FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pa dobro ali evo recimo, imamo ljudi sa teme koji su iz Amerike, Švicarske, ja imam drugova po Austriji i Njemačkoj. Oni ne gledaju utakmice jer ne mogu biti na Koševu i ne pomazu bas radu kluba ali eto zamisli jednog dana imamo svoju akciju kao sto je guranje kluba u vidu gradnje novog stadiona ili otkupa ovog od Općine Centar. Njima je puno puno puno lakse izdvojiti neka sredstva nego nama i tako bi mogli najbolje pomoci nama. Jos naprimjer kad bi spominjali vece iznose, 99% navijaca Sarajeva ne moze hiljadu ili dvije hiljade odvojiti ali mozda 50% njih bi moglo i naravno taj bi broj rastao kad bi rate bile dostupne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- PitarBordo
- Kontakt:
Kao što rekoh 49% Bosne i Hercegovine, površinski, nije dijaspora.ThrillerHz je napisao/la:Sad vec dobijam osjecaj da me je8es hahahahahaPitarBordo je napisao/la:ThrillerHz je napisao/la: Dodjes i fatas se Vinkovaca pod koje sam smatrao sve gradove izvan Bosne, a ne gradove izvan Sarajeva.
![]()
![]()
![]()
![]()
A navijači u gradovima izvan Bosne su manje vrijedni? Tj. patetika su, kako ti kažeš.
Pusti me nase dijaspore Boga ti, preko telefona umiru za Bosnom, a bjeze sto dalje od nje. I ono sto dodju jednom u godini, ubijaju pricom kod nas u Njemacka, vi u Bosna. Il mi uzme pricat kako Bayern Munich igra i da samo ide na Alianz Arenu...
Ali eto opet bh telekom da je pametan i da napravi tipa da platis gledanje utakmice online i da imas pristup MojaTV kanalu bi bio pun pogodak.
(Ima i normalne dijaspore al 90% je tako)
Samo Saraj'vo.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Ne voli frajer dijasporu. Mozda ga je neki rodak izradio za Iphone.
Nije u redu nekoga prozivati jer dolazi iz manjeg grada, ne bira niko od nas gdje ce se roditi!
Nije u redu nekoga prozivati jer dolazi iz manjeg grada, ne bira niko od nas gdje ce se roditi!
Ja sam korisnik MojeTV preko 4 godine (roditelji priključili tad zbog besplatnog telefona itd), i to su vam neviđeni cigani. Do prošle godine (il pretprošle, nisam siguran) i za nas koji smo njihovi korisnici je bilo gledanje derbija 2 KM. Hoće babo da gleda tekmu, mene nagovara da ostanem kući, kao bolje ti je 2 KM dat njima nego cenera za stadion, plus prevoz, plus belaji... neka, hvala, meni nije bolje. **** šta god da uvedu, naplaćuju dodatno. Hoćeš HD kanale. plati. Hoćeš da imaš filmske kanale, plati. Hoćeš njihovu aplikaciju na tabletu il telefonu, plati. Mogli bi oni lagano obezbijedit stream za sve, al' što da uzimaju 2 KM po utakmici kad mogu 70 mjesečno, pa ko voli nek izvoli.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ima, znam ja to. Evo znaci sjetio sam se kad je lik mene pitao da mu dam pola sendvica i ako moze sa mnom na istu kartu uci, on sa salom i sve. Znam da ima znaci, bas znam da ima ali realno nije to sad neki ogroman broj a u suradnji sa klubom se i to moze srediti. Znaci samo realno govoreci, pa ja bi slao buseve u nase gradove u kojima imamo veliku bazu navijaca i da dolaze stalno ali sta cu kad nisam ja rukovodstvo Sarajeva. Ne bi to nas puno izlazilo, platis malo gorivo, vozaca i to je to, dva puta mjesecno. Mogli bi cak i mi malo skupiti ko koliko moze za navijace iz tih gradova, ne bi ni moralo ici iz budzeta Sarajeva ali dzaba kad niko ni o cemu ne misli.PitarBordo je napisao/la:Ima raje ne može priuštiti ni da je 1KM, ali ima i krembila. Ja zadnju tekmu domaću kontao da izađem u susret i nisam stigao karte kupiti, dijelio u kešu... Kasnije vidim na FB pola ih po kafićima za vrijeme utakmice.MortemHz je napisao/la:Ne shvatam to, kako su pare naprimjer problem ako ti pijes ba pivu i das na to pare a vec si prije bacio listic i kupio recimo cigare. Pa karta je 3 i 5 KM dva puta mjesecno.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ali moji postovi se nisu uopste odnosili na njih. Opet me ti guras u pogresan smijer.PitarBordo je napisao/la: Kao što rekoh 49% Bosne i Hercegovine, površinski, nije dijaspora.
1946~
- PitarBordo
- Kontakt:
Mislimo ja i ti. Nekima su sve dalje od Ilijaša Vinkovci.MortemHz je napisao/la:Ima, znam ja to. Evo znaci sjetio sam se kad je lik mene pitao da mu dam pola sendvica i ako moze sa mnom na istu kartu uci, on sa salom i sve. Znam da ima znaci, bas znam da ima ali realno nije to sad neki ogroman broj a u suradnji sa klubom se i to moze srediti. Znaci samo realno govoreci, pa ja bi slao buseve u nase gradove u kojima imamo veliku bazu navijaca i da dolaze stalno ali sta cu kad nisam ja rukovodstvo Sarajeva. Ne bi to nas puno izlazilo, platis malo gorivo, vozaca i to je to, dva puta mjesecno. Mogli bi cak i mi malo skupiti ko koliko moze za navijace iz tih gradova, ne bi ni moralo ici iz budzeta Sarajeva ali dzaba kad niko ni o cemu ne misli.PitarBordo je napisao/la:Ima raje ne može priuštiti ni da je 1KM, ali ima i krembila. Ja zadnju tekmu domaću kontao da izađem u susret i nisam stigao karte kupiti, dijelio u kešu... Kasnije vidim na FB pola ih po kafićima za vrijeme utakmice.MortemHz je napisao/la:Ne shvatam to, kako su pare naprimjer problem ako ti pijes ba pivu i das na to pare a vec si prije bacio listic i kupio recimo cigare. Pa karta je 3 i 5 KM dva puta mjesecno.
Samo Saraj'vo.
- PitarBordo
- Kontakt:
Odnosili su se na to da ti kažeš treba neki kompromis napraviti kojim pola države bukvalno ne bi imalo priliku da od kuće gleda FKS. Malo si onda odlutaio na dijasporu za koju kažeš da ih je 90% papansko u biti, a prije toga si rekao da svako može doći na Koševo barem jednom mjesečno, raja u gradu nema uvijek za utakmice kamoli neki koji moraju na putu provesti 10 sati, buhat se po gradu još 5, potrošiti 200KM. Nemaš senzibilitet jer ti je sve tu, bukvalno pred kućom. Prvo si se izvinuo raji iz dijaspore pa onda opet prozvao istu. Ti znaš da u RS-u i na jugu zemlje nema MojaTV? Oprosti, ali nisu navijači FKS samo tamo gdje je SDA pozicija u OV.ThrillerHz je napisao/la:Ali moji postovi se nisu uopste odnosili na njih. Opet me ti guras u pogresan smijer.PitarBordo je napisao/la: Kao što rekoh 49% Bosne i Hercegovine, površinski, nije dijaspora.
Samo Saraj'vo.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Jes vinkovci do tokijaPitarBordo je napisao/la:Mislimo ja i ti. Nekima su sve dalje od Ilijaša Vinkovci.MortemHz je napisao/la:
Ima, znam ja to. Evo znaci sjetio sam se kad je lik mene pitao da mu dam pola sendvica i ako moze sa mnom na istu kartu uci, on sa salom i sve. Znam da ima znaci, bas znam da ima ali realno nije to sad neki ogroman broj a u suradnji sa klubom se i to moze srediti. Znaci samo realno govoreci, pa ja bi slao buseve u nase gradove u kojima imamo veliku bazu navijaca i da dolaze stalno ali sta cu kad nisam ja rukovodstvo Sarajeva. Ne bi to nas puno izlazilo, platis malo gorivo, vozaca i to je to, dva puta mjesecno. Mogli bi cak i mi malo skupiti ko koliko moze za navijace iz tih gradova, ne bi ni moralo ici iz budzeta Sarajeva ali dzaba kad niko ni o cemu ne misli.
1946~
- ThrillerHz
- Kontakt:
Pa kako trenutno stvari stoje utakmice ce gledat samo clanovi MojeTv. Ja ponudim neko razumno rjesenje gdje ce makar pola utakmica bit dostupno svima ako vec ne mogu sve, vi me napadnete. Izvinio se cisto jer nemam vremena za rasprave, ali eto ni to nije sprijecilo daljnje crnjenje mene i guranje stvari koje nisam rekao.PitarBordo je napisao/la:Odnosili su se na to da ti kažeš treba neki kompromis napraviti kojim pola države bukvalno ne bi imalo priliku da od kuće gleda FKS. Malo si onda odlutaio na dijasporu za koju kažeš da ih je 90% papansko u biti, a prije toga si rekao da svako može doći na Koševo barem jednom mjesečno, raja u gradu nema uvijek za utakmice kamoli neki koji moraju na putu provesti 10 sati, buhat se po gradu još 5, potrošiti 200KM. Nemaš senzibilitet jer ti je sve tu, bukvalno pred kućom. Prvo si se izvinuo raji iz dijaspore pa onda opet prozvao istu. Ti znaš da u RS-u i na jugu zemlje nema MojaTV? Oprosti, ali nisu navijači FKS samo tamo gdje je SDA pozicija u OV.ThrillerHz je napisao/la:Ali moji postovi se nisu uopste odnosili na njih. Opet me ti guras u pogresan smijer.PitarBordo je napisao/la: Kao što rekoh 49% Bosne i Hercegovine, površinski, nije dijaspora.
1946~
-
Hordas19xx
- Kontakt:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne voli frajer dijasporu. Mozda ga je neki rodak izradio za Iphone.:thumbup
Djecak koji raste, zavolio te tad!
-
BordoBolesnik
- Kontakt:
Ma ne radi se tu samo o tome odakle je ko itd. Klub s nasim ambicijama treba da bude promovisan na adekvatan nacin a to su u svakom slucaju i prenosi na TV-u a u najmanju ruku prenos treba da bude dostupan putem interneta a na ljudima je da odluce hoce li ici ili nece na tekme. Ako je neko u mogucnosti da ide a omislja je to je vec njegov licni problem.
**** te vi kada se uhvatite neke teme po 2 dana se o njoj pise.Kako neko moze ocjenjivati na osnovu dolaska na Kosevo tko je kakav navijac i kolika je njegova ljubav prema Sarajevo.Nisu svi iz Sarajeva i blize okoline pa da mogu svaki vikend dolaziti na utakmicu.Ima raje koja nema nikakva primanja,tako da nije u mogucnosti doci.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Sto mali Veladic pogodi iz slobodnjaka.
Dulja spavas li mirno.
Dulja spavas li mirno.
- bordoakapitar
Ja samo znam da se P.O.S.E.R.E.M. na moja tv! Nemam je i nikad je necu ni uzeti samo zbog ovakvih njihovih podlosti!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ima i raje koja izdvoji na kafu, kladionicu, cigare, pivo svaki dan pare, pa i na dan utakmice, sjednu u kafic i gledaju tekmu. Puno dat petaka za ulaznice.fks74 je napisao/la:**** te vi kada se uhvatite neke teme po 2 dana se o njoj pise.Kako neko moze ocjenjivati na osnovu dolaska na Kosevo tko je kakav navijac i kolika je njegova ljubav prema Sarajevo.Nisu svi iz Sarajeva i blize okoline pa da mogu svaki vikend dolaziti na utakmicu.Ima raje koja nema nikakva primanja,tako da nije u mogucnosti doci.
1946~
- ThrillerHz
- Kontakt:
Za vizu, kakav iphoneHordas19xx je napisao/la:Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne voli frajer dijasporu. Mozda ga je neki rodak izradio za Iphone.:thumbup
![]()
![]()
1946~
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
ThrillerHz je napisao/la:Za vizu, kakav iphoneHordas19xx je napisao/la:Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne voli frajer dijasporu. Mozda ga je neki rodak izradio za Iphone.:thumbup
![]()
![]()
![]()
![]()
Što se tiče njegovog komentara na dijasporu, imam prijatelje vani koji vole BiH i kažu da se nikad neće vratiti. Jer platama odozgo izdravaju pet porodica u BiH. Zato se prestani glupirati, puno kenjaš Trilere odavno.
Vezano za mojutv, oni kontaju da tim nekim ekskluzivnim sadržajem privuku više korisnika.. Al ne kontaju da to stvara kontraefekat. Ja npr je zato nikad neću priključiti radi njihovih ucjena.
Široki tu nešto mućka sa prenosom preko youtubea. Sarajevo je jednu utakmicu tako pokušalo pa nam je telekom pukao copyright claim. Fuj. I poserem se na ligu gdje klub ne može odlučiti kome da proda prava na prenos svojih utakmica.
Vezano za mojutv, oni kontaju da tim nekim ekskluzivnim sadržajem privuku više korisnika.. Al ne kontaju da to stvara kontraefekat. Ja npr je zato nikad neću priključiti radi njihovih ucjena.
Široki tu nešto mućka sa prenosom preko youtubea. Sarajevo je jednu utakmicu tako pokušalo pa nam je telekom pukao copyright claim. Fuj. I poserem se na ligu gdje klub ne može odlučiti kome da proda prava na prenos svojih utakmica.
4.10.2009.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Nasli smo mi u medjuvremenu i za dijasporu rjesenje, da BHTelekom uvede placanje gledanja utakmice. A cuj, nema evandera, nema majkla, ostali slabo aktivni, mora neko preuzet ulogu kenjatorakoalem je napisao/la:Što se tiče njegovog komentara na dijasporu, imam prijatelje vani koji vole BiH i kažu da se nikad neće vratiti. Jer platama odozgo izdravaju pet porodica u BiH. Zato se prestani glupirati, puno kenjaš Trilere odavno.
1946~
Trenutno korisnika/ca: Laganini1986, Pitar6785, SHZ82 i 40 gostiju.