ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Koja je razlika izmedju proslogodisnjeg Nadala i ovogodisnjeg? Nema je, osim sto je Rafa podigao formu i iskljucivo formu a razlog tome je nedostatak povreda ove sezone, isti igrac u svakom smislu.
Onda uzmes i pogledas njegove meceve sa sljake prosle godine iz Monte Carla i onog meca sa Novakom u Rimu, i zakljucis da je Rafa na sljaci jos uvijek level iznad Rafe bilo gdje drugo. Razlog onako dobrog ritma na AO nije nikakva ofanzivna igra, boze sacuvaj, razlog lezi u tome da Nadalu treba vremena da udje u svaki mec, u svaki turnir i u svaki udarac, treba mu kontinuitet treninga, treba mu meceva da osjeti lopticu, e to je ono sve sto je skupljao do polufinala AO u onim mecevima gdje nije bio nista bolji nego u IW, mecevi protiv Zvereva i Monfilsa sa AO, pa je izgledao strasno u onom petom setu sa Grishom, a takvu formu je nagovjestio u duelu sa Raonicem.
Nakon toga slijedi viroza koju je imao u Miamiju, nije trenirao i to se odrazilo katastrofalnom igrom kad ga je Roger preslusao, Dolazis u Miami, Rafa opet hvata kontinuitet forme, hvata momentum iz meca u mec i sve je sigurniji, samopouzdaniji i jednostavno bolji.
Nadal je igrac koji je projektovan za sljaku, njegovi udarci imaju najveci utjecaj na sljaci, njegovi spinovi kakvi god bili uvijek su 10 puta opasniji na sljaci nego na brzim podlogama, njegov slajs servis ima 10 puta veci utjecaj na sljaci nego na brzim podlogama itd itd.. moze on postati jos ofanzivniji, uostalom i jest postao ofanzivniji igrac 2013. godine ali to ne znaci ni najmanje da on igra bolji tenis na brzim podlogama, gluho bilo.
Pa Nadalova ofanziva koju je ubacio 2013. je upravo i dala najveci efekat na sljaku, o cemu mi uopste pricamo, dobio je Djokovica 2013. i 2014. na RGu upravo zahvaljujuci tim promjenama, sigurno ne defanzivom.
btw. Edin je sedmicu u Banovicima, tako da po njegovu zalost veceras nece moci komentarisati Fedal finale.
Onda uzmes i pogledas njegove meceve sa sljake prosle godine iz Monte Carla i onog meca sa Novakom u Rimu, i zakljucis da je Rafa na sljaci jos uvijek level iznad Rafe bilo gdje drugo. Razlog onako dobrog ritma na AO nije nikakva ofanzivna igra, boze sacuvaj, razlog lezi u tome da Nadalu treba vremena da udje u svaki mec, u svaki turnir i u svaki udarac, treba mu kontinuitet treninga, treba mu meceva da osjeti lopticu, e to je ono sve sto je skupljao do polufinala AO u onim mecevima gdje nije bio nista bolji nego u IW, mecevi protiv Zvereva i Monfilsa sa AO, pa je izgledao strasno u onom petom setu sa Grishom, a takvu formu je nagovjestio u duelu sa Raonicem.
Nakon toga slijedi viroza koju je imao u Miamiju, nije trenirao i to se odrazilo katastrofalnom igrom kad ga je Roger preslusao, Dolazis u Miami, Rafa opet hvata kontinuitet forme, hvata momentum iz meca u mec i sve je sigurniji, samopouzdaniji i jednostavno bolji.
Nadal je igrac koji je projektovan za sljaku, njegovi udarci imaju najveci utjecaj na sljaci, njegovi spinovi kakvi god bili uvijek su 10 puta opasniji na sljaci nego na brzim podlogama, njegov slajs servis ima 10 puta veci utjecaj na sljaci nego na brzim podlogama itd itd.. moze on postati jos ofanzivniji, uostalom i jest postao ofanzivniji igrac 2013. godine ali to ne znaci ni najmanje da on igra bolji tenis na brzim podlogama, gluho bilo.
Pa Nadalova ofanziva koju je ubacio 2013. je upravo i dala najveci efekat na sljaku, o cemu mi uopste pricamo, dobio je Djokovica 2013. i 2014. na RGu upravo zahvaljujuci tim promjenama, sigurno ne defanzivom.
btw. Edin je sedmicu u Banovicima, tako da po njegovu zalost veceras nece moci komentarisati Fedal finale.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
@alex1991, pod tim da moze najvise na RG sam napisao iz prostog razloga jer ga je najvise puta osvajao. Kao sto Roger uvijek moze najvise na Wimbu. Ali favorit prvi sigurno nije. Po formi.
27.10.2020
Pa nije prvi ali jest drugi sa malim zaostatkom iza Novaka, postavio sam ti one procjene bookija, i realno treba biti tako, iako bookiji vjeruju Djokovicu mozda i previse, treba tek da vidimo kako ce on reagovati na sljaci, a od Endija i Stana je veci favorit u svakom trenutku.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ljudi mislim da nema potrebe da vrijedjate jedno drugog. Ovo je rivalstvo prelijepo, svako ima svoje misljenje i to je to. Nekad se ne slazemo s nekim, ali to nije razlog da se vrijedjamo.
Ovo rivalstvo i na forumu je falilo zadnjih par godina i to je to. Ja Rafu postujem vise nego bilo koga, covjek nema niti jednu mrlju na karijeru, ni na terenu ni van terena. Sampion je i to je to. Ako veceras dobije, bit ce zasluzeno, fali mu taj Miami i ja cu prvi ovdje cestitat.
Ali ako izgubi, naravno da cu podyebavati na forumu, pa u tome je draz, bez vrijedjanja pojedinaca naravno
Npr to je ono sto su simpatizeri Barce i Real Madrida radili zadnjih godina i upravo je bilo najzanimljivije citati njihove pdf-ove dok nisu uvedena nova pravila i dok se nisu povukli navijaci Reala na svoj forum.
Tako da ovaj pdf je
Ovo rivalstvo i na forumu je falilo zadnjih par godina i to je to. Ja Rafu postujem vise nego bilo koga, covjek nema niti jednu mrlju na karijeru, ni na terenu ni van terena. Sampion je i to je to. Ako veceras dobije, bit ce zasluzeno, fali mu taj Miami i ja cu prvi ovdje cestitat.
Ali ako izgubi, naravno da cu podyebavati na forumu, pa u tome je draz, bez vrijedjanja pojedinaca naravno
Tako da ovaj pdf je
27.10.2020
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Auuu odem vani na 2-3 sata i svašta se izdešava. 
Rafa trenutno jeste bolji na hardu, baš zbog ofanzive koju sad igra. Nadal trenutno ne može ispratiti ritam MC, Barca, Madrid, Rim i RG. Ne može idržati fizički. Defanzivno ne može kao prija, to je valjda jasno, dobije Cuevasa, koji će ga pošteno izmoriti, pa Thiem i Stan / Andy polufinale, ovo Nadal ne može ispratiti sa svojim stilom tenisa. Ali da ne prejudiciramo, sačekat ćemo i vidjeti, mislim, što ne mora biti tako, da Nadalu trenutno hard više odgovara i da je tu bolji igrač, što će se uskoro i dokazati.
Rafa trenutno jeste bolji na hardu, baš zbog ofanzive koju sad igra. Nadal trenutno ne može ispratiti ritam MC, Barca, Madrid, Rim i RG. Ne može idržati fizički. Defanzivno ne može kao prija, to je valjda jasno, dobije Cuevasa, koji će ga pošteno izmoriti, pa Thiem i Stan / Andy polufinale, ovo Nadal ne može ispratiti sa svojim stilom tenisa. Ali da ne prejudiciramo, sačekat ćemo i vidjeti, mislim, što ne mora biti tako, da Nadalu trenutno hard više odgovara i da je tu bolji igrač, što će se uskoro i dokazati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nadal ce morati da servira veceras kao protiv Fogninija, bitno ce mu biti da uzme par prvih svojih servisa. Jer ce Federer krenuti agresivno. Ako ne uzme, ne vidim nacin da ovaj Nadal dobije Federera , izgubit ce a nece ni uci u mec, pogotovo sam siguran u ovo nakon odgledanog meca sa Nickom. Ako bude upola dobar Roger kao protiv Nicka, ako pocne pogadjati BH i FH kako on zna, bit ce glatka pobjeda. Zato Nadal ce morati uzeti par svojih prvih servis gemova cisto da prebaci malo pritisak.
Ako Federer dobije i ovaj mec i veze i cetvrtu uzastopnu pobjedu, medjusobni skor ce biti 23-14 i vise nece biti ni govora od Rafinoj dominaciji, sem na sljaci. Ko je mogao to pretpostaviti krajem 2016 godine ?
Ako Federer dobije i ovaj mec i veze i cetvrtu uzastopnu pobjedu, medjusobni skor ce biti 23-14 i vise nece biti ni govora od Rafinoj dominaciji, sem na sljaci. Ko je mogao to pretpostaviti krajem 2016 godine ?
27.10.2020
Što se tiče kostura vjerojatnost je 50%, tj. ako bi u svakom meču pobijedili bolje rangirani tenisači osim kod Nadala (on pobjeđuje svaki meč do finala), šansa da igra sa Waw/Nole/Andy je 50%.bodi123 je napisao/la:Ne trolam te majke mi, krajnje sam ozbiljan.
Vjerovatnoca nije ni 75% a ni 66.6%, nije Huseta mi.
Kad izracunas napisi pa da se dogovorimo, sretno sa ispitima.
E sad kolika je šansa da oni ispadnu prije je nemoguća za izračunati i čak besmislena.
Ma naravno. Trivijalno je dovoljno da podjelis prva 4 nosioca u polufinale i da vidis da je pola pola da li ce Nadal otici u onaj dio kostura gdje nema Federera, jer ako ima to ce znaciti da se ne moze sastati sa trojkom Endi/Novak/Stan zaredom.Galion je napisao/la:Što se tiče kostura vjerojatnost je 50%, tj. ako bi u svakom meču pobijedili bolje rangirani tenisači osim kod Nadala (on pobjeđuje svaki meč do finala), šansa da igra sa Waw/Nole/Andy je 50%.bodi123 je napisao/la:Ne trolam te majke mi, krajnje sam ozbiljan.
Vjerovatnoca nije ni 75% a ni 66.6%, nije Huseta mi.
Kad izracunas napisi pa da se dogovorimo, sretno sa ispitima.
E sad kolika je šansa da oni ispadnu prije je nemoguća za izračunati i čak besmislena.
Matematicki, mozes izracunati ako pomnozis obicna 2 broja, 0.75(vjerovatnoca da ce u 1/4 finalu izbjec Federera) i 0.66(vjerovatnoca da ukoliko izbjegne Federera da ce izbjeci i onog jednog od trojice sa kojim je Roger u kosturu) i dobit ces 0.5 sto je 50%.
Ali eto ja fakat ne mogu da vjerujem da je pojedinima i ovo tesko izracunati, momak tvrdi prvo da je vjerovatnoca 75%, zatim kad sam ga naveo da ponovo izracuna dolazi i pise da je 66,6% vjerovatnoca, pa ne mogu da vjerujem jbt, kako uopste dobi taj broj da mi je znati.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šanse Nadala za titulu na RG: 60% da osvaja a 100% da ne osvaja. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nije vama lako ocm 
Kakva rasprava
Kakva rasprava
Složit ćete se Vi sa Unom i njegovom teorijom kad Rafa na šljaci mimo Barse ne vidi finala xD
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hoće, vidjet će da sam u pravu. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Ne zaboravi azurirat listu u avataru poslije meca, a ja cu ti spremiti i pokloncic ako Rafa dobijeshminka je napisao/la:Složit ćete se Vi sa Unom i njegovom teorijom kad Rafa na šljaci mimo Barse ne vidi finala xD
Uno jel isto ko i za race listu sto si upravu
Ko pobjedi 4. teniser svijeta od ponedjeljka, onaj ko izgubi 5.
- branimir85
- Kontakt:
http://maxinlive.com/page/play/atp-miam ... r-vs-nadalBelieve je napisao/la:Ljudi ima li neko dobar link???
ne mogu naći ace stream ne engleskom,nije neka kvaliteta
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jašta, nebitna lista.bodi123 je napisao/la:Uno jel isto ko i za race listu sto si upravu
E ko bi rekao da će Rafa forsirati fh Federera.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sad je valjda jasno koliko je Nadal bio uzasan u IW, skroz drugi mec sada, servis slusa to je najbitnije.
Bit ce ovo dobar mec.
Bit ce ovo dobar mec.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kako debilan prikaz statistike u ovoj godini. Samo da mi je znati koje ATP dao ovu ideju. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.