Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
pinoglavi
-
Kontakt:
Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Hrvat rodjen u BiH, prodje omladinske reprezentacije BiH, odluči se za A reprezentaciju Hrvatske - izdajica
Logika Bošnje
Obratiti na svakog talenta pažnju, obaviti razgovore, dati priliku u A timu na vrijeme, ko hoće odlično, ko neće sretno mu i tu priča završava.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
PrinceofVeresija
-
Kontakt:
Postao/la PrinceofVeresija » 03 apr 2017, 16:10
AnelZ je napisao/la:Posto sam aktivan na forumima gdje ucestvuju ljudi iz svih evropskih zemalja, mogu reci da je svaki bijesan kada bilo ko iz njihovih omladinskih reprezentacija na kraju zaigra za neku drugu reprezentaciju. I opravdano, isto kao sto sam i ja ljut kada neko zaigra za bilo kojeg komsiju. Ako cemo se ljutiti sto komsije uzimaju nase igrace, onda ne smijemo ganjati diljem Evrope mladice koji bi mogli igrati za nas. Ko im je prva opcija uopste me ne zanima.
Jarane moj nista ne znaci jednoj Njemackoj kad ne zaigra za nju Demirovic npr. (drugo je Kolasinac kojem od rodjenja srce kuca za BIH on je endemicna vrsta) ..ima bar 10 alternativa kvalitetnijih i to da su isto godiste,ne racunajuci godinu gore dole,to samo kao primjer jer iz Njemacke je najveci broj nasih dijasporasa ionako,Svicarskoj i Austriji nismo uzeli ni 5% igraca koliko bi imalo sanse da igra za nas i to su svi igraci koji nmg na jedan ili drugi nacin naci mjesto u njihovim repkama...Sloveniji i Svedskoj ne znam jesmo li ijednog kvalitetnog igraca uzeli jer ti su umisljeni da su veci od bilo kojeg Slovenca ili Svedjanina..iz Amerike jedino Ibisevica znam da je ista valjao al on je od pocetka tu nije ni igrao za Amerikance...Luxemburg i Lihtenstajn ne treba posebno govorit.....mi smo mala maca kakve su igrace uzeli Albanija,Kosovo,Hrvatska,Srbija eto i Makedonija donekle...a da ne spominjem ove velike drzave kako se grebu od Brazila na osnovu dedinog ili bakinog porijekla
-
dubrovnik
-
Kontakt:
pinoglavi je napisao/la:Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Hrvat rodjen u BiH, prodje omladinske reprezentacije BiH, odluči se za A reprezentaciju Hrvatske - izdajica
Logika Bošnje
Obratiti na svakog talenta pažnju, obaviti razgovore, dati priliku u A timu na vrijeme, ko hoće odlično, ko neće sretno mu i tu priča završava.
Ipak ima malo razlike izmedju Svicarske i BiH.
Dodatnim objasnjavanjem se ulazi u trusno polje politike pa cu se samo minimalno osvrnuti na pomenutu usporedbu.
Bosnjaci i Hrvati nisu Svicarci a Hrvati i Bosnjaci jesu i mogu biti Bosanci ili Hercegovci. BiH je Hrvatska kao i Bosnjacka a Svicarska im to nikad nije bila niti ce im biti.To je valjda znacenje rijeci KONSTITUTIVAN.
Sto se ostalog tice potpuno si u pravu.
Zadnja izmjena:
dubrovnik, dana/u 03 apr 2017, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
dubrovnik
-
Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:AnelZ je napisao/la:A koliko bi mi izgubili igraca koji su prije igrali za omladinske reprezentacije drugih drzava kada bi koristili ovu tvoju metodu? Najozbiljnije pitam jer nemam vremena da sada pregledam igrace koji su igrali za nasu A reprezentaciju protekle cetiri godine.
Od bitnih bi izgubili Mujdžu, Misimovića, Kolašinca i Begovića, to govorim iz glave.
Što opet nije poređenje na mjestu jer niko te igrače od malena ne usmjerava ka BiH, kao što se radi u Širokom Brijegu, gdje im je Hrvatska prva opcija od pjetlića.
A Pjanic?
-
Virtu4l
-
Kontakt:
I on, ma samo sam onako iz glave nabrojao prve koji su mi pali na pamet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
-
pinoglavi
-
Kontakt:
dubrovnik je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Logika Bošnje
Dodatnim objasnjavanjem se ulazi u trusno polje politike pa cu se samo minimalno osvrnuti na pomenutu usporedbu.
Bosnjaci i Hrvati nisu Svicarci a Hrvati i Bosnjaci jesu i mogu biti Bosanci ili Hercegovci. BiH je Hrvatska kao i Bosnjacka a Svicarska im to nikad nije bila niti ce im biti.To je valjda znacenje rijeci KONSTITUTIVAN.
Razumijem ja sve, na kraju je poenta da gledamo nekome ukrasti igraca kako znamo i umijemo a tom politikom se vode i ostali savezi odnosno gledaju da nama ukradu ako je moguce, tako da se tu nema sta buniti i nema se sta nazivati nekoga izdajicom.
S druge strane neki igraci biraju srcem, neki biraju radi licnih interesa ali to ne znaci da im nije stalo da naprave uspjeh s reprezentacijom i to ne znaci da nece dati zadnji atom snage u dresu reprezentacije niti to znaci da nemaju nimalo emocija prema ovoj drzavi.
''Ukrasti'' kojeg god igraca mozemo, pokusati sprijeciti da nama ''ukradu'' nekog igraca i to je to.
-
marconato
-
Kontakt:
PrinceofVeresija je napisao/la:.....mi smo mala maca kakve su igrace uzeli Albanija,Kosovo,Hrvatska,Srbija eto i Makedonija donekle...a da ne spominjem ove velike drzave kako se grebu od Brazila na osnovu dedinog ili bakinog porijekla
Ja ne znam koga je to Srbija uzela iz dijaspore osim Subotića, Ergića i Kuzmanovića?!

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
PrinceofVeresija
-
Kontakt:
Postao/la PrinceofVeresija » 03 apr 2017, 17:08
marconato je napisao/la:PrinceofVeresija je napisao/la:.....mi smo mala maca kakve su igrace uzeli Albanija,Kosovo,Hrvatska,Srbija eto i Makedonija donekle...a da ne spominjem ove velike drzave kako se grebu od Brazila na osnovu dedinog ili bakinog porijekla
Ja ne znam koga je to Srbija uzela iz dijaspore osim Subotića, Ergića i Kuzmanovića?!

Aleksandar Prijovic,Milos Veljkovic,Nemanja Gudelj,Darko Jevtic,Mijat Gacinovic(jer je nastupao vec za nas,zato ne racunam Luku Jovica,Srdjana Babica itd.)
-
BIHpatriota
-
Kontakt:
Postao/la BIHpatriota » 03 apr 2017, 17:57
Nama je bolje da se maksimalno posvetimo kao Savez da sto vise igrača uzmemo iz sandzakčkog bazena, gdje ima finih potencijala, nego da gajimo iluzije da ce prva opcija najboljih Hrvata i Srba biti BIH.
Dakle, shvatiti realnosti i shodno toj realnosti na pragmatičan način izraditi strategiju kako po nacionalnosti Bosnjake van BIH privoliti da igraju za Bosnu. Sandzak voli Bosnu,nista manje nego RS Srbiju, ali to ne prate i jednaki rezultati vrbovanja talenata, mora iz Bosne dodju projekti i inicijativa koja ce dati vise rezultata po tom pitanju .
-
marconato
-
Kontakt:
PrinceofVeresija je napisao/la:
Aleksandar Prijovic,Milos Veljkovic,Nemanja Gudelj,Darko Jevtic,Mijat Gacinovic(jer je nastupao vec za nas,zato ne racunam Luku Jovica,Srdjana Babica itd.)
Prijović jos nije nastupio za Srbiju (pisao si u proslom vremenu), Gudelj je rodjen u Beogradu i nastupao za nase omladinske selekcije, tako da ne vidim kome smo ga to uzeli...
Ko je Darko Jevtić?!
E da, jedino jos Veljković vrijedan pomena od dijasporaca, iako je i dalje "tek" mladi reprezentativac ...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
Unofficialpage
- Moderator
-
Kontakt:
Postao/la Unofficialpage » 03 apr 2017, 18:10
dubrovnik je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Logika Bošnje
Razlika je ta da su roditelji tih igrača u Švicarskoj rođeni u BiH i za vrijeme rata ili malo prije rata napustili BiH a Hrvati iz BiH večina roditelja tih igrača ovdje rođeni, pa i roditelji tih roditelja, ogromna razlika.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
pinoglavi
-
Kontakt:
Dijete koje je rodjeno u Svicarskoj i koje je okruzeno Svicarcima od rodjenja ima puno pravo da kaze da je Svicarac bez da mu neko iz BiH govori ko je i sta je ili naziva izajicom ako ne igra za BiH. Opet moze se osjecati drzavljaninom BiH i igrati za BiH. To isto primjeniti da bilo koji drugi primjer.
-
sajo10
-
Kontakt:
Grupa C:
Srbija, Bosna i Hercegovina
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
Unknown2
-
Kontakt:
Group A: (Croatia), Turkey, Italy , Spain
Group B: Scotland, France, Hungary, Faroe Islands
Group C: Germany, Republic of Ireland, Serbia, Bosnia and Herzegovina
Group D: Netherlands, England, Norway, Ukraine
Zadnja izmjena:
Unknown2, dana/u 03 apr 2017, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
-
sajo10
-
Kontakt:
-
Vucevich
Mislim da trebamo biti zadovoljni, moglo je mnogo gore proći, mada bih najviše volio da smo dobili Grupu B. Mislim da imamo realne šanse proći dalje!

-
kobe24
-
Kontakt:
Zar mi i Srbi nismo bili u istoj (drugoj) jakosnoj skupini, nije mi jasno kako njih dobismo, ili sam to ja nesto pogresno procitao i shvatio?

Jesi upoznat sa kvalitetom Srba?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
sajo10
-
Kontakt:
Da se ne varamo, sigurno smo najveci outsideri ovdje ali protiv srba i iraca se moze igrati (iako su irci dosli do prvestva sa 6 pobjeda racunajuci kvalifikace i elitni zajedno)! Kako god, vjerujem u dobar rezultat ovdje!
Utakmice se igraju 4, 7 i 10 maja.
kobe24 je napisao/la:
Zar mi i Srbi nismo bili u istoj (drugoj) jakosnoj skupini, nije mi jasno kako njih dobismo, ili sam to ja nesto pogresno procitao i shvatio?

Jesi upoznat sa kvalitetom Srba?
Samo su postojali dvije jakosne grupe. Njemacka i Irska iz A grupe i mi i srbi iz B grupe

-
sajo10
-
Kontakt:
4 maj: Njemacka v. BiH
7 maj: Republika Irska v. BiH
10 maj: BiH v. Srbija
-
Ras
-
Kontakt:
Srbe i Irce deremo, protiv Vermahta neka nam je dragi Allah na pomoći

Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!