fantasticna partija, najbolja u NBA karijeri i to protiv DEN, gdje se vrlo lako moglo desit da ga pojede zelja za dokazivanjem poente iliti osvetom, koja je sigurno postojala, iako on kaze da nije.. tako je zrelo odigrao, pametno, kao da ima sezona i sezona iza sebe, nije forsirao blokade, ni ukradene lopte, ma strasno!
kako mi je drago brate, kako su ga samo prihvatili, kao da je dijete tog grada, a to je velikim dijelom i njegova zasluga, mimo parketa, tj njegove izjave, ponasanje i slicno
al to je Portland, najbolji fan base u NBA, nema ko ne bi volio igrat pred takvim navijacima i u takvoj atmosferi, a najvise mi je bilo drago zbog ovacija i skandiranja, skandirali su mu ime i prezime, te su mu skandirali MVP :mrgreen:
sve ono sto se pricalo u Juki dok je bio u DEN, pokazalo se netacnim, on u POR pokazuje ko je i kakav je, tamo je imao problem iskljucivo s klosarom Maloneom, sve mu jbem, to pokazuju i srdacni pozdravi Juke sa bivsim saigracima
POR i Jusuf Nurkic sudjeni su jedno drugome, mozda cu sada i pretjerat, al moje misljenje je da ce jednoga dana, dres Jusufa Nurkica visit podno krova Moda Centra, vrlo lako ga mogu vidjeti do kraja karijere u Blazersima, il bar mnogo godina u ovoj fransizi, osim ako ne bude imao zelju da predju u ekipu gdje ce imat sasvim realne sanse da osvoji prsten, sto se sa Blazersima, budimo iskreni, nece desit