Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Tadić najkorisniji igrac dosadasnjeg dijela kvalifikacija!

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Kako se odmah osjeti navijač Čelzija u tebi.Virtu4l je napisao/la:Nakon svih ovih godina čitanja svega i svačega, postao sam alergičan na to 'nezadovoljstvo igrom'. Nema dana da ne čujem tu famoznu rečenicu 'pobijedili smo ali igra je bila loša, očajna, mora to bolje, imali smo sreće, itd, itd...'.... evo samo u ova dva dana sam to bezbroj puta čuo za Džumhura, pa onda za naše kadete, juniore, večeras za A selekciju, evo isto važi i za Srbiju.marconato je napisao/la:Medjutim, to ga ne abolira kritike za losu igru i neke nelogicne poteze.
Ja sam srecan i zadovoljan kada bacim pogled na tabelu, ali nisam zadovoljan jucerasnjom igrom. Moze to i mora dosta bolje...
Zašto smo toliko prokleti, svi odreda? Mislimo li da smo toliko jaki da težimo ka perfekcionizmu, jesmo li toliko jaki da rutinski dobijamo? Ne znam stvarno o čemu se radi.
Nemoj ovo shvatiti lično, mislim više generalno, a tebe sam citirao samo jer si idealan primjer nezadovoljnog
Ma nije bitna igra naravno, poenta je da ćeš sa onakvom igrom nayebati protiv top reprezentacija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Brkaš uspjehe sa kvalitetom. Deki je uspješan igrač visokog ranga, nije top klasa Vidića, jedini blizu tog nivoa je Bane, on je možda top klasa. Igrač od kojeg je dosta zavisila igra Čelzija. Stanković je bio dobar igrač, ali nikad nije bio ključni igrač. I u tim godinama krize mi smo od njega očekivali da vuče repku. On to prosto nije bio kadar uraditi. Jer nije imao kvalitet. Košarkaški rečeno on je dobar šesti igrač.marconato je napisao/la:Ne bih sada volio da se pocne diskusija na temu Stankovića, ali nikako se ne moze osporiti njegova klasa, primarno gledano na klupske partije i njegova postignuca u karijeri!
Matić jos nije dostigao taj nivo, tako da s te strane nisi u pravu!
Jos jednom, necemo sada o Dekiju razglabati, postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem s tim da nije bio u svoje vrijeme top igrac i jedan od cjenjenijih na svojoj poziciji...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
@DANTES
Ako cemo uzeti Vidića kao parametar, onda nijedan igrac s ovih prostora u poslednjih 15-ak god, izuzev Modrića, nije taj kalibar!
Nasa najveca zabluda u vezi Stankovića je to sto se on u reprezentaciji gledao kroz prizmu nekog playmakera, a nije imao veze s tom pozicijom. Medjutim, ono sto je on u Interu igrao, igrao je vrhunski, maltene po pravilu resavao derbije u Italiji i to u periodu kada je Serie A bila na svom vrhuncu ili netom nakon vrhunca i zlatnog perioda Calcio-a...
Ako cemo uzeti Vidića kao parametar, onda nijedan igrac s ovih prostora u poslednjih 15-ak god, izuzev Modrića, nije taj kalibar!
Nasa najveca zabluda u vezi Stankovića je to sto se on u reprezentaciji gledao kroz prizmu nekog playmakera, a nije imao veze s tom pozicijom. Medjutim, ono sto je on u Interu igrao, igrao je vrhunski, maltene po pravilu resavao derbije u Italiji i to u periodu kada je Serie A bila na svom vrhuncu ili netom nakon vrhunca i zlatnog perioda Calcio-a...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Stanković je samo na početku karijere uhvatio zlatni period Kalča, i igrao je stvarno dobro, mada to sam i pomenuo, Stanković iz ranog dijela karijere je stvarno bio top klasa.
Međutim, njegov drugi (i veći dio) karijere je počeo tamo negdje oko Kalčopolija kada je država kaznila Milan i Juve, a Inter je faktički dobio pola tuceta Scudetta na talonu. Stanković je tu uglavnom bio radilica, i stvarno ne znam koji kriterijum da uzmem za top klasu da bih njega stavio tu.
Evo da uzmemo najbitniju godinu Intera, kada su uzeli LŠ, npr. Stanković je bio rezerva u tom finalu, Cambiasso je bio starter. To ne umanjuje njegov uspjeh, ostao je na klupi iz nekih taktičkih razloga možda, iz neke želje Mourinha da uđe u drugom dijelu ili šta god drugo. Ali baš zato, ni Stanković ni Cambiasso nisu top zvijezda.
A Vidić jeste. Nije bilo šanse, niti bilo kakvog scenarija da Sir u neku važnu utakmicu uđe bez Vidića, dakle to je stub ekipe, aksiom, ono što se ne dovodi u pitanje i ne pomjera. Slično je i sa Banetom Ivanoviće. Od Hiddinka do drugog Mourihnovog mandata, on nije bio rezerva nikad u bitnom meču. Tri Premijer lige, LŠ i Liga Evrope kao nedvojbeni starter.
Za Stankovića to ne mogu reći.
Međutim, njegov drugi (i veći dio) karijere je počeo tamo negdje oko Kalčopolija kada je država kaznila Milan i Juve, a Inter je faktički dobio pola tuceta Scudetta na talonu. Stanković je tu uglavnom bio radilica, i stvarno ne znam koji kriterijum da uzmem za top klasu da bih njega stavio tu.
Evo da uzmemo najbitniju godinu Intera, kada su uzeli LŠ, npr. Stanković je bio rezerva u tom finalu, Cambiasso je bio starter. To ne umanjuje njegov uspjeh, ostao je na klupi iz nekih taktičkih razloga možda, iz neke želje Mourinha da uđe u drugom dijelu ili šta god drugo. Ali baš zato, ni Stanković ni Cambiasso nisu top zvijezda.
A Vidić jeste. Nije bilo šanse, niti bilo kakvog scenarija da Sir u neku važnu utakmicu uđe bez Vidića, dakle to je stub ekipe, aksiom, ono što se ne dovodi u pitanje i ne pomjera. Slično je i sa Banetom Ivanoviće. Od Hiddinka do drugog Mourihnovog mandata, on nije bio rezerva nikad u bitnom meču. Tri Premijer lige, LŠ i Liga Evrope kao nedvojbeni starter.
Za Stankovića to ne mogu reći.
Uzimas za primjer finale LŠ gdje je Deki imao vec 32 god. i daleko od svoje top forme...
Covjek je u svom primeu bio jedan od top veznjaka svijeta, ne kao Vidić kada je stoperska pozcija u pitanju (pojam za stopera- najbolji ili top 3 stopera u svoje vrijeme), ali Deki je svakako bio u top 10 na svojoj poziciji!
Kazes radilica, pa sta su bili Davids, Gatusso, Makelele? Jesu li i oni liseni prefiksa top igraca samo zbog neatraktivne pozicije ili uloge/stila (kako god) na terenu?!
Kriterijum je taj da je bio ponajbolji igrac Intera u periodu 2005-2010, zlatno doba kluba, bez obzira sto ga ti osporavas zbog neucestvovanja Juvea. Pa Milan je bio prvak Evrope 2007, Serie A je tada bila daleko jaca nego sada...
Covjek je u svom primeu bio jedan od top veznjaka svijeta, ne kao Vidić kada je stoperska pozcija u pitanju (pojam za stopera- najbolji ili top 3 stopera u svoje vrijeme), ali Deki je svakako bio u top 10 na svojoj poziciji!
Kazes radilica, pa sta su bili Davids, Gatusso, Makelele? Jesu li i oni liseni prefiksa top igraca samo zbog neatraktivne pozicije ili uloge/stila (kako god) na terenu?!
Kriterijum je taj da je bio ponajbolji igrac Intera u periodu 2005-2010, zlatno doba kluba, bez obzira sto ga ti osporavas zbog neucestvovanja Juvea. Pa Milan je bio prvak Evrope 2007, Serie A je tada bila daleko jaca nego sada...
Nije bitno što je radilica i što je neatraktivna pozicija, prosto, po mom mišljenju, nije bio u top 10 na svojoj poziciji, Inter je tih godina bio prosječna ekipa u Evropi, mislim da su čak 4 puta ispadali odmah u prvoj rundi na proljeće u LŠ, dakle definitivno sigurno van Top 8 klubova u Evropi ako uzmemo taj ukupan period.
A kada su je osvojili, Deki definitivno nije bio standardan igrač svog tima, iako ti kažeš da je imao 32 godine, Zaneti je igrao te utakmice, a stariji je od njega 5-6 godina.
Stvarno nemam nijedan konkretan opipljiv kriterijum po kojem bih Stankovića stavio u tu top klasu igrača na svijetu.
Ponavljam, možda je problem i kriterijum određivanja te klase, meni je to ipak jako uzak krug ljudi.
A kada su je osvojili, Deki definitivno nije bio standardan igrač svog tima, iako ti kažeš da je imao 32 godine, Zaneti je igrao te utakmice, a stariji je od njega 5-6 godina.
Stvarno nemam nijedan konkretan opipljiv kriterijum po kojem bih Stankovića stavio u tu top klasu igrača na svijetu.
Ponavljam, možda je problem i kriterijum određivanja te klase, meni je to ipak jako uzak krug ljudi.
Vjerovatno je to u pitanju! Ako cemo recimo uzeti za primjer: Messia, Ronalda, Kaku, Nestu, Maldinija, Ibrahimovića, Drogbu, Gerrarda...onda, ponavljam, s ovih prostora imas 2 igraca koji mogu u to probrano drustvo (individualno i timski ostvareno) Modrić i Vidić! Onda dolaze ovi koji su tu odmah iza, vrhunski, ali ne i WC igraci: Stanković, Džeko, Rakitić, Ivanović...Mada je ovaj poslednji u jednom periodu karijere i najvise ispunjavao kriterijume za gore pomenutu grupu igraca!Nemanja86 je napisao/la: Ponavljam, možda je problem i kriterijum određivanja te klase, meni je to ipak jako uzak krug ljudi.
Poenta price je da se povela tema kako trenutno nemamo vise zvijezda i igraca te top klase, sto je cinjenica, bilo da pravimo paralelu sa Vidićem kao krem de la kremom ili sa Stankovićem.
Bane je sada neki drugi igrac, Kolarov nikada nije ni bio ta klasa. Mozda Matić, ali i on varira, bolji je igrac bio u Benfici i po dolasku u Chelsea, nego sada!
Tadić je za evropske okvire jedan odlican igrac, koji barem za sada nije jos top, cak ni da se poredi sa ovom drugom grupom. Kada i ako se ostvari u jednom od najjacih timova evrope, mozemo pricati. Cak i ovakav sada je dovoljan da bude nas najbolji igrac u ovom momentu!
e ****, ovim sa Matićem si se baš kompromitovao... Ne računajući prošlu sezonu kada je cijeli tim bojkovtovao Josea, Matićev staž u Chelsea je odličan. U onoj prvoj šampionskoj sezoni je bio apsolutno standardan, a u ovoj nije 100%, ali i dalje igra daleko više od Fabregasa.
Izgubio sam negdje jedan članak koji su izbacili oni stats frikovi, ali svejedno, stvarno mnogi odaju počast Matiću na ovoj sezoni. Evo, i hebeni Ameri koji sve gledaju čisto statistički su njega i Kantea izdvojili kao glavnu snagu Chelsea ove sezone
https://theringer.com/chelsea-two-man-m ... c4b8d2ebbe
Što se tiče Matića, on ima jako dobru osnovu, prije svega treba mu dobar rezultat u Evropi sa Chelseijem, odlazak na SP sa reprezentacijom, i ako zadrži ovu formu, tu se može puno toga dobrog reći.
Izgubio sam negdje jedan članak koji su izbacili oni stats frikovi, ali svejedno, stvarno mnogi odaju počast Matiću na ovoj sezoni. Evo, i hebeni Ameri koji sve gledaju čisto statistički su njega i Kantea izdvojili kao glavnu snagu Chelsea ove sezone
https://theringer.com/chelsea-two-man-m ... c4b8d2ebbe
Što se tiče Matića, on ima jako dobru osnovu, prije svega treba mu dobar rezultat u Evropi sa Chelseijem, odlazak na SP sa reprezentacijom, i ako zadrži ovu formu, tu se može puno toga dobrog reći.
Ono što sam i sam tvrdio na početku kvalifikacija. U malim utakmicama se rješava pitanje plasmana. Naravno, posao se mora odraditi protiv Velsa.": & " 12 поена " " " $, " је 90 $ ? & ? на СП
@Nemanja86
Matić je odlican igrac, ali ono sto sam htio da apostrofiram je ta njegova nekonstantnost poslednje 2 sezone! Ajde da zanemarimo proslu pod Mourinhom, ali on ove sezone nije na onom nivou iz Benfice ili po dolasku tek u Chelsea! Tada je bio u top 5 na svojoj poziciji, apsolutna zvijer! Ove sezone nije bas takva situacija, u sijenci je Kantea, djeli minutazu s Fabregasom...Ni u reprezentaciji ne igra nesto wow, netipicno grijesi, nema vise one rutine u igri itd.
Kad se samo sjetim one partije s Hrvatima na Marakani, pa pojeo je njihov vezni red, u Engleskoj se sprdao s protivnicima itd.
Jednostavno, pao je, a ti ako to ne vidis, druga stvar...
Pa sve i da je u tom rangu - igraca iz ove druge grupe, vjerovatno i jeste, a i napisao sam mozda, tj. nisam ga iskljucio iz tog kruga, on trenutno nije ni blizu nivoa partija kakve je Vidić pruzao ili kakve sada Modrić igra!
Slazem se po pitanju eventualne buducnosti, daleko od toga da je rekao svoje, pa "tek" mu je 29-ta, ali ja pricam kako je trenutno!
Matić je odlican igrac, ali ono sto sam htio da apostrofiram je ta njegova nekonstantnost poslednje 2 sezone! Ajde da zanemarimo proslu pod Mourinhom, ali on ove sezone nije na onom nivou iz Benfice ili po dolasku tek u Chelsea! Tada je bio u top 5 na svojoj poziciji, apsolutna zvijer! Ove sezone nije bas takva situacija, u sijenci je Kantea, djeli minutazu s Fabregasom...Ni u reprezentaciji ne igra nesto wow, netipicno grijesi, nema vise one rutine u igri itd.
Kad se samo sjetim one partije s Hrvatima na Marakani, pa pojeo je njihov vezni red, u Engleskoj se sprdao s protivnicima itd.
Jednostavno, pao je, a ti ako to ne vidis, druga stvar...
Pa sve i da je u tom rangu - igraca iz ove druge grupe, vjerovatno i jeste, a i napisao sam mozda, tj. nisam ga iskljucio iz tog kruga, on trenutno nije ni blizu nivoa partija kakve je Vidić pruzao ili kakve sada Modrić igra!
Slazem se po pitanju eventualne buducnosti, daleko od toga da je rekao svoje, pa "tek" mu je 29-ta, ali ja pricam kako je trenutno!
Lazovic u Djenovi igra desnog bocnog, bas ovo sto Muslin pokusava sa mucenim Rukavinom. Darko se u potpunosti adaptirao na tu poziciju i igra fenomenalno u Italiji.Dakle i odbrana i napad, to je uostalom i funkcija igraca na ovoj poziciji kada je ova formacija u pitanju. Dok ovaj valjda i nema minutazu uopste u klubu. I da, Lazovic nikad nije igrao poluspica vec krilo, ali to je i nebitno sad.Nemanja86 je napisao/la:pa Rukavina je primarno bek, a ovo naprijed je samo bonus... Lazović je cijeli život polušpic, nisam neki stručnjak za fudbal, ali mislim da vjerovatno ne bi mogao odgovoriti tim nekim defanzivnim šemama.Avantii je napisao/la:Meni nije jasno zasto ne zove Darka Lazovica. U Đenovi igra redovno i to u formaciji koju forsira i Muslin, dakle ta desna bocna pozicija. Pa pjeske je bolji od ovog Rukavine, koji se valjda ni sam ne sjeca kad je odigrao u klubu utakmicu.
Inače, Rukavina je večeras bio čak i solidan, bilo ga je par puta u završnici, ali svaki centaršut je "za malo" bježao.
Inače, Stojke i Rukavina upali u Raduljica mod, što su gori u klubovima, bolje igraju u reprezentaciji.
A kad već govorim o zamjeni za Rukavinu, mali Milan Gajić se opasno nameće, vrhunski u mladoj rep, standardan u Bordou...
Ali kao sto rece kolega, ocigledno nema menadzera da otvara vrata kod glavonja koji se pitaju u srpskom fudbalu.
sportskeSrbiji se daju velike šane da bude učesnik Mondijala koji se narednog leta održava u najvećoj zemlji na svetu.
Šanse Srbije da će igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji su na pola kvalifikacija procenjene na 68.62%.
'Orlovi' su svrstani u karegoriju reprezentacija koje imaju dobre izglede, a u toj grupi su još Južna Koreja (84.64%), Argentina (84.56%), Švajcarska (80.98%), Obala Slonovače (76.92%), Nigerija (74.56%), Hrvatska (71.5%), Saudijska Arabija (67.98%), Portugalija (67.6), Republika Irska (65.02%), Italija (62.08%) i DR Kongo (61.28%).
Kao "sigurni" učesnici osim domaćina Rusije i petosrtukog šampiona Brazila, koji je jutros obezbedio plasman na Mondijal, viđeni su još - Meksiko (99.4%), Nemačka (99.02%), Poljska (98.86%), Iran (97.06%), Engleska (96.06%), Francuska (95.36%), Kosta Rika (91.96%), Kolumbija (91.91%), Urugvaj (90.77%), Egipat (90.48%), Japan (89.32%), Čile (88.6%), Španija (87%), Belgija (86.68%).
Zanimljivo, Republika Irska je posle aktuelnog šampiona Evrope Portugalije najbolje kotirana od svih reprezentacija koje su trenutno drugoplasirane u kvalifikacionim grupama na 'starom kontinentu'. Najverovatnije je razlog to što je Srbija (s punim pravom) naslabije kotirana reprezentacija od svih prvoplasiranih.
Ipak, nismo isgurni da bi Irci kao drugi bili favoriti protiv bilo koga u baražu. Stoga je ipak malo čudno što stoje bolje od Italije, Islanda, Slovačke, Švedske... Verovatno je procenejno da je veća verovatnoća da preskoče Srbiju, kao i Portugalci Švajcarsku, nego Italijani Španiju, Šveđani Francusku, ili Islanđani Hrvatsku.
Kada je reč o ostalim reprezentacijama iz naše grupe, šanse Velsa, koji je bio nosilac, su procenjene na 9.88%, Austrije na 3.68%, dok su šanse Gruzije i Moldavije 0%.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!
Navijaci Palasa odusevljeni Lukom!
http://sport.blic.rs/fudbal/evropski-fu ... -u/nyh7glt
Gledao sam juce vs Chelsea, odlican je bio, a i generalno igra dobro od kako je dosao u Englesku...
http://sport.blic.rs/fudbal/evropski-fu ... -u/nyh7glt
Gledao sam juce vs Chelsea, odlican je bio, a i generalno igra dobro od kako je dosao u Englesku...
- alan_kardec
- Kontakt:
drago mi je zbog Luke, kontao sam da se neće ovako brzo uklopiti. Sve pohvale.
Juče Jojić pogodio za Keln. Nakon duže vremena se ustalio u prvih 11. Inače, zanimjivo da su svi srpski igrači koji igraju u bundeski, juče bili starteri odigrali cijele utakmice izuzev Gaćinovića koji je zamijenjen na samom kraju.
Juče Jojić pogodio za Keln. Nakon duže vremena se ustalio u prvih 11. Inače, zanimjivo da su svi srpski igrači koji igraju u bundeski, juče bili starteri odigrali cijele utakmice izuzev Gaćinovića koji je zamijenjen na samom kraju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Da da, 20-ak igraca u ligama 5 smo ovaj vikend imali u startnim postavama:
Nastasić, Subotić, Veljković, Ignjovski, Jojić, Kostić, Gaćinović - Bundesliga
Matić, Milivojević, Tadić, Marković - Premiership
Tomović, Radovanović, Lukić, Sergej, Ljajić, Lazović - Serie A
Brašanac, Čaušić - Primera
Jovanović - Ligue 1
Nastasić, Subotić, Veljković, Ignjovski, Jojić, Kostić, Gaćinović - Bundesliga
Matić, Milivojević, Tadić, Marković - Premiership
Tomović, Radovanović, Lukić, Sergej, Ljajić, Lazović - Serie A
Brašanac, Čaušić - Primera
Jovanović - Ligue 1
- alan_kardec
- Kontakt:
e vidiš na Ignjovskog sam skroz zaboravio. Kačara sam u Augsburgu tražio, ali ga nema ni na klupi ni među povrijeđenima. Ne znam da nije zimus gdje otišao. Turska Rusija?
Šta je sa Gajića, što nije igrao?
Šta je sa Gajića, što nije igrao?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kacar je proslo kolo igrao za Augsburg, ne znam sta je juce bilo..
Bordo upravo igra, Gajić na klupi..Inace je starter.
Radoja i eventualno Đuričić sutra nastupaju.
Bordo upravo igra, Gajić na klupi..Inace je starter.
Radoja i eventualno Đuričić sutra nastupaju.
- alan_kardec
- Kontakt:
Zar nije Radoja nešto povrijeđen?
Igrao Kačar juče čitavu, nisam ja dobro vidio.
Igrao Kačar juče čitavu, nisam ja dobro vidio.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Radoja je bio rovit u reprezentaciji, sad ne znam kakva je situacija. Vidjecemo sutra...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.