Marvin je napisao/la:Sinocna utakmica je zapalila internet,sa pravom,nebitno iz kog ugla se na nju gledalo, mec koji ce ako nista drugo rezultatski uci u istoriju.
U prvoj utakmici je PSG razbio Barcelonu,to sinoc Barcelona nije uradila PSG-u,a dobila je 6-1
Uspjeh Barci se ne moze oduzeti,rezultatski,cudo su napravili. Da li su im sudije pomogle u tome? Da,ali,i to veliko ALI, 3 potpuno regularna gola su dali u par minuta,tj PSG ih je primio tako levatski i naivno da to samo potvrdjuje moju tvrdnju da je prva utakmica bila iznimka,PSG je odigrao daleko iznad svojih mogucnosti,a Barca bila staticna. Sinoc se uloge okrenule.
Pored sudijske pomoci(koja nija tolika kolikom se predstavlja) cudo kojem smo svjedocili umanjuje cinjenica da PSG iako solidna ekipa nije i ne znam kako su se neki usudili da ih guraju u kos najjacih ekipa na svijetu. Puna "zvijezda" ali ekipa bez glave i repa.
Barceloni se ne moze oduzeti htijenje i presing,neuporedivo vise su zeljeli pobjedu i dosli do nje, a kako, to i jeste najzanimljivija stvar u svemu. Da su razbili PSG nisu,nisu dvije postene prilike naravili,jednostavno golovi su padali,sve je ulazilo,neki iz penala,neki slucajno,neki autogol a neki bome i kao plod ciste majstorije(slobodnjak Nejmara).
Licno smatram da nema teorije ni u najludjim snovima da bi 6 golova sinoc sa onom igrom Barcelona(licno po meni su i dalje najjaca ekipa) zabila Atletiku,Realu,Juventusu ili Bayernu. Da Barca moze debelo nadigrati pomenute ekipe moze,vec je to radila,ali sa igrom od sinoc??? Nema teorije.
Moze se oduzeti i PSG-u neka doza luzerskog koja im se pridodaje. Plan im mozda i nije bio toliko naivan i luzerski,ipak dali su jedan gol,stativa Cavanija i onaj idiotluk DiMarije. Nisu imali ni srece. Medjutim sve kada se sabere i oduzme PSG je sam sebe izbacio,previse mlako su odigrali. Barcelona nije pruzila ni 20% onoga kako je znala u proslosti i da je ozbiljna ekipa PSG bi 4 gola prednosti sauvao bez problema i nadjacao sve te "cudne" okolnosti koje su dovele do toga da prime 6. Ej 6 golova???

Sami sebe su izbacili.
Kriviti iskljucivo sudije je besmisleno,pa nije im 6 nepostojecih penala svirano. Vece sudijske kradje od proslogodisnjeg dvomeca Bajerna i Juventusa ja dugo nisam vidio ali opet po meni Juventus je sam sebe izbacio bespotrebim kalkulisanjem u momentiima kada imas igru,rezultat i protivnika na koljenima. Kada vidis da kola krecu nizbrdo,i da je voda u usima obicno bude kasno.
Barcelona je zasluzeno prosla ali kako neko vec rece kada se kompletan dvomec pogleda najpostenije je da su oba tima ispala.
Volio bi da mogu da na sinocnu utakmicu gledati kao na podvig,herojstvo i situaciju gdje se pali div izdignuo i maestralnom igrom bla bla,da se radi takvih stvari voli fudbal itd ali ne mogu. Nista epsko a ni lirsko ja nisam vidio,izuzev rezultatskog cuda.
Kako god okrenes jaca ekipa ide dalje.