod nas iz ex-yu, sto su naci igraci uvijek bolji od bilo kojeg stranog igraca. Drazen ispade najbolji igrac svijeta ili u rangu Jordana a realnost bolja verzija Kyle Korvera jer osim šuta nije se po ničemu isticao od ostalih igrača NBA.

Ovo što je Nowitzki radio da fransizu dovede do 2 finala. Srusi 2 sigurna hall of fame igraca Wade i Jamesa. Jamesa koji je top 5 igraca a vjerovatno i top 3 igraca IKADA.

jesi li ti normalan :?:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 mar 2017, 13:28

lumani je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Meni ova usporedba Drazen vs Nowitzki lici na usporedbu ko je bolji playmaker Tony Parker ili Milos Teodosic.

Udahni- izdahni. Izbor do 100. Kod mene pali :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 13:31

ja vecu glupost na forumu nisam procitao..Nije najbolji na svijetu,ali je bio igracina :!: Cuj neki Korver u raspravi,a :pray: :pray:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 09 mar 2017, 14:19

BernardBarnjak je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Udahni- izdahni. Izbor do 100. Kod mene pali :mrgreen:

Kad se bukvalci uhvate necega i pocnu boldirati a u stvari ne boldiraju sve sto je napisano.

Drazen Petrovic igrac moje mladosti, gledao ga uzivo vise od 15 utakmica. Madjionicar, veliki radnik, velika osoba. Imao je nevjerovatnu evropsku karijeru i uz Sabonisa obiljeziio Evropu 80 godina. Drazen nije mogao nista pokazati u Portlandu dvije godine, sto je imao jednog od najboljih bekova ikada na njegovoj poziciji pa je dosao u netse gdje je u 2 sezone pokazao da moze igrati u NBA. To njegovo moze ne znaci da je elita ili sama krema NBA kosarke. Nazalost, napustio nas je rano i mozemo mu suditi samo te 2 godine u NBA gdje je pokazao da moze ali ne dokle moze.

Njegova igra se bazirala klasicno na sutu i samo na sutu. Ostali parametri, asistencije, skokovi, odbrana nisu postojali u njegovom reportoaru. Zbog svega ovoga Drazen nije TOP 50 igraca u NBA a mozda ni TOP 100.

Necu se voditi sta bi bilo kad bi bilo, jer takvih slucajeva ima milijardu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 14:25

cekaj a jedan Reggie Miller je imao ass,skokove?Drazenove finte,dvokorak se tek sada kopiraju u nba(Wade)ne znam o cemu pricas da je samo bio shuter.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 mar 2017, 14:35

Kad smo kod Drazena

:crazy:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 14:37

Puma je napisao/la:Kad smo kod Drazena

ehh bravo,to je Wade poceo sada da radi ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 mar 2017, 14:39

meni je u citavoj ovoj prici fascinantno samo filipovo spustanje drazena na nivo siskauskasa...

po igrackim kvalitetima najbolji evropljanin svih vremena je sabonis. ko ga je gledao u dvadesetim godinama, razumjet ce.

dirk je najuspjesniji jer je otisao u nba sa 20 za razliku od sabonisa koji je tek iza 30. i bez koljena otisao i opet igrao veoma bitnu ulogu. zamislite samo yao minga prije 3 godine da se vratio u nba i igrao, na sta bi to licilo...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 mar 2017, 14:41

Puma je napisao/la:Kad smo kod Drazena

Koraci :mrgreen:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 09 mar 2017, 14:48

lumani je napisao/la:cekaj a jedan Reggie Miller je imao ass,skokove?Drazenove finte,dvokorak se tek sada kopiraju u nba(Wade)ne znam o cemu pricas da je samo bio shuter.
Ti opet pripajas sta tebi odgovara a sto ne odgovara odbacujes. Reggie nije imao ass, skokove ali je igrao vrhunsku odbranu. Ne znam sta se hvatas da nesto dokazes kad on nije ni medju 50 najboljih igraca.

Sta se to kopira od Drazena? Znas li ti uopste ko je Cosic? Cosic je individualno treniras i Bodirogu i Petrovica i mnoge mlade tadasnje ex-yu jugoslavije. Bio je selektor kada je pozvao u reprezentaciju jugoslavije golobrade mladice Petrovica, Divca itd a javnost je umnogome vrsila ogroman pritisak jer jedan Dordjevic tada nije imao mjesta u reprezentaciji.

Upravo taj Cosic je pokupio u Americi sve poteze od dvokoraka, finti pa naucio sve ove nase igrace americkom stilu. Sigurno si cuo za El Latigo Bodiroga potez, kojeg je Cosic prekopirao od Shammgoda u Americi pa je naucio Bodirogu. Naravno da su svi iz ex-yu govorili da je to Bodiroga izmislio.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.