Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

KayserSose
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la KayserSose » 17 mar 2017, 13:45

Dahoud, Goretzka, Henrichs, Gnarby, Ginter, Meyer i ekipa ipak još nisu tolika klasa da bi već sada bili ozbiljan faktor u Elfu. Od ovih starijih imaš Stindla koji je vjerovatno trebao biti na popisu prije nekih drugih, ali ni on nije onaj koji bi trebao biti starter ili nositelj igre. L. Bender, Bellarabi, Schmelle, Volland i slični također nisu neka visoka klasa.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 mar 2017, 13:57

Feldmarschall je napisao/la:Besica dobri čovjek Jogi opet pristavio na aparate. :mrgreen:
Momački me zalijepio.
S ovim je vjerovatno napravljen presjek ko ide na Euro u21 ovo ljeto ,a ko u Rusiju.

Današnji plusevi

-Leroy Sane je postao trajno seniorski reprezentativac
- Sule je postao trajno seniorski reprezentativac ( Bayern effect)
- Timo Werner debituje u reprezentaciji
- Bez poziva su ostali neki cirkusanti tipa Karim Bellarabi

Minusi

-Andre Schurrle - potpuno nebitan i suvišan igrač ; ne treba objašnjenje
-Emre Can - nebitan i suvišan igrač ali u svemirskim razmjerama, epohalo smetalo.
- Benjamin Henrisch - ovaj momčina će ovo ljeto napraviti veliki tranfer to je sigurno i već je sada bolji bek od Kimmicha i bit će još bolji kad zaigra u većem klubu. Meni je Kimmich strašno drag igrač i bolje bi bilo da ga se gura u sredinu ,ali zbog Bayern effecta( koji je u 70% slučajeva koristan ,pojavi se tek poneka anomalija) Kimmich će vjerojatno biti guran u Elfu ispred ovog trenutno apotekara.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 17 mar 2017, 14:07

Ja bih Henrichsa zvao jer može igrati na oba beka, a lijevi kalibra reprezentacije se uopšte ne nazire. Ako je već Kimmich nacionalni projekat za desnog beka, uvodi u taj krug i ovog dečka koji je sigurno pred velikim transferom. Ako ne već ovo ljeto, onda sigurno jedno od narednih. Ovako će opet biti gurati Howedesa i Mustafija na beka kad se muda stisnu.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 mar 2017, 14:10

Feldmarschall je napisao/la:Ja bih Henrichsa zvao jer može igrati na oba beka, a lijevi kalibra reprezentacije se uopšte ne nazire. Ako je već Kimmich nacionalni projekat za desnog beka, uvodi u taj krug i ovog dečka koji je sigurno pred velikim transferom. Ako ne već ovo ljeto, onda sigurno jedno od narednih. Ovako će opet biti gurati Howedesa i Mustafija na beka kad se muda stisnu.
slika
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 17 mar 2017, 14:11

Nije me taj klošar uvjerio da umije dovoljno. :kafa:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 mar 2017, 14:22

Feldmarschall je napisao/la:Nije me taj klošar uvjerio da umije dovoljno. :kafa:
Šalim se :mrgreen:

Na lijevom još ima Gerthard iz Wolfsburga , sad kakav je nemam pojma nisam ga nikad gledao, debitovao je protiv Italije u zadnjoj prijateljskoj , trenutno je u u21 timu.

A inače ova dva su projekti , najviše nade se polaže u njih ;

http://www.transfermarkt.de/maximilian- ... ler/282660

http://www.transfermarkt.com/gian-luca- ... ler/296378

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 17 mar 2017, 15:03

KayserSose je napisao/la:Dahoud, Goretzka, Henrichs, Gnarby, Ginter, Meyer i ekipa ipak još nisu tolika klasa da bi već sada bili ozbiljan faktor u Elfu. Od ovih starijih imaš Stindla koji je vjerovatno trebao biti na popisu prije nekih drugih, ali ni on nije onaj koji bi trebao biti starter ili nositelj igre. L. Bender, Bellarabi, Schmelle, Volland i slični također nisu neka visoka klasa.
Recimo Sandro Wagner. Ipak je drugi Svabo na listi strijelaca. Gotze ne moze igrati, oko Mullera necu trositi rijeci, ostane Wagner. Mogao je probati covjeka, nije neki znalac, ali barem igra odlicno ove sezone.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 17 mar 2017, 15:09

Dahoud ,goretzka,henrichs ,gnabry su prosljedeni mladoj reprezentaciji jer je ove godine turnir u21 i stefan kunzt zeli imati ekipu na raspolaganju.Interes je osvojit to prvenstvo

Od lijevih bekova ima jos halstenberg ali to je neki rang schmelzera,hectora tako da to i dalje predstavlja kriticnu tocku elfa

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 17 mar 2017, 15:14

Golmani
Julian Pollersbeck
Marvin Schwäbe
Odisseas Vlachodimos

Odbrana
Kevin Akpoguma
Timo Baumgartl
Yannick Gerhardt
Matthias Ginter
Benjamin Henrichs
Marc-Oliver Kempf
Niklas Stark
Jeremy Toljan
Mitchell Weiser

Sredina/Napad
Nadiem Amiri
Maximilian Arnold
Mahmoud Dahoud
Serge Gnabry
Leon Goretzka
Janik Haberer
Gideon Jung
Dominik Kohr
Max Meyer
Levin Öztunali
Maximilian Philipp
Davie Selke
Puno talenta. Golmani i odbrana mi nisu nesto specijalno. Dobro za golmane ne brinem, ima toga na izvoz.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 mar 2017, 20:02

Vijadukt je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Dahoud, Goretzka, Henrichs, Gnarby, Ginter, Meyer i ekipa ipak još nisu tolika klasa da bi već sada bili ozbiljan faktor u Elfu. Od ovih starijih imaš Stindla koji je vjerovatno trebao biti na popisu prije nekih drugih, ali ni on nije onaj koji bi trebao biti starter ili nositelj igre. L. Bender, Bellarabi, Schmelle, Volland i slični također nisu neka visoka klasa.
Recimo Sandro Wagner. Ipak je drugi Svabo na listi strijelaca. Gotze ne moze igrati, oko Mullera necu trositi rijeci, ostane Wagner. Mogao je probati covjeka, nije neki znalac, ali barem igra odlicno ove sezone.
Bolje ne. Pored toga sto je cisti prosjek nedorastao potrebama Elfa, jos je i strasno ljigav.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 mar 2017, 21:55

slika

Da je ovaj čovjek nationalmannschaft trainer garantujem 3-4 finala na naredna 4 takmičenja i najmanje dvije titule.
Low ima ugovor do 2018 u zimu čini mi se :kafa:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 17 mar 2017, 22:24

Znači Low je ispao ko Sušić kad pozove Ibričića, ne znam ko im plaća pozive, ali Low još živi u 2010. godini pozivajući Podolskog i Ozila :puke:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 mar 2017, 22:25

Pa zar se tviteraš nije oprostio? Ima l drugi igrač, za budućnost, da makar trenira sa ekipom?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2017, 22:33

coelho41 je napisao/la:Znači Low je ispao ko Sušić kad pozove Ibričića, ne znam ko im plaća pozive, ali Low još živi u 2010. godini pozivajući Podolskog i Ozila :puke:
Podolski je samo pozvan, jer mu je ovo oproštajna utakmica. Njegova karijera u repki je završena, to je poznato već neko vrijeme.

A Ozil u kakvoj god formi bio, ipak uvijek ima mjesta u kadru, ipak čovjek ima tu kreativnost, ima kvalitet.. A nije čovjek sad skroz propao pa da ga se otpiše iz reprezentacije. Prije je diskutabilan poziv Schurlleu.

A slažem se s Vijaduktom da je Wagner trebao dobiti poziv, jer zabija, u dobroj je formi. A lik ima i petlje, ima to nešto u sebi, što bi i Elf-u dobro došlo. Koliko je lik u zadnje vrijeme eksplodirao, svakako zaslužuje da dobije priliku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 18 mar 2017, 00:50

KayserSose je napisao/la:
Bolje ne. Pored toga sto je cisti prosjek nedorastao potrebama Elfa, jos je i strasno ljigav.
Ne zafrkaji. :kafa:

Ako je on ljigav, sta onda reci za Wernera?

Wagnerove izjave su ipak dio predstave, kao sto i on sam kaze da treba zabaviti publiku, i podnosljivije su od wernerovih simuliranja i padova.
Werneru ne treba zamjeriti zbog godina i potencijala, ali misljenja sam da Sandro zasluzuje barem poluvrijeme u prijateljskom mecu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 mar 2017, 00:59

Vijadukt je napisao/la:
Wagnerove izjave su ipak dio predstave, kao sto i on sam kaze da treba zabaviti publiku, i podnosljivije su od wernerovih simuliranja i padova.
Werneru ne treba zamjeriti zbog godina i potencijala, ali misljenja sam da Sandro zasluzuje barem poluvrijeme u prijateljskom mecu.
S jedne strane predstava, s druge je čovjek koji kaže što misli, ima petlju, mangup i kao takav bi super došao njemačkoj reprezentaciji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 18 mar 2017, 01:20

effe_sa je napisao/la: S jedne strane predstava, s druge je čovjek koji kaže što misli, ima petlju, mangup i kao takav bi super došao njemačkoj reprezentaciji.
Mozda ga Kayser ne mirise zbog ove izjave :mrgreen:

"Für jeden Fußballer ist es schön, für sein Land zu spielen. Und da das Land Bayern keine Nationalmannschaft hat, hoffe ich weiter für Deutschland spielen zu dürfen."
Inace, ziva istina

"Die TSG hat mich ja nicht als Maskottchen verpflichtet, sondern als Stürmer, der Tore macht."

"In der Wahrnehmung bin ich sicher nicht einer der beliebtesten Spieler. Aber das ist völlig in Ordnung. Ich bin keiner, der sich verstellt. Die Leute wissen ja auch nichts von mir. Ich habe kein Facebook-Profil, wo ich meinen Hamster fotografiere."

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 mar 2017, 04:51

Kakav crni Wagner, uozbiljite se ... Zabijao jest nešto ove sezone, ali je stalo. Od januara čini mi se nije zabio više .
Agieren statt reagieren

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 18 mar 2017, 09:42

Werner je dobio prednost u odnosu na wagnera jer je drugaciji profil igraca ,igraca kao wagner imas u gomezu ,werner daje drugaciju dimenziju

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 mar 2017, 16:38

Vijadukt je napisao/la:
Ne zafrkaji. :kafa:

Ako je on ljigav, sta onda reci za Wernera?

Werner je bolji. Plus sto je mladji. Zato ne ide u istu ravan sa Wagnerom koji je teski prosjek. Ovo o ljigavosti je zeka.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []