Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la BenjooJutub » 15 mar 2017, 16:24

ZgemboAdislic je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:samo treba jedna losa tekma i gledaj komentara :rol:

nema veze sto je igrao protiv najboljeg frontcourt-a u ligi
Isti front court protiv kojih je Rudy Gobert imao 15 points (6-10), 16 rebounds, 3 assists, 2 steals i 2 blocks neki dan u pobjedi?
Isti front court protiv kojih je Valenciunas imao 25 points (9-13) i 13 rebounds u 33 minute? Isto tako u pobjedi?

Ma daj ne rise....
Gobert i Valanciunas su klase za Nurkića. Imaju više iskustva u NBA, dolaze iz košarkaških država..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 mar 2017, 16:39

Isti front court protiv kojih je Rudy Gobert imao 15 points (6-10), 16 rebounds, 3 assists, 2 steals i 2 blocks neki dan u pobjedi?
Isti front court protiv kojih je Valenciunas imao 25 points (9-13) i 13 rebounds u 33 minute? Isto tako u pobjedi?

Ma daj ne rise....
naravno da ga sama cinjenica da je igrao protiv takvog dvojca ne amnestira od kritike,

ali normalne kritike, ne ovih pizdarija koje nemaju veze s mozgom od likova koji su jedva docekali da se ovako nesto desi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 mar 2017, 16:46

miki_92 je napisao/la:

Ma daj ne rise....
naravno da ga sama cinjenica da je igrao protiv takvog dvojca ne amnestira od kritike,

ali normalne kritike, ne ovih pizdarija koje nemaju veze s mozgom od likova koji su jedva docekali da se ovako nesto desi
Mnogo seres. Bar 95% komentara na ovoj temi su bili korektni i ispravni. Najgori ste vi sto pogledate njegovu utakmicu jednom mjesecno i onda ovdje dodjete i po svaku cijenu pozelite ispasti pametni. Niko od Jusufa sinoc nije ocekivao da ima 25-15-5, vec recimo 12-12-3, uz zadovoljavajucu igru u odbrani. To su sasvim realne brojke za ocekivati, pogotovo jer mu je minutaza trebala biti oko 35 minuta (da nisu u zadnjoj cetvrtini gubili 25 razlike, pa su igrale sve rezerve).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 mar 2017, 16:54

svaki drugi post medjed, sirovina, bezmozgas pa na kraju postade i crnac, a 95% pozitivnih, jaka ti ta matematika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 mar 2017, 17:02

Joj preseravanja, de ba ljudi ohladite malo. Imao je i Nurkic protiv ovog istog Demarcusa 16 poena, 8 skokova, 3 blokade i to prije vise od dvije godine. Hocemo sad reci da je on trenutno losiji igrac od tog Nurkica iz Denvera? Kakve se statistike sve uporedjuju, da Bog sacuva... :crazy:

Jednostavno, nije islo, mozda odredjeni pritisak (pogotovo nakon sto je i Rodju opasno krenulo u tim momentima), mozda nije imao svoj dan. Poklopilo se nekoliko losih odluka u nekim trenucima utakmice, sto je sigurno uticalo na njegovo samopouzdanje i samim tim bolji ucinak na kraju. Mozda je i umor, s obzirom da nikada u zivotu nije vezao ovoliko partija sa 30+ min provedenih na parketu. Kada se tome pridoda i katastrofalna noc ostatka momcadi, o cemu onda da pricamo? Mi ovdje ocekujemo nekakvih 25-15 svaku utakmice?! Dajte ljudi, ne budite smijesni.

Po pom skromnom, laickom misljenju, od svih ovih gore pobrojanih razloga njegove los(ij)e partije, ima svega pomalo. Sigurno je bilo nekog pritiska samom cinjenicom da ce se nadmetati s (po)najboljim centrom lige, a i svakako sva ova pompa i ocekivanje navijaca od njega (mozda neki show sa ludim Cousinsom, a i Juka je jedan od takvih). U odredjenim situacijama nije reagovao kako je bilo najbolje - pravi korake bezveze, baca flouter a imao sasvim otvoren put prema kosu da ide na dvokorak i zakuca/polozi bez problema, dodaje tamo saigracu na trici (koji pri tome promasuje), a ovamo sigurno sam mogao zavrsiti akciju na nepostavljenu odbranu NO. Odigrao korektno (cak i sasvim dobro) ledjima protiv Boogija, ali nekako ne bas tako spretno sutira kao da je iza ledja bacao loptu, pri cemu lopta nes(p)retno izlazi iz kosa. Jos jedna situacija kada je dobio pas ispod samog obruca, pri cemu je bilo jedino potrebno da se okrene i poentira, on promasuje zicer. Sa druge strane, Rodji je ulazilo gotovo sve, sto znanjem i majstorlukom, sto nekom srecom. Tesko ga je Juka mogao zaustaviti. Da su se neke stvari (gore nabrojane) poklopile i imale sretniji epilog, mozda bi mi sada pricali o sasvim korektnoj partiji Nurkica od nekih 12 poena, 9 skokova, bez obzira sto je ostatak tima odigrao tako lose. Medjutim, nije bilo tako i gotova prica.

Za mene je najbitnije da on bude svjestan svojih gresaka, nedostataka, itekakvih mana u odnosu na ove top centre lige, da ovo ljeto (a i svako naredno u dogledno vrijeme) posveti radeci na sebi (u svakom smislu) kako bi popravio sve ono u cemu je los, ili manje dobar. Neka se fizicki izbrusi, popravi kondiciju i time obezbijedi jos nekih 5-10 min igre u kojoj nece izgledati kao da se jedva krece po terenu (sto se sada nerijetko primijeti), vec igrati kao da je tek usao. Naravno, za onoliko tijelo to ne ide bas tako, ali sam uvjeren da se trenutna situacija moze popraviti. Neka sam sa sobom rascisti neke stvari, u smislu da mu je naredna sezona sve, da mu od iste zavisi da li ce imati para o kojima je mogao samo sanjati (iako je i sada tako vjerovatno :mrgreen:), ili ce tek malo popraviti dosadasnji ugovor (da budemo iskreni, svima nama je to broj 1, bilo cime da se bavimo), da li ce sebi zagarantovati 30+ min u nadolazecim sezonama, ili ce trener i ljudi u klubu neke dobre partije shvatiti kao povremene njegove bljeskove. Za sve druge stvari, izlaske, djevojke, uzivanja po nekakvim destinacijama ce biti vremena poslije.

Sretno u svakom slucaju, neka ti je Bog na pomoci u putu da postanes najbolji kosarkas kojeg smo ikad imali.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 mar 2017, 17:23

miki_92 je napisao/la:svaki drugi post medjed, sirovina, bezmozgas pa na kraju postade i crnac, a 95% pozitivnih, jaka ti ta matematika
Ok, hajde prebroji komentare sinoc od 1h do sad, a kopiraj one u kojima se u njemu pise nesto nepristojno, pa da racunamo procenat. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 mar 2017, 17:25

ZgemboAdislic je napisao/la:Ma nema niko igrace kojima je razlika izmedu vrha i dna toliko ogromna kao mi.. :damn:

Jednu utakmicu ima 28, 20, 8 i 6, a kroz nekoliko dana izgleda ko da je prvi put uzeo kosarkasku loptu u ruke.
Jednu utakmicu zabija hat trick protiv Villareala na njihovom terenu, sljedecu utakmicu nevidljiv ko da nije na terenu.
ovo je vjerovatno najgluplji komentar na necije bavljenje sportom ikad.. tu imas milion faktora koji uticu na takav ishod u kratkom vremenskom periodu, al dobro sta ovakvom liku neko da objasnjava nea logike a nea ni potrebe

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 15 mar 2017, 17:47

kolko ja znam Dzeko nije igro uzvrat protiv Vilareala ? ili grijesim ?
sto se tice Juke
najbolji skor je ostvario protiv vjerovatno jedne od najlosijih odbrana lige
a sinoc je igro protiv najaceg "unutrasnjeg" dvojca lige i ti ocekujes slicne brojke ? xD

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 mar 2017, 17:51

Ma ima i do umora sigurno, nikada prije nije imao ovakvu minutažu i utjecaj u igri što sada svakako ima..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 mar 2017, 18:04

LaMarcus dobio dozvolu da se vrati na parket, bas nocas :mrgreen:

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 15 mar 2017, 18:11

Ma Juka je NBA dozivio kao Hollywood, entertainment, ali u takvoj jednoj zabavi se dobija noga, grije klupa itd. Ne možeš se ti furat na raju, kako napisa Divos i nešto raji podilaziti, glumiti nekog zabavljača i pozitivnog lika u svlačionici, skakati sa klupe kao kakav niger, praviti grimase i tome slično, a glavnu stvar zanemarivati, jer on sam kaže da je tu da se zabavlja. Problem je što mu nitko neće dozvoliti da se zabavlja i da izigrava zvijezdu što on naravno radi, jer prave zvijezde nisau klaunovi već skroz prisebni i normalni ljudi bez viška poteza, riječi, ponašanja itd.

Zato je Jokić tu gdje jeste i zasto Juka nije tamo gdje je on, a trebao je.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 15 mar 2017, 18:37

Federer17@ Tacno tako. Nije razlog u DMCu ni u Unibrowu koliko je do da su se okolnosti potrefile da odigra jednu od najlosije do sada. Neke od najbolji partija je zapravo pruzio protive ove dvojice.

save@ Ovo je prilicno ostro... Ali se slazem sa tim ipak 100%. Ti mnogo potenciras njegov mentalitet i ja isto tako smatram da je to njegov najgori nedostatak. Nije sada kada je odigrao katastrofalno da napadam nego je i inace tako. Sve dok bude tako nece nikada ostvariti sta bi mogao. Bit ce tu dobrih partija ali ce biti jos znacajnija razlika izmedju dobrih i losih utakmica, ipak je kontinuitet kljuc u NBA. Pa sam je doprinjeo svom Hypu najvise, kao sto znamo, onaj ko visoko leti... Sve dok bude ovako nema se sta u mnogo nadati, ponekada ce izletiti ali nikada ostvariti svoj pravi potencijal.

Ocekivalo se da ce dobiti jednu tekmu od ovih cetiri na raodtripu, nista nije stravicno ako ne pobjede nijednu od ostali ali moraju da igraju mnogo bolje i da makar gube malom razlikom. Ovu sto sam vidjeo ovih zadnji utakmica je anti-kosarka. Ne znam sta se desava u tom timu i zasto su sada poceli tako igrati ali ako ne dodzu sebi uskoro bolje je da tankiraju ostatak utakmica i u offseasonu rijese rooster i (ako se ne popravi) rijese se ili Damea ili CJa jer ovako nemoze vise.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 15 mar 2017, 18:40

Joj komentara jbt. :puke:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 mar 2017, 18:50

save je napisao/la:Ma Juka je NBA dozivio kao Hollywood, entertainment, ali u takvoj jednoj zabavi se dobija noga, grije klupa itd. Ne možeš se ti furat na raju, kako napisa Divos i nešto raji podilaziti, glumiti nekog zabavljača i pozitivnog lika u svlačionici, skakati sa klupe kao kakav niger, praviti grimase i tome slično, a glavnu stvar zanemarivati, jer on sam kaže da je tu da se zabavlja. Problem je što mu nitko neće dozvoliti da se zabavlja i da izigrava zvijezdu što on naravno radi, jer prave zvijezde nisau klaunovi već skroz prisebni i normalni ljudi bez viška poteza, riječi, ponašanja itd.

Zato je Jokić tu gdje jeste i zasto Juka nije tamo gdje je on, a trebao je.
Koliko si NBA utakmica pogledao prije dolaska Teletovica u ligu?
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 mar 2017, 19:22

ma ovaj save nema veze s vezom, toliku kolicinu gluposti napisat u jednom postu :tokralju:

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 15 mar 2017, 21:01

Najbolji su mi ovi sto svaki komentar koji nije juka kralju, sahu, care zovu pljuvanjem.

Nazalost nisam bio clan foruma kada je bila ona situacija juka savez, al eto bar oni koji me privatno poznaju znaju da sam tada vise bio na jukinoj strani.

Halo ba imao je sut 1-8 a nisu trice u pitanju. Da igras protiv robinsona i duncana iz najboljih dana to je katastrofa sut, jel lopta iscurila iz kosa ili nije je nebitno.
Juka ce aBd napraviti velike stvari u nba, al mislim da ni sam nije svjestan koliko su mu ove tekme do kraja bitne. On u njima sebi smije dozvoliti maksimalno dvije lose tekme i to pod losim ne smatram ovo 1-8 nego nesto bolje.
Opet ne ocekujem ni nesto kontra phile, nego nesto tipa 12-8 +3 asistencije u prosjeku do kraja sezone vjerovatno okrece portland u pravcu trazenja PF-a, mozda i trejda jednog od ove dvije zvijezde sto sve juki ide nevjerovatno u prilog.
Ali 4-5 losih partija mu 90% dovodi igraca tipa noela u ekipu a onda daj Boze da ce izdobrit.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 15 mar 2017, 23:26

Ništa strašno. Otišlo se iz krajnosti u krajnost. Ja mislim da je Juka ovdje "na probi" u Portlandu. I morat ce pruzati mnogo bolje partije do kraja sezone, ako misli učvrstiti svoju poziciju. Poređenja sa ovim ili onim ne stoje (ni sa Jokićem). Još mnogo mora raditi da bi bio neki faktor u ligi. Mislim da o bojkotu ove dvojice, nema govora (ako ste gledali tekme). Bit ce bolje veceras aBd.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 16 mar 2017, 00:04

Jeste pretjeruje se, ide iz krajnost u krajnost. Bez potrebe zapravo, usli i on i tim u malu krizu. Za Juku je najvaznije kako ce se izcepati iz toga, to su ”charachter-building/defining” momenti za njega. Pretjerao sam i ja u ovom zadnjem postu ali jbga dug je dan bio… Poenta je ova; zasto pustiti da te emocije nose toliko, poslije phile poletio je i izgubio concept da bi ga onda Gortat i company ponovo naucili neke stvari, bez veze. On je jos manji problem koliko su medije ga digle, tesko je izbjeci ”napuhanosti” kada te ganjaju na svakom koraku kao da si Mesiah. Otezan mu je automaticki posao. Sve su ovo neke stvar koje se i nisu mogle izbjeci i zato sada kazem da je najvaznije kako ce se izvuci iz ove ”mini-krize”. Tim igra odvratnu kosarku u zadnije vrijeme i Juka se nasao u tome. Proce i ovaj ”Fever” i svasta nesto drugo ali mora ostati crvsto na zemlji i odradzivati posao ozbilnjije.

Slusam skoro svaki njegov intervju, i nesvidza mi sa bas sta cujem. Posebno ono uvezi da mu je do zabave i da se prvi put u dugo vremena zabavlja…. Kakve su to gluposti bolan! Jes mala curica da takve bezsmisljene izjave dajes. Zeza se reporterima i oni sa njim kao da su raja nekakva, kao da nije ni fokus kosarku u tim razgovorima. Profesionalac si u najkonkurentnjoj ligi na svijetu, pojesti ce te svako ko osjeti/primirise imalo slabosti. Svi glavni igraci su bili ”ice-cold killersi” na parketu, taj pristup njegov nece ga nigdje odvesti. A moze toliko daleko zapravo! Zamislite samo da je do Phile imao ALL-NBA brojeve! Po svemu sudeci i tradicionala i napredna statistici! To je dokaz za sta zaista moze da bude u buducnosti ako se posveti kosarci 100%

Sta ima uopste pricati sa medijama, kada je ikad ista dobro izaslo iz toga. Kazu da ga vide nonstop na telefonu poslje utakmica, vjerovatno ponovo po drustvenim medijama i neznam sta jos. Halo bolan prestani sa time. Ne mozes pojesti kolac i zadrzati ga odjednom, odluci se za jedno i zaboravi na drugo. Uozbilji se i primjeni pravi ambiciozni, odlucni, ”goal-oriented” profesionalni pristup i nebo ce biti granica!

Edit: Idemo, za sat vremena protiv LMA i Gasola, poznati protivnici i ocekujem revans za jucer protiv njih!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 mar 2017, 00:58

Ja imam neki predosjecaj da ce Juka odlicno odigrati ovu utakmicu. :D

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 16 mar 2017, 00:59

Strašno težak ispit pred njima večeras, SA ima omjer 25-6 kod kuće. Valjda ne bude debakl kao sinoć... Idemo Jusufe po double-double!
Odlazi Safete.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.