FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

franklampard8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la franklampard8 » 12 mar 2017, 23:19

Ma nek ne dolaze, ne trebaju nam
1946

MaroonSquad
Kontakt:

Post Postao/la MaroonSquad » 12 mar 2017, 23:23

Pitar6785 je napisao/la:Ja i dalje smatram da je Mehmed naj vece pojacanje sto se tice nas. Da sam igrackim kadrom zadovoljan nisam kao ni sa a igrom, al rezultat nam ide naruku pa covjek nemoze nista reci za igru. Tacno je da se igra dize i da stvari u kojima smo losi se ispravljaju (bravo mehmede) i da stvari koje nismo ispravili da je lahko ispravit i ubjeden sam da ce ih cala vrlo brzo ispravit, ali i dalje sam ubjden da ova ekipa nemoze vise od 3 ceg mjesta. Zamene to nije dovoljno ako se ne uzme kup.

Puno sansi dopustamo
Vitez je imo 3 100% sanse
Olimpik 1 sansu
Sb 3 sto posto sanse.

SAMO TREBA DAT PODRSKU IGRACIMA I CALI, niposto uzdizat igrace i pravit ih da su zvjezde i da ce se svak naguzit cim oni udu u autobus na kosevu, posto oni mogu napravit dobar rezultat ako budu ginuli jedan za drugog.
Hajde molim te reci mi koju je to 100% sansu imao olimpik i koje su to tri 100% sanse koje je imao sb, ja hajde mogu reci da je bila mozda jedna 100% sansa a ti ako mislis da oni njihovi sutevi iz daljine 100% sanse onda dobro?? za vitez se slazem tu smo bili uzasni i samo nas je sreca spasila. Ne treba pretjerivati.

Nema potrebe ih dizati normalno, al treba ih pohvaliti sad kad su odigrali jednu odlicnu utakmicu protiv **** ekipe koja nas uvijek namuci a ovaj put smo ih poprilicno rutinski uzeli. Realno mozemo zavrsiti i 1 a i 3, ispod 3 tesko, al ja nesto vjerujem u ove momke da nas mogu obradovati trofejima.
Kad navecer oci sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja cu uvijek skupit i bodrit te na samom dnu.
Saraj'vo je zivot nama, ne stanica prolazna
uz tebe smo uvijek znaj i ne idemo nikada.

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 12 mar 2017, 23:26

Najidealnija opcija bi bio naš stadion, novi. Kakav-takav. Ove godine cilj je Europa, i ja ne bih bio nezadovoljan ako se plasiramo i bez trofeja, uz pristup kao u zadnje 2 utakmice. Vidjećemo koliko možemo u ovakvom ritmu. Ovu postavu ne mijenjati ni za živu glavu.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 12 mar 2017, 23:28

zlo87 je napisao/la:Primarni cilj je Evropa, Radniku vec bjezimo 4 boda i ne vjerujem da nas mogu dobiti oni, tako da po meni ne bi trebalo bit vecih problema sto se tice toga, ali step by step
:facepalm:
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2017, 23:39

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 mar 2017, 23:42

Slazem se da ih treba pohvalit kad zasluze kao sto su juce zasluzili i prvi sam na piso svaka cast na borbenisti zrtvovanju i zalaganju (duljevic je bar 5 puta uklizo) to nije radio ni kad je imo ugovor 3 godine. Ja samo kazem ova ekipa moze da uspije samo ako budu ginuli (ko juce npr) jedan za drugog. I podvlacim dok god cala bude mogo da ih drzi ( medi su ih vec poceli dizat to mi se nesvida)na tome da su nekvalitetni da moraju neznanje ne kvalitet nadomjestit trcanjem (to je ocito da mogu) mi cemo imat odlicne rezultate.

Mi smo sa mnogo boljim igracima i mnogo losim konkurentima imali mnogo losije irezultate. ( lukavica 50 minuta sa igracem vise izgubomo, orasje vitez borac itd).

Treba zaboravit listicu fasiste ubice i okrenuti se sledecem protivniku a to je travnik.

VOLIM TE SARAJEVOOOOOOOO

Hordas19xx
Kontakt:

Post Postao/la Hordas19xx » 12 mar 2017, 23:47

Rijad Sadiku: 'Akademija mi je pomogla da fudbalski odrastem, u Freiburgu njeguju drugačiji način igre' 12.03.2017 u 22:02 Piše: **** Rijad Sadiku prethodnu sedmicu proveo je u Freiburgu, gdje je trenirao sa mladom ekipom bundesligaša. Sadiku je poznat svima koji prate omladinski fudbal u BiH. Ponikao u FK Novi Grad prije dvije godine je stigao u redove Akademije FK Sarajevo. Standardni je član i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Svojim odnosom na samom terenu, ali i van njega omiljen je i priznat kako od svojih saigrača tako i od suparnika iz drugih timova. Korpulentan, igra na poziciji stopera, a bez problema može igrati na pozicijama u veznom redu, Sadiku je pravi lider na terenu. Bordo kadet je stigao danas iz Njemačke pun impresija o svemu što se dešavalo prethodne sedmice. Interesantno je da je Sadiku u subotu postigao dva pogotka za Bordo tim u pobjedi protiv Olimpica, a već u nedjelju je trenirao u trening kampu Freiburga. Rijade, nakon dvije godine provedene u Akademiji FK Sarajevo, privukao si pažnju jednog inostranog kluba. Kako gledaš na period iza sebe i koliko ti je Sarajevo pomoglo da postaneš igrač kakav si danas? 'Vrijeme u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo je period u kojem sam najviše napredovao. Mislim da sam samo produkt jednog zdravog i disciplinovanog rada, koji su sastavi dio Akademije. Pojedinac koji je iskocio iz jednog kvalitetnog kolektiva i zdrave konkurencije. Tako gledam na period u Akademiji FK Sarajevo do sada, na čemu sam zahvalan. Naravno, pored kolektivnog rada i želje za uspjehom, vrijedno sam radio na sebi i ne mislim stati na tome', rekao nam je Sadiku na početku razgovora. Rijad Sadiku Boravio si na probi u Freiburgu, stabilnom bundesligašu koji je pokazao interesovanje za tvoj fudbalski razvoj. Zašto si otišao na probu u Freiburg, a ne neki drugi klub, pošto su postojali još neki zainteresovani timovi? 'Bilo je nekoliko upita, a za Freiburg je presudilo to što se takmiče u jednoj od najboljih liga i smatram da je konkunrecija kvalitetna u toj ekipi. Izuzetno dobra organizacija i rad sa mladima su sastavni dio kluba. Zadovoljan sam sa ovim periodom i nakon povratka u Sarajevo, okrećem se naravno svojim svakodnevnim obavezama u Akademiji. Nadam se uspješnoj saradnji Freiburga i Sarajeva u budućnosti.' Boravio si sedam dana u Njemačkoj i imao si priliku upoznati njihov mentalitet i način rada u fudbalu. Koliko se njihov način rada razlikuje od našeg i zašto su toliko ispred nas? 'Mogu reći da je prvi trening bio najteži. Trebalo mi je vremena da se adaptiram. Način igre se dosta razlikuje od našeg. Zahtjevaju visoku stopu fizičke spreme, brzo donošenje odluka. Brzina i disciplina u igri su od presudnih faktora.' Naša reprezentacija do 17 godina uskoro će igrati elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imamo tešku grupu, ali i iskustvo učešća na prvenstvu prošle godine. Šta misli kapiten, idemo li na prvenstvo? 'Smatram da imamo kvalitetnu ekipu, prije svega kao kolektiv smo dobri. Izvrsna družina i dobra atmosfera, uz zdravu konkurenciju mogu dati rezultat. Što se tiče same grupe, uvijek kažem neovisno od protivnika, ako smo pravi možemo ponoviti uspjeh iz prošle godine. Kao kapiten tvrdim da je atmosfera u ekipi dobra i da moramo dati sve od sebe da ostvarimo željeni rezultat.' Sadiku je jučer svjedočio utakmici u kojoj je 'njegov' Freiburg dočekao Hoffenheim, a tokom utakmice imao je priliku upoznati i njemačkog selektora Joachima Löwa, koji je također pratio ovaj susret. Rijad se već sutra vraća redovnim obavezama u Akademiji Bordo kluba, a kako smo uspjeli saznati o sudbini Sadikua odlučuje dogovor između uprava Sarajeva Freidburga.
Djecak koji raste, zavolio te tad!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 13 mar 2017, 00:03

'Vrijeme u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo je period u kojem sam najviše napredovao. Mislim da sam samo produkt jednog zdravog i disciplinovanog rada, koji su sastavi dio Akademije. Pojedinac koji je iskocio iz jednog kvalitetnog kolektiva i zdrave konkurencije. Tako gledam na period u Akademiji FK Sarajevo do sada, na čemu sam zahvalan. Naravno, pored kolektivnog rada i želje za uspjehom, vrijedno sam radio na sebi i ne mislim stati na tome', rekao nam je Sadiku na početku razgovora.'

Ovako prica jedan pobjednik. Dzaba talenat ako igrac ne radi sam na sebi.

'Mogu reći da je prvi trening bio najteži. Trebalo mi je vremena da se adaptiram. Način igre se dosta razlikuje od našeg. Zahtjevaju visoku stopu fizičke spreme, brzo donošenje odluka. Brzina i disciplina u igri su od presudnih faktora.'

Eh taj zapad, jos smo mi daleko od toga.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 13 mar 2017, 00:22

Tek kad pogledam ovaj snimak bude mi cudo kako nismo kaznjeni za ove silne propustene prilike :rol:
Dulja, Hebib... :crazy:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 mar 2017, 00:25

Uz pametan marketing, dobru cijenu karata i najbitnije lijepo vrijeme, posjeta u ligi za prvaka moze komotno biti uvijek oko 10k.

Sjetite se kada je osvojena titula i onih par posljednjih utakmica u toj sezoni, svaka je utakmica bila oko 10 milja.
Kada se raja nalozi i kada ima razloga da dolazi na stadion onda ce sigurno i dolazit.
U toj sezoni su dolazili jer je titula bila tu, a u ovoj sezoni mislim da bi razlog dupla kruna. Lijepo je to sto Cala smanjuje pritisak govoreci da je cilj europa ali treba biti realan i reci da iako nismo ovakve rezultate ni u snu ocekivali, to moramo iskoristit i vratiti narod na stadion.

Sarajevo ima armiju navijaca i uvjeren sam da 10k moze biti redovno na stadionu.
Treba urgirat da sve ove preostale utakmice budu u nocnom terminu, to bi uveliko pomoglo.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 13 mar 2017, 01:42

fico je napisao/la:Je l' se javio Evander da pohvali ekipu koja ima 10 uzastopnih pobjeda od toga 9 bez primljenog gola?
Ako vec prozivas, pogledaj starije postove gdje sam ja najavio pobijede u ova tri kola, prije pocetka prvenstva i minimum remi u Tuzli. Da smo uzeli manje bodova, bilo bi iznenadjenje. Ja kudim neke druge stvari, dobro poznate, ali helem. Nije problem, mogu ti ih opet sve ponoviti. Ocito nisi kapacitet da to razdvojis.
Inace, prvo o posjeti juce. Svi koji kazu da je juce bilo malo raje, nerealni su. Po onakvom vremenu ono je i vise nego odlicna posjeta. Igra juce je obecavajuca. Cetri utakmice ovo proljece, u svakoj novoj se vidi napredak u igri. Ova ekipa nema kvalitet, ali ima ono sto druge ekipe ranije nisu imale, posten pristup i borbu. Do kad ce ovako gurati, vidjet cemo. Liga je takva kakva jeste, mi komotno mozemo do titule, jer ni druge ekipe nisu nista bolje od nas. Naravno, ako sve bude regularno, a znamo da pojedini ce se svakakvim radnjama sluziti da dodju do cilja.
Ja sam bio jedan od vecih skeptika kad je Novakovic bio u pitanju, ali momak je dokazao da je bolji recimo od Barbarica I mnogih drugih od kojih smo svi puno vise ocekivali i ukivali u zvijezde. Realno bolji se pokazao i od Stepanova i od Balica. Saric se preporodio. Nije to jos spektakularno dobro, kao sto neki ovdje potenciraju, ali ovakav Saric je pojacanje u odnosu na jesen i to veliko. Uz jos jednog dobrog veznog, bio bi jos bolji. Mene i dalje nervira Duljevic. Mene ne nervira igrac za kojeg znas da ne zna I koji igra lose. Ne trebas biti strucnjak da vidis da je Duljevuc za dvije klase bolji od ostalih. Ali me nervira sto on to ne moze materijalizovati na pravi nacin. On ima potencijal da bude Ronaldo ove lige.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2017, 01:51

Evander je napisao/la:
fico je napisao/la:Je l' se javio Evander da pohvali ekipu koja ima 10 uzastopnih pobjeda od toga 9 bez primljenog gola?
Ako vec prozivas, pogledaj starije postove gdje sam ja najavio pobijede u ova tri kola, prije pocetka prvenstva i minimum remi u Tuzli. Da smo uzeli manje bodova, bilo bi iznenadjenje. Ja kudim neke druge stvari, dobro poznate, ali helem. Nije problem, mogu ti ih opet sve ponoviti. Ocito nisi kapacitet da to razdvojis.
Inace, prvo o posjeti juce. Svi koji kazu da je juce bilo malo raje, nerealni su. Po onakvom vremenu ono je i vise nego odlicna posjeta. Igra juce je obecavajuca. Cetri utakmice ovo proljece, u svakoj novoj se vidi napredak u igri. Ova ekipa nema kvalitet, ali ima ono sto druge ekipe ranije nisu imale, posten pristup i borbu. Do kad ce ovako gurati, vidjet cemo. Liga je takva kakva jeste, mi komotno mozemo do titule, jer ni druge ekipe nisu nista bolje od nas. Naravno, ako sve bude regularno, a znamo da pojedini ce se svakakvim radnjama sluziti da dodju do cilja.
Ja sam bio jedan od vecih skeptika kad je Novakovic bio u pitanju, ali momak je dokazao da je bolji recimo od Barbarica I mnogih drugih od kojih smo svi puno vise ocekivali i ukivali u zvijezde. Realno bolji se pokazao i od Stepanova i od Balica. Saric se preporodio. Nije to jos spektakularno dobro, kao sto neki ovdje potenciraju, ali ovakav Saric je pojacanje u odnosu na jesen i to veliko. Uz jos jednog dobrog veznog, bio bi jos bolji. Mene i dalje nervira Duljevic. Mene ne nervira igrac za kojeg znas da ne zna I koji igra lose. Ne trebas biti strucnjak da vidis da je Duljevuc za dvije klase bolji od ostalih. Ali me nervira sto on to ne moze materijalizovati na pravi nacin. On ima potencijal da bude Ronaldo ove lige.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 13 mar 2017, 03:47

Eto jel vam duša na mjestu? Javio se grozni Evander.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 mar 2017, 04:22

uNbx je napisao/la:Eto jel vam duša na mjestu? Javio se grozni Evander.
Evander Grozni
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 13 mar 2017, 08:06

Seri Evandere, seri
1946

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 mar 2017, 08:07

franklampard8 je napisao/la:Seri Evandere, seri
:urnebes:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 mar 2017, 08:12

franklampard8 je napisao/la:Seri Evandere, seri
Samo po seratorima :kafa:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 13 mar 2017, 08:16

Evander je napisao/la:
Inace, prvo o posjeti juce. Svi koji kazu da je juce bilo malo raje, nerealni su. Po onakvom vremenu ono je i vise nego odlicna posjeta. Igra juce je obecavajuca. Cetri utakmice ovo proljece, u svakoj novoj se vidi napredak u igri. Ova ekipa nema kvalitet, ali ima ono sto druge ekipe ranije nisu imale, posten pristup i borbu.Do kad ce ovako gurati, vidjet cemo. Liga je takva kakva jeste, mi komotno mozemo do titule, jer ni druge ekipe nisu nista bolje od nas. Naravno, ako sve bude regularno, a znamo da pojedini ce se svakakvim radnjama sluziti da dodju do cilja.
:thumbup: Hvala
Ovo boldirano je ono na šta treba da budemo ponosni. Za razliku od nekih prethodnih generacija koje su bile puno kvalitetnije, a nisu znale šta je borba.
SARAJEVO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 mar 2017, 08:27

Bod u Tuzli za mene dosta.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 13 mar 2017, 08:28

Evander je napisao/la:Bod u Tuzli za mene dosta.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
:thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: tuitamo i 18 gostiju.