FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

TheDinoRules
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TheDinoRules » 10 avg 2010, 17:29

Admiral_TM87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Admiral_TM87 je napisao/la:ovi manekeni i derbi navijaci se samo loze da bude sto veci stadion i sto veceg kapaciteta da dodju da se slikaju par puta, i onda kad budu slabiji rezultati ostane nas 2-3 milje a zjapi prazno 25000 mjesta, a troskovi odrzavanja u picku materinu, nerazmisljate sekunde manekeni
i onda kad dodje europska tekma, moramo ici na koridu...ili povecati cijenu karata duplo, da bi klub dobru lovu uzeo...veci stadion vise poslovnih prostora, tako da 30-35k nije velika razlika u odrzavanju (ciscenju stolica i metenju) od 20k...i nek dolaze sminkeri manekeni derbi navijaci ili kako ih vec zovete, imat ce istok i zapad pa ce ici tamo, nece smetati...a ovako su prisiljeni da budu na jugu...
jest, ali to je sve prica za poslije 25 godina i prihodi i rashodi, dotad je njihovo...
a za 25 godina se svasta moze promijeniti, da se donesu zakoni pa da neko kupi klub, pa da ulozi svoje pare, sto je po meni nekako bolja opcija...
e sad je samo pitanje da li cekati jos 5-10 godina za te zakone i za EU ili rokati ovako pod koncesiju, zato kazem da se treba uraditi analiza pa vidjeti sta kako i sta je opravdano

I ti si jedan od onih što vjeruje da će nekad neki šeik da nas kupi !? :mrgreen:
U mom svijetu važe moja pravila

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 10 avg 2010, 17:34

hahaha ma nemora seik, tad ce se znati cije je pa ce se moci lagano ulagati (ja inace volim da stvari lagano teku :D :D :D ), a ne praviti ove instant uspjehe pa pokupiti lovu od toga i igraca i umjesto ulaganja (jer se nezna cije je) oni uzmu lovu i odu, dodju drugi i tako u krug

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 avg 2010, 17:35

Admiral_TM87 je napisao/la: jest, ali to je sve prica za poslije 25 godina i prihodi i rashodi, dotad je njihovo...
a za 25 godina se svasta moze promijeniti, da se donesu zakoni pa da neko kupi klub, pa da ulozi svoje pare, sto je po meni nekako bolja opcija...
e sad je samo pitanje da li cekati jos 5-10 godina za te zakone i za EU ili rokati ovako pod koncesiju, zato kazem da se treba uraditi analiza pa vidjeti sta kako i sta je opravdano
nisam govorio da cemo od prostora uzimati pare nego karikirao sto je dobro da je veci...a odrzavanje stadiona (stolice, teren svlacionice itd) bi nase bilo kao i organizivanje utakmica, karte sponzori na terenu, tv-u itd...
kazes za 25 godina se moze svasta promjeniti...naravno da moze...jos jedan rat na primjer...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 10 avg 2010, 17:36

eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:
Tihi je napisao/la:Zeznuto je to za upravu oko odluke dal il ne, ako izgrade pa nas kasnije podju ucjenivat, pa klub podje finaciski slabit (a znamo cemu to vodi) bit ce kriva uprav, a ako odbiju opet kriva uprav. ja bih iskreno volio novu Grbavicu! :D

E 'ocel grmit veceras sa Jug-a..?
i mene zanima..ako neko zna..nek citira hoce li biti Manijaci na Jugu..mada mi nismo robije..al' eto :D
imas odgovor stranicu - dvije prije ovoga.
Manijaci kao grupa ne idu na utakmice reprezentacije dok je banda u savezu!
G A Z I
Željo sve do pobjede

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 10 avg 2010, 18:02

Željovac je napisao/la:
nedaTM87 je napisao/la:ja licno idem da vidim nasu djecu Kenu, Dzeku, Jahica, Stilu, Vladavica, Sehu, ako dobije priliku i ostale i da malo uzivam u nogometu i gledam nase zmajeve bez opterecenja i nekog rezultatskog pritiska :)
Ovo nisu naša djeca, tek da se zna. A treba otići na utakmicu, makar neorganizovano. Ipak je to naš stadion. Da ne kažem da je i reprezentacija naša :mrgreen:
pogresno sam se izrazio nisam mislio da su sad od 10 godina bili u Zelji, nego sam mislio na nase igrace koji su nakon Zelje ostvarili solidne karijere i zaigrali za repku...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 10 avg 2010, 18:16

Ima li ikakvih naznaka da li će uskoro dresovi biti u prodaji.Počeo sam skupljati pare.Od prilike može li neko reći koliko će biti s obzirom da je LEGEA.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 avg 2010, 18:18

Hamo je napisao/la:Ima li ikakvih naznaka da li će uskoro dresovi biti u prodaji.Počeo sam skupljati pare.Od prilike može li neko reći koliko će biti s obzirom da je LEGEA.
novi dresovi u kojima cemo igrati jos nisu stigli...a ti skupi 100KM za dres pa ako bude manje ostat ce ti ;)

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 10 avg 2010, 18:26

kao prvo, pare od stadiona ne idu investitoru nego idu pare od business centra, hotela i parkinga. Oni ce stadion napravit ali u zamjeni za svoj centar u dobrom dijelu grada i hotel u sklopu stadiona dobit ce zemlju na 25 godina.

Zeljo ce od karata dobivat pare i takodjer od repke i njihovih utakmica. Sve sto je vezano za klub i igre Zeljo dobiva pare. Sve sto je vezano za centre, hotele i ostalo sta bude, to ide njima.

Mada ni to nije najbolja solucija i ne radi se vecinom tako nego se radi da je Zeljo vlasnik svega pa i hotela i centrova i parkinga i stadiona i ostalih a oni posalju svoje ljude da financijski kontrolisu Zelju kako radi i stave jos par ljudi visoko kvalikovanih za te poslove. Oni onda dobivaju procenat mjesecno godisnje i fino se sve izracuna Payback Period sto vjerovatno iznosi 25 godina, i Break-even analysis i te financijske stvari. 5 godina manje vise nema veze. Dok se ne isplate ulozene pare sa kamatom, toliko ce trajat.

Ova druga solucija je vjerovatno vise moguca jer se tako i radi u svijetu i investiranju.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 10 avg 2010, 18:27

Seyo_TM je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Ima li ikakvih naznaka da li će uskoro dresovi biti u prodaji.Počeo sam skupljati pare.Od prilike može li neko reći koliko će biti s obzirom da je LEGEA.
novi dresovi u kojima cemo igrati jos nisu stigli...a ti skupi 100KM za dres pa ako bude manje ostat ce ti ;)
Hvala za informaciju.Zar ovi trenutni nisu ti u kojima ćemo igrati to jest već igramo :?:

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 10 avg 2010, 18:31

Hamo je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Hvala za informaciju.Zar ovi trenutni nisu ti u kojima ćemo igrati to jest već igramo :?:
ja sam vec napisao par stranica prije jer sam isao pitati hoce li biti dresova i rekli da vjerovatno nece ali da ce za sedmicu i po do dvije sigurno znati. nemoj se previse nadat. i momak koji je trenirao sa njima je pitao pa su mu rekli da nece sigurno biti dresova za kupit

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 10 avg 2010, 18:35

Mislis nikako :?: :shock:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 avg 2010, 18:41

Hamo je napisao/la:Mislis nikako :?: :shock:
ma bice hamo, samo opusteno...ti skupljaj lovu ;)

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 10 avg 2010, 18:43

Por que ? Por que somos los mejores...

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 10 avg 2010, 18:44

Seyo_TM je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Mislis nikako :?: :shock:
ma bice hamo, samo opusteno...ti skupljaj lovu ;)
skupljaj ti pa bit ce nekad... mozda kad nam naprave taj stadion sa business centrom i hotelom pa bude i zeljo radnja heheheh :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 avg 2010, 18:52

dove jel to info ko za nove igrace :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 avg 2010, 19:00

Nista to oko stadiona nije tolika frka,bar po mom misljenju...pregovori su tu da se pregovara...zna se ko je gazda,to je Zeljo...njemcima je u interesu da naprave posao i od toga ako mogu da uduplaju profit na ulozena sredstva koja nisu mala...i to je normalna stvar...ljudi su napravili ponudu i bacili je na stol...imaju svoje kalkulacije,racunicu,dali plan,rokove i mnoge uslove od kojih nama ako sam dobro shvatio najvise neodgovara ovih 12 miliona eura...mi to ne prihvatimo jer jednostavno ne mozemo tako to odraditi...i sta brate...slijede novi pregovori...mozda i druge firme...ali eto neka je ova i dalje aktuelna firma...postave ljudi druge uslove,jer im je jednostavno u interesu,onda mi postavimo svoje i nadjemo se negdje na sredini...njemcima je lako rijesiti tih 12 miliona ako ih mi nemamo...ko kaze da oni nece probati ici na prijedlog duze koncesije,pa se onda ugrade umjesto 25,na 30 godina...dobiju koncesiju na jos veci period i izvuku tu lovu...postoje hiljade detalja u svemu ovome...ima jedan detalj koji bi nama mogao ici i na ruku...njemci bi u poslovne prostore doveli najvece svjetske marke i firme...to je njima u interesu i tu bi izvlacili veliku lovu...skup tih firmi na jednom mjestu dovodi do generalnog interesa za sto veci dolazak ljudi na stadion...svima bi skupa bilo u interesu da Zeljo igra dobro,da ima dosta evropskih utakmica i da cak dovode svojim vezama neke evropske ekipe na prijateljske utakmice...vise ljudi,vise zauzetih parking mjesta,vise menadzera,vise punih hotelskih soba,a nama najvaznije,vise prodatih ulaznica od kojih bi se moglo odrzavati onaj dio za koji smo odgovorni...uostalom,nikakvim ugovorom Zelji ne bi bilo zabranjeno da pregovara sa svim tim firmama koji ce se nalaziti u prostorima oko neke vrste sponzorstva...svi bi nam bili na dlanu,tu bi nam trebali jako kvalitetni ljudi u klubu,koji bi bili u stanju od 50-100 jakih firmi koje ce biti na stadionu ( lupam,mozda bi broj bio i puno veci), naci jednu ili vise njih koji bi svojim ulaganjem napravili zajednicki interes sa Zeljom i digli klub na nivo koji bi svima odgovarao...ovaj cijeli projekat nije zapravo posao njemaca i Zelje,nego stotinjak firmi,jakih svjetskih firmi,koje bi zivjele sve pod istim krovom na nasem stadionu...svima bi njima bilo u interesu da stadion sto cesce bude ispunjen...ja mislim da bi svi radili u tom pravcu,jer je to za njih posao i dobitak,a za nas klub isto tako...sto je stadion prazniji,projekat u koji su ovi ljudi ulozili bi polako propadao,a oni to nece dopustiti,te bi time i nasa buducnost bila svjetlija...nije ovo sigurno konacna ponuda,a ako i jeste,onda postoje druge firme u svijetu koje bi se dogovorile na drugi nacin,sasvim sigurno...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 10 avg 2010, 19:37

boccaccio je napisao/la:Nista to oko stadiona nije tolika frka,bar po mom misljenju...pregovori su tu da se pregovara...zna se ko je gazda,to je Zeljo...njemcima je u interesu da naprave posao i od toga ako mogu da uduplaju profit na ulozena sredstva koja nisu mala...i to je normalna stvar...ljudi su napravili ponudu i bacili je na stol...imaju svoje kalkulacije,racunicu,dali plan,rokove i mnoge uslove od kojih nama ako sam dobro shvatio najvise neodgovara ovih 12 miliona eura...mi to ne prihvatimo jer jednostavno ne mozemo tako to odraditi...i sta brate...slijede novi pregovori...mozda i druge firme...ali eto neka je ova i dalje aktuelna firma...postave ljudi druge uslove,jer im je jednostavno u interesu,onda mi postavimo svoje i nadjemo se negdje na sredini...njemcima je lako rijesiti tih 12 miliona ako ih mi nemamo...ko kaze da oni nece probati ici na prijedlog duze koncesije,pa se onda ugrade umjesto 25,na 30 godina...dobiju koncesiju na jos veci period i izvuku tu lovu...postoje hiljade detalja u svemu ovome...ima jedan detalj koji bi nama mogao ici i na ruku...njemci bi u poslovne prostore doveli najvece svjetske marke i firme...to je njima u interesu i tu bi izvlacili veliku lovu...skup tih firmi na jednom mjestu dovodi do generalnog interesa za sto veci dolazak ljudi na stadion...svima bi skupa bilo u interesu da Zeljo igra dobro,da ima dosta evropskih utakmica i da cak dovode svojim vezama neke evropske ekipe na prijateljske utakmice...vise ljudi,vise zauzetih parking mjesta,vise menadzera,vise punih hotelskih soba,a nama najvaznije,vise prodatih ulaznica od kojih bi se moglo odrzavati onaj dio za koji smo odgovorni...uostalom,nikakvim ugovorom Zelji ne bi bilo zabranjeno da pregovara sa svim tim firmama koji ce se nalaziti u prostorima oko neke vrste sponzorstva...svi bi nam bili na dlanu,tu bi nam trebali jako kvalitetni ljudi u klubu,koji bi bili u stanju od 50-100 jakih firmi koje ce biti na stadionu ( lupam,mozda bi broj bio i puno veci), naci jednu ili vise njih koji bi svojim ulaganjem napravili zajednicki interes sa Zeljom i digli klub na nivo koji bi svima odgovarao...ovaj cijeli projekat nije zapravo posao njemaca i Zelje,nego stotinjak firmi,jakih svjetskih firmi,koje bi zivjele sve pod istim krovom na nasem stadionu...svima bi njima bilo u interesu da stadion sto cesce bude ispunjen...ja mislim da bi svi radili u tom pravcu,jer je to za njih posao i dobitak,a za nas klub isto tako...sto je stadion prazniji,projekat u koji su ovi ljudi ulozili bi polako propadao,a oni to nece dopustiti,te bi time i nasa buducnost bila svjetlija...nije ovo sigurno konacna ponuda,a ako i jeste,onda postoje druge firme u svijetu koje bi se dogovorile na drugi nacin,sasvim sigurno...
fino si ovo napisao. Ali ovo tvoje podrazumjeva da cak i mi navijaci mozemo dosta da pomognemo oko toga. Treba da što češće ispunjavamo Dolinu i tako pokazemo tim firmama da se dosta ljudi interesuje za Želju, da nije bačen novac ako se tu uloži, postave reklame itd... mene jedino brine ta posjećenost jer 30 000 mjesta je za obične premjerligaške utakmice puno. Ali treba se nadati da će ti projekti privući ljude da dođu na utakmicu i da gledaju Želju.
G A Z I
Željo sve do pobjede

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 avg 2010, 19:50

@plava_pruga

Svabe nece zarađivati na nama posjetiocima stadiona (male su to pare) vec na hotelu,soping centru,poslovnim prostorima,restoranu itd.A investicija ce im biti isplativa tek u periodu od 10 do 15 godina nakon zavrsetka radova,ukratko oni na samom Želji nece praviti profit ali na stadionu kao objektu itekako.Ako se ovo uopste bude radilo.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 avg 2010, 21:26

plava_pruga je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
fino si ovo napisao. Ali ovo tvoje podrazumjeva da cak i mi navijaci mozemo dosta da pomognemo oko toga. Treba da što češće ispunjavamo Dolinu i tako pokazemo tim firmama da se dosta ljudi interesuje za Želju, da nije bačen novac ako se tu uloži, postave reklame itd... mene jedino brine ta posjećenost jer 30 000 mjesta je za obične premjerligaške utakmice puno. Ali treba se nadati da će ti projekti privući ljude da dođu na utakmicu i da gledaju Želju.
To bi se podrazumjevalo svakako...medjutim stadion koji ima takve uslove da prima pod sve 4 tribine toliko gledalaca,a uz to ima i odredjene objekte,soping centar,restoran itd,bi u svakom slucaju privukao i porodice na utakmicu,naravno u zavisnosti od cijene karata,jer bi to onda moglo doci kao skup izlet :mrgreen: ,ali svakako i to i mnoge djevojke,mnoge neutralne posmatrace..bas kao i u evropi na onim lijepim uslovnim stadionima,to bi bilo neminovno,bez obzira da li se ja slazem da dolaze samo navijaci ili ne,ali bi ovaj projekat privukao ne samo nase navijace,nego i mnoge druge posjetioce...tu je lova
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 10 avg 2010, 22:16

Raja dajte mi recite kakva je trenutna situacija sa klupskim finansijama.Da li je račun deblokiran :?: Kasne li plate igračima koliko sam upratio nisu,ali opet pitam :?: I kako trenutno klub zarađuje odakle prihodi i kakva je uloga sponzora :?: VOLIO BIH DA MI NEKO OVO OBJASNI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: KrajinaTm87 i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []