Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Sabinho
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2017, 14:24

BenjooJutub je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Ma ni nama nikad niko da ugodi. Ko da mi imamo siroku klupu pa da mozemo ubaciti nekog trkaca da projuri kontru. On je ubacio djurica jer je to bio jedina alternativa u napadu pa se prilagodio tome i nadao da ce zalutati neka duga lopta.
Krunic, Milicevic, Stevanovic.
Jesi li kad gledao Krunica kako igra? Pa on ti je u rangu Misketa što se tiče brzine :)

Stevnovic je ok, Milicevic moze proc.
Nije tacno. Krunic je odrastao kao krilo, ssd je u sredini i manje moze pokazati po tom pitanju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 mar 2017, 14:40

DeeWa je napisao/la: Ljudi su nevjerovatni ponekad kad procitam kakva imena spominju u istoj recenici sa ocekivanjima da se pobijede neke od najvecih reprezentacija
Odlično rečeno :thumbup:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2017, 14:44

DeeWa je napisao/la:Jel moguce da neko ozbiljan moze izjaviti da stevanovic moze napraviti neki preokret, pomak, poboljsanje u repki? Osim sto igra za želju to je to. Covjek je propo ko zetok i plafon mu je bila druga spanska liga. Ljudi su nevjerovatni ponekad kad procitam kakva imena spominju u istoj recenici sa ocekivanjima da se pobijede neke od najvecih reprezentacija
Jos su nevjerovatniji kad treba mucnuti glavom. Stevanovic da igra za Zelju, Alaves, Gyor, Vojvodinu, Sevilju ili Tosk iz Tesnja je duplo brzi i adekvatniji igrac id Djurica za trcanje kontranapada u zadnjih 10min utakmice. Da ti priblizno docaram, nesto kao Darko Maletic kad je onda usao protiv Albanije, istrcao kontru i ovjerio pobjedu.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2017, 14:53

Za ove koji kritikuju Mešu imam jedno pitanje koje glasi - koga biste vi zapravo pozvali umjesto trenutnog igračkog kadra?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2017, 14:57

Rokoko87 je napisao/la:Za ove koji kritikuju Mešu imam jedno pitanje koje glasi - koga biste vi zapravo pozvali umjesto trenutnog igračkog kadra?
Ne vidim da je neko kritikovao spisak ovaj put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 mar 2017, 15:00

DeeWa je napisao/la:Jel moguce da neko ozbiljan moze izjaviti da stevanovic moze napraviti neki preokret, pomak, poboljsanje u repki? Osim sto igra za želju to je to. Covjek je propo ko zetok i plafon mu je bila druga spanska liga. Ljudi su nevjerovatni ponekad kad procitam kakva imena spominju u istoj recenici sa ocekivanjima da se pobijede neke od najvecih reprezentacija
:mrgreen:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2017, 15:01

Sabinho je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Za ove koji kritikuju Mešu imam jedno pitanje koje glasi - koga biste vi zapravo pozvali umjesto trenutnog igračkog kadra?
Zato se kritikuje sto stavlja Kolasinca da igra - a da nije igrao osuli bi paljbe po njemu kako je mogao jednog od najboljih lijevih bekova svijeta ostaviti na klupi.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2017, 15:01

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Zato se kritikuje sto stavlja Kolasinca da igra - a da nije igrao osuli bi paljbe po njemu kako je mogao jednog od najboljih lijevih bekova svijeta ostaviti na klupi.
Bravo.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2017, 15:12

Ja ga rijetko kritikujem ali koliko citam ovu temu, njega niko ozbiljan i ne kritikuje za 'pozive'...sto stice pracenja i poziva najboljim u datom trenutku, tu je bez premca do sada.
Ono sto mene interesuje kod meshe i jos nisam na cisto s tim jeste da je cinjenica da covjek radi, priprema se, navodno nista ne prepusta slucaju, evo svjedoci smo i video analiza jednog gibraltara ALI poslije svega toga se desava cesto nelogican izbor igraca u prvih 11 a jos cesce nelogican potez sa klupe.
Mene je jucer iznenadio prvi sastav, onako na oko previse defanzivno orjentisanih igraca za amaterskog protivnika.
Onda jos uvijek je gorak osjecaj poslije irske, nekako je sve radio pogresno u izboru igraca i vodjenju te 2 tekme.

Ono sto ohrabruje i daje nadu jeste da voli da radi, uci, napreduje i osuda njegovog rada treba tek da slijedi u oktobru ove godine. Tek tada ce se vidjeti od cega je i koliko je napredovao u ove 2 godine...te osude nikako ne smiju doci poslije pobjede od 5-0 protiv tamo nekog gibraltara...jedino mozda je pitanje da li je trebao igrati kolasinac...po meni jeste, isto kao i pjanic jer bez pjanica (prva dva gola),uz odsustvo dzeke, pitanje je kada i kako bi i ove naceli.
Kad je seo u pitanju, bezbolnije je ovog speditera i pustit da krene sam na begovica nego sam sebe iskljuciti za grcku gdje nam je onakav karakter jako bitan:-)

Do sada najlogicnija meshina izmjena je jucer pavlovic za kolasinca...samo je belaj sto mu je ovaj drugi pokazao da ce tesko na njega racunati u junu, tako da tu mozemo ocekivati zukanovica protiv grka.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 mar 2017, 15:18

Mene koliko sjećanje služi, mislim da je baš Zukanović igrao lijevog beka kada smo uzeli Grke 3-1 u Zenici.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2017, 15:24

Neki ga kritikuju i za pozivanje jer kao nazor gura Željine igrače, što nije istina.Svi oni koji imaju veze sa Željezničarom su opravdano na spisku i ne vidim razloga da ga neko kritikuje zbog toga.

E sad, ne pravi se pita zna se već od čega.Kod nas je velika razlika ekipe bez Pjanića, Kolašinca i Džeke i kao što si rekao, teško bismo ih i načeli bez njih jer nemaju adekvatne zamjene.
Kod nas je računica jasna, uvijek sa trenutno najboljom ekipom istrčati na teren bez obzira ko je protivnik.
Prisjetih se jedne prijateljske, ja mislim protiv Luxemburga kad nismo poveli i počeli igrati dok nisu ušli Pjanić i Džeko koji je bio u lošoj formi.Tako da, ne možemo ga kriviti što ne prepušta ništa slučaju.

Također, nije to previše orijentiranih igrača, Avdija je korisniji na krilu kada je osiguran jednim bekom, jer mu je defanziva bolnaI rana.
Tako da, četiri defanzivca, dva veznjaka, dva krila i dva napadača je sasvim ofanzivna postavka protiv ovakve ekipe.

Ps. Protiv Grčke bih lijevu stranu postavio I tandemu Lulić - Milićević, a desnu Vranješ - Višća.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2017, 15:29

Raonffa je napisao/la:Mene koliko sjećanje služi, mislim da je baš Zukanović igrao lijevog beka kada smo uzeli Grke 3-1 u Zenici.
Jeste. Mozda moze Milicevic uzeti Misketovu ulogu ovdje?

slika

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 26 mar 2017, 15:36

Trebao bi upratiti malo Bojana Letića na mjestu LB.

Šta je sa Mujdžom ? Kada bi se mogao oporaviti ?
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 mar 2017, 15:37

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Mene koliko sjećanje služi, mislim da je baš Zukanović igrao lijevog beka kada smo uzeli Grke 3-1 u Zenici.

slika
Jedino ako bi se odlučili na igru sa jednim napadačem, a čisto sumnjam da će to biti slučaj jer Meša je u Belgiji i Grčkoj igrao sa Džekom i Ibiševićem, tako da očekujem da će isto biti i protiv Grčke u Zenici.

A ako budemo igrali sa dva napadača, to automatski znači jednog igrača manje u sredini tj. četiri igrača ukupno od kojih se trojica znaju već dva i po mjeseca unaprijed (osim ako ne bude nekih povreda), a to su Pjanić, Lulić i Višća. Što se tiče tog četvrtog sumnjam da će biti tako ofanzivan pa pored Pjanića staviti Milićevića. Pretpostavljam da će tu poziciju zauzeti Jajalo, eventualno Cimirot.

U principu, očekujem iste igrače i postavu kao i u Atini sa iznimkom odbrane, gdje ćemo biti bez Kolašinca (i vjerovatno Spahića koji sumnjam da će naći klub u zadnjoj trećini sezone) i gdje će sasvim sigurno biti nekih promjena i rokada u odnosu na utakmicu u Atini.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 26 mar 2017, 15:40

Rokoko87 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Ne vidim da je neko kritikovao spisak ovaj put.
Bravo.
"jedan od najboljih na svijetu" :mrgreen:
na ovome forumu postoji bolesno preuveličavanje i precjenjivanje kolašinca, što od dječurlije i balavaca, što od idolopoklonika, ali ova izjava je definitivno jedan od najboljih viceva koje sam čuo u posljednje vrijeme ... samo tako dalje, dobrog humora nije nikad viška

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2017, 15:43

jestamaji je napisao/la: "jedan od najboljih na svijetu" :mrgreen:
na ovome forumu postoji bolesno preuveličavanje i precjenjivanje kolašinca, što od dječurlije i balavaca, što od idolopoklonika, ali ova izjava je definitivno jedan od najboljih viceva koje sam čuo u posljednje vrijeme ... samo tako dalje, dobrog humora nije nikad viška
Pa znas kako, kad se treba nekako kritikovati/pljuvati, naravno da se preuvelicava nepotrebno. A u sta se kladimo da bi se koristio taj epitet jednog od najboljih na svijetu? :D

Jednostavno, mislim da je i @Sabinho pisao juce, neki igraci nam jednostavno naginju nekada ka nekakvim glupostima, kao sto je Besic protiv Andore postupio, evo sada i Kolasinac protiv Gibraltara. Nazalost, nekada je tako.

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 26 mar 2017, 15:44

Ma ne bi mu niko normalan prigovorio da je igrao Pavlović od prve minute umjesto Kolašinca. Prije će biti da nisu znali da ne smije dobiti karton.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2017, 15:44

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

slika
Jedino ako bi se odlučili na igru sa jednim napadačem, a čisto sumnjam da će to biti slučaj jer Meša je u Belgiji i Grčkoj igrao sa Džekom i Ibiševićem, tako da očekujem da će isto biti i protiv Grčke u Zenici.

A ako budemo igrali sa dva napadača, to automatski znači jednog igrača manje u sredini tj. četiri igrača ukupno od kojih se trojica znaju već dva i po mjeseca unaprijed (osim ako ne bude nekih povreda), a to su Pjanić, Lulić i Višća. Što se tiče tog četvrtog sumnjam da će biti tako ofanzivan pa pored Pjanića staviti Milićevića. Pretpostavljam da će tu poziciju zauzeti Jajalo, eventualno Cimirot.

U principu, očekujem iste igrače i postavu kao i u Atini sa iznimkom odbrane, gdje ćemo biti bez Kolašinca (i vjerovatno Spahića koji sumnjam da će naći klub u zadnjoj trećini sezone) i gdje će sasvim sigurno biti nekih promjena i rokada u odnosu na utakmicu u Atini.
U pravu si, nesto previse forsira 2 napadaca. Protiv Svicarske, Belgije, Grcke smo to vidjeli. Mada, protiv Irske smo igrali 4-2-3-1 i ljudi su nas rasturili.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 26 mar 2017, 15:46

Sabinho je napisao/la:
Vidi nesto, ja sam Zeljovac i nikad do sad ama bas nikad nisam kritikovao Mesu do ove utakmice, ne zamjeram mu ni odabir igraca ni taktike i strategije i sl... ovaj put sam mu ozbiljno zamjerio sto je uvrstio Kolasinca i Pjanica u prvih 11 zato sto im prijeti suspenzija i sto iducu tekmu igramo protiv Grka gdje nam je biti ili ne biti. Halo ba, igramo protiv teskih levata konobara, speditera, drotova... i mogao je ubaciti ama bas koga hoce umjesto njih dvojice, cak i da je poceo sa 9 igraca bez njih dvojice opet bi ih dobili, mozda ne 5:0, ali bi sigurno 2-3:0 i ta prica oko uigravanja ne pije vode, sta ces ti uigravati protiv Gibraltara koji ne znaju 2 pasa sastaviti. Tu mozes samo uneigrati ekipu. Brate imas prijateljske pa uigravaj, evo ima sad Albanija koja je Njemacka za Gibraltar pa uigravaj ako hoces i Begovica u napadu.
Sad smo ostali bez Kolasinca protiv Grka zarad cega? On je jako bitan igrac koji nam treba protiv njih i ne vidim nikog ko ga moze dobro zamjeniti na toj poziciji. Sta da je i Pjanic dobio zuti? Pa na Grke bez njih dvojice, pa tacno bih otisao do trening centra i svima yebo mater...
Ako ne daj Boze ne pobjedimo Grke svi cete se se pitati zasto je Kolasinac morao igrati protiv Gibraltara.
Nidje veze...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 mar 2017, 15:53

Vucevich je napisao/la:
U pravu si, nesto previse forsira 2 napadaca. Protiv Svicarske, Belgije, Grcke smo to vidjeli. Mada, protiv Irske smo igrali 4-2-3-1 i ljudi su nas rasturili.
Meni se lično više sviđa formacija sa jednim napadačem, konkretno ta 4-2-3-1. Većina reprezentacija i klubova igraju sa jednim napadačem, al' prije svega nas yebe što mi nemamo dobrog krila za tu formaciju, a nismo imali ni te 'desetke' još od Misimovića, kao ni kvalitetnog trećeg igrača u sredini terena (ako uzmemo formaciju 4-3-3 za primjer), jer uvijek uz Pjanića i Bešića fali taj neki treći igrač, pa stavljaj sporog i tromog Medunjanina. Ili recimo dođe ti solidni Jajalo al' ti fali Bešić...

Tako da je nekako realno gledajući, u nedostatku kvalitetnih krila i veznjaka u datom trenutku, bolje staviti Ibiševića koji je jedan od naših najboljih igrača, nego forsirati neke manje kvalitetne igrače radi formacije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Beduin, Futbol, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, Zglavkar i 65 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []