Upravo to, plus je Meša bio bez dosta igraca ako se dobro sjecam za utakmici protiv irske, svakako je od 18 poena moguci dobio 15 i odveo nas u baraz..yebiga i ona magla u Zenici da nije bila kod kuce bi mozda i pobjedili ko zna.BoixosNois1899 je napisao/la:Naravno, i Meša je tu uprskao, ali samo zato jer je mag Sušić nas doveo u situaciju da se borimo i za baraž samim tim porazom od Kipra. Da smo pobjedili Kipar tad, od Dablina i Irske ne bi bilo ništa.Lakoste je napisao/la:Trebam li spominjati Mesine vratolomije iz Dablina u veznom redu
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
I Kolasinca, Besica, Hajrovica, Viscu, Vranjesa, Sunjica, Zukanovica, Mujdzu, Lulica, Stevanovica, Vrsajevica, T. Susica...HankMoody je napisao/la:I što je najbitnije, zvao Cimirota!Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Vise od pola postave cine kostur igraci koje je on doveo.
Malo li je.

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Niko ne sumnja u Susica, bio je dobar.. ali zadnju godinu dana bio je istrosen..i on i njegova taktika, nedostajalo je neke novine u nasoj igri.. drugi su nas procitali i krenula su kola u suprotnom smjeru 

Jos sam u nevjerici da smo u jednoj zvanicnoj utakmici krenuli sa Cocalicem i Medunjaninom u veznom redu.
- Jaozinho22
- Kontakt:
BoixosNois1899 je napisao/la:Da, treba istaći i profesionalan pristup utakmici protiv Nigerije kada je u odlučujućoj utakmici Svjetskog prvenstva pred milionskim gledateljstvom predstavio revolucionarnu taktiku bez lijevog beka, zaista briljantno. To što nas je odveo na SP hvala mu, ali imao je sreće više nego pameti sigurno. I trebaš biti umjetnik, pa protiv Kipra izgubiti kod kuće, protiv ekipe koja prije toga nije 2 godine zabilježila pobjedu u gostima. A Izrael i ne pozivane nijednog napadača da ne spominjem.Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Koliko god uspješan bio, ovakve stvari se ne zaboravljaju.

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Svaka cast selektore. Tako se vodi repka. Nema vise nedoumica. Sve je isprobao. Idemo sad na nezgodne Grke
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
Odlicno vodi reprezentaciju, igraci to prepoznaju i to je to...
Van terena odlican.
Samo jos malo da unaprijedi kombinatoriku na terenu i da ne pravi vise greske tipa Vranjes na Lukakua, Pjanic na 10-ku, Kolasinac vs.Gibraltara bespotrebno a znas kako beskompromisno igra...i sl.
Puni radi, trudi se...a trud se uvijek isplati.
Van terena odlican.
Samo jos malo da unaprijedi kombinatoriku na terenu i da ne pravi vise greske tipa Vranjes na Lukakua, Pjanic na 10-ku, Kolasinac vs.Gibraltara bespotrebno a znas kako beskompromisno igra...i sl.
Puni radi, trudi se...a trud se uvijek isplati.
I opet bih Mešu stavio ispred po svemu, osim tom odlasku na SP.emir79 je napisao/la:I Kolasinca, Besica, Hajrovica, Viscu, Vranjesa, Sunjica, Zukanovica, Mujdzu, Lulica, Stevanovica, Vrsajevica, T. Susica...HankMoody je napisao/la:I što je najbitnije, zvao Cimirota!Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Vise od pola postave cine kostur igraci koje je on doveo.
Malo li je.

1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Bazdarevic je bolji od Susica. Drasticno je bolji u radu van terena a u vodjenju ekipe sa klupe je manje los.
Pa mi trenutno imamo 6 napadaca a ne tako davno smo igrali utakmicu bez napadaca.
Safet je bivsi selektor i mislim da je uz sve mane poslije Cira koji je digao reprezentaciju na veci nivo i on pripomogao napretku BiH nogometa. Ja ga osobno cesto nisam razumio niti ga podrzavao ali mislim da je i on ugradio pokoju ciglu u kucu danasnje ekipe.
za to mu hvala a greske je najbolje zaboraviti i na njima se uciti.
Pa mi trenutno imamo 6 napadaca a ne tako davno smo igrali utakmicu bez napadaca.
Safet je bivsi selektor i mislim da je uz sve mane poslije Cira koji je digao reprezentaciju na veci nivo i on pripomogao napretku BiH nogometa. Ja ga osobno cesto nisam razumio niti ga podrzavao ali mislim da je i on ugradio pokoju ciglu u kucu danasnje ekipe.
dubrovnik je napisao/la:Bazdarevic je bolji od Susica. Drasticno je bolji u radu van terena a u vodjenju ekipe sa klupe je manje los.

Jesil' i ti volio da nas Izrael napadne?Lakoste je napisao/la:Trebam li spominjati Mesine vratolomije iz Dablina u veznom redu
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
- Kontakt:
Raja prica da radi, otkriva igraace a igraju svi koji su igrali kod Papeta.
UPRAVA NAPOLJE!
Ne znam da li si sarkastican ali ne trebas biti poseban trenerski mag da pozoves 7-8 najboljih igraca u reprezentaciju. Valjda je jasno da nemamo npr boljeg lijevog beka od Kolasinca ali Mesa trazi ko mu moze biti zamjena sto je sasvim logicno, dok je Safet bez puno muke stavio formaciju bez lijevog beka kada ne mozemo racunati na Kolasinca.RichmanBiH je napisao/la:Raja prica da radi, otkriva igraace a igraju svi koji su igrali kod Papeta.
Valjda je jasno da nemamo boljih napadaca od Dzeke i Ibisevica ali Mesa trazi njihove zamjene kao i igrace za buducnost dok je Safet jednostavno postavio formaciju bez napadaca kada ne moze racunati na Dzeku i Ibisevica.
Mesa radi odlican posao, jedini kiks bi mu bio baraz sa Irskom ali mi smo u taj dvomec jednostavno usli sa tankim igrackim kadrom a i mnogi igraci su bili totalno van forme sto je Irska iskoristila. U Zenici smo dobro izgledali, realno smo zasluzili i pobjedu, a u Dublinu smo devastirani. Jednostavno mnogi igraci koji su sasvim logican izbor za prvih 11 tada (poput Spahica) su odigrali kao amateri i tu ne moze glavna krivica biti selektor.
Izgubiti 2x od Belgije u gostima nije kiks, protiv Grcke smo fantasticno odigrali ali kaznili nas za promasaje i to je to.
Prvih 20 utakmica Cire, Safeta i Mese:
Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
RichmanBiH je napisao/la:U pravu si, igramo atomski fudbal.

Nad tobom sunce najljepše sja
Safet je imao najbolju generaciju igraca ikada + najlaksu grupu. Da je htio ne bi mogao zasrat. U onakvoj situaciji bi nas i Slavica Pecikoza odvela na SP.
Na SP je pokazao koliki je amater kao i posle protiv Kipra.. Izraela...
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
Sad lijepo uzimi Cirinu generaciju i uporedi sa Safetovom koja je otisla na SP i donesi zakljucak ko je stvorio tu najjacu generaciju.szlaja je napisao/la:Safet je imao najbolju generaciju igraca ikada + najlaksu grupu. Da je htio ne bi mogao zasrat. U onakvoj situaciji bi nas i Slavica Pecikoza odvela na SP.
Da li biti najuspješniji znači biti bolji ili najbolji?Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Niko i ne govori da je najbolji trener, to je svakako Ivica Osim, nego najbolji selektor BiH. I tako ce biti sve dok ga neko ne nadmasi. Prosto ko pasulj, radi se o individualcu i tako se svugdje na svijetu radi, pa ne mozemo ni mi biti izuzetak.ceze je napisao/la:Da li biti najuspješniji znači biti bolji ili najbolji?Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Znaci u iskrivljenom sistemu vrijednosti. Plasman na SP je splet okolnosti koje su se potrefile sjajne generacije, Cirinog kostura, Papetovih novih igraca, pomoci Ivice Osima protiv Grka, Pape je imao znacajnu ulogu u svemu tome, ali pripisivati uspjeh jednom covjeku i velicati ga da je uradio aman nesto to nije OK.ceze je napisao/la:Da li biti najuspješniji znači biti bolji ili najbolji?Lakoste je napisao/la:Safet Susic odveo reprezentaciju na SP, doveo reprezentaciju u prvi jakosni sesir i rekordno mjesto na FIFA rang listi. Argumentovano, daleko najuspijesniji selektor BiH. Sve ostalo je prdimahovina.
Protiv Slovacke su nas vile pronosale, prvu tekmu nas otresli a trebali i drugu, tu se pokazala sva trenerska nemoj SS.
Kada se porede sve selektorske osobine, puno vise je na strani Mehmeda sto je neki dan izjavio i Mire Pjanic, vise razumije igrace, prica sa njima, radi na pripremi utakmica, prilagodjava se protivniku, radi analizu protivnika, siri bazu igraca itd itd
Mehmed treba da naplati svoj rad i doci ce taj dan jer se naporan rad isplati.
Safet je svoje naplatio, godine predanog rada su ga odvele na SP, da li ce se poklopiti Mehmedu vidjet cemo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921