FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 24 mar 2017, 15:14

Ostali u ovoj ligi ovakve legende samo mogu vidjet na dnevniku u sportskom pregledu :cool:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 mar 2017, 15:31

slika

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 24 mar 2017, 15:40

Davanjem više od 5 % huliganima, a ne pravim navijačima,( jer oni ne dolaze odavno na Grbavicu) šaljemo poruku navijačima Želje koji godinama uzimaju polugodišnje i godišnje karte za sjever, da imaju opciju ili da ostanu kod kuće, ili da sa hordicama zla zajedno gledaju tekmu. Mislim yebo to što neko godinama uzima kartu, sjedi na istom mjestu, nije bitan, moramo ovim koji odvaljuju stolicu na kojoj on sjedi dati sav komfor i užitak, da mogu lakše čupat stolice.
Ja bi im za početak dao tačno 5% stolica, i isto toliko karata. Postavio bi kamere i u saradnji sa policijom evidentirao huligane koji čupaju stolice. Ti i takvi mi više nikada ne bi na Grbavicu zakoračili.
Kada bi par tekmi prošlo bez incidenata i čupanja stolica, mogli bi razgovarati o povećanju kapaciteta. Do tada ništa!!! Ja sam odrastao sa pitarima, i niko od njih ne osudi onaj huliganizam. Samo šute, ili ih ne interesuje, jer kao odavno ne dolaze na tekme u Dolini zbog loših uslova.
Trenutna situacija je takva da oni pjene...što zbog izgradnje Grbavice, što zbog rezultata. Nemaju ekipu za bilo kakve iskorake, i Europa im je upitna, znaju to ali šute, i ukoliko još rezultat u derbiju bude loš za njih (što očekujem), smije li se ko kladiti da niti jedna stolica u njihovoj zoni neće ostati na svom mjestu?

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 24 mar 2017, 15:44

Monci je napisao/la:Davanjem više od 5 % huliganima, a ne pravim navijačima,( jer oni ne dolaze odavno na Grbavicu) šaljemo poruku navijačima Želje koji godinama uzimaju polugodišnje i godišnje karte za sjever, da imaju opciju ili da ostanu kod kuće, ili da sa hordicama zla zajedno gledaju tekmu. Mislim yebo to što neko godinama uzima kartu, sjedi na istom mjestu, nije bitan, moramo ovim koji odvaljuju stolicu na kojoj on sjedi dati sav komfor i užitak, da mogu lakše čupat stolice.
Ja bi im za početak dao tačno 5% stolica, i isto toliko karata. Postavio bi kamere i u saradnji sa policijom evidentirao huligane koji čupaju stolice. Ti i takvi mi više nikada ne bi na Grbavicu zakoračili.
Kada bi par tekmi prošlo bez incidenata i čupanja stolica, mogli bi razgovarati o povećanju kapaciteta. Do tada ništa!!! Ja sam odrastao sa pitarima, i niko od njih ne osudi onaj huliganizam. Samo šute, ili ih ne interesuje, jer kao odavno ne dolaze na tekme u Dolini zbog loših uslova.
Trenutna situacija je takva da oni pjene...što zbog izgradnje Grbavice, što zbog rezultata. Nemaju ekipu za bilo kakve iskorake, i Europa im je upitna, znaju to ali šute, i ukoliko još rezultat u derbiju bude loš za njih (što očekujem), smije li se ko kladiti da niti jedna stolica u njihovoj zoni neće ostati na svom mjestu?
O tome sam pisao malo ranije. Neće ostat sve na mjestu i na broju, GARANT!
Nema problema, fakturisati Kenu i njegovim barbikama! :zviz:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 24 mar 2017, 15:57

Neandertalac je napisao/la:Ne znam šta će uprava odlučiti i koliko će se sjevera "dati" navijačima Sarajeva u gradskom derbiju ali znam jednu drugu stvar. Siguran sam u nju kao što će sutra biti novi dan.

Moje razmišljanje bi postepeno vratilo čar derbija i unormalilo odnose pa bi svi koji dođu, ljudi sa djecom, stariji, malo zagriženiji navijači mogli uživati, kao ljudi gospodski odgledati utakmicu bez problema, na kraju krajeva platili su kartu da tako bude. Sportska atmosfera i neka pobijedi bolji.

Tvoje razmišljanje produbljuje loše odnose, dovodi do novih sukoba, primitivizma, podvala i gluposti. Diže tenzije i ugrožava sigurnost svih prisutnih, skreće fokus sa terena na navijače što je čest slučaj pa "majmuni" na tribinama misle da su oni bitni, da je čast biti u fokusu i orgijati po tribinama u folkloru Čevljanske koride debelo nafilovani mržnjom u atmosferi " otkini mu glavu Šabane".

Baš taj istok nam je dao slobodu da derbi bude još bolji, komfor za naše navijače i dodatno hebeno slove za protivničke. Baš taj istok nam je dao opciju da budemo "gospoda", dostojni poštovanja a ne prepotentna fukara jer to nismo mi. Nismo nikada bili niti ćemo ikada biti.
Ma prijatelju mozes ti gajiti sta ti je zelja al mentalitet na balkanu promjeniti neces nikada. Objasni ti kretenu da frustracije lijeci negdje drugo na namjenski odredjenom mjestu a ne na stadionu. Svugdje u svijetu su tampon zone u vidu sektorskog razmaka medju navijacima a pogotovo gdje su navijacke skupine i ti hoces cari derbija da vraris na nacin sto cemo se kukovima dodirivati sa navijackom grupom drugog kluba. Daj ba u kojem ti svijetu zivis Allaha ti? Nije niko lud da sutra krivicno odgovara jer nije obeznjedio potrebnu sigurnost na stadionu. Hajd ti potpisi da ce sve biti ok i da.nece biti incidenata pa se kasnije ganjaj po sudu kad budes morao odgovarati za nastalu stetu. Suti prijatelju i sjedi tamo gdje ti je klub propisao. Vremena o kojima ti sanjas su prosla... Pozdrav
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 mar 2017, 16:04

Za sve postoji način ako ima volje.

Treba biti čovjek i ne raditi nekome ono što ne bi želio da se desi tebi. Koliko god im mjesta dali vjerujem da će biti pojedinaca koji će čupat stolice. Ali u svakom žitu ima kukolja, to ne znači da se mi moramo spuštati na nečiji nivo već baš suprotno, primjerom kulturnog i odmjerenog ponašanja pokušati uticati pozitivno a time sačuvati derbi kojim se ja lično jako ponosim a koji već odavno gubi smisao. Što zbog zelenog terena što zbog tribina.

Naravno i naša "dobrota" ima granice.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 mar 2017, 16:21

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 24 mar 2017, 16:25

U Aprilu 4 tekme igramo kući. Sloboda, Krupa, Sarajevo i Široki kup.
Moja očekivanja su da ćemo protiv Slobode biti nekih 13.000 navijača, Krupe 5.500 Sarajeva 12.000 i Široki kup 10.000...
Prekucasmo sve sestre mi... :bow: :bow: :bow:

ludilomozga
Kontakt:

Post Postao/la ludilomozga » 24 mar 2017, 16:40

Dati im isto onoliko koliko su i prije dobijali. Kada se napravi ostatak stadiona, pa to bude pravi stadion sa sve cetiri vrhunske tribine, onda im davati citavu sjevernu tribinu. Do tada, zdenka i sektor jedan.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 24 mar 2017, 16:46

Dobro je što sve domaćinske utakmice u ligi 6 igramo u subotu, odnosno vikendom. Ono jednom kolo što se igra u srijedu, mi gostujemo Zrinjskom. Očekujem dobru posjetu i protiv Krupa, nekih 10.000 navijača.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 mar 2017, 18:04

5 juniora je sa prvim timom u Osijeku. Vjerovatno ce dobiti minute sutra. Dzindo,Velic,Hrvanovic,Besirevic i Sabanadzovic su ti juniori.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 mar 2017, 18:44

Kakve su sanse da bude neki stream sutra??
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 24 mar 2017, 20:30

Čitam ove komentare na fejzbuk stranici Osijeka, ovi Hrvati hoće da im se otvori cijeli stadion ne samo zapadna tribina, kažu doći će cijeli grad :mrgreen:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 24 mar 2017, 21:10

Red bi bio pokrenuti inicijativu da se stadion Grbavica za života preimenuje u Ivica Osim, a istočnu tribinu nazvati Edin Džeko.... :-)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 mar 2017, 21:13

sekula je napisao/la:Red bi bio pokrenuti inicijativu da se stadion Grbavica za života preimenuje u Ivica Osim, a istočnu tribinu nazvati Edin Džeko.... :-)
:damn:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 24 mar 2017, 21:18

Zeljo92 je napisao/la:
sekula je napisao/la:Red bi bio pokrenuti inicijativu da se stadion Grbavica za života preimenuje u Ivica Osim, a istočnu tribinu nazvati Edin Džeko.... :-)
Uzmi čekić pa se opali po glavi :-)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 mar 2017, 21:45

sekula je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la:
Uzmi čekić pa se opali po glavi :-)
:tokralju:

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 mar 2017, 22:19

slika

???

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2017, 22:21

E da je kako dovesti ovog Ožegovića, jeste krupan zalogaj, ali sve je moguće sa našim štreberima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dadoprso
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la dadoprso » 24 mar 2017, 22:45

Zeljo92 je napisao/la:slika

???
Vjerovatno zatrovanje stomaka

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.