Bit ce da trolam jer je meni Monaco bio najpozeljniji protivnik u danasnjem zrijebu...KayserSose je napisao/la:Nadam se da se samo šališ ili malo trolaš.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Nadam se da Kagawa igra u prvoj veceras...u zadnje 2 tekme vjerovatno i najbolji nas igrac,
Protiv Monaka je najvaznije da se vrati Reus sto bi trebao biti slucaj...ali ima jos dosta do te utakmice.Treba veceras pobjediti i ostvariti sto bolju poziciju u ligi pred ludi april u kojem igramo 500 utakmica.
Protiv Monaka je najvaznije da se vrati Reus sto bi trebao biti slucaj...ali ima jos dosta do te utakmice.Treba veceras pobjediti i ostvariti sto bolju poziciju u ligi pred ludi april u kojem igramo 500 utakmica.
-
KayserSose
- Kontakt:
Sve 5. Samo mi bilo nevjerovatno da netko Monaco smatra lakšim od Leicestera. Taj Monaco ove sezone, ako ovako nastavi, ide preko 150 golova. Monacovih 11 nije losije od nasih, a ove sezone su u puno boljoj formi od nas. Srecom nase vece europsko iskustvo, umor Monaca i top klasa koju imamo u Reusu i Aubi su nasi aduti.KenoRob je napisao/la:Bit ce da trolam jer je meni Monaco bio najpozeljniji protivnik u danasnjem zrijebu...KayserSose je napisao/la:Nadam se da se samo šališ ili malo trolaš.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Bürki nas spasava odbrana suplja ko svicarski sir , koliko nam Ousmane samo fali iz aviona se vidi.
Mislim da bi Tuchel trebao da mjenja sada na poluvremenu , Weigel bi trebao uci a nesto kasnije Schürrle ili Mor.
Ginter i dalje pogubljen , lik se jednostavno boji , ne bi me iznenadilo ni da Bartra udje!
Mislim da bi Tuchel trebao da mjenja sada na poluvremenu , Weigel bi trebao uci a nesto kasnije Schürrle ili Mor.
Ginter i dalje pogubljen , lik se jednostavno boji , ne bi me iznenadilo ni da Bartra udje!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Poprilicno dosadna utakmica, ali na iskustvo se uzese 3 boda, sto je i najvaznije
Samo neka se skupljaju bodovi, da se sto prije osigura LP za iducu sezonu, pa da se moze kombinovati sastav da ove najbolje cuvamo za Kup i LP
Samo neka se skupljaju bodovi, da se sto prije osigura LP za iducu sezonu, pa da se moze kombinovati sastav da ove najbolje cuvamo za Kup i LP
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Gledam nam raspored poslije pauze , to ako prezivimo odnosno odigramo dobro bice za svaku pohvalu !
04/01 Schalke u gostima
04/04 Hamburger kuci
04/08 Bayern u gostima
04/11/12 Monaco kuci
U 12 dana 4 tekme
04/01 Schalke u gostima
04/04 Hamburger kuci
04/08 Bayern u gostima
04/11/12 Monaco kuci
U 12 dana 4 tekme
-
KayserSose
- Kontakt:
Sad kad je Schmelle naucio centrirati ne bi ga kod Tuchela izbacio iz postave ni Roberto Carlos na svom vrhuncu.
Zato ce on i od Rafe napraviti dobrog veznjaka umjesto da ga razvija u vrhunskog beka.
-
KayserSose
- Kontakt:
Pa nismo mi tako neiskusni. Schmelle, Sokrat, Bartra, Pisho, Castro, Reus, Auba, Schurrle... imaju itekako iskustva. U biti samo 3 igraca u bitnoj rotaciji su nam neiskusni - Demba, Mejt i Weigl.S-Y-L-A-R je napisao/la:Nek se našla ekipa od koje je ova Borussia iskusnija, pa se može na miru i umrijetiKayserSose je napisao/la:Odličan ždrijeb. Em imamo 50% šansi za proći, em ako ispadnemo biti će lakše prihvatiti da je to od simpatičnog Monaca.
Monaca sam gledao bar 10 puta ove sezone i stvarno su odlični. Doduše, u skupini LP nisu uopće igrom dominirali protiv Kusena i Totača, dapače, ali to je i logično pošto tada još vjerovatno nisu ni bili svjesni svojih mogućnosti. Dosta podsjećaju na nas iz 2013. godine, s tim da smo se mi tada posve fokusirali na LP. Oni pak i dalje žive u sva 4 natjecanja, a igru im nosi 12 igrača, plus 2-3 koja uskaču. Ovih 12 su Suba, Sidibe, Mendy, Glik, Jemerson, Bakayoko, Lemar, Bernardo, Fabinho, Mbappe, Falcao i Germain. Uz njih u pravoj rotaciji su još Raggi, Moutinho i trenutno ozljeđeni Carrillo. Ako se ne varam, protiv nas u prvoj neće igrati suspenzirani Bakayoko što je svakako dobra stvar za nas.
Iskusniji smo, trebali bi biti odmorniji i imamo jaču individualnu klasu, tako da je razloga za optimizam dovoljno.![]()
I svakako bi prije ovog dvomeča bilo dobro uvezati par pobjeda u BL.![]()
Inače, dobar ždrijeb, mogao bi ovo biti najotvoreniji dvomeč, pojam odbrane nepoznat i kod jednih i kod drugih. Iako se neće dati mnogo pažnje ovom duelu(a kako i bi sa ovakva 2 klasika pored), vjerovatno nas čeka poslastica četvrtfinala. Sretno do finala, pa tamo da uzmete titulu...
drugog najboljeg kluba u evropi, pa samim tim i u Njemačkoj
Mislim da nema mjesta strahu, Monaco je trenutno hit ali u četvrfinalu CL-a više ne sviraju hitovi. Tu će se vidjet razlika između bundesa i jedne ipak slabije lige, da ste dobili recimo Atletičare šanse bi vam bile puno lošije. A pokazat će se i da Tuchelove rotacije imaju smisla, prvo provjerava mogućnosti pojedinih igrača na različitim pozicijama, drugo slaže optimalan sastav za pojedine taktičke varijante i treće štedi kadar za odlučujuće utakmice.
-
KayserSose
- Kontakt:
Bila je i Borussia hit 2013. godine pa odsvira do finala.
Monaco je trenutno u boljoj formi od nas i ima Mbappea. A još kad sam vidio naš raspored u travnju... 
Je, bili ste vi hit 2010/11 kad ste postali majsteri pa ispali u grupnoj fazi EL, pa ste bili hit 11/12 kad ste kao majsteri ispali u grupnoj fazi CL. I tek treća sreća. Tako da nema preskakanja.
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Sto se tice tekme sa Monacko , mislim da smo tu bare ,, bare 50%-50% !!
Monacko igra otvoreno napadacki, mislim da su im najjaca oruzja krila.
Nama to u potpunosti odgovara , misljenja sam da ce to biti dve atraktivne tekme sa puno pogodoka na obje strane.
Plasim se samo Schmelzera , kao da pred osjecam da ce ga krilni igraci Monaca prolaziti i levatiti kad god i kako pozele.
Da je Tuchel pametan pa ga ostaviti na klupi , a Rafi dodjeliti njegovu prirodnu lijevu bocnu poziciju , ali posto Tuchel nije pametan kao da gledam Schmele lijevi bocni Rafa u veznom.
Raspored nam ne ide nikako na ruku , zgusnuto tekma svaka 3 dana , a protivnici strava.
Isto tako ne volim da prizivam , ali koliko ce nam se zdravih igraca vratiti poslije reprezentativnih tekmi.
Nadam se samo da ce sve biti ok , i da cemo uspjesno odraditi April!
Monacko igra otvoreno napadacki, mislim da su im najjaca oruzja krila.
Nama to u potpunosti odgovara , misljenja sam da ce to biti dve atraktivne tekme sa puno pogodoka na obje strane.
Plasim se samo Schmelzera , kao da pred osjecam da ce ga krilni igraci Monaca prolaziti i levatiti kad god i kako pozele.
Da je Tuchel pametan pa ga ostaviti na klupi , a Rafi dodjeliti njegovu prirodnu lijevu bocnu poziciju , ali posto Tuchel nije pametan kao da gledam Schmele lijevi bocni Rafa u veznom.
Raspored nam ne ide nikako na ruku , zgusnuto tekma svaka 3 dana , a protivnici strava.
Isto tako ne volim da prizivam , ali koliko ce nam se zdravih igraca vratiti poslije reprezentativnih tekmi.
Nadam se samo da ce sve biti ok , i da cemo uspjesno odraditi April!
U pravu ste obojica svako na svoj način, Monaco ima pobjednički niz, kad nekog krene, onda je to vrlo opasno i ne mislim da je BVB favorit.
-
schickeria
- Kontakt:
Utakmica 50:50 ,po meni bvb-u fali za ozbiljnije konkuriranje euro eliti tvrđa obrana i veca uigranost kadra .Tuchel previse rotira i ponekad izmislja toplu vodu a vec je na kraju druge sezone u klubu i vec se trebao poznavati sustav i sheme kako u obrani tako i u napadu kao i u postizanju standardizacije pozicije kod svakog igraca
Sustav 3-4-2-1 je osjetljiv na bocne igrace a tu je monaco najaci preko mendya i lemara kao i sidibea i silve ,tako da vjerujem da tu tuchel mora traziti neke odgovore
Sustav 3-4-2-1 je osjetljiv na bocne igrace a tu je monaco najaci preko mendya i lemara kao i sidibea i silve ,tako da vjerujem da tu tuchel mora traziti neke odgovore
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pulisic nocas asistencija k'o Ronaldinho u najboljim danima
Dao je i jedan gol
Dao je i jedan gol
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
KayserSose
- Kontakt:
Dejli Mejl sastavio listu najboljih 50 mladih igrača koji igraju u Europi. Nasa su 4 na listi; 8. Demba, 16. Mate, 17. Weigl i 47. Isak. Bolji od nas je samo - Monaco.
U top 5 su izvjesni Alli, neki golman Milana, Strumpfic na usavrsavanju kod Pepa, Novi Anri i Tielemans.
U top 5 su izvjesni Alli, neki golman Milana, Strumpfic na usavrsavanju kod Pepa, Novi Anri i Tielemans.
Fantastičan rad Domuzove akademije.....ali....čekaj malo...KayserSose je napisao/la:Dejli Mejl sastavio listu najboljih 50 mladih igrača koji igraju u Europi. Nasa su 4 na listi; 8. Demba, 16. Mate, 17. Weigl i 47. Isak. Bolji od nas je samo - Monaco.
Ni vi se nemate čime pohvaliti u zadnje vrijemeZdena04 je napisao/la:
Fantastičan rad Domuzove akademije.....ali....čekaj malo...
Mada se meni jako dopada Kehrer
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
-
KayserSose
- Kontakt:
Dragi Zdenko nama je cijeli svijet akademija.Zdena04 je napisao/la:Fantastičan rad Domuzove akademije.....ali....čekaj malo...KayserSose je napisao/la:Dejli Mejl sastavio listu najboljih 50 mladih igrača koji igraju u Europi. Nasa su 4 na listi; 8. Demba, 16. Mate, 17. Weigl i 47. Isak. Bolji od nas je samo - Monaco.
P.S. Pobrojao sam i igrače Schalkea. Ima ih 0.
Evo ga zvanicno
Dobili smo vrhunskog igraca za male pare.
https://www.borussia.de/de/aktuelles-te ... f78c14ef60
Dobili smo vrhunskog igraca za male pare.
https://www.borussia.de/de/aktuelles-te ... f78c14ef60
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.