FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 13 mar 2017, 08:35

Evander je napisao/la:Bod u Tuzli za mene dosta.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
Ma treba ih klepit' gore,da im se revansiramo za sve iz prosle sezone ;)

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 13 mar 2017, 08:54

Posto je nekima ovdje dusevna hrana da napisu "gdje su sada pljuvaci itd..." a obzirom da spadam u grupu onih koji vole da kritikuju, red je da nesto napisem. Moje misljenje je isto i kao prije ove vrlo vazne pobjede nad Listicom. Borbenost ekipe za svaku pohvalu, veza bez rustemovica funkcionise, bekici zalutali u fudbal i Dulja uvijek malo ispred ostalih sa potezom viska. Naravno, mozak svega i najvece zasluge za uspjeh ekipe idu Cali za kojeg imam samo rijeci hvale i naklon do poda. Eto sada neka ovi sto jedva cekaju da prozovu "pljuvace" uporede moj stav prije ovog niza i danas pa neka procijene ima li razlike... Dobro je ovaj strucni stab igracima usadio u glavu sta znaci igrati za Sarajevo i tu je kljuc uspjeha, jer oni koji su iole sposobni za to napreduju( saric, crnkic, hebibovic, novakovic, mihojevic) a oni koji nisu su sve gori i gori (bekici, rustemovic, andzusic, radovac... Ovim ce se selekcija sama napraviti i onda jos samo dovesti igrace na te pozicije. Cala majstore, horde su uz tebe! Ne brinite za posjetu, jer ono uopste nije bilo lose, obzirom na vremenske uslove a cim otopli, uz ovakav pristup doci ce duplo vise raje...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 13 mar 2017, 09:30

Yebali vas vise i pljuvaci i oni sto daju podrsku, koji vam je k.urac?????
U ovako lijepoj prici treba da se i po tim pitanjima dijelimo???
Svako nekad pretjera u pohvalama, kritikama, mnogo cemu, ali slijedi RAT u ligi 6 i najmanje nam trebaju te stvari, a sto vise da prekucavamo ligu podrskom sa stadiona, jer ova ekipa i Cala to zasluzuju!!!!
Ekipa koja mi je draza i od one zadnje dvije sampionske, jer ima ono sto svakog navijaca Sarajeva cini ponosnim:ginu za onaj grb koji nose na dresu!Meni je to dovoljno, da vidim lavove koji ce poginuti za sveti dres!
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 13 mar 2017, 09:40

Joj, kad kazu da ova ekipa nema kvalitet ja bih se ranio.

Cuj nema kvalitet ali ima borbu, pa uporedite sadasnje igrace i one koji su do sad tu bili na njihovim pozicijama u zadnje vrijeme.

Pavlovic, osim delaca boljeg golmana nismo imali.
Top kvalitet, sigurno najbolji golman u ligi.

Dule Hodzic, 23 godine, jak ko stijena, spreman da moze 3 utakmice zaredom igrati, za Barica, Comora, Tatomirovica, Berberovica i ove ostale sto smo gledali na desnom beku je masina.
Najbolji u ligi sigurno, Slavko u Radniku se kleo u njega, kako i ne bi kad u duelu raznosi a neumoran.
Kad god Slavko prica o njemu govori: moj sin, moj sin.
Sigurno bi igrao u svakoj ekipi u ligi.

Almir Bekic, lagan na nogama, uvijek opasan...propustio 25 dana priprema, ofanzivan bek kakvog smo uvijek htjeli.
U poredjenju sa Puzigacom, Roberto Carlos za drvarsku laznu devetku koja je igrala kod nas.
Poslije Mackica najbolji lijevi bek kojeg smo imali poslije rata.
I on bi igrao u svakoj ekipi u ligi.

Nova i Marko, o njima ne treba trositi rijeci...mozda cak i najbolji stoperski par koji smo gledali zadnjih 20 godina.

Barbarici, zgrade iz Porta, Tatomirovici, Torlaci i ostali...smijesno je pricati.

Zadnji vezni, tu smo imali jace igrace od Ivetica i Rustema, ali Pero tu moze u ovoj ligi korektno odraditi posao da svi budemo zadovoljni.

Saric na centralnom, porediti ga sa Radovcem koji je tu igrao duze vrijeme je smijesno.
Uz tomica najbolji igrac lige na toj poziciji.

Hebibovic, za njega Cala govori kako niko nema bolju kretnju, uvijek radi sta treba i nalazi se gdje treba, samo da jos popravi realizaciju.
U poredjenju sa Okicem kojeg smo tu gledali 3 godine je sigurno veci kvalitet, pogotovo naprijed.
Dobro gazi i svaka mu cast.
Kad mu je istok u dva navrata pjevao oni ti ga puse Hebibe, tu se nema puno dodati.

Crnka na lijevoj strani...nije neki poseban kvalitet ali zahvalan i solidan igrac.

Dulja na svojoj poziciji prvi igrac lige, preskace igrace ko cunjeve.
Na njegovoj poziciji Stojcev je cuda pravio, ali razliciti au tipovi igraca.

Ahmet, fenomenalan napadac, mozda medju najboljim koje smo imali.
Ovoj ekipi puno vise znaci nego sto bi Benko, ova ekipa sa Benkom u napadu nikad ovako ne bi igrala jer on samo sebe gleda, a Ahmet radi za ekipu.
Sigurno bi igrao u prvih 11 u svakoj ekipi u ligi.

Nije da ova ekipa nema kvalitet nego upravo suprotno, ima kvalitet, ali ima i karakter kao nijedna do sad i ima fanatasticnog trenera.

Glup je svako ko misli da se moze napraviti 10 pobjeda zaredom ako nemas kvalitet i karakter.
To sto neki pricaju o nekoj sreci, to su price za malu djecu.
Ova ekipa ima kvalitet, karakter, fanatasticnog trenera, i daje u svakom trenutku sve od sebe i Bog dragi ih nagradi.
Kakva crna sreca, samo gubitnici pricaju o sreci.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 mar 2017, 09:41

Ado76 je napisao/la:Yebali vas vise i pljuvaci i oni sto daju podrsku, koji vam je k.urac?????
U ovako lijepoj prici treba da se i po tim pitanjima dijelimo???
Svako nekad pretjera u pohvalama, kritikama, mnogo cemu, ali slijedi RAT u ligi 6 i najmanje nam trebaju te stvari, a sto vise da prekucavamo ligu podrskom sa stadiona, jer ova ekipa i Cala to zasluzuju!!!!
Ekipa koja mi je draza i od one zadnje dvije sampionske, jer ima ono sto svakog navijaca Sarajeva cini ponosnim:ginu za onaj grb koji nose na dresu!Meni je to dovoljno, da vidim lavove koji ce poginuti za sveti dres!
:thumbup: Svaka cast za komentar, umjesto da se svi ujedinimo i dajemo sto vecu podrsku igracima i strucnom stabu na utakmicama kako na Kosevu tako i u gostima oni ovde palamude o igracima, o forumasima koji pljuju ili ne pljuju, a ne daj Boze na stadion otici, nakon svake tekme udjem ovde i samo vidim "daj stream" i slicno. Sad trebamo biti svi slozni i iskoristiti ovu borbenost ekipe, realno mozemo ove sezone bar do jednog trofeja jer ni ostale ekipe nisu nista bolje od nas.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 13 mar 2017, 10:16

@kinosvra, nije problem sto si malo pretjerao sa pohvalama, ali reci za bekica da je poslije Mace najbolji lijevi bek kojeg smo imali je degutantno, stvarno. Bek kojeg ja jos nisam vidio da je probio po strani i koji je tek par zadnjih utakmica izveo par upotrebljivih centarsuta iz trka? Bek koji izgubi loptu jer je ne zna iznijeti, oa se onda slomi da ispravi gresku, uznese je do polovine i onda je opet izgubi? Smijesan je, stvarno... Za njega je Puzigaca igracina a Belosevic profesor!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2017, 10:18

Malo je kinosvra pretjerao sto se tice nekih igraca ali dosta toga stoji, jedva cekam Travnik. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 mar 2017, 10:30

@kinosvra Jedino se ne slažem za Almira i što si Torlaka stavio u istu kategoriju sa Stepanovom i ostalom buranijom. Beli je naš najjači lijevi bek zadnjih par godina, prodoran, s dobrim centaršutom i plus dobar izvođač prekida što nam odavno fali, a Torlakova dva trofeja Ismir Pintol dovoljno govore. I Dupovac je bio odličan štoper. Al' se slažem da su kao tandem Sale i Marko neprikosnoveni.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2017, 10:33

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo igrati će u srijedu uzvratnu utakmicu 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Naši igrači gostovati će Travniku, a to je bio povod razgovora sa Almirom Bekićem, lijevim bekom Bordo kluba.

Na početku razgovora, Bekić se osvrnuo na susret protiv Širokog Brijega, u kojem je Sarajevo ostvarilo vrijednu pobjedu rezultatom 2:0.

"Sigurno da mogu biti zadovoljan našim nastupom. Znali smo da nas čeka vrlo teška utakmica i tako se ispostavilo. Bez obzira na našu dominaciju na terenu, ipak je bila zahtjevna utakmica. Smatram da smo zasluženo pobijedili. Ispunili smo dogovor iz svlačionice i zadatke koje je pred nas stavio Šef stručnog štaba i smatram da je utakmica bila dobra. Drago mi je što smo osvojili tri boda", kazao je Bekić, dodavši:

"Što se tiče utakmice protiv Travnika, činjenica je da imamo dobar rezultat poslije prve utakmice, ali nećemo ništa prepustiti slučaju. Travnik je nezgodna ekipa, koja igra dobro u ovoj sezoni. Uz to, treba dodati i da igramo na gostujućem terenu, ali smatram da imamo jednu jako dobru situaciju uoći uzvratne utakmice, te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u polufinale Kupa."

Utakmica između Travnika i Sarajeva na stadionu "Pirota" igrati će se u srijedu, 15. marta sa početkom u 15 sati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2017, 10:35

slika

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 13 mar 2017, 10:43

kinosvra je napisao/la:Joj, kad kazu da ova ekipa nema kvalitet ja bih se ranio.

Cuj nema kvalitet ali ima borbu, pa uporedite sadasnje igrace i one koji su do sad tu bili na njihovim pozicijama u zadnje vrijeme.

Dule Hodzic, 23 godine, jak ko stijena, spreman da moze 3 utakmice zaredom igrati, za Barica, Comora, Tatomirovica, Berberovica i ove ostale sto smo gledali na desnom beku je masina.
Najbolji u ligi sigurno, Slavko u Radniku se kleo u njega, kako i ne bi kad u duelu raznosi a neumoran.

Almir Bekic, lagan na nogama, uvijek opasan...propustio 25 dana priprema, ofanzivan bek kakvog smo uvijek htjeli.
U poredjenju sa Puzigacom, Roberto Carlos za drvarsku laznu devetku koja je igrala kod nas.

Nova i Marko, o njima ne treba trositi rijeci...mozda cak i najbolji stoperski par koji smo gledali zadnjih 20 godina.

Barbarici, zgrade iz Porta, Tatomirovici, Torlaci i ostali...smijesno je pricati.

Zadnji vezni, tu smo imali jace igrace od Ivetica i Rustema, ali Pero tu moze u ovoj ligi korektno odraditi posao da svi budemo zadovoljni.

Saric na centralnom, porediti ga sa Radovcem koji je tu igrao duze vrijeme je smijesno.

Hebibovic, za njega Cala govori kako niko nema bolju kretnju, uvijek radi sta treba i nalazi se gdje treba, samo da jos popravi realizaciju.
U poredjenju sa Okicem kojeg smo tu gledali 3 godine je sigurno veci kvalitet, pogotovo naprijed.
Kad mu je istok u dva navrata pjevao oni ti ga puse Hebibe, tu se nema puno dodati.

Crnka na lijevoj strani...nije neki poseban kvalitet ali zahvalan i solidan igrac.

Ovoj ekipi puno vise znaci nego sto bi Benko, ova ekipa sa Benkom u napadu nikad ovako ne bi igrala jer on samo sebe gleda, a Ahmet radi za ekipu.

Nije da ova ekipa nema kvalitet nego upravo suprotno, ima kvalitet, ali ima i karakter kao nijedna do sad i ima fanatasticnog trenera.

Glup je svako ko misli da se moze napraviti 10 pobjeda zaredom ako nemas kvalitet i karakter.
Ova ekipa ima kvalitet, karakter, fanatasticnog trenera, i daje u svakom trenutku sve od sebe i Bog dragi ih nagradi.
pohvale za momke definitivno.za muda i odnos prema dresu.meni je ovo jako draga generacija.bekic je bolji od puzigace definitivno ali i jedan i drugi su druga klasa za Mackica.za stopere se slazem a nasa trenutna 10tka Duljevic je drugaciji tip od Stojeceva ili Zeke.ima vic ali ima i ono sto Milos i Almir nisu imali peglanje kod zadnjeg pasa.bar ja mislim tako
sve ostalo ova ekipa ne da je kvalitetna nego nam mnogi nisu ni do koljena a to ce se vidjeti u nastavku

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 13 mar 2017, 11:07

bordoakapitar je napisao/la:@kinosvra, nije problem sto si malo pretjerao sa pohvalama, ali reci za bekica da je poslije Mace najbolji lijevi bek kojeg smo imali je degutantno, stvarno. Bek kojeg ja jos nisam vidio da je probio po strani i koji je tek par zadnjih utakmica izveo par upotrebljivih centarsuta iz trka? Bek koji izgubi loptu jer je ne zna iznijeti, oa se onda slomi da ispravi gresku, uznese je do polovine i onda je opet izgubi? Smijesan je, stvarno... Za njega je Puzigaca igracina a Belosevic profesor!

Jeste Almir u padu forme, ali ne da postoji igrac u ligi, nego u svijetu nema igrac koji njega moze pretrcati.
Pa on svakom igracu u ligi moze dati 5m fore i opet ce ga stici.
Puzigaca nije bio bek, to je ubleha, lazna devetka koji je jos gori bio nego Almir sto se tice centarsuteva.
Samo za golove mu svaka cast, ali to nije posao beka.

Bio je protiv Sirokog mozda i najslabija karika u nasoj ekipi ali ne treba mu to uzimati za zlo jer je propustio 25 dana priprema, a igrao je 3 utakmice u 7 dana po ovakvim terenima.
Sigurno ce u play offu biti sigurniji i bolji.

A najbolji je lijevi bek u ligi sigurno, a vi kad pljujute pretjerujete.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 13 mar 2017, 11:24

Al.Bekic medju najboljim u prvom pol. Crnkic opet najgori.
UPRAVA NAPOLJE!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 13 mar 2017, 11:35

http://stav.ba/meho-kodro-cudo-sa-zenevskog-jezera/
“Više ne razmišljam puno o tome šta je bilo, rad u Sarajevu za mene je jedno ogromno iskustvo. Činjenica je da je kod mene ostala velika ljubav prema klubu. Volio bih da je ta priča završila drugačije, ali, Bože moj, ljudi planiraju, ali ipak neko drugo odozgo određuje. Nisam završio ono što sam planirao i svako je krenuo svojim putem. Da li ću se vratiti? Nikad ne reci nikad. Baš tako. Sarajevo je meni posebno, to je posebna ljubav. Kada sada razmišljam o Sarajevu, nakon svega što se desilo, s ove vremenske distance, imam neki fini osjećaj, nekako mi je toplo. Ne znam zašto, ali je tako kada mislim o klubu i ljudima koji ga okružuju.”
MEHO KODRO JEDAN JE OD NAS :bih: :bih: :bih: :bih:

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 13 mar 2017, 11:35

RichmanBiH je napisao/la:Al.Bekic medju najboljim u prvom pol. Crnkic opet najgori.
O kojoj ti utakmici pises?

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 mar 2017, 11:36

Oooo Meho Kodro jedan je od nas. :opaopa:

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 13 mar 2017, 11:49

Najbitnije je u srijedu osvjeziti Sarica,Crnkica(na kojem se najvise vidio nedostatak svjezine protiv Listice),Hebibovica,Almira Bekica,Hodzica,Mihojevica .Ja bi poceo ovako:
Adilovic
Kadusic,Novakovic,Balic,Ivetic
Heric,Rustemovic
Liivak,Duljevic,Lelic
Amer Bekic
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

edRed
Kontakt:

Post Postao/la edRed » 13 mar 2017, 12:02

bordoakapitar je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Al.Bekic medju najboljim u prvom pol. Crnkic opet najgori.
O kojoj ti utakmici pises?

I ja se pitam..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 mar 2017, 12:10

Jednog dana, Meho ce da bude novi Cala. :bow:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 13 mar 2017, 12:24

baboatif je napisao/la:
kinosvra je napisao/la:Joj, kad kazu da ova ekipa nema kvalitet ja bih se ranio.

pohvale za momke definitivno.za muda i odnos prema dresu.meni je ovo jako draga generacija.bekic je bolji od puzigace definitivno ali i jedan i drugi su druga klasa za Mackica.za stopere se slazem a nasa trenutna 10tka Duljevic je drugaciji tip od Stojeceva ili Zeke.ima vic ali ima i ono sto Milos i Almir nisu imali peglanje kod zadnjeg pasa.bar ja mislim tako
sve ostalo ova ekipa ne da je kvalitetna nego nam mnogi nisu ni do koljena a to ce se vidjeti u nastavku

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Dulja samo da zna pospremiti loptu u gol nakon sto sve dobro napravi igrao bi sigurno u jednom od 20 najboljih klubova Evrope.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.