ma znas da je nermin malo stroziji po tom pitanju...Chinaglia je napisao/la:komso, sta je off topic, pricamo o Jukinoj ekipi, on je dio toga_dreamer_ je napisao/la:yebace vam nermin znanje za ovo offtopicharenje...
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
ma nermin tamo prepricava svoja zivotna iskustva iz Njemacke i Italije :mrgreen:_dreamer_ je napisao/la:ma znas da je nermin malo stroziji po tom pitanju... :D (no mozda se varam)Chinaglia je napisao/la:komso, sta je off topic, pricamo o Jukinoj ekipi, on je dio toga_dreamer_ je napisao/la:yebace vam nermin znanje za ovo offtopicharenje... :D
Prednost Aminua je sto moze podjednako dobro i na SF i PF. Zavisi koliko ce u Portlandu biti strpljivi sa razvijanjem igraca ili mozda zele instant rezultat. Ako zele iduce sezone vise od 5.-6. mjesta morat ce pojacati SF/PF i C pozicije sa iskusnim igracima. Turner je igrac koji najbolje funkcionira sa loptom u rukama, a u Portlandu to nije moguce, bar ne sa Dameom i CJ-om U Bostonu je imao vecu slobodu i bolje brojke. U biti bit ce tesko rijesiti se ovih pojedinih igraca sa visokim ugovorima. Harkles i Vonleh jos uvijek nisu na nivou da bi bili starteri u NBA, a pitanje je hoce li ikad biti. Dalje zavisi od ambicija Portlanda.
Evo mene, dosao objaviti nagradnu igru, prvi koji napise post koji nema veze sa jukom dobiva nagradno putovanje u banovicima do vikenda
Onaj poslje njega i duze
Onaj poslje njega i duze
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Kako su poceli, gobert ce jih pojesti sve 
Bez Nurkica nece u playoff!Denver ce stici grantovano.
bit ce gurama do zadnje tekme
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nevjerovatno na kako glup nacin su Pelikansi izgubili ovu utakmicu. Presmijesno gbe 2x loptu u zadnjih 30ak sekundi, a u par navrata su imali napad za pobjedu. 
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Sutra im slijeduje poraz od HoustonaBosnaSTL je napisao/la:Bez Nurkica nece u playoff!Denver ce stici grantovano.
Ma ne mora nista da znaci, Roketsi su treci i ne mogu ni gore ni dole. Portland ovdje ocigledno gubi, ovaj ker Dzo Dzonson poceo da pogadja neke nemoguce suteve u serijama. Tacno mi nije bez razloga uvijek odvratan bio.BIHpatriota je napisao/la:Sutra im slijeduje poraz od HoustonaBosnaSTL je napisao/la:Bez Nurkica nece u playoff!Denver ce stici grantovano.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Lilard od od sjaja do očaja, nikako neki duzi kontinuitet da poveže.
Pa neka neko kaze kako Juka nije sastavni dio ovih Blazersa.Nurk i Dame su Bog-Otac Blazersa.Laku noc. 
Ma igraju bez drugog najvaznijeg igraca ekipe i nekako se sve okrenulo (bez imalo ustrucavanja mogu reci da im je Jusuf bitniji od CJ-a, zato sto je on jedini kvalitetan od visokih igraca). Bit ce sad uzasno tesko da se dograbe osme pozicije. Valjda se Juki nece obiti o glavu one zelje upucene Denverovim igracima, pa ce na kraju on otici na ljetnu pauzu i prije kraja regularnog dijela sezone. 
Juka vrati se pa makar i na stakama!

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Gore nego sam mislio, nisam ocekivao da denver uzme pelicane
.
Povlacim ono da su sanse 70-30 u korist denvera.
Juka ce nazalost ranije na ljetovanje. Ovdje je 99% denver u PO.
Ni povratak juke ovo sad ne bi spasio. Jednostavno se minesota morala uzet.
Karma je cudo, bocnu juka al sad valja primit
.
Odlicna stvar je da je juka u ovih 20 tekmi pokazao koliko moze i da je konstanta (nije tu bilo previse losih tekmi mozda 2 od 20 sto je odlicno). Isto tako pokazao je denveru u direktnom duelu da je davanje prvog pika uz juku bila samo takva glupost.
Sto se tice portlanda ceka ih vruce ljeto.
Imaju losih ugovora al imaju dva uzasna majersa i turnera. Centra koji za 20 minuta ne uhvati skok placaju skoro 10 i osrednjeg igraca (da budem blag) placaju 17 milki po sezoni i sto je jos gore oba na jos 3 godine. Ako ih se uspiju rijesiti uz davanje po jednog prvo pika nek budu sretni. Crabe 18,5 milja po sezoni
Na kraju sljedece sezone svakako se moraju rijesiti sve trojice od navedenih jer moraju davat nove ugovore noahu i juki a kako igraju obojici valja dat maksimum jer ce 90% biti ekipa koje su spremne to ponuditi.
Povlacim ono da su sanse 70-30 u korist denvera.
Juka ce nazalost ranije na ljetovanje. Ovdje je 99% denver u PO.
Ni povratak juke ovo sad ne bi spasio. Jednostavno se minesota morala uzet.
Karma je cudo, bocnu juka al sad valja primit
Odlicna stvar je da je juka u ovih 20 tekmi pokazao koliko moze i da je konstanta (nije tu bilo previse losih tekmi mozda 2 od 20 sto je odlicno). Isto tako pokazao je denveru u direktnom duelu da je davanje prvog pika uz juku bila samo takva glupost.
Sto se tice portlanda ceka ih vruce ljeto.
Imaju losih ugovora al imaju dva uzasna majersa i turnera. Centra koji za 20 minuta ne uhvati skok placaju skoro 10 i osrednjeg igraca (da budem blag) placaju 17 milki po sezoni i sto je jos gore oba na jos 3 godine. Ako ih se uspiju rijesiti uz davanje po jednog prvo pika nek budu sretni. Crabe 18,5 milja po sezoni
Na kraju sljedece sezone svakako se moraju rijesiti sve trojice od navedenih jer moraju davat nove ugovore noahu i juki a kako igraju obojici valja dat maksimum jer ce 90% biti ekipa koje su spremne to ponuditi.
Nisu igraci Denvera dovoljno konstantni da se moze reci da ce imati vise pobjeda do kraja od POR...Evo veceras npr. protiv HOU, mozemo i pobijediti i izgubiti bez obzira da li igrao Harden ili, ni jedno ni drugo me ne bi cudilo da se desi...Do kraja se igra 2x protiv OKC, DAL, NOP i ova protiv HOU, dok POR ima utakmicu manje, ali bi trebali pobijediti bar MIN i NOP, sto znaci da bi Denver morao dobiti DAL, NOP, i ili obje protiv OKC ili jednu njih jednu HOU, sto nesto ne vjerujem da ce se desiti. Jedino da Cousins i Davis polude protiv Portlanda pa Denveru bude dovoljna jedna pobjeda pored DAL, NOP...
Očekivao sam da će grohnut bez Juke ali da će ovoliko nisam baš. Teško da mogu do PO ako ovako nastave igrat. Denver djeluje ozbiljnije za sad. Ako Juke ne bude u PO mislim da im ne gine metla svaku tekmu od gsw.
Izgubili dvije bez njega. Prva na jednu loptu, a sinoć protiv bolje momčadi, još Lillarda nije služio šut sekunde. Bio je Nurkić tu prošli put na gostovanju kod Utah pa je rezultat bio praktički isti. Polako, do kraja 4 utakmice, Portland će uzet dvije, Minnesotu i Pelicanse, dok Denver neće dobit svih 5. Pretpostavljam da gube od Houstona i Oklahome barem jednom što bi bilo dovoljno Portlandu za PO.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Teško da će dobit Pelicanse. Nedavno su izgubili od njih, a još i sa Jukom u ekipi, i to dobrih 20ak razlike ako nije bilo i više. U odbrani nema ko parirati AD i Cousinsu. Ako se Dame ne aktivira, ne bi me čudilo da izgube osmo mjesto...
Odlazi Safete.
ma rjesit ce to Pop, kada odmori glavne igrace :kafa:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.