FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

GuvoJure
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GuvoJure » 14 mar 2017, 19:06

Ma hebo Krizmana, jos jedan prolaznik u plavom dresu. Takvih ce biti, Zeljo kao porodica ostaje ! Sutra odmoriti par igraca, po mni smo osigurali prolaz...a svezine ce nam trebati za prvenstvenu utakmicu jer da su naivan protivnik, i nisu bas.
Po meni, pravi ispit za Petrovica. Previse mi ziheraski igra, ali ako ce to donijeti rezultate (trofeje), meni ne smeta...ako ne, gospodar familije se vratio, if ju nou vat aj min :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 mar 2017, 19:12

Od Slavka ove sezone očekujem Evropu i ništa više. Jedini trofej koji me zanima je titula prvaka, kup je utješna nagrada i što se mene tiče ne moramo ga nikad osvojiti. Možda lijepo zvuči kad uzmeš duplu, čisto dekorativno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 mar 2017, 19:23

Joj kad pobjedismo Celik na Bilinom u prvom kolu sezone 2009/10. Koliko smo ono cekali, dvije sezone? Yebote, u kojem smo qurcu tada bili, i u kojem je qurcu bio tada fudbal u BiH. :shock:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 mar 2017, 19:28

Da li smo imali 4 godine bez pobjede u gostima pa dobili Orasje ili sam to sanjao? :mrgreen:
Don't believe the hype.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 mar 2017, 19:29

SlevinKelevra je napisao/la:Joj kad pobjedismo Celik na Bilinom u prvom kolu sezone 2009/10. Koliko smo ono cekali, dvije sezone? Yebote, u kojem smo qurcu tada bili, i u kojem je qurcu bio tada fudbal u BiH. :shock:
Neki dan sam postavio članak iz 2006. o tom periodu, evo za one koji nisu pročitali:
braco je napisao/la:
Veliki Senad Misimović! Evo da se podsjetimo kako je to nekad bilo, pa nek ovi što pljuju sve u vezi ove uprave dobro protrljaju oči i kompariraju sadašnju situaciju i onu od prije 11 godina.
01.09.2006.

Fudbal: FK Željezničar - bivši prvak SFRJ-a i Bosne i Hercegovine, nakon četiri kola Premijer lige, zauzima posljednje mjesto na tabeli

Kuda ide ovaj vlak?

Klub koji se uvijek prvo volio zbog ljubavi pa tek onda zbog rezultata trenutno prolazi kroz najteži period u posljednjih pet godina: zbog čega je tako Dani su pitali Samira Landžu i Sabahudina Žuju, sadašnjeg i nekadašnjeg predsjednika, najboljeg igrača Admira Vladavića, te trenera Nenada Starovlaha

Zakovana za dno tabele Premijer lige BiH, ekipa Željezničara proživljava najteži period u zadnjih pet godina! Trenutno stanje u klubu, a posebice u igračkom kadru je dramatično. Ekipa je bez provjerenog igrača, klub vode veliki entuzijasti (Samir Landžo i Samir Ahmetbegović), ali definitivno samo to, sa možda jednim od najboljih trenera u ligi Nenadom Starovlahom.

Šta se to dešava sa klubom koji je do prije samo nekoliko godina suvereno vladao bh. nogometnom scenom? Finansije jesu najveći problem Želje, ali i svih klubova u ligi. Odlaskom Faruka Telibećirevića sa mjesta predsjednika, a dolaskom Samira Landže, novo rukovodstvo se odlučilo baviti stabilizacijom kluba, a manje rezultatima ekipe.

Račun od 1,64 KM Samir Landžo za Dane kaže: "Vjerovatno će period od 23. juna 2005. pa do sada, kada je novo predsjedništvo imenovano, biti obilježen kao jedan od najtežih i najkompleksnijih u historiji Željezničara. Naslijedili smo dug od 2.600.000 KM. Taj dug je bio realna opasnost za potpuni krah kluba. Mojim dolaskom, dug je smanjen za 698.000 KM. Kada sam došao u klub, bila su otvorena dva računa Želje. Na jednom bankovnom računu bilo je, vjerovali ili ne, svega 1,64 KM, dok je drugi bankovni račun bio blokiran. Blokada bankovnih računa, nažalost, pratila nas je tokom čitavog proteklog perioda, tačnije ukupno smo 14 puta bili blokirani izvršnim sudskim blokadama na iznos od 206.383 KM, a kojeg smo u toku protekle godine u cijelosti izmirili, uz napomenu da smo dodatno u protekloj godini izmirili, isplatili ili umanjili dug za 491.717 KM." Prvi čovjek plavih naglašava da je rad Predsjedništva stalno bio otežan: "Samo u prvih 100 dana rada stigla su nam 24 nova tužbena zahtjeva."

U ljeto 2005. u Željezničaru su se suočili sa veoma teškim završenim i izgubljenim sudskim procesom, kojeg je klub vodio pred Međunarodnim olimpijskim sudom za sport (CAS), protiv FC Metalurga iz Ukrajine. Radi se o obeštećenju za nogometaša Sergeja Ticu. Interesantno je da je 2004. Željezničar faktički bacio 25.000 dolara za Ticino obeštećenje. Kasnije je ustanovljeno da je novac otišao u nečije privatne džepove, tačnije u tzv. Uniju iz Ukrajine, što nema veze sa Metalurgom.

Nekadašnji predsjednik Sabahudin Žujo se brani kontraoptužbama tvrdeći da je u klubu "ostavio igrački potencijal vrijedan oko tri miliona maraka". "To što se upire prst u mene je smiješno. Ova sadašnja situacija u Željezničaru podsjeća na 1996. godinu. Klub vodi ulica, sve to se slabo radi, iako se slažem sa činjenicom da je klub jako teško voditi. Lakše je biti na čelu neke firme, nego na čelu kluba", kaže Žujo za Dane.

Vladavić najveći "problem" Žujo smatra da su dometi aktuelnog vodstva najtrofejnijeg bh. nogometnog kluba krajnje upitni: "Oni više rade na minimiziranju rezultata svojih prethodnika, nego na pokušaju da se vrati poljuljani ugled Željezničara. Zašto sam ja kriv što je Kenan Hasagić otišao besplatno, i još tuži klub za novac koji mu nije isplaćen?! Željo je za Hasagića trebao uzeti preko milion maraka. Nisam ja bio predsjednik kada je Hasagić otišao u Tursku. Neko misli da će smanjivanjem troškova stabilizovati klub. To je najveća glupost. Pa, Barcelona ima na desetine miliona eura duga, pa Real, Chelsea… Tvrdim da se u ovakvoj situaciji morao pojačati igrački kadar, napraviti xafsing, pokušati se boriti za titulu, kako bi se povratio interes navijača i javnosti. Ja sam spreman pomoći klubu u bilo kakvoj ulozi." Žujo misli da bi i povratak Nijaza Brkovića u Željezničar uveliko promijenio situaciju.

Kako je igrački kadar najbitniji segment kluba, tako je jasno zašto Željo tavori na dnu. Ove sezone u Željezničar su dovedeni nepoznati igrači Radulović, Kostić, Kamber, Jugović, Da Silva i Đorđević, te provjereni mladi golman Zdenko Baotić. Uz postojeće snage, Željo ima samo jednog vrijednog igrača Admira Vladavića. "Ne mogu ja sam igrati, uzeti loptu i predriblati pola protivničke ekipe. Igram što najbolje mogu, ali jednostavno nas neće", priča Vladavić, koji je proteklih dana primao prijetnje od pojedinih "navijača", zbog čega je na dva dana otišao kući u Mostar.

Upravo je Vladavić najveći "problem" Željezničara. Igrač kojeg klub želi prodati i na njemu (dobro) zaraditi. Za njega je Rijeka nudila 100.000 eura i 50 posto od narednog transfera, ali su u Želji odbili tu mogućnost. Navodno je i Wisla iz Poljske nudila 250.000 eura, pa Mallorca, Ascolia, München 1860, Crvena zvezda… Na kraju je Vladavić ostao na Grbavici. Pitanje je koliki trasnsfer ovaj igrač treba da napravi, pa da budu zadovoljni svi koji su ulagali u njega. Od firme Metalmerc do menadžera Nusreta Jasharija, Marina Martića, Nermina Čengića… Vladavić je bosanski Niko Kranjčar, ali samo kada je u pitanju umiješanost raznih likova u priču o njegovom transferu.

Mladi 22-godišnji napadač Emir Hadžić ove sezone je napustio Željezničar i otišao u slovenski Publikum iz Celja. "Meni su ostali dužni skoro 15.000 KM, a onda me je jedan dužnosnik kluba pitao da produžim ugovor. Kada sam mu rekao da neću jer mi je klub dužan, on mi je doslovice rekao: 'Ne moraš, ali ću ja pozvati ove svoje, pa nećeš igrati nigdje kad ti prebiju koljena.' Ne želim govoriti ko mi je to rekao, bitno je da on zna, ali jednog dana će se sve otkriti", kaže Hadžić za Dane.

Željezničar pored iskazanog ukupnog duga ima i potraživanja. Najveća se odnose na nekadašnje uposlenike po osnovu izdatih putnih i drugih akontacija u ukupnom iznosu od 410.377 KM. Najveću sumu, preko polovine ovog iznosa ili tačno 222.324 KM, predstavlja potraživanje Željezničara od bivšeg direktora Edina Trklje.

Kriza koja je potresla Željezničar desila se na startu sezone i to je olakšavajuća okolnost, ali će problem nastati ukoliko se ništa ne promijeni. U prva dva kola, Željo je dva puta gostovao. Protiv Veleža na Grbavici je neplanirano izgubio dva boda, a poražen je i u gostima protiv Modriče. Vremena ima, samo se mora djelovati brzo, a kako stvari stoje, u klubu će se konačno napraviti i neki rezovi.

Nenad Starovlah, trener

Od mene prave huligana

"Tužno je što moram ovako govoriti, ali ja sam prinuđen da se počnem ponašati kao huligan. Nažalost, ja sam ovdje zalutao, ovdje od gospodina naprave huligana. To što ovdje rade sudije, to nema nigdje na svijetu. Šta smo doživjeli u Modriči i Bihaću, to nema smisla. To nije nogomet. Ovdje je samo važno da neko stoji iza tebe, da imaš sudije. Svojim igračima nemam šta zamjeriti, jer se na terenu trude, igraju, ali kad ti neko ne da, onda je nemoguće bilo šta napraviti. Trudim se sa svojim pomoćnicima, nešto radimo, a onda nam to neko sve sruši", priča Starovlah.
Na primjedbu da su u Željezničar došli sve sami anonimni igrači iz niželigaških klubova iz Srbije, Starovlah kaže: "Ja sam doveo igrače, jer mi niko drugi nije mogao ništa ponuditi. Ovi momci igraju za minimalac i nisu loši igrači. Šta znači pojačati se? Ja sam na početku sezone ostao bez pola ekipe. Otišli su Selimbegović, Kajtaz, Admir Raščić, Hadžić… Pominjali su se Mirza Mešić, Aldin Džidić te još neki igrači, ali na kraju ništa. I onda ja moram napraviti tim, moram s nekim početi prvenstvo. Ne želim da se pravdam, ali ne želim da budem jedini krivac. Mi Slaviju moramo dobiti i to sportski. Ne smijem ni pomisliti na poraz. Željo je institucija, ne smijemo si više dozvoliti da gubimo utakmice i ugled. Mora se nešto promijeniti, jer se meni počinje sve ovo gaditi. Još ću pištolj staviti za pas, pa šta bude… Ali, gdje sve to vodi, to je pitanje…"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 mar 2017, 19:29

akisarajevo92 je napisao/la:Da li smo imali 4 godine bez pobjede u gostima pa dobili Orasje ili sam to sanjao? :mrgreen:
ja mislim da smo na Bilinom prekinuli post, znam da nisam mogao vjerovati ocima kad sam vidio. Samo ne znam koliko je trajao.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 mar 2017, 19:31

Virtu4l je napisao/la:AMAR OSIM

Šta kaže: pa nije bilo teško, jeste bilo teško, nama je bilo lako, samo mi znamo kako nam je bilo :lol:

Kada se sjetim onih pressica i novinara koji "zgriješe" :rol:

Intervjua; ambalažu rotira mmmm :rol:

Slažem se Virtu, od Slavke očekujem minimalno europu, nadam se tituli. Međutim na tu europu bi "pristao" ali da bude izborena u nekom scenariju koji je muški, nije sraman, kao npr ona sezona kada je Oda sa djecom do zadnjeg kola bio u igri.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 mar 2017, 19:31

SlevinKelevra je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:Da li smo imali 4 godine bez pobjede u gostima pa dobili Orasje ili sam to sanjao? :mrgreen:
ja mislim da smo na Bilinom prekinuli post, znam da nisam mogao vjerovati ocima kad sam vidio. Samo ne znam koliko je trajao.
sjecam se da sam u tim godinama slusao Ritam sporta na BH Radiju 1 i radovao se kad neka gostujuca ekipa postigne gol :mrgreen:

ne ponovilo se
Don't believe the hype.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 mar 2017, 19:36

akisarajevo92 je napisao/la: sjecam se da sam u tim godinama slusao Ritam sporta na BH Radiju 1 i radovao se kad neka gostujuca ekipa postigne gol :mrgreen:

ne ponovilo se
Legendarna sezona :urnebes:

slika

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 mar 2017, 19:42

:urnebes:

tad za nas igrali Sehic, Cocalic, Jahic, Stilic, Dialiba a nismo mogli do boda u gostima :lol:
Don't believe the hype.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 mar 2017, 19:47

Pa malo je falilo da Orašje dobijemo. :urnebes: :urnebes: Dali smo gol, ali prije nego što je lopta ušla u gol sudija svira penal za nas i poništava gol. I naravno mi fulamo penal i ostalo neriješeno do kraja. :urnebes: :urnebes: :tokralju:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 mar 2017, 19:49

U tim vremenima, odeš na utakmicu i na istoj 500 ljudi. Qurčili se raznorazni seljaci, iživljavali se nad nama. A onda 2009 i Brkin povratak. Sjećam se na mjestu gdje sam radio preko puta bila dva pitara, pila mi krv na slamku redovno. Kažem ja njima je li vas strah, oni meni da nam deset Amara ne može pomoći.
Narednih godina na trkača prolijetali do radnje da ih ne ugledam :lol:

A dobio sam ludih opklada. Ova sezona kada smo duplu uzeli najavim je na početku sezone i opklada ko izgubi u protivničkom dresu u grad. I nabavim mu ja dres, izađe vani i kaže sad ću se napiti i povraćati po dresu, da mi šatro napakosti. Izuo se od alkohola do 10, koma živa, kasnije mu nacrtali brkove i napisali Amaw na čelu i ima snimak onako pijan govori: volim ja Želju, ja sam htio za Želju navijat ali mi stari nije dao. Pjan plače ko godina, otvorio se :rol:
Od tad ne pričamo, naljutio se na nas deset, od toga četvorica pitara :rol:

A druga, godinu dana u kafu. Kakav je to ćeif, dođem pa naručim, on mi donese, pa lagano šećer protresem, smijuljim se, gledam ga. On kipti :lol:
Kaže jednom evo ti milja samo nemoj dolaziti, ne mogu te više gledat :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 mar 2017, 19:50

Ili nekoliko puta ova situacija. 85 minuta se igra regularno, igramo dobro, vodimo ili nerijeseno. I onda sve sto domacin mora uraditi jeste doci do sesnaesterca i pasti, i to je penal 100%. I nakon nekog vremena,igraci se pomirili... Nema protesta, samo se hvataju za glave ili popadaju po zemlji.
Sodoma i gomora. :oops:

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 14 mar 2017, 20:03

Mene još proganja onaj poraz u Travniku 3-2. Vodimo do 88. minute 2-0 i oni zabiju tri gola :oops: Nikad se više nisam izgriješio u životu od psovanja Boga i svega svetog!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 mar 2017, 20:05

Ras je napisao/la:Mene još proganja onaj poraz u Travniku 3-2. Vodimo do 88. minute 2-0 i oni zabiju tri gola :oops: Nikad se više nisam izgriješio u životu od psovanja Boga i svega svetog!
Na toj tekmi dao Džemal Sadiković dva gola i raja ga hvalila. Došao Amar sezonu poslije toga i rekao vidi ovog kratkog. Idi iz kluba da te više ne gledam. :urnebes: :urnebes:

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 14 mar 2017, 20:08

arelinho je napisao/la:
Ras je napisao/la:Mene još proganja onaj poraz u Travniku 3-2. Vodimo do 88. minute 2-0 i oni zabiju tri gola :oops: Nikad se više nisam izgriješio u životu od psovanja Boga i svega svetog!
Na toj tekmi dao Džemal Sadiković dva gola i raja ga hvalila. Došao Amar sezonu poslije toga i rekao vidi ovog kratkog. Idi iz kluba da te više ne gledam. :urnebes: :urnebes:
To mi je najbolniji poraz u životu!Ulogu Travnika preuzeo je Radnik, sutra samo hrabro, jako, muški u kost i neće iti problema, jer kad se naši opuste protiv Radnika ljudi kao Real zaigraju na Grbavici :oops:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 mar 2017, 20:10

arelinho je napisao/la:
:lol:

P.S. Adžem gost na bht_u.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 mar 2017, 20:11

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 mar 2017, 20:44

Najmanja posjeta je bila ona protiv Leotara 300 ljudi bilo i ja.Tribina svrsavanje kako ce rjesit ono izmedju istoka i juga i jedna losa tacka tribine primjetio sam mrvu od radnika koji je vjerovatno jeo i nije pokupio ali do otvaranja ima vremena da se i to rjesi.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 14 mar 2017, 20:45

Neandertalac je napisao/la:U tim vremenima, odeš na utakmicu i na istoj 500 ljudi. Qurčili se raznorazni seljaci, iživljavali se nad nama. A onda 2009 i Brkin povratak. Sjećam se na mjestu gdje sam radio preko puta bila dva pitara, pila mi krv na slamku redovno. Kažem ja njima je li vas strah, oni meni da nam deset Amara ne može pomoći.
Narednih godina na trkača prolijetali do radnje da ih ne ugledam :lol:

A dobio sam ludih opklada. Ova sezona kada smo duplu uzeli najavim je na početku sezone i opklada ko izgubi u protivničkom dresu u grad. I nabavim mu ja dres, izađe vani i kaže sad ću se napiti i povraćati po dresu, da mi šatro napakosti. Izuo se od alkohola do 10, koma živa, kasnije mu nacrtali brkove i napisali Amaw na čelu i ima snimak onako pijan govori: volim ja Želju, ja sam htio za Želju navijat ali mi stari nije dao. Pjan plače ko godina, otvorio se :rol:
Od tad ne pričamo, naljutio se na nas deset, od toga četvorica pitara :rol:

A druga, godinu dana u kafu. Kakav je to ćeif, dođem pa naručim, on mi donese, pa lagano šećer protresem, smijuljim se, gledam ga. On kipti :lol:
Kaže jednom evo ti milja samo nemoj dolaziti, ne mogu te više gledat :lol:
:rol: :rol: :rol: :rol: :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.