ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Galion
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Galion » 01 apr 2017, 16:50

leorey je napisao/la:Mislim da ce Roger napasti Roland Garros sigurno. Zasto ne, u ovoj formi je sve moguce. Madrid ce isto igrati.
A nezz, znas zasto ja ne vjerujem u to. Na zemlji je skoro svaki igrac opasan, jedan Berlocq ili Lorenzi te tu mogu odvest u 4 seta ili bar 3 iscrpljujuca, nema tu lakih pobjeda. I kako da on odigra 6-7 teskih meceva a da ne pregori, jer ovdje ipak nigdje nije imao vise od 3 takva na jednom turniru.

A za sutra pa ne mislim da ce bit ko u IW ali neku pobjedu od 2:1 u setovima ocekujem ;)
Malo me plasi kako je lagano Nadal Socka pobijedio, Sock je bolji od Berdiha trenutno :hmmmmm:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 apr 2017, 16:58

Galion je napisao/la:
leorey je napisao/la:Mislim da ce Roger napasti Roland Garros sigurno. Zasto ne, u ovoj formi je sve moguce. Madrid ce isto igrati.
A nezz, znas zasto ja ne vjerujem u to. Na zemlji je skoro svaki igrac opasan, jedan Berlocq ili Lorenzi te tu mogu odvest u 4 seta ili bar 3 iscrpljujuca, nema tu lakih pobjeda. I kako da on odigra 6-7 teskih meceva a da ne pregori, jer ovdje ipak nigdje nije imao vise od 3 takva na jednom turniru.

A za sutra pa ne mislim da ce bit ko u IW ali neku pobjedu od 2:1 u setovima ocekujem ;)
Malo me plasi kako je lagano Nadal Socka pobijedio, Sock je bolji od Berdiha trenutno :hmmmmm:
Ali ova podloga u Miamiju je dosta spora, na RG i u Madridu ce imat najvise sansi na sljaci jer je tu ipak brza od npr Rima i ostalih.

Vidjet cemo, Federer stvarno sada nema mane u igri, ako bude onako prolazio BH sve je moguce.
27.10.2020

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 01 apr 2017, 18:41

Ma ne možeš protiv Nadala biti siguran u pobjedu nikad.
Mene posebno brine što bodi nije dao prognozu.
You'll never walk alone.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 apr 2017, 19:02

Sarajevo1946 je napisao/la:Federer je bio bolji u svim elementima igre i po svemu prikazanom ranije je trebao završiti meč. Na kraju je visio, ali negdje mu se vraćaju svi oni teški porazi prethodnih godina.

Idemo do nove titule aBd.
a nik imao brejk i servirao za prvi set u 1. u tb prvog seta imao set loptu i servis i fedex pogodi bočnu liniju riternom...
dakle :crazy:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 apr 2017, 19:04

AA23 je napisao/la:Znate na koga me podsjeća Roger :mrgreen:

slika

King of games :salut:
a mene
slika
:lol: :lol: :lol:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 apr 2017, 20:02

DANTES je napisao/la:
Sarajevo1946 je napisao/la:Federer je bio bolji u svim elementima igre i po svemu prikazanom ranije je trebao završiti meč. Na kraju je visio, ali negdje mu se vraćaju svi oni teški porazi prethodnih godina.

a nik imao brejk i servirao za prvi set u 1. u tb prvog seta imao set loptu i servis i fedex pogodi bočnu liniju riternom...
E pa ybg, mali nije sampion ( bar ne jos). Roger to jeste i to je to. Dokazano i jucer.

Trebas biti brutalno dobar teniser da se onako drzis u mecu s Rogerom kada on skoro sve pogadja. A Nick to jeste.
27.10.2020

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 apr 2017, 20:06

leorey je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

E pa ybg, mali nije sampion ( bar ne jos). Roger to jeste i to je to. Dokazano i jucer.

Trebas biti brutalno dobar teniser da se onako drzis u mecu s Rogerom kada on skoro sve pogadja. A Nick to jeste.
Pa to. ali ovaj gore kaže treba federer ranije završiti meč
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 02 apr 2017, 00:52

Naravno da jeste. Jer je i u prvom setu imao 2-3 situacije na njegove servis gemove kada je bio jako blizu breaka, da bi Kyrgios prvu šansu za break iskoristio.

Naravno, u tb su nijanse odlučivale i faktor sreće. I u drugom je Federer uglavnom bio bliži da napravi break, jednostavno većinom je imao inicijativu, ali nije mogao prelomiti meč.

Kyrgios ga nijednom nije nešto posebno ugrozio mimo tb i po meni je Federer apsolutno bolji bio. Jako dobar meč je odigrao, mimo svih prognoza nije djelovao ni umorno i sa ovom igrom i protiv Rafe ima velike šanse.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 apr 2017, 01:20

Ja nikad neću izjaviti da je Federer favorit u meču sa Nadalom, makar ovaj sa špahtlom izašao na teren.

Jednostavno tako je to, koliko god Roger dobar bio, Nadal je njegova ahilova peta i neću da prognoziram ništa.

Neka igra opušteno kao i dosada i samo neka je zdrav aBd a titule će doći i dolaziti.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 02 apr 2017, 02:44

Da vam kaze veliki tipster SS.ba foruma kako ce da bude. Pustio sam da odlezi da nadodje i doslo mi je prividjenje, babuka dobija u 2 seta.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 02 apr 2017, 03:33

Effenberg je napisao/la:Da vam kaze veliki tipster SS.ba foruma kako ce da bude. Pustio sam da odlezi da nadodje i doslo mi je prividjenje, babuka dobija u 2 seta.
@Effe uvijek si imao smisla za humor al odvadi za 30% da ne umrem od smijeha... :D
slika
:kralj:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 02 apr 2017, 09:44

Galion je napisao/la:

Ma ljudi se nafurali ne znam koji im je vrag.Frajeru 36godina i oni ocekuju da uzme sva 4GS.Da sam ja Federer,batalio bih svu sezonu na sljaci,jer sta ce mi bezveze trckaranje u Parizu na 35 stepeni dvije ili tri sedmice pred Wimbledon gdje ima neuporedivo vecu sansu za trofej.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 02 apr 2017, 09:59

darker10 je napisao/la:
Galion je napisao/la:

Ma ljudi se nafurali ne znam koji im je vrag.Frajeru 36godina i oni ocekuju da uzme sva 4GS.Da sam ja Federer,batalio bih svu sezonu na sljaci,jer sta ce mi bezveze trckaranje u Parizu na 35 stepeni dvije ili tri sedmice pred Wimbledon gdje ima neuporedivo vecu sansu za trofej.
Realno nema tu neke sanse. Nek naleti, recimo na Thiema, male su mu sanse jer mali moze da trci i stiže babukine udarce.
ZZ

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 02 apr 2017, 10:13

Samim propustanjem tih turnira bi sigurno sebi produzio karijeru.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 apr 2017, 11:46

Mislim da neki fakat pretjeruju, Roger nije favorit ni na jednom turniru, zato i dolazi do kraja, nema tog pritiska, igra opušteno i tako može pokazati šta može.

Najbitnije je da Roger igra i da je zdrav, to sam napisao na početku sezone i prije AO, ne očekujemo ništa od njega jer nam je već davno, davno dao sve i dalje nam daje, a samo neka igra i nama je dosta :D

Idemo Roger do nove titule večeras aBD!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 13:02

Ma nek igra RG cisto da vidi koliko moze sada, u ovoj formi, opusten, bez pritiska na pariskoj sljaci. Mnogo zavisi i od zrijeba ali polufinale je realno moguce ako izbjegne Nadala kao petog nosioca u cetvrfinalu, 6-8 ga ne mogu ugrozit ni pod razno + da u ranijoj fazi turnira ne dobije neku minu. A u polufinalu ako bude Murray, to je 50 50
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2017, 13:06

Koga to Roger moze pobjedit na bo5 u Parizu? Od prva 4 nosioca nikoga, Djokovic, Endi, Stan, Nadal, svi bi ga pobjedili bez vecih poteskoca, tu su i Thiem, Nishikori, uvijek opasni Tsonga i ostalih sepet tenisera koji mogu bar produziti mec na 4 ili 5 setova, budite realni pobogu, Roger treba sav fokus baciti na Wimbledon jer je ovakav na njemu Top 3 favorita a ukoliko se Novak ne dozove vrlo moguce da ga i mlatne.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 13:08

Federer ce biti top 4 nosioc. I niko osim Nadala ga ne moze ugrozit od 5-8 (cetvrfinale). Ne znam sta nije jasno, kakav Kei, Raonic i Cilic daj molim te ne pisi nebuloze.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 apr 2017, 13:15

Sigurno da Roger ne treba da se puno opterećuje RG-om, tu ako šta napravi napravi. Potpuno nebitan turnir za njega. Nole, Andy i Stan će odlučivati o tituli, moraju se ova prva dvojica da vrate u formu, proigraju kad tad. A Stan, uvijek na šljaci nezgodan. Isto tako, Rafa će vrlo teško imati bolje rezultate nego na betonu, jer jasno je da je Rafa trenutno bolji igrač na hardu nego na šljaci, ne bih ja očekivao tu neke baš dobre rezultate.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 02 apr 2017, 13:19

Unofficialpage je napisao/la:Isto tako, Rafa će vrlo teško imati bolje rezultate nego na betonu, jer jasno je da je Rafa trenutno bolji igrač na hardu nego na šljaci
Tobejarabi :facepalm:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []