Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BenjooJutub » 26 mar 2017, 16:18

slika

Ovako bi ja počeo sa Grckom i Belgijom. Formacija koja trenutno daje najvise rezultata u svijetu fudbala.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 26 mar 2017, 16:19

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Za ove koji kritikuju Mešu imam jedno pitanje koje glasi - koga biste vi zapravo pozvali umjesto trenutnog igračkog kadra?
Ne vidim da je neko kritikovao spisak ovaj put.
Zato se kritikuje sto stavlja Kolasinca da igra - a da nije igrao osuli bi paljbe po njemu kako je mogao jednog od najboljih lijevih bekova svijeta ostaviti na klupi.
Kritika je OK, ne treba vrijedjati. Ja sam I dalje misljenja da je dovoljno dobru zadnju liniju mogao sastaviti bez Kolasinca I zato mislim da nosi I Mesa krivicu jer mora znati svoj tim, rizik u koji se upusta, a naravno Kolasinac nosi svoj dio krivice radi kartona. To je pozicija koju je Zukanovic mogao pokriti bez problema u ovoj tekmi, ali nije bitno vise.
Racunica je logicna, gdje ti vise trebaju igraci koji imaju zute kartone, Gibrlartar ili Grcka? Ne kazem da nisu trebali biti na klupi, ali po meni nisu trebali biti u prvoj postavi.
Bilo kako bilo, sad je gotovo, neka sastavlja kako zna, necu se ja misliti o njegovom poslu.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 26 mar 2017, 16:22

Formacija koja trenutno daje najvise rezultata u svijetu fudbala.
Da, inace je do formacije a nikako do managera koji su doktorirali istu, raspolozivog kadra pocev od vrhunskih wb-ova te kvalitetnog koordinatora u toj zadnoj liniji,...

Igra se onaj sistem za koji imas kompatibilnu ekipu il barem priblizno prilagodljivu pocev od odbrane do vrha.
A smooth sea never made a skilled sailor.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 mar 2017, 16:26

Asteriks je napisao/la:
Formacija koja trenutno daje najvise rezultata u svijetu fudbala.
Da, inace je do formacije a nikako do managera koji su doktorirali istu, raspolozivog kadra pocev od vrhunskih wb-ova te kvalitetnog koordinatora u toj zadnoj liniji,...

Igra se onaj sistem za koji imas kompatibilnu ekipu il barem priblizno prilagodljivu pocev od odbrane do vrha.
Vrsajevic i Lulic nerijetko igraju WB u svojim klobovima, Visca i Hajrovic rođena krila, Besic DM sa dobrom tehnikom nesto kao Matic, Pjanic igra istu ovu poziciju u Juventusu.. Moglo bi se ovo isprobati, jer ti kazes da se treba igrati sistem za koji imas kompatibilnu ekipu, a problem je sto mi nemamo NIKAKAV sistem a imamo kompatabilnu ekipu, kolik-toliko. Nemamo svoj stil igre, nista nas ne karakterise, to nam je problem, pa sto ne bi sa ovom formacijom probali.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 mar 2017, 16:29

Kolasinac nema ni 2% krivice. Kolasinac je fudbaler profesionalac i kada izidje na teren daje svoj maksimum, bez obzira na protivnika.

Mesa je morao da ga sacuva i tu se prica zavrsava. Sreca nasa pa nismo izgubili i Pjanica, s obzirom kako i on u zadnje vrijeme igra . Znaci uklizuje i obavlja mnogo vise defanzivne zadatke otkako je u Juventusu.

Isto tako bih zamolio pojedince da se ne raduju tudjoj nesreci, a to mislim na ove crvene Grka. Znamo kako nam se to vraca i koliko smo baksuzi po tom pitanju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 26 mar 2017, 16:35

Vrsajevic i Lulic nerijetko igraju WB u svojim klobovima, Visca i Hajrovic rođena krila, Besic DM sa dobrom tehnikom nesto kao Matic, Pjanic igra istu ovu poziciju u Juventusu.. Moglo bi se ovo isprobati, jer ti kazes da se treba igrati sistem za koji imas kompatibilnu ekipu, a problem je sto mi nemamo NIKAKAV sistem a imamo kompatabilnu ekipu, kolik-toliko. Nemamo svoj stil igre, nista nas ne karakterise, to nam je problem, pa sto ne bi sa ovom formacijom probali.
Ova 352/343 formacija se lomi preko wing backova jer isti simuliraju krila a opet prema nazad moraju iznijeti dosta toga, pogotov protiv jacih. U slucaju da nisi superioran u tom dijelu onda gubis mnogo toga a odbranu ostavljas na cjedilu. Lula i Avdija nisu igraci koji ce bas ovdje praviti razliku bilo ofanz il defanz.

Druga stvar, istina ima jos par mjeseci do duela sa Grcima ali veliko pitanje da li ce Besic biti u stanju iznijeti tako vazne meceve, obzirom da je vec 7.5 mjeseci van pogona. Nedostatak minutaze se uveliko osjeti i na mnogo iskusnijim igracima.

Sve ovo nas navodi na neki sigurniji (bolje receno provjereniji) sistem sa cetvoricom pozadi i neku defanzivnu potporu pored Pjanica.

Striktno u ovom tvom prikazu trebas Kantea uz Pjanu da bi pokrpio taj autoban koji bi se otvorio kroz sredinu (u slucaju da zelis napadat).
A smooth sea never made a skilled sailor.

siljevac
Kontakt:

Re .GOJKO CIMIROT

Post Postao/la siljevac » 26 mar 2017, 16:54

:nene: :rol: Glupanderu Cimi je pregazio Fiorentinu sa Paokom u Italiji . Nazalost ti se ne pitas nista a mozes da kenjas 10 dana da li ce igrati ili nece .Cimi :kralj: -u . :bih:

siljevac
Kontakt:

Re: Gojko Cimirot

Post Postao/la siljevac » 26 mar 2017, 17:02

:kafa: nevjerne tome pricekajte ljeto i prelazni rok pa cemo da pricamo . Malo od :zzz: bices rahat za pricu . :hmmmmm: o pojedincima kakve ste osobe stvarno . :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 26 mar 2017, 17:15

Koja budala stavi Seada protiv Gibraltara I da dobije zuti karton ?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2017, 17:52

BenjooJutub je napisao/la:slika

Ovako bi ja počeo sa Grckom i Belgijom. Formacija koja trenutno daje najvise rezultata u svijetu fudbala.
A mi diskutujemo kako je Kolasinac usrao jucer sa kartonom. :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 mar 2017, 17:56

Sabinho je napisao/la:

OK, protiv Belgije onda. Izvini molim te za Grčku. :salut:

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 26 mar 2017, 18:01

Sabinho je napisao/la:

Covjek zanemario sto Hajrovic trenutno jedva hoda a Besic nije vidio loptu mjesecima. :facepalm:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2017, 18:01

Besic nece igrati protiv Grcke takodjer. Hajrovic? Nema ga do septembra, malo si ofulio sa ovim :D

A ne kontam pravljenje formacije za Belgiju, pa nismo ni Grcku presli. Pa jos gostovanje i na Kipru... Polako ljudi.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2017, 18:02

@BenjooJutub

Nema sanse da ce ovo izaci. Besic jos ne igra ni za U23, Hajrovic nece igrati do 2018 godine, Kolasinac nece igrati zbog kartona.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2017, 18:10

Nema potrebe ni da se diskutuje opcenito o formaciji, 4-4-2 sa Vedom i Dzekom u napadu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 mar 2017, 18:13

Zar se Besic nije oporavio od povrede :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 mar 2017, 19:07

Baždarević: Kolašinac nije zaslužio karton
:lolno: :lolno: :lolno:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 26 mar 2017, 22:32

wobly92 je napisao/la:Baždarević: Kolašinac nije zaslužio karton
:lolno: :lolno: :lolno:
Jok Mesa, mogao i crveni popit :shhh:

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 27 mar 2017, 09:06

harden je napisao/la:
DeeWa je napisao/la: Ljudi su nevjerovatni ponekad kad procitam kakva imena spominju u istoj recenici sa ocekivanjima da se pobijede neke od najvecih reprezentacija
Odlično rečeno :thumbup:

Kakve veze ima gdje ko igra, djuric igra u nekom klubu? Daj ba. Djuric nemre kontru istrcat da je sam na terenu, jos uz to dodas bicakcica :lolno:
UPRAVA NAPOLJE!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 27 mar 2017, 10:43

Sabinho je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Jel moguce da neko ozbiljan moze izjaviti da stevanovic moze napraviti neki preokret, pomak, poboljsanje u repki? Osim sto igra za želju to je to. Covjek je propo ko zetok i plafon mu je bila druga spanska liga. Ljudi su nevjerovatni ponekad kad procitam kakva imena spominju u istoj recenici sa ocekivanjima da se pobijede neke od najvecih reprezentacija
Jos su nevjerovatniji kad treba mucnuti glavom. Stevanovic da igra za Zelju, Alaves, Gyor, Vojvodinu, Sevilju ili Tosk iz Tesnja je duplo brzi i adekvatniji igrac id Djurica za trcanje kontranapada u zadnjih 10min utakmice. Da ti priblizno docaram, nesto kao Darko Maletic kad je onda usao protiv Albanije, istrcao kontru i ovjerio pobjedu.
po tvojoj logici znaci da Bolt odluci igrati fudbal bio bi jedan od najboljih strijelaca na svijetu, mozda i najbolji jer ipak je najbrzi igrac na svijetu?
Nije sve u brzini. Eto ti savrsen primjer ahmeda muse koji je jedan od najbrzih igraca na svijetu a od kad je otjeran ranieri, lik u leicesteru nema mjesta ni na klupi. A cak nije ni amater ni neki zestoki levat, po mojoj skromnoj procjeni bolji je i od uljoe pa mozda i slimanija ali ipak ljudi cijene neke druge kvalitete i pored toga sto leicester igra na kontre.

Ja ne bih rijeci rekao da je stevanovic neki veliki igrac i da moze nesto da napravi. Ja sam licno jedan od najvecih njegovih pratitelja bio kad je otisao u spaniju jer sam pomislio da ce biti igracina i pratio ga redovno svaki stream koji sam mogao pronaci, ali treba biti realan i reci da je propo i to je sve. Krunici,Prcici, Cimiroti, Stevanovici i slicni nece nikada uciniti prevagu protiv top15 repki i to treba svima da bude jasno. Da li im treba pruziti sansu? Da. Da li ce mozda nekad biti primorani igrati dosta jer drugog rjesenja nema? Da. Da li ce moci okrenuti u svoju korist i obezbijediti nam neku veliku pobjedu ili preokret protiv jedne od najjacih repki? Ne.

Vi uopce niste svjesni koliko grcka ima jaku odbranu i da osim golmana ima par prejakih igraca. Usudit cu se reci mozda cak i boljih nego belgija kada pricamo samo o odbrani.
Manolas i Sokratis su igraci koji bi hladno mogli igrati u bilo kojem klubu u svijetu to ti potpisujem pa i u barseloni. Manchester United vec trazi dugo vremena manolasa i velike pare nude za njega. Torosidis koji je kapiten isto je igrao za romu i gledao sam neke njegove utakmice i bolji je od svih nasih desnih bekova. Lijevi bek im je mozda najtanji medjutim sa onako defanzivnom taktikom to sve minimiziraju.
I onda vi protiv takve odbrane ocekujete da jedan stevanovic moze nesto uciniti koji nije mogao izaci na kraj ni sa puno losijim odbranama?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.