Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Jakobsen91
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Jakobsen91 » 05 apr 2017, 19:35

Zasto svi tek tako prelaze preko cinjenice da je Jokic bio mvp regularnog dijela aba lige!?
Mozda zato sto je igrao u Megi, ali evo igraju i danas veliki talenti poput npr Zagorca itd al takav podvig nisu u stanju ponoviti. Jokic je relativno kasno poceo s profesionalnom kosarkom, tako da su nastupi u Megi samim tim jos vise spektakularniji.

@Uno Iz ove perspektive daleko je to od nijansi.

Od bodova nema nista, ne zanimaju me ove utrke. :P

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2017, 19:43

Jakobsen91 je napisao/la:Zasto svi tek tako prelaze preko cinjenice da je Jokic bio mvp regularnog dijela aba lige!?
Mozda zato sto je igrao u Megi, ali evo igraju i danas veliki talenti poput npr Zagorca itd al takav podvig nisu u stanju ponoviti. Jokic je relativno kasno poceo s profesionalnom kosarkom, tako da su nastupi u Megi samim tim jos vise spektakularniji.

Scouti,ne gledaju gdje igras nego kakvo znanje imas....Koliko je eu igraca otislo u nba iz top timova a koliko iz prosjecnih ekipa.Jokic,Nurkic,Dirk,Schroeder,itd,itd

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 05 apr 2017, 19:51

lumani je napisao/la:
Jakobsen91 je napisao/la:Zasto svi tek tako prelaze preko cinjenice da je Jokic bio mvp regularnog dijela aba lige!?

Scouti,ne gledaju gdje igras nego kakvo znanje imas....Koliko je eu igraca otislo u nba iz top timova a koliko iz prosjecnih ekipa.Jokic,Nurkic,Dirk,Schroeder,itd,itd
Bravo :kralj: :bow: :clap:
Samo mi nije jasno kakve veze ima rad skauta, s tim sto siroka narodna masa podcjenjuje igre Jokica prije nba, a koje su bile na itekako visokom nivou.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 apr 2017, 19:57

lumani je napisao/la:Nema ni to nikakve veze..Sharic je rjesavao a Jokic nije a ovaj drugi bolji..Po tome se ne prate talenti,gledaju se skroz druge stvari,pssst.
Pa i Jokic je imao najveci index valorizacije u aba ligi u njegovoj zadnjoj sezoni. Malo je reci da je dominirao ligom.
A, na ovu tvoju listu iz drugog posta bih dodao Kumpa, koji je iz druge grcke lige otisao u nba, gdje sada dominira. Nema tu nekog pravila, ali je @kkbosna pisao kako Doncic dominira i na neuporedivo vecem nivou i da samim tim ima mnogo vece sanse da se nametne u najjacoj ligi svijeta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2017, 20:00

Bio je najbolji igrac Mege zar nije dovoljno :D Ove je Zagorac ali ne mora znaciti da ce biti ni 20% od Jokica....Doncic je sada bolji od Muse a za dvije godine mozda bude drugacije....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2017, 20:03

kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Nema ni to nikakve veze..Sharic je rjesavao a Jokic nije a ovaj drugi bolji..Po tome se ne prate talenti,gledaju se skroz druge stvari,pssst.
Pa i Jokic je imao najveci index valorizacije u aba ligi u njegovoj zadnjoj sezoni. Malo je reci da je dominirao ligom.
A, na ovu tvoju listu iz drugog posta bih dodao Kumpa, koji je iz druge grcke lige otisao u nba, gdje sada dominira. Nema tu nekog pravila, ali je @kkbosna pisao kako Doncic dominira i na neuporedivo vecem nivou i da samim tim ima mnogo vece sanse da se nametne u najjacoj ligi svijeta.

Pa eto sam si naveo Grka iz druge lige...Mi ne znamo kako ce se Musa razviti za godinu dana ,ali kako je lud ne bi me iznenadilo da bude bolji od Doncica..Doncic je ucio od najboljih a Musu to jos ceka...

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 06 apr 2017, 10:58

Žao mi je što se taj momak ovdje marginalizuje u odnosu na Juku. Ljubomora i zavist su čudne stvari. Ovdje nitko ne bi mogao opstati od svrsavanja na Jokica da se nekim čudom preziva Nurkić i zove Jusuf; ovako s obzirom da Juka nosi taj seljačko-balkanski gen koji je kod njega dominantan, pa nikad ne znaš šta dolazi i šta možeš očekivati, ima i podbacivanja i utakmica sa smješnim potezima, artikulacijama, pa to raja prepoznaje i kritikuje, dotle ovaj drugi iz utakmice u utakmicu pokaztuje konstancu i napredak, pa čak i superiornost u jednoj NBA.

6 triple -double za sada.

Naravno da će pojednici ovaj post dočekati na 'nož' jer im se vrijednost ljubimca smanjuje i umanjuje, ali to je njihov problem.

Elegancija sa kojom Jokić igra za Juku je druga dimenzija.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 apr 2017, 11:47

save je napisao/la: Žao mi je što se taj momak ovdje marginalizuje u odnosu na Juku. Ljubomora i zavist su čudne stvari. Ovdje nitko ne bi mogao opstati od svrsavanja na Jokica da se nekim čudom preziva Nurkić i zove Jusuf; ovako s obzirom da Juka nosi taj seljačko-balkanski gen koji je kod njega dominantan, pa nikad ne znaš šta dolazi i šta možeš očekivati, ima i podbacivanja i utakmica sa smješnim potezima, artikulacijama, pa to raja prepoznaje i kritikuje, dotle ovaj drugi iz utakmice u utakmicu pokaztuje konstancu i napredak, pa čak i superiornost u jednoj NBA.

Naravno da će pojednici ovaj post dočekati na 'nož' jer im se vrijednost ljubimca smanjuje i umanjuje, ali to je njihov problem.

A, razumijes li ti da se nema sta marginalizovati neko i svrsavati na nekoga ko nema veze sa ovim pdf-om, a da te podsjetim - u pitanju je pdf 'REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE'. Sta se kojeg kur*a dovlacis ovdje i svaki post omalovazavas koga stignes, a Nurkica pogotovo. Nikola je strasan igrac, to samo budala moze osporiti (niko nije ni osporavao), ali ti ne razumijes da nije iz ove zemlje i nema razloga da se svrsava na njega. Svrsavamo i dizemo ono sto imamo (sta god i kakvo god to bilo), a tebi ako ne odgovara, bujrum na srbijanske forume i svrsavaj s njima zajedno. Koji ku*ac na temi Muse ponovo pises o Nurkicu? Da se nisi mozda toliko duboko zavukao u Harunov pakas, pa ne znas ni gdje si od svih ovih partija koje Nurkic pruza u zadnje vrijeme? Poselamio vas je Juka sa 33-16 od prije nekoliko dana. :wave:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2017, 12:30

save je napisao/la:

Žao mi je što se taj momak ovdje marginalizuje u odnosu na Juku. Ljubomora i zavist su čudne stvari. Ovdje nitko ne bi mogao opstati od svrsavanja na Jokica da se nekim čudom preziva Nurkić i zove Jusuf; ovako s obzirom da Juka nosi taj seljačko-balkanski gen koji je kod njega dominantan, pa nikad ne znaš šta dolazi i šta možeš očekivati, ima i podbacivanja i utakmica sa smješnim potezima, artikulacijama, pa to raja prepoznaje i kritikuje, dotle ovaj drugi iz utakmice u utakmicu pokaztuje konstancu i napredak, pa čak i superiornost u jednoj NBA.

Ovako uvodim ti 0 toleranciju, pomeni još jednom jokića na topicu reprezentacije ide dug ban
O jokicu komotno mozes pisati na topicu reprezentacije srbije ili nba
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 06 apr 2017, 16:39

Ovaj Savo kao da ima touretts... Sto vise prica sve smijesnji i pateticni ispada. ”big fish in small pond” to ti je tvoj dragulj Jokara.

Jarane, Jokic ti je vec sad na ofensivnom peaku (Jedan od najbolji u OBPM, TS%, ORPM, ORTG i +/-splits (tesko da ce ikada biti mnogo bolji jer je vec sada blizu vrha)) i ima sve ovlasti u timu a i takav nije dovoljan da Denver dogura do PO, u koji bi cak bilo dovoljno dobar dio ispod 0.500 da udjes. Juka je za mjesec dana odlucio vise utakmica nego sto je Jokic cijelu sezonu. Rijetko je naci igrace koji imaju ovakve brojeve, saigrace i ovlasti a da manje znaci za uspjeh tima. Ako ti je glavni play u timu tvoj centar i on ima loptu najvise u svojim rukama, to ti vise govori o ostatku tima nego o tom igracu. Sta sada trebe da budem impresioniran i sokiran zbog njegovih brojki? 6TD evo odma erekcija ide... Gledaj Russella vec 42 TD ove godine a 57.7-win% u OKC, prosle godine ”samo” 18TD ali 67.1-win% za OKC. Sta se desilo sa statistikom Curryia i Klaya kada je Durant dosao u GSW? Razumjes poentu? Kada si glavni igrac nije toliko tesko imati finu statistiku.

Gledam Jokicu individualne brojeve i divim mu se, onda pogledam kako to izgleda uzivo, posebno u odbrani i pogledam kakav znacaj ima za rezultat tima i bude totalni anti-klimax! Jos mi prica o eleganciji nekakvoj... Dokazao da ga nikada nije gledao uzivo sa ovom izjavom. Najbolji nacin opisati Jokica je NESPRETAN, bojim se za njegovu sigurnosti kada ga gledam onakvog tromog, kao da je covjek napravljen od gelatina. Elegantan sa loptom jeste, bez nje?.. Izgleda ovako: Moze se argumentirati da igra rolu Hardena i Westbrooka u svojim klubovima ali da cak ima bolje saigrace ali sta ima od toga kada ti je tim irelevantan u NBA i ti sa njim. Gora verzija od Vucevica i BroLoa u odbrani, u napadu bolji razigravac od njih i to je to, aka ”big fish in small pond”. Peace out!

Da ne bude skroz Off topic. Musa mora mjenjati sredinu ali ne u neki veliki europski klub, to bi bila jos veca propast nego Cedevita za njegovu karijeru. Ali prije svega mora mjenjati ono sto bi mu trebalo postajati izmedju usiju.

PS. Nadam se da razumjetet da je mnogo ovoga bilo pretjerivanje. Jokic je jedan od bolji centara lige vec sada a ima jos prostora za razvoj. Odgovorio sam ovom trollu na njegov nacin i to je sve. Nego hoceli iko rece kako se stavlja ljude na ignore, jer pod hitno ovaj treba na ignore!
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 07 apr 2017, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2017, 18:14

Izgleda da se nismo razumjeli, na temi Dzanana Muse NEMA raspredanja o jokicu i njegovoj igri
U suprotnom ima vec pun hotel Banovici ali gdje imam stelu za odmore
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2017, 15:11

sta mislite hocel dobit kakvu minutazu veceras

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 apr 2017, 15:16

Chinaglia je napisao/la:sta mislite hocel dobit kakvu minutazu veceras
ja kontam hoče, nema bogtraita, a protiv partizana je donio prevagu
očekujem da će dobiti 4-5 minuta i ako ga krene ostat će, ukoliko ne napolje i onda isto tako u 2 poluvremenu

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2017, 16:41

nerminh74 je napisao/la:
očekujem da će dobiti 4-5 minuta i ako ga krene ostat će, ukoliko ne napolje i onda isto tako u 2 poluvremenu
ma sta znas kod onog sabana
nadajmo se da ce ga krenut, a i da ce dobit minutazu, bez obzira krenulo ga il ne

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 apr 2017, 17:08

Chinaglia je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
ma sta znas kod onog sabana
nadajmo se da ce ga krenut, a i da ce dobit minutazu, bez obzira krenulo ga il ne
Dobice sigurno 5-6 minuta u prvom poluvremenu, a ako za to vrijeme uradi nesto spektakularno, onda ce odigrati punu cetvrtinu u prvom i 5-6 minuta u drugom poluvremenu. Ako bude prosjecan kao i svi Cedevitini igraci, onda mu nema igrati preko 10 minuta. Po meni je sad cak i gore sto ce Pozzecco voditi ekipu, jer je jednom isto ovako mijenjao Mrsica u par utakmica i u njima Dzananu nije dao ni minute (a nekoliko meceva prije toga ga je Mrsic redovno uvodio u igru). Bit ce mu uzasno tesko, jer Zvezda igra brutalnu odbranu i doslovno ne dozvoljavaju da se lahko lopta spusti na parket. I Jenkins, i Lazic, i Dangubic igraju stvarno odlicnu odbranu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 apr 2017, 17:19

pozzecco je 2 puta mjenjao mršića i oba puta je uradio ono što sam napisao, a prvi put je dao nešto od sebe i zato je imaominutažu

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 10 apr 2017, 17:37

nerminh74 je napisao/la:pozzecco je 2 puta mjenjao mršića i oba puta je uradio ono što sam napisao, a prvi put je dao nešto od sebe i zato je imaominutažu
Hmm, ja mislim da mu Pozzecco jedne prilike kada je mijenjao Mrsica nije dao sekunde da odigra. Vrti mi se po glavi da je Veljko tada dobio iskljucujucu i da je u pitanju utakmica protiv Partizana (regularni dio sezone). Do te utakmice je Musa imao sasvim solidnu minutazu kod Mrsica.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 apr 2017, 18:51

Federer17 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:pozzecco je 2 puta mjenjao mršića i oba puta je uradio ono što sam napisao, a prvi put je dao nešto od sebe i zato je imaominutažu
Hmm, ja mislim da mu Pozzecco jedne prilike kada je mijenjao Mrsica nije dao sekunde da odigra. Vrti mi se po glavi da je Veljko tada dobio iskljucujucu i da je u pitanju utakmica protiv Partizana (regularni dio sezone). Do te utakmice je Musa imao sasvim solidnu minutazu kod Mrsica.
Bila je jednom u eurocupu utakmica

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 apr 2017, 19:31

Napravio dva brza faula, a u napadu se jedno sastao sa loptom i izgubio je. Lose je ovo skroz bilo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 apr 2017, 19:37

Eto dobio je prvih 4'5 minute nije nesto pokazao, ocekujem da ce ga ubaciti isto tako krajm 3/4

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, lumani i 19 gostiju.