BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

VGS
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la VGS » 12 mar 2017, 03:37

Kad skontas kako si se peglao gledajuci 2 i po sata da bi on izgubio zbog rutinskog poena kako je tek njemu, trcao ovoliko nizasta :D

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 mar 2017, 03:38

Yebo mu Dropshot sve sto ima .Nije steta .Haj yebaji ga izgubio pa sta .Idemo dalje nije prvi put ovako .Nemre se cojk navikunt nikako hahah.Primjera ovakvi mali million .Damir igra ko pickica.Serva pickasta al njemu svaka cast za ovo sto je uradi sa tim sto raspolaze.Nije prvi da gledam nego nemgu se naviknut mislim ako s enaviknes to je gubitnicki mentalitet :thumbup:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 mar 2017, 03:39

oldtown1990 je napisao/la:I tako lik koga je vecina ovdje ismijavala i govorila kako dobre rezultate postize samo na zemlji, pobijedi naseg Damira...
Damir je sam sebe pobijedio ili eventualno Damirova leđa su Damira pobijedila. :crazy:
"We need to suffer. And we need to fight."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 mar 2017, 03:39

Raonffa je napisao/la:Hajde to je to tako je, daj malo emocije yebemu majku, k'o da igraš Futures Bilalovac jbt :roll:

Siguran sam da Damir kojeg ja znam nikad, al' nikad, ne bi dobio ovakav meč. Nadam se da se promijenio.
Ipak to nije, još uvijek, taj nivo za dobijanje ovakvog meča. Nadao sam se pobjedi, očekivao da izgubi...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 mar 2017, 03:43

I još nešto, ako je neko gledao Venus kako se vrati iz meča, svaka joj čast. Velika je razlika u mentalitetu, yebiga.
"We need to suffer. And we need to fight."

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 mar 2017, 03:44

Daj ba ljudi pustite se ledja..pobijedila ga luda glava, nista drugo.
Mada, kad covjek skonta odakle on dolazi, koliko je visok, kakva mu je serva, forhend...ovo je fantazija da uopste ovako igra i bori se na vrhunskom nivou...samo da malo proradi na toj ludoj glavurdi jer ovo je ko zna koji mec da gubi na slican nacin, amaterski na kraju kada po svemu vidjenom mora dobiti, i napredovat ce jos ali se stvarno ne trebamo zanositi da ce on biti TOP igrac vec trebamo uzivati i u ovome sto nam daje.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 mar 2017, 03:46

Zadnje poene je odigrao za KP DOMA!Da kazem ovom gore da je Jelena izgubila match nije Venus dobila.Psiha pajdo psiha .Jelena je poklonila match kao sto je to Damir uradio X puta.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 03:51

Igrao lik bez servisa više od pola meča, smiješna brzina, inače je na barem oko 95 mph a pola meča prvi ide 85 mph. Kad ga je počeo ubacivati kako treba, Ramos se ni za šta bukvalno pitao nije. Nažalost, kratko je trajalo, za duže držanje tog nivoa nije bio spreman. Apsolutno najvažnija stvar sanirati tu povredu, jer zadnje što mu treba su neki hronični fizički problemi. Valjda će preskočiti Irving, ne treba mu taj turnir nikako.

Sjajan meč, lijepo je na kraju vidjeti i normalan pozdrav, Ramos odličan momak :thumbup: :thumbup: :thumbup:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 mar 2017, 03:57

Shimka pametno zboris .Pogledam ono pise tamo 77 MPH .Kerber,Williams bi ga pojele za dorucak sa takvom servom .

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 04:02

Barem to ne može folirat, kojekakve povrede zglobova i ostalih čuda mogu biti a i ne moraju...ali ovaj radar prevariti ne može xD

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 12 mar 2017, 04:32

Niste fer.. (pojedini forumasi).
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 mar 2017, 09:15

Sinoć mi jest bilo krivo ali sad kad bolje skontam i bolje što je izgubio. Evidentno je povrijeđen, često je servis išao oko 136 kmh, a prosječan oko 152 kmh (ovo je ono što sam ja zapamtio po brojkama). Vidjet ćemo za Irving hoće li igrati. Možda bolje ne ako je ta povrda teža, bitnije je nju sanirati nego igrati Irving.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 12 mar 2017, 10:58

Damir treba da se odmori 7-8 dana do Miamija, da zalijeci ledja i bude 100% spreman. Kakav Irving, tu se prijavio tek tako, vjerovatno i prije Dubaia i povrede...

Aldin osvojio futures u Egiptu!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 mar 2017, 11:37

Izbjegavao sam gledati tenis otkako je Federer pao...tu i tamo pogledam set dva, kao protiv Harisona i sl., zavisno od termina meca.
I bas mi krivo sto sam ostao budan do 4h jer u zivotu losiji tenis nisam gledao a uz to poraz Dzumija.
U redu ledja i sve to...ali i tako je trebao pobijediti katastrofalnog Ramosa koji uzgred nista bolji servis nije imao i vazda prvi u aut servirao...nista bolji u smislu da je to Damir vrlo lahko mogao apsolvirati.
Na kraju, zao mi je sto je ispao jer je povoljan zdrijeb imao, da ne kazem fantastican (otvarao mu se put do finala :mrgreen: )...ali eto ako je zaista veliki problem s ledjima onda bolje sto nije prosao - znat cemo koliki u odnosu na to koliko brzo ce na teren opet istrcati.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 12:40

Barem za razliku od Mareja ne gubi od likovi koji su 100+ ranking :lol: :lol:

Nije mogo ovdje napraviti ništa više, čak je sa ovakvim servisom i ona pobjeda protiv Rajana čudo, a realno i taj je meč mogao vrlo lako izgubiti da Rajan nije spucao onaj DS u mrežu na BP na 5-5. Ne gubi ništa previše, 25 eventualnih poena nije osvojio, što ima priliku nadoknaditi na X turnira koji slijede i na kojima mu treba vrhunska sprema, jer za njega na ovim sporijim podlogama više nema jeftinih poena i za svaki mora žestoko da radi. Treba tijelo da se navikne na te napore. Ramos to radi svaki meč...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 mar 2017, 13:05

Radi to ramos svaki mec ali je meni jutros djelovao umornije od damira na samom kraju meca...
Isto kao sto je ryan to ofulao, mozemo reci da je damiru sinoc ona glupost na mrezi za 40-15 odnijela tiebreak i mec...onako bas ne smije gubiti meceve a on to radi stalno, ondje moras unistiti protivnika poslije svega sto spasis u mecu i dodjes u priliku za to.
Steta jer ovaj je bio bolji samo na pocetku meca kada je lupao strasno i pogadjao, sve poslije je bilo vise do damira i njegove nonsalancije rekao bih vise nego ledja.
Super je ovo sve, ja cu jos uvijek ko papagaj ponavljati da prava cuda tek ocekujem ubrzo na zemlji...jedno 1/4 french opena bi me zadovoljilo:-)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 13:09

Jeste, glupirao se i na 4-5 u prvom i na 5-6 u trećem, ali je recimo na isti fazon u drugom setu na 2-3 spasio brejk loptu servis volejom na drugi servis i da ga tu nije odigrao moguće da bi završilo 4-6 3-6. Svi u tim bitnim trenucima požele neki jeftini poen, a jedini način za Damira da dodje do jeftinog poena su ti dropovi, izlasci na mrežu i servis volej. Pogotovo kad brzina prvog servisa ne prelazi 150 km/H.

Moguće da je Ramos bio umorniji na kraju, ali on nije tražio lagani izlaz iz te situacije, nije igrao dropove, nije izlazio naprijed, jer zna da to ne zna...držao se onoga što zna, kopao je, trčao, pogodio 2 sjajna pasinga na 5-5 30-15 i 6-5 30-15 i iskopao pobjedu.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 13:34

Ono što sam ja vidio od servisa je da su u Damira bili 119-168 na sat a od Alberta 139-189 na sat, znači oko 20 na sat brži servis u prosjeku a Ramos uopće nije neki server. Ja se Džumiju divim kad on može igrati na vrhunskom nivou sa ženskim servisom :tokralju:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 mar 2017, 13:43

Pozitivno je što se Damir smirio, izgleda dosta bolje na terenu u smislu da više ne pravi show sa sudija, sam sa sobom... To je ono što me zaista raduje.

U 10 dana je izgubio dva meča koja je sasvim sigurno mogao pobijediti (čak je možda 'bolniji' ovaj poraz od Ramosa nego od Haasea), u oba je izgubio prvi set, i oba je na kraju nekako odveo u treći set iako ni u jednom nije igrao na svom najboljem nivou, čak ni blizu, ali na kraju je oba i izgubio.

Rekoh već (malo je glupo da se ponavljam, al' mislim da je to činjenica) da kad krene dobijati ovakve mečeve, TOP 50 će biti neka konstanta sasvim sigurno.

Sada neka odmori do Miamija, neka sanira taj mišić i leđa, vidi se da mu to pravi određene probleme tokom meča, još od meča protiv Haasea se to moglo primjetiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 mar 2017, 13:47

Ako ima povredu neka odmori, ali sumnjam da će Irving propustiti jer tu se bori za MD Monte Carla, potrebno mu je polufinale da bi bio siguran za MD a svoj meč neće početi prije srijede 90%.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.