FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Najviše kritikovani Rustemović i Bekići.
Čini mi se da su jedni od rijetkih iz hvaljene šampionske generacije, čini mi se...
Čini mi se da su jedni od rijetkih iz hvaljene šampionske generacije, čini mi se...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bekići su jednostavno bolji od Radovca.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- hzzavidovici
- Kontakt:
http://bhindex.info/foto-retrovizor-fk- ... a-krivaje/ Nadam se da će za 100 rođendan gostovati najveći klub u državi.
Što se tiče Almira, napravio je 2 ili 3 gluposti u drugom poluvremenu, ostalo je bilo oko. Čak su centaršutevi bili upotrebljivi i dobri. Imao je problema sa plućima i polako se vraća.
Ovdje se svi zapale na greške koje su vidljive i nekom ko gleda prvi put fudbal, rijetki su koji traže dublje razloge.
Što se tiče Almira, napravio je 2 ili 3 gluposti u drugom poluvremenu, ostalo je bilo oko. Čak su centaršutevi bili upotrebljivi i dobri. Imao je problema sa plućima i polako se vraća.
Ovdje se svi zapale na greške koje su vidljive i nekom ko gleda prvi put fudbal, rijetki su koji traže dublje razloge.
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
Bekici kakvi god da su opet imaju nesto fudbalsko u sebi za razliku od Rustema i kod njih je trenutni pad forme, jbg jedan je bio medu najboljim napadacima lige a drugi nije dzabe bio u dinamu. Poceli su podizat formu ako se vrate u onu koju su imali prije godinu bit ce nam veliko pojacanje. Samo Rustem i Radovac se ne dizu, ostace vjecni potencijali.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Bravo. Konacno neko i sa realnim razmisljanjem. Pitanje nije kvaliteta, nego forme. A sto se tice Amera, mislim da bi u bilo kojem drugom klubu u PL igrao u pocetnih 11.mensur55 je napisao/la:Bekici kakvi god da su opet imaju nesto fudbalsko u sebi za razliku od Rustema i kod njih je trenutni pad forme, jbg jedan je bio medu najboljim napadacima lige a drugi nije dzabe bio u dinamu. Poceli su podizat formu ako se vrate u onu koju su imali prije godinu bit ce nam veliko pojacanje. Samo Rustem i Radovac se ne dizu, ostace vjecni potencijali.
Interesantno kako sam "insajderi" brane pojedine igrace.
Samo mala opservacija.
Samo mala opservacija.
4.10.2009.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nisam negativac " pljuvac" al nesto ne stima u klubu . evo i skauting tim razrijesen duznosti , akademci odlaze , nismo produzili s Duljom , nismo doveli zeljena pojacanja koja je trazio Janjos . sve mi ovo govori da ne stimaju stvari Semjon kaze da je struka bila zadovoljna radom skauta medjutim upravni odbor (Kencoo) misli drugacije i steze kais gdje god moze . ponosan sam na Calu i momke njima treba dati podrsku kako god da zavrsi ova sezona .
Evo i ja sam upravo procitao isto ...bordobijeli je napisao/la:Nisam negativac " pljuvac" al nesto ne stima u klubu . evo i skauting tim razrijesen duznosti , akademci odlaze , nismo produzili s Duljom , nismo doveli zeljena pojacanja koja je trazio Janjos . sve mi ovo govori da ne stimaju stvari Semjon kaze da je struka bila zadovoljna radom skauta medjutim upravni odbor (Kencoo) misli drugacije i steze kais gdje god moze . ponosan sam na Calu i momke njima treba dati podrsku kako god da zavrsi ova sezona .
Tom prilikom gospodin Hujić je kazao: ”U razgovoru sa stručnim štabom i šefom Mehmedom Janjošem smo prije prelaznog roka dogovorili da su ovi igrači dobri i da nema potrebe za mijenjanjem, dobili smo dvije akvizicije i mislim da sa ovim igračima možemo igrati do kraja”. Te njegove riječi su indirektna pohvala skauting službi FK Sarajevo koja je formirana u maju prošle godine i koja je odradila ljetni prelazni rok. Međutim, kako saznaje BHDINFODESK ta služba više ne postoji. To je u razgovoru za BHDINFODESK potvrdio Semjon Milošević, bivši fudbaler Sarajeva i član skauting službe koja je rasformirana prošlog mjeseca. “Tačno je, imate ispravnu informaciju. Skauting služba više ne postoji, a to nam je saopšteno praktično u momentu kada smo trebali produžiti saradnju. Moram naglasiti da su značaj skauting službe veoma ozbiljno shvatili direktorica Sabrina Buljubašić, šef akademije Sanjin Alagić i čelnik sportskog segmenta Faruk Ihtijarević, međutim kako nam je rečeno, Upravni odbor je imao drugo mišljenje.” To je malo čudna odluka Upravnog odbora, kada se ima u vidu da je skauting s služba tokom ljetnog prelaznog roka u klub dovela Ivetića, Ahmetovića, Sarića, Crnkića, Novakovića, Balića, Adilovića, Hodžića i Ćetkovića? “Posebno je zanimljivo da smo mi formirani u maju 2016. i imali smo svega 20 dana za sklapanje ekipe. Rezultat svega toga je tim kakav Sarajevo ima danas. Čak je i gospodin Janjoš po preuzimanju ekipe u sredstvima informisanja govorio kako će biti velikih rezova na zimskoj pauzi i da dosta igrača ne zaslužuje dres Sarajeva, ali vrijeme je pokazalo svoje i sada se vide rezultati skauting službe. Oni bi bili još bolji da smo imali šest mjeseci grejs perioda, da smo dobili šansu da još bolje prečešljamo naše lige, jer smo došli kroz empiriju do zaključaka da se oni lakše mogu adaptirati u klub kao što je FK Sarajevo. Ako uporedimo prethodnih šest prelaznih rokova, lako je matematički zaključiti da je tada klub po pravilu napuštalo 6-7 fudbalera i isto toliko dolazilo i ne treba biti neki finansijski stručnjak i zaključiti da je prilikom tih transfera svaki put Sarajevo bilo u minusu. Od kada je skauting služba počela raditi, imali smo samo jednog igrača (Ćetković) koji je napustio klub, a Sarajevo ima mlađi, konkurentniji i, definitivno, jeftiniji tim. Pored toga, na svakom ovom igraču se u najmanju ruku može vratiti uloženo, što do sada i najvećem broju igrača nije bio slučaj. Treba da se zna da je pri dovođenju fudbalera tek na prijedlog skauting službe bivši šef struke Almir Hurtić morao dati zeleno svjetlo. Ono što je posebno važno istaći je to da su ljudi koji su obavljali ovaj posao, ustvari, bili volonteri, a radili smo i s minimalnim sredstvima i ograničenim resursima. Treba istaći i to da nismo uspjeli tada realizovati dva kvalitetna vezna igrača zbog spore komunikacije i kašnjenja sa odobrenjem budžeta u ljetnom prelaznom roku. Što se mene tiče lično tiče ispunili smo očekivanja, ali, odluka je takva i idemo dalje. FK Sarajevo želim sve najbolje i zahvaljujem svima na saradnji.”
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
Odakle ti sad ova informacija?bordobijeli je napisao/la:Nisam negativac " pljuvac" al nesto ne stima u klubu . evo i skauting tim razrijesen duznosti , akademci odlaze , nismo produzili s Duljom , nismo doveli zeljena pojacanja koja je trazio Janjos . sve mi ovo govori da ne stimaju stvari Semjon kaze da je struka bila zadovoljna radom skauta medjutim upravni odbor (Kencoo) misli drugacije i steze kais gdje god moze . ponosan sam na Calu i momke njima treba dati podrsku kako god da zavrsi ova sezona .
Ukidaju skauting sluzbu ili su samo smijenili Semjona i ostale???
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nesto se pozitivno desava cim smo oborili rekord u pobjedama svih vremena, to je jedino bitno. Znam i ja da smo par utakmica tesko dobili, jednu-dvije na srecu ali to su 3 boda i tako se pise, niko te ne pita kako si dosao do njih, znam i ja da nemamo neku igru sa druge dimenzije ali eto pobjeđujemo a dominiramo cim Rustem ne igra.bordobijeli je napisao/la:Nisam negativac " pljuvac" al nesto ne stima u klubu . evo i skauting tim razrijesen duznosti , akademci odlaze , nismo produzili s Duljom , nismo doveli zeljena pojacanja koja je trazio Janjos . sve mi ovo govori da ne stimaju stvari Semjon kaze da je struka bila zadovoljna radom skauta medjutim upravni odbor (Kencoo) misli drugacije i steze kais gdje god moze . ponosan sam na Calu i momke njima treba dati podrsku kako god da zavrsi ova sezona .
-
ultrasegamega
- Kontakt:
U moru pozitive ovdje se vazda o negativi prica. Dan te yebo, nemoguce!

- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Realni budimo, ko je vjerovao da ćemo se ganjati sa Zrinjskim za titulu prije par mjeseci? NIKO!
Momci su pokazali da znaju, svake sedmice nas učine ponosnim, bodovi, kup utakmice... SUPER!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Zao mi je sto su tek-tako odbacili Semjona,ali dok je dobrih rezultata o tome se nece puno pricati,a i ne treba bar dok se sezona (uspjesno) ne privede kraju.
Medutim ako (ne daj Boze) rezultati krenu naopako itekako ce se pricati.
Drugim rjecima sve dok odluke,ma kakve one bile,ne uticu na rezultat nisu ni proritetna tema,ali sto neko rece nesto ne stima u klubu...otom-potom.
Medutim ako (ne daj Boze) rezultati krenu naopako itekako ce se pricati.
Drugim rjecima sve dok odluke,ma kakve one bile,ne uticu na rezultat nisu ni proritetna tema,ali sto neko rece nesto ne stima u klubu...otom-potom.
Naravno da ne štima. Naši nisu zadovoljni ulaganjem Tana u klub, rezanjem troškova, i Kenom ovim. Nedavna zbivanja oko prodaje klubova Tana, ne daje za optimizam neki za budućnost. Treba jasno biti da mi nismo tolko bitni njemu. Ekipa je srećom odvojena od bilo kakvih zbivanja. I to je najbitnije.
Seljacka politika .... suti da se ne procuje.... a kad je dobro hvali se na sve strane ....
Sta napadate momka, realno napisao kako jeste .....
Kako pojedini ne razumiju da ovo sve utice na klub na duge staze ... ni ne spomenut Sejmona ... ko ga **** tek tako .... ovo nije dobro za dobrobit kluba ... ja navijam za FK SARAJEVO ne za prvih 11 jer oni su prolazni ... SVAKA IM CAST NA REZULTATIMA i idem na utakmice da ih podrzim u nasoj borbi ....
Al nemojte biti ovce i sutit samo ... zato i sluzi forum da se spomene SVE VEZANO ZA KLUB ....
Mrzim taj mentalitet ...suti ... ovdje da je narod imalo normalan izasao bi na ulice i svu ovu bagru otjerao pa bi vam djece sutra mozda imala bolju buducnost ...
I ukinite taj termin pljuvac .... jer puno je ljudi na ovom forumu dobilo nadimak pljuvaca pa kad su bili u pravu usutili ste se ....
BUDITE REALNI ! samo to ....
Kako pojedini ne razumiju da ovo sve utice na klub na duge staze ... ni ne spomenut Sejmona ... ko ga **** tek tako .... ovo nije dobro za dobrobit kluba ... ja navijam za FK SARAJEVO ne za prvih 11 jer oni su prolazni ... SVAKA IM CAST NA REZULTATIMA i idem na utakmice da ih podrzim u nasoj borbi ....
Al nemojte biti ovce i sutit samo ... zato i sluzi forum da se spomene SVE VEZANO ZA KLUB ....
Mrzim taj mentalitet ...suti ... ovdje da je narod imalo normalan izasao bi na ulice i svu ovu bagru otjerao pa bi vam djece sutra mozda imala bolju buducnost ...
I ukinite taj termin pljuvac .... jer puno je ljudi na ovom forumu dobilo nadimak pljuvaca pa kad su bili u pravu usutili ste se ....
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma nije mi uopste to namjera nego ne znam zasto gurati lose stvari pod tepih . ovako su nam isto radili Dino i druzina prica mi smo divovi, prevazisli smo ligu , uskoro u grupne faze, novi stadion itd itd a ustvari bilo je mazanje ociju navijacima . ponavljam Cali i momcima bez rezervna podrska nikad nisam napisao lose ni protiv jednog igraca FKS . ali ako ne dovedes treneru sta je trazio, prodajes najbolje mlade igrace, rapustas skauting koji je solidno odradio posao , ne produzis s duljom itd onda imam pravo da kazem da mi se to ne svidja .ultrasegamega je napisao/la:U moru pozitive ovdje se vazda o negativi prica. Dan te yebo, nemoguce!![]()
![]()
Nikad dva dobra kraja sastaviti. Uvijek će biti problema u klubu ili ekipi. To je normalno i u svakom je to klubu na dunjaluku. Raja treba da prestane da traži i očekuje da će biti idealno. Neće. To je u kućama tako, firmama, državama itd. Nema ideale nigdje. Ako su neki problemi, o njima se treba diskutovati jer tjeranje stvari pod tepih stvara negativne posljedice. A svi znamo šta se desilo prošli put. Dokle nas je dovelo.
Bas me zanima komentar majkla i svrakinog za ovo nogiranje Semjona. Ako smiju ista reci o tome ili mozda cekaju kraj sezone da ne bi uznemiravali ekipu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa pisali smo vec da mu nisu produzili ugovor, sta se sad hvatate na to 
Da je Bogdo' malo vise ljudi sa ovakvim razmisljanjem. To je to, iako malo preduboko za sportski forum.DBR1987 je napisao/la:Seljacka politika .... suti da se ne procuje.... a kad je dobro hvali se na sve strane ....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.