ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Fantasticni su obojica 
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Momci razvaljuju 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
ovo mi bar malo vrati nadu ...da ce poslije babuke koliko toliko tenis "zivjeti"...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- branimir85
- Kontakt:
odličan meč 
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Ajjj kakav tiebreak, jedan od najkvalitetnijih sto sam gledo, strasno. Zverev mnogo vec sad kompletan igrac, kakav ce bit za par godina uhhh, mentalno na mec loptama nevjerovatan, kao Nole skoro, vrhunski i protiv Isnera i sad, defanziva mu je isto na visokom nivou. Jedva 19 ima...
Roger Federer the greatest of all time!
Hajde Zvereve uzmi ga sad mangupski, u njegovom stilu.
Kakvih je par poena izvukao u tie-breaku, strašno.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Kako momci igraju, ne znam jel iko napravio gresku u ovom TB. Jbt, Zvereva ne mozes probit, ako nista odigrace neki forehand slice i ostati u poenu. Drugi put danas padam na 6-4 u TB, ali barem mi ostaje jedan set vise za gledati.
probit ce babukabvb je napisao/la:Kako momci igraju, ne znam jel iko napravio gresku u ovom TB. Jbt, Zvereva ne mozes probit, ako nista odigrace neki forehand slice i ostati u poenu. Drugi put danas padam na 6-4 u TB, ali barem mi ostaje jedan set vise za gledati.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Kakva budaletina, da li je realno ovo...

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
bodi123 je napisao/la:Kako 2 gotivna tenisera Zverev i Nick, bit ce zajebano odluciti se za jednog za par godina kad se bude moralo saltat nakon sto odu Rafa i Roger, obojica imaju taj neki X faktor mimo tenisa, nista, Rogerovci najbolje da se dogovorimo koga cete vi, a koga mi, pa da i narednih 15 20 godina vodimo bitke
Čekamo mi male Rogere da porastu
Neka Rafa požuri malo, nije valjda da čeka 5 godina razlike između njegovog mozda buduceg malca i Rogerovog
finale kyrgios fognini 
Koji je luđak Nick. Bit ce to dobar meč protiv Rogera. Ali mislim da babuka to dobiva 
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Kyrgios ce Federeru pravit djecu nocas 
Gacevaditelju, tresul ti se gace od Fogninija? Najbolji savjet mu je izaci veceras na teren bez gaca. Ne mora ni da ih vadi a i lakse ce mu biti kad ga primi od brata zabara. 
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
http://www.itftennis.com/news/256730.aspx
http://www.itftennis.com/procircuit/abo ... thway.aspx
Nekakva reorganizacija Toura 2019.
Par zanimljivosti iz analize podataka:
http://www.itftennis.com/procircuit/abo ... thway.aspx
Nekakva reorganizacija Toura 2019.
Par zanimljivosti iz analize podataka:
• In 2013 there were 8874 male professional players [3896 of whom earned no prize money].
In 2013 average costs for playing professional tennis [includes flights, accommodation, food, restringing, laundry, clothing, equipment and airport transfers but not including coaching costs] were $38,800 for male players [this obviously changes depending on region and/or ranking].
• In 2013 total men’s prize money was approximately $162m. An even distribution would provide every male player that earned prize money with $32,638. In that year the top 1% of male players (top 50) won 60% ($97,448,106), which reduced the even distribution average down to $13,195.
• The break even point on the earnings list (i.e. the point where average costs met actual earnings) was 336 for men in 2013.
ma to je slijedeće sranje koje ATP/WTA hoće da naprave, hoće da, slčno golfu, ograniče broj profesionalaca na ATP Touru na 750 po spolu po godini, a ostali onda na challengere ili satelite ili kako se to već zove, tj u kvalifikacije.
prvo su prestali igrati u pet setova, pa su onda uveli tie-breakove u odlučujućem setu pa sada prave od toga zatvoreni krug ... elem kao i u svemu drugome, ode sve nizvodu
prvo su prestali igrati u pet setova, pa su onda uveli tie-breakove u odlučujućem setu pa sada prave od toga zatvoreni krug ... elem kao i u svemu drugome, ode sve nizvodu
-
samosarajvo
- Kontakt:
Nisam gledao citav mec Rafe nijedan od pocetka jer su termini usrani ali sam gledao detaljnije hajlajtse ili cak citave snimke dijelova meča.
Do onog drugog seta sa Kolsajberom je Rafa izgledao zaista loše, poslje to ide bolje iz meča u meč i mogu reći da sam zadovoljniji.Da nije bilo one bolesti i netreniranja par dana prije IW-a vjerujem da bi i tu izgledao dosta bolje i da bi jos vise napredovao od tada pa do sada.Znamo kakav je Rafa, trebaju mu mečevi i jak trening da udje u ritam i da igra bolje i bolje.
Fabio je bolestan kolko sam upratio ovaj turnir
Bice pakleno u svakom slucaju, predviđam 2 teška seta za Rafu.7:5 7:6 ili nesto slicno.
Do onog drugog seta sa Kolsajberom je Rafa izgledao zaista loše, poslje to ide bolje iz meča u meč i mogu reći da sam zadovoljniji.Da nije bilo one bolesti i netreniranja par dana prije IW-a vjerujem da bi i tu izgledao dosta bolje i da bi jos vise napredovao od tada pa do sada.Znamo kakav je Rafa, trebaju mu mečevi i jak trening da udje u ritam i da igra bolje i bolje.
Fabio je bolestan kolko sam upratio ovaj turnir
Ma kakvi malci, sta ti mislis da ce Rafa junior i Roger junior trenirati i proljevati znoj kao ova dvojica da uspiju u zivotu na sportskom planu a s druge strane im stari imaju milione na banci i imat ce sve sto pozele?AA23 je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Kako 2 gotivna tenisera Zverev i Nick, bit ce zajebano odluciti se za jednog za par godina kad se bude moralo saltat nakon sto odu Rafa i Roger, obojica imaju taj neki X faktor mimo tenisa, nista, Rogerovci najbolje da se dogovorimo koga cete vi, a koga mi, pa da i narednih 15 20 godina vodimo bitke
Čekamo mi male Rogere da porastu
Neka Rafa požuri malo, nije valjda da čeka 5 godina razlike između njegovog mozda buduceg malca i Rogerovog
Nema od toga nista, nego ti izaberi Zverev ili Kyrgios pa mi javi a ja cu onog drugog.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Iako igra dobro, tesko da Fognini moze veceras srusiti Nadala jer i ovaj u nekakvom naletu
moglo bi biti jos jedno epic finale 
p.s. ako Kyrgios dobije Rogera msm da ce i finalistu mlatnuti ko s poslom
p.s. ako Kyrgios dobije Rogera msm da ce i finalistu mlatnuti ko s poslom
Bit ce ovo dobar mec, Nadal nabrijan vise nego ikad da mlatne ovaj Miami koji mu je mala mrljica u karijeri, a Fabio sta reci, samo da se ne usere, po vas neutralne naravno 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.