BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2010, 12:44

Pričaj ti meni malo o pobjedama protiv Velsa, Turske, remiju u Italiji...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 avg 2010, 13:04

Virtu4l je napisao/la:Pričaj ti meni malo o pobjedama protiv Velsa, Turske, remiju u Italiji...
Nemam ja sta o tome pricati,on uopste nije zasluzio da vodi ekipu protiv njh jer je trebao davno dobiti otkaz,porazi od Malte i Luksemburga su dovolji da se smjeni Mourinho a kamoli Tulic.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 08 avg 2010, 00:12

[youtube][/youtube]
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 avg 2010, 00:48

Ja bi protiv Katara pozvao sve ove momke, laganica Seferovica gurnut u vatru sa Dzekom, to ce mu biti k'o da je na lotu dobio...u vezu probat ovog malog Corica, i u zadnju liniju Besica, i to je to..
Mozda jos negdje postoji neki lijevi bek da se moze isprobati, i to je to..
To Susic mora raditi, a ne Savez, jer je njegova zadnja po pitanju poziva, tako da to nema veze sa Savezom..
Iz repke izvuci Pandzu, Berberovica, Muratovica, a ubaciti nabrojanu trojicu..i raditi na formaciji 4-1-3-2.
Bega,Mujdza, Nadar, Spaha, Jahic - Rahimic, Pjanic, Miske, Salihovic, Dzeko-Ibisevic, a u drugom poluvremenu, Keno,Mujdza, Besic, Nadarevic, Spaha (kao bek)-Coric-Ibricic, Medjunanin, Stilic- Ibisevic,Zec...

Ovako imamo veliki broj slicnih igraca u vezi, nedovoljan broj bekova, potrebu za eksperimentisanjem na tim pozicijama, i zadnju pripremnu pred kvalifikacije, sto se probalo-probalo, tako da mi je sto se ove price o talentima tice najveci krivac Susic.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 avg 2010, 13:50

Dylan Dog je napisao/la:
Virtu4l
Izgubilo se od Luksemburga, pa šta? Dobili smo crveni karton, lopta nije htjela u gol, a primili smo strašnu golčinu.
Ajd et splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da smo na nasem terenu izgubili od Luksemburga,i eto desilo se,ali prije toga sa tim istim selektorom smo izgubili u Malti 2:1,ajd mi sad ispricaj i kako je tamo bilo,sigurno smo pogodili 2 stative,iznenadni vjetar je zapuhao pa skrenuo loptu u nasu mrezu kod jednoga gola,ta dva poraza pojedinacno se nekako(mada tesko) i mogu progutati ali oba ne i ako ti meni zelis da kazes da covjek koji nas je vodio u porazima protiv Malte i Luksemburga nije do sada zasluzio otkaz nemam ja sta sa tobom raspravljati.I kad u buducnosti izgubimo protiv San Marina ti nam lijepo napisi kako smo cijelo vrijeme dominirali,njihov golman sve branio i iz jednog jedinog suta su nas pobjedili.

Kad je mlada repka zijanila na Malti, selektor je bio Nikola Nikić.

p.s.

Ljudi nemate dovoljno argumenata protiv Tulića, zato ga nemojte bezveze napadati.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 09 avg 2010, 14:10

denni avdic jucer dao 2 gola za elfsborg
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 15 avg 2010, 23:19

Početak nove sezone, u austrijskoj Bundes ligi obilježila je ekipa Rida za koju nastupa mladi Bosanac sa austrijskim pasošem, Anel Hadžić.

Ovaj dvadesetogodišnjak postao je igrač oko kojeg se vrti igra tima u „zelenim“ dresovima. Posljednji uspjeh napravili su u Beču gdje su pobijedili Austriju.

- Kada sam uzimao austrijski pasoš, rekao sam vam da je to zbog činjenice da ću kao „Austrijanac“ imati više prilke za igru i igračku afirmaciju, ali da je moja najveća želja da jednog dana obućem dres naše zemlje. Nakon razgovora sa Ušanovićem, prikupio sam svu potrebnu dokumentaciju i poslao u Savez koji će mi pokrenuti proceduru povratka našeg pasoša kako bih u budućnosti mogao igrati za BiH.

Odluka je pomalo iznenađujuća, obzirom da ste već igrali za austrijsku U - 21 selekciju.

-Još prošle godine sam rekao selektoru Andreasu Hercogu da me više ne zove i da ću čekati poziv iz svoje zemlje. Nakon toga jedno vrijeme u klubu sam bio na „ledu“ i nisam igrao. Međutim, kada su vidjeli da je moja odluka definitivna sada je sve u najboljem redu. Više nemam tog pritiska što je vidljivo na mojim ovosezonskim igama.

Nakon ovih lijepih vijesti, prešli smo na ligaške uspjehe njegovog tima.

- I sami smo iznenađeni ovakvim igrama i rezultatima jer imamo izuzetno mladu ekipu koju mnogi ne doživljavaju ozbiljno. Nadam se da ćemo iskoristiti ovakvu situaciju i da će naša serija potrajati još dugo. Svi u klubu, bili bi prezadovoljni kada bi na kraju sezone izborili mjesto u nekom evro- pskom takmičenju. Bit će teško, ali sve je moguće.

Prema pisanju nekih austrijskih medija, svojim kvalitetom ste prevazišli sadašnji klub?

-Sada sam skoncentrisan samo na igru i ne opterećujem se napisima u medijima. Ugovor sa Ridom traje još ovu sezonu, a nakon toga ću pokušati naći klub koji će imati veće ambicije i gdje ću u potpunosti moći iskazati svoj potencijal. Ovdje sam stekao igračku afirmaciju i bez obzira ne neke male nesporazume ovaj klub ću uvijek pamtiti po dobru - kaže Hadžić.

I Bukva kreće njegovim „stopama“

Hadžić nam je otkrio da i mladi igrač Šturma, Haris Bukva kreće istim putem.

- I Bukva je nakon jesenjeg dijela kvalifikacija, otkazao dalje igranje u mladoj reprezentaciji Austrije jer i on u skorijoj budućnosti, želi igrati za našu zemlju. Radi se o odličnom igraču sredine terena koji ove sezone u Šturmu igra veoma zapaženu ulogu. I on u narednim kvalifikacijama, ima pravo nastupa za mladu reprezentaciju pa je realna opcija da zajedno igramo u dresu naše zemlje. Žao mi je što je ova generacija porazom od Mađarske, izgubila šanse za plasman na EP jer su bili tako blizu cilja - rekao je Hadžić.

Hadzic - defanzivac
Bukva - bek

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 16 avg 2010, 03:55

Deni Avdić, jedan od najboljih mladih igrača u Švedskoj, ofanzivni veznjak Elfsborga i mladi švedski reprezentativac, osim što je zanimljiv mnogim renomiranim evropskim klubovima, na meti je nekih nacionalnih Saveza. Iako je nastupio za švedsku reprezentaciju, Avdić je interesentan Hrvatskoj. Navodno su skauti iz Hrvatske ispipavali teren i mogućnost da Avdić promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za «vatrene».

Nažalost, još niko se nije oglasio iz NSBiH. I Avdić i njegova porodica izrazili su želju da igra za BiH. Istina, postoje «tehnički»problemi, jer je Avdić upisao jedan nastup za A tim Švedske, no, to nije preveliki problem, ako će se ispoštovati želja super klasnog nogometaša. Ipak, vjerujemo da Jasmin Baković, novi generalni sekretar neće propustiti ovakvog «kapitalca» i da će krenuti u akciju.

san.ba

Mozel on uopste igrat za BH ? ? ? Ili za bilo koju drugu selekciju sem Svedske ?

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 16 avg 2010, 03:57

seha je napisao/la:Deni Avdić, jedan od najboljih mladih igrača u Švedskoj, ofanzivni veznjak Elfsborga i mladi švedski reprezentativac, osim što je zanimljiv mnogim renomiranim evropskim klubovima, na meti je nekih nacionalnih Saveza. Iako je nastupio za švedsku reprezentaciju, Avdić je interesentan Hrvatskoj. Navodno su skauti iz Hrvatske ispipavali teren i mogućnost da Avdić promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za «vatrene».

Nažalost, još niko se nije oglasio iz NSBiH. I Avdić i njegova porodica izrazili su želju da igra za BiH. Istina, postoje «tehnički»problemi, jer je Avdić upisao jedan nastup za A tim Švedske, no, to nije preveliki problem, ako će se ispoštovati želja super klasnog nogometaša. Ipak, vjerujemo da Jasmin Baković, novi generalni sekretar neće propustiti ovakvog «kapitalca» i da će krenuti u akciju.

san.ba

Mozel on uopste igrat za BH ? ? ? Ili za bilo koju drugu selekciju sem Svedske ?
Može igrati za BiH jer je odigrao nezvaničnu utakmicu za Švedsku A selekciju, a za Hrvatsku San malo pretjeruje. LAFINA ;)
I Love this game !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 avg 2010, 13:19

bosanac035 je napisao/la:
seha je napisao/la:Deni Avdić, jedan od najboljih mladih igrača u Švedskoj, ofanzivni veznjak Elfsborga i mladi švedski reprezentativac, osim što je zanimljiv mnogim renomiranim evropskim klubovima, na meti je nekih nacionalnih Saveza. Iako je nastupio za švedsku reprezentaciju, Avdić je interesentan Hrvatskoj. Navodno su skauti iz Hrvatske ispipavali teren i mogućnost da Avdić promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za «vatrene».

san.ba

Može igrati za BiH jer je odigrao nezvaničnu utakmicu za Švedsku A selekciju, a za Hrvatsku San malo pretjeruje. LAFINA ;)
Moze on igrat za nas ako je imo BiH drzavljanstvo u tom trenutku kad je odigro prijateljsku za Svedsku. Ako nije, ne moze. Zato sigurno ne moze igrat za Hrvatsku i san laze po obicaju. Znam da ga je Susic ranije spominjo, sad ne znam sta je bilo nakon toga.

Inace je i on iz Bosanskog Novog, kao i Jasmin Sudic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 avg 2010, 08:27

haris vuckic je protiv man u bio na klupi na vikendu...safete olosu zovi ga,bolji je i od ibricica i od medunjanina i stilica i za godinu bice bolji i od misimovica...

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 18 avg 2010, 13:34

gruezi je napisao/la:haris vuckic je protiv man u bio na klupi na vikendu...safete olosu zovi ga,bolji je i od ibricica i od medunjanina i stilica i za godinu bice bolji i od misimovica...
on je slovenac?! moze igrat za BiH al nevjerujem bas, ipak ce njega sredit slovenski savez :roll:
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 avg 2010, 14:50

ne može Vučkić u repku znaš da je Sale rek'o ne mogu igrati igrači koji nisu standardni u svom timu ali zato može Rahimić sa 34 godine koji je povrijeđen i koji nije vidio terena mjesec dana :!: ccc to će biti ponovo još jedna bruka za nas, igrači prolaze kraj nas a ''mi'' ih ne vidimo (nećemo) :oops: :twisted:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 18 avg 2010, 14:59

brazzo je napisao/la:ne može Vučkić u repku znaš da je Sale rek'o ne mogu igrati igrači koji nisu standardni u svom timu ali zato može Rahimić sa 34 godine koji je povrijeđen i koji nije vidio terena mjesec dana :!: ccc to će biti ponovo još jedna bruka za nas, igrači prolaze kraj nas a ''mi'' ih ne vidimo (nećemo) :oops: :twisted:
to je to nase troclano, bave se sa svim i svacim samo ne bave fudbalom ili ti ga nogometom :D a u svakoj zemlji u EU barem po 1 talenat koji je dobar za mladje selekcije 8-)
we love United, we do!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 avg 2010, 15:02

brazzo je napisao/la:ne može Vučkić u repku znaš da je Sale rek'o ne mogu igrati igrači koji nisu standardni u svom timu ali zato može Rahimić sa 34 godine koji je povrijeđen i koji nije vidio terena mjesec dana :!: ccc to će biti ponovo još jedna bruka za nas, igrači prolaze kraj nas a ''mi'' ih ne vidimo (nećemo) :oops: :twisted:
Moje je mišljenje da ovog momka treba zvati, ali ne u A tim nego u mladu selekciju U21, jer je on još mlad za A tima, a kad bude igrao više u klubu onda mu dati sansu u A timu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 avg 2010, 15:39

juventus 0244 je napisao/la:
Moje je mišljenje da ovog momka treba zvati, ali ne u A tim nego u mladu selekciju U21, jer je on još mlad za A tima, a kad bude igrao više u klubu onda mu dati sansu u A timu.
treba ali on već igra za njihovu U21 a tako da je to malo sranjavo jer ga je trebao već nikić zvati u repku a i tulić. A pored slovenije prošle sezone igrao je u Championship-u dosta tako da je zaslužio poziv za jednu prijateljsku tekmu bar i to protiv jačih ekipa od Qatara ne bi izgubili ništa zbog jednog igrača a dobili bi puno i to za narednih 10 godina ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 18 avg 2010, 16:11

brazzo je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:
treba ali on već igra za njihovu U21 a tako da je to malo sranjavo jer ga je trebao već nikić zvati u repku a i tulić. A pored slovenije prošle sezone igrao je u Championship-u dosta tako da je zaslužio poziv za jednu prijateljsku tekmu bar i to protiv jačih ekipa od Qatara ne bi izgubili ništa zbog jednog igrača a dobili bi puno i to za narednih 10 godina ;)
sad zavisi jel' on slovenac il' bosanac u dusi :D
we love United, we do!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 avg 2010, 16:23

Vuckic nije ni blizu kandidat za A repku. Moze u U21 ako je dovoljno mlad. Ali svakako treba popricat sa covjekom. Ali stavljat lika koji skoro nije igro seniorski nogometu u svojoj karijeri u A reprezentaciju je smjesno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 18 avg 2010, 18:25

Cartman je napisao/la:Vuckic nije ni blizu kandidat za A repku. Moze u U21 ako je dovoljno mlad. Ali svakako treba popricat sa covjekom. Ali stavljat lika koji skoro nije igro seniorski nogometu u svojoj karijeri u A reprezentaciju je smjesno.
Za 3 dana će biti punoljetan, može slobodno kod Z.Bubala.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 19 avg 2010, 23:37

Mislim da je strijelac 3. gola za Hajduk danas, Mario Brkljača, inače Hrvat iz Bosne rođen u Zagrebu, čovjek je inače član Caglari Calcia koji igra u serie A, ali je na posudbi u Hajduku.

Ima 25 godina i igra na poziciji defenzivnog veznog, osim danas zabio je gol i protiv Dinama iz Bukurešta u prošlom pretkolu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Sveti, zikerrz21 i 29 gostiju.