ali ipak njegov highlight nisu bili ni golovi, ni titule ni driblinzi ... nego ono kada je prešao u zvezdu i u jednom od prvih intervjua prekrstio riječ povijest u "povest"
to je onda u kasnim osamdesetim bio running gag!
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
E nek sam se sa tobom jednom složio od a do zNeandertalac je napisao/la:Ja bih im dao pola sjevera. Tačno. Jedan red specijalaca između na stepenicama i jedan red do istoka kako tampon zone ne bi uzimale previše mjesta. Dogovoriti se između klubova i apelirati na dostojanstveno i civilizirani ponašanje, navijanje, da se derbi sa pravom zove tako i da imamo događaj u gradu na koji smo ponosni.
Svako qurčenje, lomljenje, paljenje i nerede kazniti. Znači sa naše strane gospodski pružiti ruku i očekivati isto sa druge. Sugrađani smo, nismo neprijatelji.
Edit. Slova E LJ O.
Nedo Bog da ti odlucujes koliko ce se kome dati prostora na stadionu. Prvo ni ti ni siljak ni peti ni deseti ne mogu doci i reci evo navijacima sarajeva pila sjevera i da samo red policije bude kao tampon zona i na istoku i na sjeveru. Tampona zona po svim standardima izmedju navijaca be smije biti samo red policije vec cijeli sektor ili ti ga slovo a to ce u nasem slucaju biti slovo G na istoku i slovo E na sjeveru! Boli tebe neka stvar sto na sjeveru dolaze ljudi sa malom djecom i sto ce neki kreten s druge strane u slucaju nepovoljnog rezultata po bjegov tim ili apsolutno bez razloga jer mozga nema zapaliti baklju ili neki topovski udar i prebaciti medju nase navijace. Nije se ovaj istok pravio da bi se gosti oajecali ugodnije i da bi imali komfort, vec da bi mi imali odakle gledati Zelju. Uostalom izracunaj 5 % od sadasnjeg kapaciteta stadiona pa ces vidjeti poklapa li ti se racunica. Cuj pola sjevera... Pises pola sjevera i neko civilizovano ponasanje!? Buraz oni nama polupse ono sto smo mi navijaci platili i kupili a mi došli i napustili kosevo bez problema bez slomljene stolice. Ne mogu da vjerujem da imas razmišljanje CccNeandertalac je napisao/la:Ja bih im dao pola sjevera. Tačno. Jedan red specijalaca između na stepenicama i jedan red do istoka kako tampon zone ne bi uzimale previše mjesta. Dogovoriti se između klubova i apelirati na dostojanstveno i civilizirani ponašanje, navijanje, da se derbi sa pravom zove tako i da imamo događaj u gradu na koji smo ponosni.
Svako qurčenje, lomljenje, paljenje i nerede kazniti. Znači sa naše strane gospodski pružiti ruku i očekivati isto sa druge. Sugrađani smo, nismo neprijatelji.
Edit. Slova E LJ O.
U tom slučaju je bolje dati drugu polovinu, sjeverozapadnu, imali bi samo jednu tampon zonu.Neandertalac je napisao/la:Ja bih im dao pola sjevera. Tačno. Jedan red specijalaca između na stepenicama i jedan red do istoka kako tampon zone ne bi uzimale previše mjesta. Dogovoriti se između klubova i apelirati na dostojanstveno i civilizirani ponašanje, navijanje, da se derbi sa pravom zove tako i da imamo događaj u gradu na koji smo ponosni..
Ja gazim debelo četvrtu deceniju života. U ovom gradu imam par hiljada prijatelja, poznanika, Familije, navijača Sarajeva. Njih 90 % se stidi onih dešavanja sa prošlog derbija a isti taj procenat je frustriran uslovima koji vladaju na "njihovom" dijelu za derbi. Nije mi jedan rekao da neće više dolaziti a to nisu huligani već normalna raja, obični i većinom porodični ljudi. I onda ostane više mjesta za "njihovu" verziju ovih što bi varili kaveze sa bodljikavom žicom a ti su jako destruktivni. Svjedoci smo šta takva politika donosi i koji su njeni plodovi.Virtu4l je napisao/la:U tom slučaju je bolje dati drugu polovinu, sjeverozapadnu, imali bi samo jednu tampon zonu.Neandertalac je napisao/la:Ja bih im dao pola sjevera. Tačno. Jedan red specijalaca između na stepenicama i jedan red do istoka kako tampon zone ne bi uzimale previše mjesta. Dogovoriti se između klubova i apelirati na dostojanstveno i civilizirani ponašanje, navijanje, da se derbi sa pravom zove tako i da imamo događaj u gradu na koji smo ponosni..

Ne primjene to oni zato što nas vole, nego zato što im je to najveća zarada sa jedne utakmice u godini.Qwerty90 je napisao/la:Za sve ove koji misle da im trebamo dati 5%, samo mi recite kako bilo da oni na Koševu primjene isto pravilo na nama, pa nam dadnu 1750 karti i ni mjesta više ? Kako bi vam to izgledalo, a svi dobro znamo da nas bude makar 3 X 1750 ... ?
Ma normalno, svjestan sam ja toga, ali kakva bi naša onda reakcija bila ? Uvijek postoje dvije tačke gledišta ...Virtu4l je napisao/la:Ne primjene to oni zato što nas vole, nego zato što im je to najveća zarada sa jedne utakmice u godini.Qwerty90 je napisao/la:Za sve ove koji misle da im trebamo dati 5%, samo mi recite kako bilo da oni na Koševu primjene isto pravilo na nama, pa nam dadnu 1750 karti i ni mjesta više ? Kako bi vam to izgledalo, a svi dobro znamo da nas bude makar 3 X 1750 ... ?
Druga tačka gledišta je ta da bi dobio isto da je obrnuta situacija, tj. da imaju stadion koji mogu ispuniti.Qwerty90 je napisao/la:Ma normalno, svjestan sam ja toga, ali kakva bi naša onda reakcija bila ? Uvijek postoje dvije tačke gledišta ...Virtu4l je napisao/la:Ne primjene to oni zato što nas vole, nego zato što im je to najveća zarada sa jedne utakmice u godini.Qwerty90 je napisao/la:Za sve ove koji misle da im trebamo dati 5%, samo mi recite kako bilo da oni na Koševu primjene isto pravilo na nama, pa nam dadnu 1750 karti i ni mjesta više ? Kako bi vam to izgledalo, a svi dobro znamo da nas bude makar 3 X 1750 ... ?
To je već "Šta bi bilo kad bi bilo ... " ...Virtu4l je napisao/la:Druga tačka gledišta je ta da bi dobio isto da je obrnuta situacija, tj. da imaju stadion koji mogu ispuniti.Qwerty90 je napisao/la:Ma normalno, svjestan sam ja toga, ali kakva bi naša onda reakcija bila ? Uvijek postoje dvije tačke gledišta ...Virtu4l je napisao/la: Ne primjene to oni zato što nas vole, nego zato što im je to najveća zarada sa jedne utakmice u godini.
Tako nesto s obzirom da kosevo prima vise ljudi. Nekako bi se pitao da rentaju manji stadion koliko bi dobili mi ulaznica. Samo razumijem sta mislis.SlevinKelevra je napisao/la:Razlozi uopste nisu bitni. Mi imamo te uslove na Kosevu, i sve dok ih imamo, treba uzvratiti istom mjerom i cao.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.