Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Konzerva
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Konzerva » 24 mar 2017, 10:04

dadoprso je napisao/la: Mali sandžaklija iz Slobode je u procesu promjene državljanstva. Kako ja znam Bosnjaći bili oni iz Makedonije, Kosova, Sandžaka, imaju pravo na Bosanski pasoš.
super ako je istina, jer onaj ko zna driblati , ko je tehnicki potkovan takvi su ogromni potencijali jer fudbalska tehnika je urodjena stvar nije nesto sto se moze nauciti, tako da se ovo mora kaparisati sto prije prije nego neko drugi krene u akciju. ZIlkic je po meni ogroman potencijal a mlad 21 Godina

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

dadoprso
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la dadoprso » 24 mar 2017, 10:29

Konzerva je napisao/la:
dadoprso je napisao/la: Mali sandžaklija iz Slobode je u procesu promjene državljanstva. Kako ja znam Bosnjaći bili oni iz Makedonije, Kosova, Sandžaka, imaju pravo na Bosanski pasoš.
super ako je istina, jer onaj ko zna driblati , ko je tehnicki potkovan takvi su ogromni potencijali jer fudbalska tehnika je urodjena stvar nije nesto sto se moze nauciti, tako da se ovo mora kaparisati sto prije prije nego neko drugi krene u akciju. ZIlkic je po meni ogroman potencijal a mlad 21 Godina

Fino igra, cuo sam da je bio u akademiji Ajaxa.

Sabinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sabinho » 24 mar 2017, 10:40

Odlican je mali nema sta, aBd ako nastavi da se trudi ovako do kraja sezone ima sansu da ga mi dovedemo na ljeto i trasiramo mu put u reprezentaciju. :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 24 mar 2017, 10:45

Momak odigro jednu utakmicu kako treba i vec ga u repku guraju :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 mar 2017, 10:50

Meni je vjerojatnija cinjenica da je ovo do prije 30 godina bio jedan prostor, jedna drzava. I da samo zbog toga (trenutno) igraci se mogu lako saltati tamo ili vamo. U suprotnom ispada da su i jedne i druge komsije ( uz svo duzno postovanje prema njima ) veca sila i autoritet u FIFA-i od jedne recimo Italije koja za svakog svog igraca rodjenog van Italije mora traziti rodbinske veze, dok je ovima dovoljno samo prstom pokazati na igaca kojeg zele.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 mar 2017, 11:03

Lakoste je napisao/la:Momak odigro jednu utakmicu kako treba i vec ga u repku guraju :D
Poenta je protiv koga je odigrao. ;)
Mali Govedarica iz Slavije, na slican nacin se i za njega saznalo. :)

dadoprso
Kontakt:

Re: RE: Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la dadoprso » 24 mar 2017, 12:32

Lakoste je napisao/la:Momak odigro jednu utakmicu kako treba i vec ga u repku guraju :D
Niko ga ne gura u repku, samo mijenja državljanstvo..

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 24 mar 2017, 12:44

dadoprso je napisao/la:Mali sandžaklija iz Slobode je u procesu promjene državljanstva. Kako ja znam Bosnjaći bili oni iz Makedonije, Kosova, Sandžaka, imaju pravo na Bosanski pasoš.
Bosna i Hercegovina može dodijeliti državljanstvo bukvalno kome želi ako procijeni da je to od interesa za državu. Tu nema nikakve veze njegova etnička pripadnost, naša država zakonski ne tretira Bošnjaka sa Sandžaka na drugačiji način u odnosu na Japanca sa Hokaida.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 24 mar 2017, 13:37

neradi se o dodjeli drzavljanstva, nego o odobrenju od strane FIFA/UEFA o pravu nastupa za BiH. Neki Bosnjak sa napr. naseg bratskog Sandzaka ako nema makar u 2. generaciji iza sebe (nana ili dedo) veze sa BiH on mora da bi igrao za BiH (zu pasos) igrati najmanje 5 godina u nasoj ligi (moze biti uracunato i vrijeme igranja u pomladku nekog BiH-ligasa) da bi imao pravo nastupa za nas. Tu na zalost nas iskrenih navijaca nasi ili da napisem "nasi" ljudi iz saveza nisu nista poduzeli da se to neusvoji ovoliko stetno po nas u FIFA/UEFA zakon. Dok napr. neki Bh katolik/pravoslavac ima odmah pravo igranja za Hrvatsku/Srbiju iako nema nikakve porodicne povezanosti sa tom drzavom.

PS: znaci nevazno da li je neko Bosnjak ili kinez, njemac ili senegalac, ako nema do 2. generacije unazad veze sa BiH (tj Mama/babo/nana/dedo) moraju (makar jedno od njih) biti rodjen na tlu BiH da taj igrac moze da nastupi za nas i bez 5-godisnjeg nastupa u nasoj ligi (premijer lig, druga Liga,...). To je i bio razlog zbog cega Dialiba nije imao pravo nastupa za nas (igrao samo 3 godine ako se nevaram za Zelju).

PPS: i kod Dialibe smo ili ispali maksimalno smotani ili su nas zle tj nacionalisticke/prodane osobe iz saveza namjerno zeznule. oduljili su (po meni namjerno) bili sa njim dok FIFA/UEFA njen tad potpuno novi zakon (5 godina nastupa) nije usvojila. Do tad to nije bilo potrebno, a uveli su ga zbog zelje FS Katra da pozove 3-4 brazilijanca iz njemacke Bundeslige u svoju reprezentaciju (ti igraci nisu imali nastupe za A-reprezentaciju Brazila do tad).

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 24 mar 2017, 13:58

Mogu svi on za BIH ako hoce na osnovu da su im roditelji rodeni u tadasnjoj zajednickoj drzavi. Jugoslaviji.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 mar 2017, 13:58

Sabinho je napisao/la:Odlican je mali nema sta, aBd ako nastavi da se trudi ovako do kraja sezone ima sansu da ga mi dovedemo na ljeto i trasiramo mu put u reprezentaciju. :kafa:
A daj :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 mar 2017, 14:53

Nama bas treba ovakav tip igraca. Nizak, brz i okretljiv a izgleda da zna sa loptom.
Imamo tonu ovih sto znaju sa loptom, tipa Medo al spor do bola.
Ja se nadam da ce momak uspijeti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2017, 14:57

Ja sam uvijek bio za opciju da se nekim perspektivnim igračima pomogne u karijeri i da im reprezentacija bude odskočna daska. Recimo kao sad Kenan Kodro, pa čak i Gojak, kojem sigurno ne treba pomoć, ali će se Dinamu dosta olakšati posao i svi smo na dobitku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 mar 2017, 15:02

sta je sa Kozuljom iz Hajduka?
Don't believe the hype.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 mar 2017, 15:05

akisarajevo92 je napisao/la:sta je sa Kozuljom iz Hajduka?
Ja koliko znam bio je povrijeđen.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

dadoprso
Kontakt:

Post Postao/la dadoprso » 24 mar 2017, 16:52

Rokoko87 je napisao/la:
Fakat ne razumijem šta će nam igrači koji igraju za repku zbog lićnog interesa. Više mi se dopada kad polu-amateri poput Islanđana ginu za državni dres nego ovakve kolektivne kurcobolje koja je prisutna kod nas.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 24 mar 2017, 17:00

dadoprso je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
Fakat ne razumijem šta će nam igrači koji igraju za repku zbog lićnog interesa. Više mi se dopada kad polu-amateri poput Islanđana ginu za državni dres nego ovakve kolektivne kurcobolje koja je prisutna kod nas.
Pa ako igra iz licnog interesa logicno je zakljuciti da ce ginuti za dres, da bi se dobro prodao.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 mar 2017, 17:38

dadoprso je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
A kako znas da je Zvonke tu zbog "licnog interesa"?

dadoprso
Kontakt:

Post Postao/la dadoprso » 24 mar 2017, 19:09

Vucevich je napisao/la:
dadoprso je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la: Ja koliko znam bio je povrijeđen.
A kako znas da je Zvonke tu zbog "licnog interesa"?
Da se ne varamo, mali kad bih dobio poziv za HR ne bih se dvoumio. Daj bože da griješim, ali ako bude postupao kao Sunjić bolje da ga nemamo.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 24 mar 2017, 19:12

Koja ironija,pise lik kojem je nik dadoprso....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ArsBih, Confiance, DjaniTarik, MaroonBjelave, Mostarska, RightBack, Varta i 62 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []