I ovo sa stolicama izgleda fenomenalno jedva čekam prvi april i tekmu da radnikom [emoji144]
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pa nije bilo potrebe da sada rotirati svježi nakon priprema su bili i odigrali 4 tekme, jbg ako ne mogu to izdržat yebo i njih i pripreme 
I ovo sa stolicama izgleda fenomenalno jedva čekam prvi april i tekmu da radnikom [emoji144]
- grbavicka1921
- Kontakt:
fixator je napisao/la:pažnja!
veoma bitan dio naše istorije odlazi nepovratno
Minuta šutnje za najispraćeniju satelitsku antenu ikada od kada je sportskih priredbi kod nas a i šire
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Nadam se da ce nasi sutra pruziti mnogo bolju partiju nego u ovim predhodnm utakmicama, sutra prolaz u kupu, za vikend nova tri boda.
Radnik opasna ekipa, uvod u ono sto nas ceka u ligi šest.
Radnik opasna ekipa, uvod u ono sto nas ceka u ligi šest.
- Zeljeznicar -
Kosoric nije otjeran sto je papak nego sto je najgori stoper u historiji Zelje.amazon je napisao/la:Ma ovo vise postalo preofirno. Veze nemaju kako izgleda mali a ne da ga gledaju, a neko bi reko' oni spavaju na treninzima. Zamisli Sakibe odlazi hahahaha. Nije to samo za ovo, to je za 70% stvari. Lahko je skontati, dzutere ih dodju ponavljaju ko papagaji. Pa ima ovdje ljudi valjda koji misle svojim mozgom. Puknu pricu Kosoric papak, za mjesec otjeraju covjeka, onda dodju kazu sup.ak. I sta sve ne jos pored toga.Neandertalac je napisao/la:Društvene mreže su zlo. Apsolutno se slažem.
Ne samo u sportu već u društvu općenito, politici itd. Npr čitave mašinerije se koriste kako bi ljudima nametnuli neka mišljenja koja su kreirana u svrhu interesa pojedinaca. Hiljade i hiljade ljudi samo u BiH po portalima sa raznih profila zarađuje platu pišući za ili protiv političkih stranaka, vlada, lobija itd. Dovoljno je sat vremena na komentarima po Facebooku provesti i pogledati koliko lažnih profila ima da ljudima budu jasnije neke stvari. Isto tako na forumima gdje osoba x pod nekim nikom može baciti vijest koju god poželi a kako vrijeme bude odmicalo ta vijest poprima svoje oblike u zavisnosti od toga šta joj je namjena. Jako je bitno da ljudi razmišljaju i svaku vijest dobro izvagaju prije nego je uzmu kao relevantnu i da ne zauzimaju "strane" već da se okrenu onome što je bitno. U našem slučaju to je Željo i to je bitno, prioritet, sve ostalo i svi ostali su samo sporedne stvari, učesnici događaja koje vrednujeme po djelima a ne po komentarima osobe x ili osoba x.
Mi smo Željini, Željo je naš!
E hebiga sad...SaboBabo je napisao/la:
Kosoric nije otjeran sto je papak nego sto je najgori stoper u historiji Zelje.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Pozdrav raja. Novi sam ovdje, registrovao sam se kako bih diskutovao i dijelio misljenje sa bracom po boji. Odmah da kazem, nisam ni insajder, ni neciji placenik, niti bivsi clan uprave, niti mrzitelj jednoga a ljubitelj nekoga trecega
volim Zelju, tu sam zbog Zelje i to je sve. Odrastao sam na Grbavici, isao na utakmice s pokojnim tatom...sad sam u drugoj ''mahali'' ali i dalje redovan na Grbavici.
Nadam se zdravoj i normalnoj dikusiji.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Us.ra i sefa i stanicuirfo je napisao/la:E hebiga sad...SaboBabo je napisao/la:
Kosoric nije otjeran sto je papak nego sto je najgori stoper u historiji Zelje.
- Neandertalac
- Kontakt:
Tri utakmice sa Radnikom nakon kojih će situacija biti dosta jasnija. Sigurno je da u Radniku imaju određene ambicije igranja u Europi što pokazuje i njihov ostanak u Sa između orve dvije utakmice tako da ni jedna od ovih utakmica neće biti laka. Prva šansa da izbore europu im je Kup gdje brane trofej iz prošle godine a iz orve utakmice nose negativan rezultat. Kakvu će taktiku odabrati njihov trener iskreno ne znam, čisto sumnjam da če se otvoriti od samog početka svjestan kako smo individualno u napadu itekako opasni i svaki prostor dodatni im nije najpametniji potez. Pretpostavljam neki pokušaj tvrde utakmice sa agresivnom sredinom koja će čekati našu grešku a dodatne prilike tražiti iz prekida. Moramo izbjeći te faulove u zoni i pametnom igrom čuvati stečenu prednost, tražiti posjed lopte i tjerati ih da što više trče u isto vrijeme pokušavati naći neki prostor iza njihove zadnje linije. Takođe valjala bi nam nam realizacija bar na nivou id 50%. Dakle, tu izgube, Ćao kup i Željo ide dalje, logično
Dalje. Četiri boda im bježimo u prvenstvu a kako stvari stoje igramo dvije utakmice sa njima, jednu iza druge, obje na Grbavici. Eh sada, četiri boda i teoretskih šest za dvije pobjede i oni se kroz ligu mogu poselamiti sa zagarantovani mjestom u Europi, tj 3 mjesto. Naravno ostaje im opcija da ako ih prođemo u kupu mi ili kone osvojimo isti pa bi onda oni ganjali 4 mjesto ligi koje po automatizmu daje tu privilegiju. Ali opet ne treba zaboraviti ni Široki, te Mladost, neopterećeni, sigurno se neće predati i biti lak zalogaj.
Ipak, ako izgube i te dvije, Sloboda i Krupa bi im mogli "zapuhat" iza leđa pa bi ih doveli u nezgodnu situaciju. Mislim, iskreno kakvim se oni računicama bave ne bi nas trebalo zanimati ali ovo govorim iz razloga što je iz napisanog jasno vidljivo da oni imaju itekakvog interesa skupo prodati kožu i ne izgubiti u bar jednoj od ove tri utakmice. Neće biti nimalo lako, zadnja utakmica je otkrila neke mane obje ekipe u jakom tempu, pa očekujem bespoštednu borbu u svakom duelu.
Eh sada, naš interes je svakako ispred njihovog, prolaz u kupu gdje imamo solidan rezultat, ne nedostižan ali svakako prednost i imamo šansu po meni, da u naredne dvije u prvenstvu osiguramo nastup u europi i naravno zadržimo korak u borbi za titulu. Neće biti ni malo lako, dobre strane su što igramo svaku kući, domaći teren, malo manji umor, navijači, niz pobjeda, atmosfera a loša eventualni naboj i pritisak koji smo već vidjeli te neugodni Radnik koji će sigurno čuvanjem nekog remija do kasno u utakmici taj pritisak dodatno nabijati.
Zato sam mišljenja da se moramo postaviti autoritativno, od samog početka, ne dati im da dišu, razmišljaju i igrati našu igru bez obzira kakvi njihovi planovi bili i kako tvrdi i nezgodni jesu. Slavko i igrači htjeli oni to ili ne moraju shvatiti naša očekivanja i tako se ponašati na terenu, kao najVeći, naravno bez podcjenjivanja. Tu jako veliku ulogu igraju navijači čija podrška je prijeko potrebna jer svaka od ovih utakmica kako vidite ima neku težinu, posebnost. Podrška i strpljenje jer kako sam već naglasio nije nemoguće da utakmica/e budu ulazile u neizvjesne završnice i tu se moramo pokazati, dajući našim igračima vjetar u leđa a ne dodatni uteg na noge. Strpljenja i podršku, molim vas.
Kao nagrada za eventualne dvije pobjede dolazi treća utakmica vs Radnika i toliko očekivano otvorenje istoka ( suza mi krenu) a onda u atmosferi kakvu niko od nas još nije doživio radi novoizgrađene tribine, i vjerujem pred
20.000 gledalaca ( kakva karta, propisi, kakve piqke materine), onda da im otpjevamo Grbavicu i svežemo noge, usadimo strah, da im pokažemo ko su najbolji navijači, da udarimo temelje jednoj novoj eri, uspjesima i radostima.
Mi smo Željini Željo je naš!
Dalje. Četiri boda im bježimo u prvenstvu a kako stvari stoje igramo dvije utakmice sa njima, jednu iza druge, obje na Grbavici. Eh sada, četiri boda i teoretskih šest za dvije pobjede i oni se kroz ligu mogu poselamiti sa zagarantovani mjestom u Europi, tj 3 mjesto. Naravno ostaje im opcija da ako ih prođemo u kupu mi ili kone osvojimo isti pa bi onda oni ganjali 4 mjesto ligi koje po automatizmu daje tu privilegiju. Ali opet ne treba zaboraviti ni Široki, te Mladost, neopterećeni, sigurno se neće predati i biti lak zalogaj.
Ipak, ako izgube i te dvije, Sloboda i Krupa bi im mogli "zapuhat" iza leđa pa bi ih doveli u nezgodnu situaciju. Mislim, iskreno kakvim se oni računicama bave ne bi nas trebalo zanimati ali ovo govorim iz razloga što je iz napisanog jasno vidljivo da oni imaju itekakvog interesa skupo prodati kožu i ne izgubiti u bar jednoj od ove tri utakmice. Neće biti nimalo lako, zadnja utakmica je otkrila neke mane obje ekipe u jakom tempu, pa očekujem bespoštednu borbu u svakom duelu.
Eh sada, naš interes je svakako ispred njihovog, prolaz u kupu gdje imamo solidan rezultat, ne nedostižan ali svakako prednost i imamo šansu po meni, da u naredne dvije u prvenstvu osiguramo nastup u europi i naravno zadržimo korak u borbi za titulu. Neće biti ni malo lako, dobre strane su što igramo svaku kući, domaći teren, malo manji umor, navijači, niz pobjeda, atmosfera a loša eventualni naboj i pritisak koji smo već vidjeli te neugodni Radnik koji će sigurno čuvanjem nekog remija do kasno u utakmici taj pritisak dodatno nabijati.
Zato sam mišljenja da se moramo postaviti autoritativno, od samog početka, ne dati im da dišu, razmišljaju i igrati našu igru bez obzira kakvi njihovi planovi bili i kako tvrdi i nezgodni jesu. Slavko i igrači htjeli oni to ili ne moraju shvatiti naša očekivanja i tako se ponašati na terenu, kao najVeći, naravno bez podcjenjivanja. Tu jako veliku ulogu igraju navijači čija podrška je prijeko potrebna jer svaka od ovih utakmica kako vidite ima neku težinu, posebnost. Podrška i strpljenje jer kako sam već naglasio nije nemoguće da utakmica/e budu ulazile u neizvjesne završnice i tu se moramo pokazati, dajući našim igračima vjetar u leđa a ne dodatni uteg na noge. Strpljenja i podršku, molim vas.
Kao nagrada za eventualne dvije pobjede dolazi treća utakmica vs Radnika i toliko očekivano otvorenje istoka ( suza mi krenu) a onda u atmosferi kakvu niko od nas još nije doživio radi novoizgrađene tribine, i vjerujem pred
20.000 gledalaca ( kakva karta, propisi, kakve piqke materine), onda da im otpjevamo Grbavicu i svežemo noge, usadimo strah, da im pokažemo ko su najbolji navijači, da udarimo temelje jednoj novoj eri, uspjesima i radostima.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ni oduzeti, ni dodati. Bravo za post !Neandertalac je napisao/la:Tri utakmice sa Radnikom nakon kojih će situacija biti dosta jasnija. Sigurno je da u Radniku imaju određene ambicije igranja u Europi što pokazuje i njihov ostanak u Sa između orve dvije utakmice tako da ni jedna od ovih utakmica neće biti laka. Prva šansa da izbore europu im je Kup gdje brane trofej iz prošle godine a iz orve utakmice nose negativan rezultat. Kakvu će taktiku odabrati njihov trener iskreno ne znam, čisto sumnjam da če se otvoriti od samog početka svjestan kako smo individualno u napadu itekako opasni i svaki prostor dodatni im nije najpametniji potez. Pretpostavljam neki pokušaj tvrde utakmice sa agresivnom sredinom koja će čekati našu grešku a dodatne prilike tražiti iz prekida. Moramo izbjeći te faulove u zoni i pametnom igrom čuvati stečenu prednost, tražiti posjed lopte i tjerati ih da što više trče u isto vrijeme pokušavati naći neki prostor iza njihove zadnje linije. Takođe valjala bi nam nam realizacija bar na nivou id 50%. Dakle, tu izgube, Ćao kup i Željo ide dalje, logično![]()
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- grbavicka1921
- Kontakt:
GuvoJure je napisao/la:Pozdrav raja. Novi sam ovdje, registrovao sam se kako bih diskutovao i dijelio misljenje sa bracom po boji. Odmah da kazem, nisam ni insajder, ni neciji placenik, niti bivsi clan uprave, niti mrzitelj jednoga a ljubitelj nekoga trecegavolim Zelju, tu sam zbog Zelje i to je sve. Odrastao sam na Grbavici, isao na utakmice s pokojnim tatom...sad sam u drugoj ''mahali'' ali i dalje redovan na Grbavici.
Pozdrav Njube od Njuba
Welcome!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Prvi doio ne kontam, ali mlad sam (na forumu ofc haha)grbavicka1921 je napisao/la:GuvoJure je napisao/la:Pozdrav raja. Novi sam ovdje, registrovao sam se kako bih diskutovao i dijelio misljenje sa bracom po boji. Odmah da kazem, nisam ni insajder, ni neciji placenik, niti bivsi clan uprave, niti mrzitelj jednoga a ljubitelj nekoga trecegavolim Zelju, tu sam zbog Zelje i to je sve. Odrastao sam na Grbavici, isao na utakmice s pokojnim tatom...sad sam u drugoj ''mahali'' ali i dalje redovan na Grbavici.
Pozdrav Njube od Njuba![]()
Welcome!
Za drugi dio HVALA !
Vjerujem da bi moglo u prvom kolu lige za prvaka biti nekih 15 hiljada gledaoca
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- plavousrcu
- Kontakt:
Bujrum. Dobar ti nick, kakva je igracina bio. Vratio si me u proslost. NeandertalacGuvoJure je napisao/la:Pozdrav raja. Novi sam ovdje, registrovao sam se kako bih diskutovao i dijelio misljenje sa bracom po boji. Odmah da kazem, nisam ni insajder, ni neciji placenik, niti bivsi clan uprave, niti mrzitelj jednoga a ljubitelj nekoga trecegavolim Zelju, tu sam zbog Zelje i to je sve. Odrastao sam na Grbavici, isao na utakmice s pokojnim tatom...sad sam u drugoj ''mahali'' ali i dalje redovan na Grbavici.
@plavousrcu, kako mi je Guvo bio drag igrac pa to nije humano. Lik je jeo malo djecu. Meni malo ''vukao'' na Ronalda, konstitucijom...hahah
Neandertalac je napisao/la:.
Pogotovo za ovaj dio:
- grbavicka1921
- Kontakt:
Meni nije jasno kako će Abd biti raspored slova na istoku, pet ulaza sa pet prostora za slova: G - RB - AV - IC - A.
Hm, jel' bi to bilo ovako? Il sam se zajebucn'o u nečemu hehehehe
Hm, jel' bi to bilo ovako? Il sam se zajebucn'o u nečemu hehehehe
Slavko ocekuje da Crnov bude veliko pojacanje. Iskreno ne ocekujem nista od njega. Ne vjerujem da ce biti bolji od Zakarica.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
- grbavicka1921
- Kontakt:
Ma ne njub, nego rookie, bad choice of words heheheGuvoJure je napisao/la:Prvi doio ne kontam, ali mlad sam (na forumu ofc haha)grbavicka1921 je napisao/la:GuvoJure je napisao/la:Pozdrav raja. Novi sam ovdje, registrovao sam se kako bih diskutovao i dijelio misljenje sa bracom po boji. Odmah da kazem, nisam ni insajder, ni neciji placenik, niti bivsi clan uprave, niti mrzitelj jednoga a ljubitelj nekoga trecegavolim Zelju, tu sam zbog Zelje i to je sve. Odrastao sam na Grbavici, isao na utakmice s pokojnim tatom...sad sam u drugoj ''mahali'' ali i dalje redovan na Grbavici.
Pozdrav Njube od Njuba![]()
Welcome!
Za drugi dio HVALA !
Ko ih polomifixator je napisao/la:pažnja!
veoma bitan dio naše istorije odlazi nepovratno
Odlično izgledaju stolice, taman da sutra vidimo i tribinu s uzorcima
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.