Sudija opravdano pustio da se igra jos minut.
Gol iz ofsajda, tesko je ono vidjeti, ne treba uzimati srcu.
Penal na Dybali, vise jest nego ne, ali ne treba se opterecavat.
Romagnoli je dobio žuti zbog prigovora, kao i Pjanić sa druge strane. Ko još?gambler1899 je napisao/la:Diskutabilno je sudjenje što se tiče kartona gdje su igraci milana bikvalno čim otvore usta dobijali žuti s druge strane.ništa i to vrijeme koliko je produžena utakmica...
Da, slažem se, generalno govorim na slične situacije gdje je ostavljeno sudiji na procjenu - evo na primjer ova sa rukom, u ovim slučajevima se uzima u razmatranje udaljenost igrača od protivnika i, recimo, kretnja ruke, i to sve bez konkretnih definicija. Prilično nedefinisano. Danas će neko ovako dosuditi neko će sutra onako i biti oba u pravu.IlCapitano je napisao/la:Dobro se zna šta je ruka uz tijelo, a šta ne. Čak i da se ne zna ono sinoć sigurno nije.
Bravo dosta dobri stvari napisano! Ne komentarisem utakmicu od sinoc, ali stvarno mi nije jasno to pravilo da ruka mora stalno biti zu tijelo, pa kako da odrzavas ravnotezu i u slucaja driblinga da brzo reagujes ako su ruke uz tijelo? Napadac je odmah u prednosti,,, ima tu jos stvari koje nisu odredene , kad tome dodas zadrti talijanski mentalitet dodemo do loseg sudenja opcenito!sljivo je napisao/la:Da, slažem se, generalno govorim na slične situacije gdje je ostavljeno sudiji na procjenu - evo na primjer ova sa rukom, u ovim slučajevima se uzima u razmatranje udaljenost igrača od protivnika i, recimo, kretnja ruke, i to sve bez konkretnih definicija. Prilično nedefinisano. Danas će neko ovako dosuditi neko će sutra onako i biti oba u pravu.IlCapitano je napisao/la:Dobro se zna šta je ruka uz tijelo, a šta ne. Čak i da se ne zna ono sinoć sigurno nije.
Pravila su prilično zastarjela, ne može igrač trčati u 16 bez da kreće i ruke, ruke bi tada trebali biti smatrane kao dio tijela, i ja ne bih mogao dosuditi nekom penal zato što na manjim udaljenostima bez ikakve namjere igrača lopta pogađa u ruku (ko misli na ruke kad gine da spasi svoj gol i svoju ekipu, prilično neetički je ovakvo kažnjavanje). Na većim udaljenostima imaš šansu da skloniš ruku, a na manjim ne. Kako će čovjek uklizati koji je ispravan start u fudbalu a da drži ruke na leđima (mora drugu ruku koristiti za doček - nama je protiv Reala 2011 dosuđen tako penal, a dok sad, recimo, Maskerano, sad u srijedu, nije napravio penal), kako će neko skloniti ruke kad trči i instiktivno pomjera ruke ka glavi radi zaštite. A da o uticaju atmosfere i veličine tima na odluke u ovakvim slučajevima ne govorimo. Previše je ovo otvorenih pitanja na koje obje strane, i oštećena i nagrađena, imaju pravo a što je pogrešno jer stvara se ružna slika o pogurancima, zavjeri i slično.
Na koji način? Čisto i pošteno?Biscione je napisao/la:Pamtil iko zadnji veliki derby u Italiji koji je završen bez sudijskih diskutabilnih odluka? Ako savez nastavi na to gledat kao na normalne ljudske greške onda ili nek od*ebu te sudije koji ne mogu nijednu je*enu veću odradit utakmicu odradit bez sranja ili nek gase ligu. Iako mi je drago što je Milan izgubio ali mi ide na qrac što je na takav način, jer znam kako im je, i nama se iste stvari događaju.
Juve izgubio od Milana nakon ogromne sudijske greske izgubio od Fiorentine nakon cistog faula kod gola Viola i cistog penala za Juve, pa izgubio bodove protiv Udinesea nakon dva nedosudjena penala ili recimo u ovoj sezoni ima 3 penala sudjena u korist Juventusa a radi poredjenja Roma ima 12 a Milan 9....yes something is seriously wrong.SiamoNoi je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.