U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
Ako se dobro sjećam jednom je dao intervju dje je rekao da volio bi da igra samo za BiH ali je možda lažna bila.jasmin10 je napisao/la:Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
Šta vas briga za igrače Širokog i čemu rapravljanje o njima? Par stranica unazad ste pljuvali i pitali se što se uopće ovi iz Širokog zovu u repku.. Sad odjednom briga da ih netko ne otme.. Evo večeras i Miličević debitirao za prvu ekipu, odigrao odlično svh 90 minuta.. Al imate vi drama talenata po žnj ligama u inozemstvu pa nek vam oni igraju
STRUČNJACI!
STRUČNJACI!
Jer igraju za nase mlade repke???brig je napisao/la:Šta vas briga za igrače Širokog i čemu rapravljanje o njima? Par stranica unazad ste pljuvali i pitali se što se uopće ovi iz Širokog zovu u repku.. Sad odjednom briga da ih netko ne otme.. Evo večeras i Miličević debitirao za prvu ekipu, odigrao odlično svh 90 minuta.. Al imate vi drama talenata po žnj ligama u inozemstvu pa nek vam oni igraju
STRUČNJACI!
Ne pljuje svako, meni je zao zbog svakog igraca koji odabere da ne igra za nas, a ima kvalitet, pogotovo jer je dole veliki broj talentovanih mladih sportista. Sad je druga stvar politika, a mene to ne zanima.brig je napisao/la:Šta vas briga za igrače Širokog i čemu rapravljanje o njima? Par stranica unazad ste pljuvali i pitali se što se uopće ovi iz Širokog zovu u repku.. Sad odjednom briga da ih netko ne otme.. Evo večeras i Miličević debitirao za prvu ekipu, odigrao odlično svh 90 minuta.. Al imate vi drama talenata po žnj ligama u inozemstvu pa nek vam oni igraju
STRUČNJACI!
Sto se ti toliko ljutis?brig je napisao/la:Šta vas briga za igrače Širokog i čemu rapravljanje o njima? Par stranica unazad ste pljuvali i pitali se što se uopće ovi iz Širokog zovu u repku.. Sad odjednom briga da ih netko ne otme.. Evo večeras i Miličević debitirao za prvu ekipu, odigrao odlično svh 90 minuta.. Al imate vi drama talenata po žnj ligama u inozemstvu pa nek vam oni igraju
STRUČNJACI!
Nije niko pljuvao igrace vec se diskusija povela o selektoru koji nikako da napravi taj korak vise i odvede tim na kakvo prvenstvo. Od toga bi i Siroki imao koristi kao i svi ostali timovi Premijer lige.
Sto se igraca tice neka igraju za koga zele, to im pravo niko ne bi trebao osporavati.
Ja sam stekao dojam da bi vecina zadrzala igrace a ponudila selektora.
Nijejasmin10 je napisao/la:Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
Nad tobom sunce najljepše sja
Znaš i sam da sam obično umjeren kad su ovakve teme u pitanju, ipak ne sviđa mi se tvoj stav, ali baš nikako. Draži mi je svaki talenat iz žnj lige od onoga koji će reprezentaciju BiH koristiti da se dodvori drugima i kojeg će na kraju ta reprezentacija BiH izgubiti. To su ozbiljne stvari jer će neko izgubiti mjesto zbog tih igrača, a na kraju nemamo ništa od njih i samo smo ga uzgajali za HNS, gdje 99% njih zapravo nikad i ne dobije šansu.brig je napisao/la:Šta vas briga za igrače Širokog i čemu rapravljanje o njima? Par stranica unazad ste pljuvali i pitali se što se uopće ovi iz Širokog zovu u repku.. Sad odjednom briga da ih netko ne otme.. Evo večeras i Miličević debitirao za prvu ekipu, odigrao odlično svh 90 minuta.. Al imate vi drama talenata po žnj ligama u inozemstvu pa nek vam oni igraju
U Širokom Brijegu moraju shvatiti da je jedini pravi put onaj kroz NFSBiH i da je to jedini način koji neće uništiti karijere ovih mladih igrača, uništiti je malo gruba riječ, ali sigurno da će u BiH biti u užem krugu, a u Hrvatskoj će ih samo ovjeriti i nikad ih više neće pozvati.
Bio sam bijesan kad je Mirko Marić odabrao Hrvatsku, ne zbog gubitka igrača, trenutno imamo bar pet napadača boljih od njega, koliko sam bio bijesan zbog bezobrazluka. Odigrao si prika 18 utakmica za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, 18 puta si uzeo mjesto nekom klincu kojem bi to možda pomoglo u karijeri i na kraju si otišao.
Ovo je problem fudbalskog saveza BiH koji tome mora stati u kraj. Neka se izjasne odmah sa 13, 14, 15 godina, neka roditelji potpišu papir pa ćeš dobiti poziv.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Primjer neki koji će dokazati suprotno ?pinoglavi je napisao/la:Nijejasmin10 je napisao/la:Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
A nije se brate ni Hrvatska u zadnjih 10-ak godina okoristila u seniorskom nogometu od BiH talenata.jasmin10 je napisao/la:Primjer neki koji će dokazati suprotno ?pinoglavi je napisao/la:Nijejasmin10 je napisao/la:Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
Ja se sjecam Zivkovica i Stanica koji su kao reprezentativci dostigli relativno visok nivo a ponikli su u BiH klubovima znatno ranije. Zauzvrat je BiH dobila Spahu i Mujdzu.
Rakitic i slicni igraci su ipak uzimani od drugih reprezentacija a ne direktno od BiH.
Vecu korist Hrvatski sport ima od BiH kosarkasa i rukometasa.
Ali uopce ne razumijem ljutnju forumasa "Brig", jer je po meni legitimno ne biti zadovoljan izbornikom.
Zasto on mjesa reprezentativce u ovo to je valjda samo njemu jasno. Ako pak djeca zele neki drugi dres neka ga odmah uzmu to im niko ne moze zabraniti.
Jos i ovo, Hajduk nije nikad nagovarao BiH reprezentativce da promjene dres i dug je popis njegovih igraca koji su igrali u BiH reprezentaciji. Tako da mislim da transfer u Hajduk ne znaci instant promjenu dresa.
To je ipak osobna stvar svakog sportasa.
A koliko bi mi izgubili igraca koji su prije igrali za omladinske reprezentacije drugih drzava kada bi koristili ovu tvoju metodu? Najozbiljnije pitam jer nemam vremena da sada pregledam igrace koji su igrali za nasu A reprezentaciju protekle cetiri godine.Virtu4l je napisao/la:Bio sam bijesan kad je Mirko Marić odabrao Hrvatsku, ne zbog gubitka igrača, trenutno imamo bar pet napadača boljih od njega, koliko sam bio bijesan zbog bezobrazluka. Odigrao si prika 18 utakmica za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, 18 puta si uzeo mjesto nekom klincu kojem bi to možda pomoglo u karijeri i na kraju si otišao.
Ovo je problem fudbalskog saveza BiH koji tome mora stati u kraj. Neka se izjasne odmah sa 13, 14, 15 godina, neka roditelji potpišu papir pa ćeš dobiti poziv.
Nemoj ni objasnjavati, to je do mentalnog sklopa i misljenja o tom narodu u BiH a ne do konkretnih primjera u sportu
Menalo je dobar momak i za koga god da zaigra sretno mu bilo u karijeri, i on i svi ostali.
Menalo je dobar momak i za koga god da zaigra sretno mu bilo u karijeri, i on i svi ostali.
Nad tobom sunce najljepše sja
Od bitnih bi izgubili Mujdžu, Misimovića, Kolašinca i Begovića, to govorim iz glave.AnelZ je napisao/la:A koliko bi mi izgubili igraca koji su prije igrali za omladinske reprezentacije drugih drzava kada bi koristili ovu tvoju metodu? Najozbiljnije pitam jer nemam vremena da sada pregledam igrace koji su igrali za nasu A reprezentaciju protekle cetiri godine.
Što opet nije poređenje na mjestu jer niko te igrače od malena ne usmjerava ka BiH, kao što se radi u Širokom Brijegu, gdje im je Hrvatska prva opcija od pjetlića.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A koliko njih je zapravo imalo kvalitet za druge reprezentacije osim Begovica i Kolasinca ?AnelZ je napisao/la:A koliko bi mi izgubili igraca koji su prije igrali za omladinske reprezentacije drugih drzava kada bi koristili ovu tvoju metodu? Najozbiljnije pitam jer nemam vremena da sada pregledam igrace koji su igrali za nasu A reprezentaciju protekle cetiri godine.Virtu4l je napisao/la:Bio sam bijesan kad je Mirko Marić odabrao Hrvatsku, ne zbog gubitka igrača, trenutno imamo bar pet napadača boljih od njega, koliko sam bio bijesan zbog bezobrazluka. Odigrao si prika 18 utakmica za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, 18 puta si uzeo mjesto nekom klincu kojem bi to možda pomoglo u karijeri i na kraju si otišao.
Nema to veze sa kvalitetom, jednostavno poređenje nije na mjestu. Nije to situacija da je u omladinskom pogonu Schalkea svim igračima prva opcija BiH, pa onda ono što ne prođe u BiH, igra za Njemačku.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Realno ko god je zaigrao za Hrvatsku u zadnjih par godina a imao standardno mjesto u nekoj repki BiH je koliko toliko propao u karijeri kakva je mogla bit:Hrvoje Milicevic,Mateo Pavlovic,Dario Zuparic,Mirko Maric eno i Damir Sovsic nije ni dalje od Koreje doguro...ne kazem da nisu imali potencijal postat vrhunski igraci,vjerovatno ih i izbor kluba donekle unazadio,ali garantujem da bi 30% bolju karijeru imali da su ostali u BiH jer bar 2-3 igraca bi doguralo do dresa Seniora sigurno i prodali bi se u bolji klub ,Hrvatska poziva igrace samo da ima sto siri potencijalni kadar u slucaju ozljede ili neceg drugog,oni imaju igraca ovakvih na izobilje kako iz HNL tako i dijaspore,ovi gore nabrojani su samo par poziva dobijali vjerovatno su i s time racunali, ali ipak pristaju nasi domaci Hrvati igrat za njih,nije to u pitanju sigurno samo zato sto im je draza Hrvatska i zato sto su ekstremni domoljubi (nadam se da je proslo vrijeme Hrgovica i Nikica)neg BiH,nekim i jest i jedna i druga podjednako ALI.....Hrvatska ima godinama unazad legendaran kult reprezentacije kao jedna od TOP 10 drzava Fifa ljestvice,stalni su ucesnici Medjunarodnih takmicenja u svim nivoima,mozda i najjacu ligu na Balkanu izuzev Grcke sa Evropskim Dinamom,ulazu milione u infrastrukturu i omladinski razvoj,igraju u Ligama 5 vecina reprezentativaca,skauting,itd.itd......proce godine i godine dok mi mozemo parirat Hrvatima u mnogo cemu,jedan Zeljeznicar vrijedi manje nego CIbalija na TM-U,dakle liga nam je miljama udaljena od HNL...ali zato moramo i mi radit da stvorimo jak kult reprezentacije za koju bi bilo cast zaigrati kao npr za Barcelonu,i to vazi ne samo za Hrvate nego i Srbe i nase dijasporase pogotovo..moramo u buducnosti sto vise rezultata postizat sa takmicenja sa svim repkama,jedino tako mozemo nase talente promovisat u Svijetu i stvorit vrhunske igrace jer ocigledno da ce potrajat neko vrijeme dok se Evropa upozna sa nekim od nasih klubova
Intervju od prosle godine.Vucevich je napisao/la:Ako se dobro sjećam jednom je dao intervju dje je rekao da volio bi da igra samo za BiH ali je možda lažna bila.jasmin10 je napisao/la:Ako ode u Hrvatsku i dokaze da bi mogao zaigrati u najjačim ligama mi ćemo ga izgubiti. Nažalost ali tako je.
"Kožulj će brzo otići iz Hajduka, san svakog sportiste je zaigrati za svoju zemlju"
San mu je nastupiti za A selekciju Bosne i Hercegovine za koju je već debitovao njegov dojučerašnji saigrač Zvonimir Kožulj koji pruža odlične igre u Hajduku gdje je prešao ovog ljeta.
"To bi sigurno bilo najveće priznanje moje karijere i nešto što svaki sportista očekuje, želi i sanja u ovoj zemlji, a to je predstavljati svoju zemlju", govori Menalo, te na pitanje o Kožulju, dodaje: "S obzirom na njegove kvalitete, ja mislim da se on neće dugo zadržati ni u Hajduku. To je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač s kojim sam igrao i kojeg sam uživo gledao. On će sigurno ići dalje iz Hajduka, jer njegove vrijednosti i kvalitete su svi u Hrvatskoj upoznali."
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
U17 BIH će danas saznati protivnike na Europskom prvenstvu
Danas će se od 18,00 sati u Zagrebu obaviti žrijeb grupa za Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje se u maju ove godine igra u Hrvatskoj.
Plasman na Euro izborilo je 16 selekcija, među kojima je i Bosna i Hercegovina.
Naši kadeti su drugu godinu u nizu među 16 najboljih reprezentacija u Europi, što je veliki uspjeh za omladinski fudbal u Bosni i Hercegovini.
BiH je uoči današnjeg žrijeba smještena u drugu jakosnu grupu zajedno sa Mađarskom, Turskom, Italijom, Srbijom, Farskim Ostrvima, Ukrajinom i Norveškom.
Prvu jakosnu grupu čine domaćin Hrvatska, Njemačka, Francuska, Holandija, Engleska, Španija, Škotska i Republika Irska.
Prvenstvo za igrače do 17 godina igrat će se od 3. do 19. maja u Hrvatskoj.
Posto sam aktivan na forumima gdje ucestvuju ljudi iz svih evropskih zemalja, mogu reci da je svaki bijesan kada bilo ko iz njihovih omladinskih reprezentacija na kraju zaigra za neku drugu reprezentaciju. I opravdano, isto kao sto sam i ja ljut kada neko zaigra za bilo kojeg komsiju. Ako cemo se ljutiti sto komsije uzimaju nase igrace, onda ne smijemo ganjati diljem Evrope mladice koji bi mogli igrati za nas. Ko im je prva opcija uopste me ne zanima.
- Medikament
- Kontakt:
Nije isto, ni blizu.AnelZ je napisao/la:Posto sam aktivan na forumima gdje ucestvuju ljudi iz svih evropskih zemalja, mogu reci da je svaki bijesan kada bilo ko iz njihovih omladinskih reprezentacija na kraju zaigra za neku drugu reprezentaciju. I opravdano, isto kao sto sam i ja ljut kada neko zaigra za bilo kojeg komsiju. Ako cemo se ljutiti sto komsije uzimaju nase igrace, onda ne smijemo ganjati diljem Evrope mladice koji bi mogli igrati za nas. Ko im je prva opcija uopste me ne zanima.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Arnelv52, denza, Edincapitano, ferrovieresa, Fudbalbr1, Google Adsense [Bot], hansbosna, inzomni, jasmin10, Kajkutenjoyer, kakarut, MiranGlasnic, napapijri1987, nmkdak1ng, rukometubih23, torbica, zikerrz21 i 85 gostiju.