Washington - Charlotte - pobjednik u regularnom vremenu - 1 - 1,64
Wizardsi su, umjesto da iskoriste kikseve svojih konurenata i dobiju neke relativno lake utakmice, uspjelizapasti u krizuforme i izgubiti neke mečeve koje su objektivno morali dobiti, i to jeupravorazlog zbog kojeg ih sada gledamo na četvrtoj, a ne na prvoj poziciji istočne konferencije. Činjenica je, ipak, da oni i dalje zaostaju samo jednu pobjedu i jedanporaz za Raptorsima, što će oni ipak, mišljenja sam, pokušati da nadoknade u završnici sezone, tj u posljednjih pet utakmica, a za to im je potrebnodana svom parketu dobijaju ekipe poput Hornetsa. istina je da Hornetsi još uvijek gaje play-off ambicije, ali cijelesezone su generalno lošiji i od Bullsa i od Heata i od Pacersa i teško je očekivati da će se uspjeti na mala vrata ušuljati u doigravanje. Zbog toga im večeras predviđam poraz. Realno su mnogo lošiji tim od Wizardsa.
2.par
Russell Westbrook (31,5) - VIŠE - 1,85
Tamo gdje sam stao prošle sedmice,nastaviću i ove. Toliko već opisan način na koji Russell poima košarku, a tu ćete teško pronaći sredinu. Znači amplituda mu je prilično široka. Ili će zabiti 50 poena, ili će ostati na oko 25. U oba slučaja tripl-dabl nije upitan, samo je pitanje koliko će htjeti da podeblja koju rubriku u svojoj statistici. Kraj je sezone, on sam lovi titulu MVP-a, njegov Thunder želi da ostane na šestoj poziciji i tako izbjegne Spurse u play-offu koji im kao protivnik nikako ne odgovaraju, te će im Russovo trpanje svakako biti potrebno i večeras protiv Bucksa čije bekovske pozicije i nisu baš popunjene vrsnim defanzivcima, tako da ovdje ne bi trebalo biti dileme... U monstruoznoj je formi i ako bude i na 70% svojih mogućnosti, ide on lagano debelo preko 30 u najmanju ruku.