Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

miki_92
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2017, 09:11

kobe24 je napisao/la:
sta kazu toksican, svi ga mrzili u svlacionici :lolno:

pravi i jedini problem je bio Malone i smijesna minutaza
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 mar 2017, 09:11

lumani je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Makaveli je napisao/la:ja sam eto srbin, i to iz bosne...pratim nba i ovu temu kao najzanimljiviju ..
prva konstatacija je, koliko god bila prema standardu politicke korektnosti izlisna, nuzna i relevantna zbog tog opsteg i preovladjujuceg sentimenta vezanog za
konteksta sudara koji se desio...to se kreira i ovdje, i na youtubu....drugacije vaspitanim i ozbiljnijim amerima nije bas najjasniji....specificnost pogleda na sport malih naroda....naroda sa zajednickom istorijom...i naroda koji vole tu specificnu zajebanciju.....
arhetipski sudar...i na licnom i jos vise na kolektivnom planu....uvecani juka u snagu bosne i svi koji gledaju su dio njegove snage i sudbine...vijekovi leze u tom bicu...
paralelno ide.. kontekst ponizenog i obespravljenog.....neskromni i pretjerani hvalospjevi na racun njegovog direktnog konkurenta....igrom slucaja, opet susjedni veci narod.....sve elementi za pricu..biblijsku jos....uz prikladan zavrsetak : povratak u velikom stilu....covjek koji je svim silama se borio i zadobio svoje dostojanstvo...

svaka cast juki....i iskreno se radujem ovome....ovo je najbolje i za juku
koji je borbom vratio ono sto covjek svaki ima..a sto su njemu nekako vjestacki uskracivali..dostojanstvo i postovanje.....
za jokica, koji ce konacno odahnuti u slabosti...na koju ima pravo....da se spusti malo na zemlju...zagrli sigurno prijatelja od kojih su mu drugi pravili neprijatelja i nejednakog...koji ga je nadigrao i postao mu jednak i drazi.... a i forumasima koji smo pratili dobru kosarku i u okviru toga tu neku univerzalnu pricu, koju mozemo projektovati i na neke nase zivote....
sad ce malo splasnuti tenzije....sad znamo gdje moze biti juka i gdje mu je granica
Ma samo po forumima si i mogao procitati kako neko od igraca mrzi Juku, pogotovo Jokic se spominjao par puta, valjda su neki to prizeljkivali sta li, vukli na pogresnu temu svo vrijeme...Jeste njemu uskracena bila minutaza u Denveru, ali za to nije bio kriv ni Gallinari, ni Jokic, ni 5. ni 10., ni "indijanci" kako ih pojedini nazivaju Harris i Murray(koji su daleko od indijanaca), nego samo trener, koji ni na kraju sezone ne moze da skonta neke stvari..Niko od Denvera nije trazio ove godine PO, niti je ocekivao(ako iko prati Denver mimo fb komentara na Jukinoj ili stranici Denvera), zna se da je velika vecina bila za to da se da ako treba citava godina i da se pokusaju Nurkic i Jokic uigrati, zajedno s ostalim mladim igracima, te da se ova godina "izgubi" na te neke njihove pocetnicke greske, koje cemo vjerovatno gledati dogodine kad se opet utakmice budu gubile zbog neiskustva jbg...Ali ne, Malone vidio da je par ekipa opalo, pa de da pokusa uhvatiti to 8. mjesto sto prije. Ako ga sad ne izbori ( a sanse su minimalne, pogotovo s ovakvim rotacijama gdje imas 2 mlada pleja i zeljna igre, i ti das Bartonu da ti vodi loptu, Bartonu kojem je jedina snaga uzeti loptu pretrcati citav teren u kontri i zabiti, i po neku tricu ubaciti, i ti takvom igracu das da "vodi" igru), ja bih mu odma dao otkaz jer nije radio ono sto se od njega trazilo, a nije ni uradio ono sto je on sebi zacrtao, pa dovesti trenera koji zna s mladjim igracima dok Nurkiceva sudbina nije zadesila i ostale mlade igrace u Denveru, tj. dok nas nije zadesilo da Mudiay, Hernangomez, Beasley, Harris, Murray pocnu rasturati u drugim ekipama dok nama Nelson i co. glume Phoenix od prije par godina i ganjaju to 9. mjesto... :puke:

I da, drago mi je zbog Nurkica sto ga je krenulo, sto je pokazao Maloneu da nema pojma, a jos ce mi draze biti ako isti dobije otkaz nakon sto POR udje u PO.
na ovom forumu su mnogo srali :o eno Juka izasao nije nabacio Jokicu,eno Jokic zabio Nurkicu krivo bla,bla,bla..Jedina istina je bila,Nurkic nije htio da sjedi na klupi,a Malone je odlucio da ostavi Jokica a Nurkica ide u trade :!: Trade je odlican za obe ekipe,nema se tu sta vise pricati.Tko je bolji od ove dvojice koga to zanima treba da nam bude cast da imamo takva 2 igraca iz naseg regiona,to ce ove mlade nade jos vise da napali..
Pa kad ljudi ovde mijenjaju misljenja cesce nego donji ves, pa kad je in da se napada Nurkic, daj da ga napadamo, a kad ne bude in onda cemo pljuvati po ostalima, koji nemaju veze s njegovom minutazom :damn:
I zbog te Maloneove odluke kazem, ili ga tradeovima NATJERATI da igra ove mladje, ili mu dati otkaz...Pa vec su pocele price kako Mudiaya hoce da tradeuje, i jos ga ko i Nurkica zakuje za klupu, a momak 21 godinu tek ima... :twisted:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 29 mar 2017, 09:33

Kakva partija, pisaj po Maloneu :tokralju:
Ne znam sto ste se toliko uhvatili Jokica, napravite topic sa njegovim imenom i tu pisite... Covjeka ste do sinoc poistovjecivali sa Gasolom, cak da ce imati i bolju karijeru a vcrs mu predvidjate tim koji se bori za PO kao vrhunac.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 29 mar 2017, 09:37

Monstruozna partija!
UPRAVA NAPOLJE!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 mar 2017, 09:42

To brate moj :tokralju:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 mar 2017, 09:56

Savo, živ li si?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 mar 2017, 10:02

wobly92 je napisao/la:Savo, živ li si?
meni je savo jutros prvi naumpao hehe..
evo me ko drogiran ali vrijedilo je danasnje patnje:-)
svaka cast majstore, samo naprijed :bih:

Disse27
Kontakt:

Post Postao/la Disse27 » 29 mar 2017, 10:05

Evil Genius II je napisao/la:
"He's real hard on himself just because he cares so much," Damian Lillard said. "Last night, I was watching a few games, he actually reached out to me and said `I need you tomorrow.' And I know he really wanted to win this game. I just calmed him down, `You'll be fine, you'll have a good game."

"He's had this game circled since he got here," McCollum said. "We got the slogan for Big Nurk, `From the bench to the playoffs."
:bih:
Mislim da je ova veza sa Lillardom itekako bitna i daa mu je dala dodatno samopouzdanje. :bih: :bih: :bih: :bih:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2017, 10:19

slika

slika

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 29 mar 2017, 10:48

Edit moderacije: HOĆEŠ LI PRESTATI? KOGA TI "ČEKAŠ"? KOME TI PRIJETIŠ????

POLJEDNJE UPOZORENJE!

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 29 mar 2017, 10:49

@Lumani je lijepo napisao:
Tko je bolji od ove dvojice koga to zanima treba da nam bude cast da imamo takva 2 igraca iz naseg regiona,to ce ove mlade nade jos vise da napali..
Da, to je ono što bi normalni ljudi trebali da rezonuju, da podržavamo nadarene talente, a ne da ih suprostavljamo po nekom nacionalnom osnovu, na 'njihove' i 'nase'.

To je bolesno i nije normalno iako živimo u takvim vremenima i uslovima, nažalost, ali što ne znači da moramo takvi i biti.

Meni je npr, jako drago zbog Šarića, jer mi je dječko baš drag zbog svoje osobenosti, normaliteta i karaktera, najdraži od ove trojice - Juka, Jokić i Šarić, mada bi po nekoj 'logici' koja preovladava na ovim prostorima čovjek trebao da bude okrenut i da mu bude samo drag iz njegovog tora i tabora.

Jednostavno volim skromnost a ne neko šepurenje i izmotavanje svojstveno Juki.

Dakle, gledam igraća a ne kako se zove i preziva i odakle dolazi, iako smo nažalost zatrovani od vrha, od vođa i medija, pa vidimo kako svako svog 'konja' hvali.

Odeš na hrvatske portale - hvalospjevi o Šariću i Bogdanoviću, mada ima i pohvala za Jokića, kod srbijanskih, koje inače ne pratim, pretpostavljam da je sve vezano za Jokića, na našim domačim, naravno tu su hvalospjevi za Mirzu i Juku.

Uglavnom, jedna bolesna i nacionalistička orijentacija posmatranja stvari.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 mar 2017, 11:17

Čekaj pa zar se nisu pobili poklali, ili još svašta nešto? Zar je moguće da su se samo igrali košarke pichka im materina? Nema smisla. Šta, zar je došlo do toga da košarku pratimo zbog košarke? Pa mislim stvarno. I još ono pozdravljanje na kraju. Ma yebite se. Uništili ste san hiljada kratkokuratih onaničara. :urnebes:

Nego ovaj put je Jusuf bio brutalan i prosto bolji. Pokazao je Denveru da pojma nemaju kako se radi trejd. Partija Nurkića je nestvarno, ono super star izdanje. Ona pokazuje koliko on može kad je super motivisan. Sad samo treba naći način da to bude stalno ili bar često. Što se tiče PO pa po meni bolja ekipa ide u njega. Denver nema super stara lilardovog kalibra. Ma nema ni CJ-og. Dodaj njima još Juku i fina je to osovina čak za nešto više od prvog kola. Ne ove godine naravno.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2017, 11:20

DANTES je napisao/la:Čekaj pa zar se nisu pobili poklali, ili još svašta nešto? Zar je moguće da su se samo igrali košarke pichka im materina? Nema smisla. Šta, zar je došlo do toga da košarku pratimo zbog košarke? Pa mislim stvarno. I još ono pozdravljanje na kraju. Ma yebite se. Uništili ste san hiljada kratkokuratih onaničara. :urnebes:

Nego ovaj put je Jusuf bio brutalan i prosto bolji. Pokazao je Denveru da pojma nemaju kako se radi trejd. Partija Nurkića je nestvarno, ono super star izdanje. Ona pokazuje koliko on može kad je super motivisan. Sad samo treba naći način da to bude stalno ili bar često. Što se tiče PO pa po meni bolja ekipa ide u njega. Denver nema super stara lilardovog kalibra. Ma nema ni CJ-og. Dodaj njima još Juku i fina je to osovina čak za nešto više od prvog kola. Ne ove godine naravno.
sto je najgore ova prica se pocela siriti i po NA forumima

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 mar 2017, 11:22

@miki ma sad će do sledećeg duela biti još mnogo priča.. Samo pazi.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 mar 2017, 11:25

Sava sad bruji o Saricu :lol:
Ljudino, Bosnian Beast :mrgreen: odigrao gotovo perfektan mec, pokazao da je najjaci u najtezim trenucima, bukvalno odveo tim u PO, zaustavio protivnickog centra.... a ti o nacinal prepucavanjima koja si vidio na klixu ;)

Ako si poslije ovakve rapsodije naseg Big Nurka :mrgreen: primjetio samo to pa isti si kao i ti sto se prepucavaju.
Nego daj baci koju opservaciju na ovo sinoc, ti kao poznavaoc ove loptaske igre ili pak cekas da "podbaci" sa nekakvom partijom od 8p, 8 skokova i 3 ass, pa da nam kazes sta treba nauciti od Bobija Marjanovica, Sarica ili od Gortata naseg slavenskog brace :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 mar 2017, 11:41

Ovaj @Rokabili071 ili ima ozbiljnih problema, ili stvarno ne zna citati sta mu se napise, tj. vise puta upozori (od strane moderatora).

Moderator, izmedju ostalog, napise: "Ako imaš šta reći nekom forumašu, postoji privatna poruka za to. Počeo si smarati ljude i ometati funkcionisanje foruma. Ponašaj se uljudno i piši o temi, a ne o forumašima.", ali dzaba to sve kada ovaj ne planira stati.

Sto se tice odnosa Juka-Joka, ja bih smio glavu dati da nisu (bili) u nekim ekstra (prijateljskim) odnosima, ali naravno da to nije do te mjere da se nece pozdraviti nakon meca, ili sta vec. Potpuno druga stvar je to sta se na raznim mjestima pisalo, i to uglavnom od onih koji procitaju neki senzacionalni naslov nekog tamo portala i na osnovu toga sude o necemu. Ja sam gledao haman pa svaku utakmicu Denvera do Jukinog odlaska i iz nekih sitnih stvari, u smislu da se uglavnom uopste ne pozdrave kada jedan drugog mijenjaju, ne pozdrave se kada je TO (nakon neke dobre serije tima) za razliku od ostatka tima, rijetko kada se moglo vidjeti da medjusobno pricaju, pa sve do toga da je Jokic jedan od rijetkih koji se na drustvenim mrezama nije 'pozdravio' s Jukom nakon tradea (koliko god to bilo glupo, u takvom vremenu nazalost zivimo). Hocu reci, nije to bilo do te mjere kao sto je Juka bio dobar sa Gallom ili Millerom. Meni je to sasvim normalno, cak mi i vecerasnji pozdrav nije nista vise otkrio, normalan sportski pozdrav dvojice profesionalaca i kraj price. Neki su izgleda ocekivali da ce vidjeti nekakvo komesanje, trash talk, ili nesto slicno. Ja, moram priznati, ni najmanje. Ono sa Farriedom, Harrisom i Bartonom (cini mi se) bi se moglo nazvati prijateljstvom, nekako je bas djelovalo da se iskreno vole i postuju.

Sto se mene tice, mislim da njih dvojica (Nurkic-Jokic) nisu mogli igrati zajedno, ili barem veci dio utakmice (a obojica od njih zele 30+ min), pa je ovaj trenutni sceranio za Juku najbolji moguci. Oni pickovi sa Dameom su strasni, rijetko koji play bi mu onoliko (dobrih i upotrebljivih) lopti davao.

Btw, gdje si Cajnicaninu (valjda nisam zaboravio, a ispravnost napisanog je nebitna :mrgreen:), bas dugo te nisam primjecivao na forumu?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2017, 12:10

ovo malo podjebavaju Jokera :mrgreen:

slika

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2017, 12:13

Federer17 je napisao/la:Ovaj @Rokabili071 ili ima ozbiljnih problema, ili stvarno ne zna citati sta mu se napise, tj. vise puta upozori (od strane moderatora).

Moderator, izmedju ostalog, napise: "Ako imaš šta reći nekom forumašu, postoji privatna poruka za to. Počeo si smarati ljude i ometati funkcionisanje foruma. Ponašaj se uljudno i piši o temi, a ne o forumašima.", ali dzaba to sve kada ovaj ne planira stati.

Sto se tice odnosa Juka-Joka, ja bih smio glavu dati da nisu (bili) u nekim ekstra (prijateljskim) odnosima, ali naravno da to nije do te mjere da se nece pozdraviti nakon meca, ili sta vec. Potpuno druga stvar je to sta se na raznim mjestima pisalo, i to uglavnom od onih koji procitaju neki senzacionalni naslov nekog tamo portala i na osnovu toga sude o necemu. Ja sam gledao haman pa svaku utakmicu Denvera do Jukinog odlaska i iz nekih sitnih stvari, u smislu da se uglavnom uopste ne pozdrave kada jedan drugog mijenjaju, ne pozdrave se kada je TO (nakon neke dobre serije tima) za razliku od ostatka tima, rijetko kada se moglo vidjeti da medjusobno pricaju, pa sve do toga da je Jokic jedan od rijetkih koji se na drustvenim mrezama nije 'pozdravio' s Jukom nakon tradea (koliko god to bilo glupo, u takvom vremenu nazalost zivimo). Hocu reci, nije to bilo do te mjere kao sto je Juka bio dobar sa Gallom ili Millerom. Meni je to sasvim normalno, cak mi i vecerasnji pozdrav nije nista vise otkrio, normalan sportski pozdrav dvojice profesionalaca i kraj price. Neki su izgleda ocekivali da ce vidjeti nekakvo komesanje, trash talk, ili nesto slicno. Ja, moram priznati, ni najmanje. Ono sa Farriedom, Harrisom i Bartonom (cini mi se) bi se moglo nazvati prijateljstvom, nekako je bas djelovalo da se iskreno vole i postuju.

Sto se mene tice, mislim da njih dvojica (Nurkic-Jokic) nisu mogli igrati zajedno, ili barem veci dio utakmice (a obojica od njih zele 30+ min), pa je ovaj trenutni sceranio za Juku najbolji moguci. Oni pickovi sa Dameom su strasni, rijetko koji play bi mu onoliko (dobrih i upotrebljivih) lopti davao.

Btw, gdje si Cajnicaninu (valjda nisam zaboravio, a ispravnost napisanog je nebitna :mrgreen:), bas dugo te nisam primjecivao na forumu?

a zasto bi Juka i Joka bili ekstra prijatelji :?: zato sto su igrali za isti tim,ili zato sto pricaju isti jezik :?: mnogo gledate na sitnice i na reakcije nakon kosa,izmjene..ako cemo samo to gledati onda Mirza ne voli ni jednog igraca,lik posmatra godinama tekme kao da je sahrana.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 mar 2017, 12:27

lumani je napisao/la:
a zasto bi Juka i Joka bili ekstra prijatelji :?: zato sto su igrali za isti tim,ili zato sto pricaju isti jezik :?: mnogo gledate na sitnice i na reakcije nakon kosa,izmjene..ako cemo samo to gledati onda Mirza ne voli ni jednog igraca,lik posmatra godinama tekme kao da je sahrana.
Gdje sam ja napisao da bi trebali biti? Ti se, kao i inace uhvatis neke sitnice, a ostatak posta u kojem nastojim da to objasnim, kao da ne vidis. Ja iznesem svoj dojam, misljenje, koje mozda ima utemeljenje (a mozda i nema, tj. grijesim), ali nigdje ne rekoh da se mora podudarati s misljenjima drugih. To sam naveo sto mi je prvo palo na pamet, ali u prvi plan idu desetine odgledanih utakmica Denvera ove sezone. Druga stvar, u postu koji si citirao vec pise odgovor na tvoje pitanje: 'Meni je to sasvim normalno, cak mi i vecerasnji pozdrav nije nista vise otkrio, normalan sportski pozdrav dvojice profesionalaca i kraj price.'

Da malo vise pogledas utakmica, a jok statistike, mozda bi se vise slagali. Ne igra vise Drazen, Kukoc, Divac i ostali.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 29 mar 2017, 12:44

Evo izbacili snimak utakmice sa Denverovim komentatorima :D
Odoh uzivat gledajuci iako sam mrtav umoran.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.