Fakat je mnogo optimizma po pitanju posjete Grbavici, kako protiv Slobode (u šta ne sumnjam) tako i ubuduće. Mislim da su ovdje stvari dosta jednostavne. Možemo ih podijeliti u nekoliko faza:
REZULTAT je osnovni preduslov koji privlači publiku na stadione, dakle plasman na tabeli, pobjede, kup takmičenja, i posebno nastupi u Europi
KVALITET IGRE se naslanja na razultat. Idealno je kada pobjediš, i još uz to ekipa odigra odlično, razbije protivnika, posebno derbi utakmice, i tekme u Europi
ATRAKTIVNI IGRAČI (odnosno kvalitet ekipe) koji se dovode i koji čine pravu ekipu, koja nam donosi predhodne dvije stvari (rezultat i igru)
USLOVI na stadionu, definitivno motivišu ljude da uz predhodne stvari odluče doći i pogledati tekmu, povesti ženu, djecu, djevojku, prijatelje...
MARKETING je taskođe jedna od stvari koja motiviše neodlučne, i one koji imaju dileme da li doći na tekmu ili ne
KVALITET NAVIJANJA i ponašanje navijača (atmosfera) je takođe bitna, i sportsko i fer navijanje uz sjajnu atmosferu vraća ljude na stadion, i budi u njima želju da ponove posjetu.
Iz ove priče isključujem par hiljada onih koji su sve godine tu, i kojim ništa od gore nabrojanog ne znači, njihovo mjesto na tribini se uvijek zna..
Evo ukratko, po meni najvažniji segmenti dobre posjete utakmici. Na ovom smo putu i napredujemo u svim fazama, negdje brže negdje sporije. Najgledaniji smo klub u ligi, ali nije nam ostatak neki reper. Trebamo težiti ka boljem, i mislim da smo za sada na dobrom putu.