FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

pinoglavi
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la pinoglavi » 07 apr 2017, 18:16

I puca mi qurac za titule ako na seljacki klub licimo, bez marketinga, bez fan shopa, bez web stranice, da nam OP postoji samo jer mora, da moramo reprogram i ostale tuzbe ganjati 5 do 12... **** te to. Nek se srede ostale stvari, a za to treba sezona - dvije, pa onda ces i imati vise para za igrace jer ne moras davati na tuzbe i imat ces vece prihode pa se moze i titula ganjati. A u to bi se trebao i istok izgraditi, mozemo srat koliko hocemo al za 4-5god cemo imati izgradjen istok.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2017, 18:18

Reprogram slazem se, to je kljucna stvar i neka je to vise zavrseno za sva vremena. Bez reprograma klub koji ga ne potpise nema perspektivu.

A prodaja igraca u jednu ruku dobra, u jednu losa. Ako se vratimo u januar 2016. i pripreme u Turskoj za Zebu je stigla ponuda 500 hiljada, bila je ponuda za Ahmetovica inostrana i bila je ponuda za Pirica 300 hiljada klubu ili tako nesto priblizno. Uglavnom odbijeno je 1,3 mil za tri igraca jer je klub zelio da se bori za nesto. Mogli su i oni tada prodati te igrace i klub bi zaradio nesto ali se ne bi borio za trofeje do kraja sezone. I onda bi svi bili sigurno razocarani sto je se klub oslabio za najboljeg veznjaka, napadaca i ponajboljeg golmana. Kasnije ispusimo za sva 3 i ne zaradimo nista.
Eto prodali su Krpica za 300 hiljada KM, koliko smo time dobili, a koliko izgubili? Potencijalno je izgubljeno 400 hiljada KM za Evropu tj prica se o Evropi samo da nase usi cuju to jer nase usi vole da to cuju, ali kvaliteta na terenu nema. Mi smo izgubili pored Ordagica najboljeg igraca u ekipi i to sa te strane nije nikako opravdano.
Lijepo je cuti Sloboda prodala igraca, ali te pare puknu za 2 mjeseca, a Sloboda na terenu slabije odigra. Pametno je gledati i sa jedne i sa druge strane, po meni je to premalo novca jer Obradovic i Lendric ce da odu za sigurno vece pare i to dosta vece.
Nije se trebalo dovesti u situaciju da moras prodati igraca za male pare koje ti ne mogu dugo trajati, vec si trebao naci te pare negdje drugo, a covjeka ostaviti da igra da imas vece sanse za Evropu.

Evo bubam ulazemo u Todorovica na desnom beku naredne dvije godine i dodje ponuda 100 hiljada eura. Jel to pametno prihvatiti? Po meni nije, to su male pare za igraca u kojeg si ulozio toliko vremena. Nadji te pare na nekom drugom mjestu da ne moras gubiti igraca startera na jednoj od pozicija. Nije uvijek lako naci idealnu zamjenu da ti mijenja igraca u kojeg si toliko ulozio vremena. Zato neka se u buducnosti ne dovode u situacije kao sa Krpicem, ako vec ponuda nije 500 hiljada namjanje ne treba pustati igraca. Znaci morati ce malo razmisliti o tom balansu prodaja i gradnji ekipe za nesto. Ako zelis da pucas visoko onda se mora malo smanjiti sa tim, evo vec se sprema da posalju Ordagica negdje. Znaci gubis najboljeg igraca za 300 hiljada. Te pare ce brzo da puknu, a ti ces kuburiti da nadjes pravu zamjenu. Moras sklepati tim i odoliti prodajama neko vrijeme ako zelis da nesto postignes.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 apr 2017, 18:30

Ja mislim da je bitnije da imamo fan shop i web stranicu nego jednu hebenu titulu..dodje stranac u grad,pita koliko klub ima titula ti stanes u njega i blejis..al mu ga spustis i kazes mu da imamo fan club i web stranicu..sta ce on tad?? :hmmmmm:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 07 apr 2017, 18:37

harry_90 je napisao/la:Ja mislim da je bitnije da imamo fan shop i web stranicu nego jednu hebenu titulu..dodje stranac u grad,pita koliko klub ima titula ti stanes u njega i blejis..al mu ga spustis i kazes mu da imamo fan club i web stranicu..sta ce on tad?? :hmmmmm:
Jbt, u 2017. to imamo :shock: :shock: :shock: :shock:

P.S.
Svaka cast UG-u na tome, ali ovo je sramota na ime kluba. Da ti web stranica i web shop budu uspijeh u 2017. godini.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2017, 18:38

Dobar je potez Fan Shop ali Fan Shop u pravom smislu, da pare idu na racun kluba. Da dobijes i racun za nesto sto kupis, a ne iz ruke u ruku princip.
Ili ako je web fan shop da svako moze naruciti na adresu, ali da mu stigne sa racunom ili da to moze kupiti preko kartice ili uplate u banku.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 apr 2017, 18:59

Prvo se stvara tim da nesto osvoji, izadje u Evropu i pokaze igrace, pa tek onda ide prodaja. Ovi su to uradili naopako. Ko ce iz Evrope biti zainteresovan za nekoga igraca iz kluba koji igra sporednu ulogu? Niko.
Azmir je bio na pravom putu. Ulozi, zapni, kupi i onda prodaji ponekog igraca, ali samo toliko koliko mozes nadoknaditi dovodjenjem drugoga jeftinijeg.
Dok ne steknes ime i renome nece ti niko u ducan doci. Hoce al' za vrlo male pare.
Bolje bi bilo da su uzeli jos kojeg igraca, pojacali se pa onda pomalo prodavali ali za dosta vece pare. Krpic je otisao, a od tih para se ne osjeti nista.
Volio bi da se varam ali od ovakve strategije nema nista. Bice osrednjost i cak nize.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

mario81
Kontakt:

Post Postao/la mario81 » 07 apr 2017, 19:19

Meni je zao sto ja na ovom forumu licno znam samo tuzlak1987 beduin i emirtz i svi puno serete preko interneta, lazni profila,foruma ko god misli da moze doprinjeti Slobodi nek slobodno kaze kako i neka dođe u UG ja ću mu prvi ustupiti svoje mjesto a vjerujem i ostali momci u UG-u.Dođite preuzmite rad UG-a i napravite nešto bolje od nas ja bi bio veoma sretan da se nađu takvi ljudi koji imaju viziju i volju da pomognu

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 apr 2017, 19:39

Nevjerovatno je da je ljudima uspjek,u 21 stoljecu,imati web stranicu,i mastati o fan-shopu.
Mi nemozemo da prodamo 1000 sezonskih,i tu i pocinje i zavrsava,sva prica oko mentaliteta,i nas samih.
I sta ces sa fan-shopom....
Ljude privlaci uspjeh,trofeji,tako i sponzore,pa i kupce u taj fan-skop...
Kao najmnogoljudniji kanton,i grad koji sa okolicom,broji 150 000 ljudi,rekoh,nemozemo prodati 1000 sezonskih,nemamo ni jedan trofej,grcamo u dugovima,a busamo se u prsa,cime bolan..
Nas mentalitet vrijedjanja,ismijavanja,svega i svakoga koji ne misli kao mi,doveo nas je do praznih tribina...
I danas umjesto da imamo stotine djevojaka i mladica koji vikendom,zure na stadion,iz Kalesije,Kladnja,Lukavca,Banovica,mi imamo obrznuto,ni tuzlaci nece na stadion...
Mentalitet koji sebe smatra necim posebnim,pa kada nas pobjedi radnik,zbog lopovluka koji se decenijima desavao,nemozes ti ubjediti covjeka da su ljudi bolji....cuj oni bolji...od nas...ma daj,nee.mi smo to prodali,kontas.. :roll:
Ovo sto klub zeli sada da radi,je nesto najnormalnije,davanje sanse omladini,ali za nas je to vanserijski uspjeh covjece,jer nam je mentalitet najjadniji u ovoj drzavi....
Da bi pricali o bilo cemu,mora se uzeti titula dvije,uspjeh dovodi i sponzore,i privlaci mlade,kvalitetne igrace da potpisu za tebe,i publiku na stadion...sta mi mozemo kome ponuditi....osim magle i suplje price....
I ovaj komunista je zivi primjer onoga sto pisem...Najnizi sljam kojeg ovaj grad ima,a sto je najzalosnije,frajer nije ni rodjeni tuzlak,niti navija za Slobodu...ima drugi nick pod kojim pise na temi Sarajeva,pogledajte samo gluposti koje pise,nikada nista konkretno....
Dok meni cir proradi svaki put yebeni zbog kluba kojeg volim vise od sebe,on ce podyebava sa nama,i smije nam se u facu...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 apr 2017, 20:04

Jbg meni smeta sto sam privjesak za kljuceve kupio u tobacco shopu a dres u Bingu, kojeg sam jednom na termin obukao i dobro se zajebao. Smeta mi i sto strepimo za **** licencu kad smo svaki u borbi za Europu. Treba se to rijesit da znas da imas licencu cim krene sezona a onda mozemo pricat o rezultatima. Vama ne smeta i ok.

A svi ste za privatizaciju, trebate samo znati da klubovi iz BiH ne mogu birat ko ce ih preuzeti od nekakvih milionera, pa tako ni mi ne mozemo birati, i ko dodje gledati ce da bude dobar od Slobode, sto je i logicno, a tanka je linija da dugorocno obje strane, i klub i vlasnik, budu dobri od te privatizacije, a ako neko nece biti dobar tu, onda to nije vlasnik sigurno... i kad se jednom privatizujes nema nazad. Ne kazem da sam protiv al ne mora znaciti da je to idealno rjesenje.
Nad tobom sunce najljepše sja

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 apr 2017, 20:17

slika

a ovo je nebitno ba :mrgreen: i kaze nisu motivisani igraci, kako ih motivisati. Ili kaze sto idu u Zelju,Sarajevo,Zrinjski
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 07 apr 2017, 20:24

pinoglavi je napisao/la: Najbolji je primjer Jagodic, sta god da izjavi ne valja i popljuje se lik. Jedva cekaju poraze da krenu tipkat i pljuvat i poslije svakog poraza ista prica, hocel' se Azmir vratit, izmisljaju se nekakve teorije da faraon i Azmir igraju nekakve igre umjesto da skontaju da je Azmir proslost i nije bliza buducnost. Najavljivali raspad igraca na zimu, kad su vidjeli da nije proslo najavljuju sad na ljeto i sve tako u krug. Kako se pricalo da ce bit poslije Azmira ovo nije katastrofa dosad, ima dosta pozitivnih stvari. Al jbg ne treba za klub navijat ako ne pisamo po sirotinji i ako nam predsjednik nije milioner pa da ovdje svrsavaju na te milione kao da su njihovi. Prosle godine smo ugrabili Europu sa nevjerovatnim budzetom, a Europa se moze dostici i sa mnogo manjim budzetom, al ne godi to, hoce milionske plate igracima da se mogu kurcit ko da su njihove.

Azmir je svoje milione ulagao i prosle sezone dobio prvo pretkolo Europe, a neko sposoban bez miliona moze napraviti pare preko kluba i ulagati ih dalje u razvoj kluba kako bi napredovali, i to nije nekakva nuklearna fizika, pogotovo u nasoj ligi, samo kod nas ljudi nisu navikli da mozes nesto radom i trudom postici nego samo stela i ostale malverzacije odnosno u ovom slucaju preko para od predsjednika milionera.
Bravo :clap: :salut:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 07 apr 2017, 20:25

mario81 je napisao/la:Meni je zao sto ja na ovom forumu licno znam samo tuzlak1987 beduin i emirtz i svi puno serete preko interneta, lazni profila,foruma ko god misli da moze doprinjeti Slobodi nek slobodno kaze kako i neka dođe u UG ja ću mu prvi ustupiti svoje mjesto a vjerujem i ostali momci u UG-u.Dođite preuzmite rad UG-a i napravite nešto bolje od nas ja bi bio veoma sretan da se nađu takvi ljudi koji imaju viziju i volju da pomognu
Moj Mario,pa u najvecem jeku Azmira,zlajci trazio ovde volontere da pomognu klubu,javilo ih se 0...a i dan danas mjere qurac sa Azmirom.Njima samo nek je kontra,crnilo i kuknjava
Zlatan Nalić sin tuzlanski

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 07 apr 2017, 20:27

ultrasstyle_tz je napisao/la:slika

a ovo je nebitno ba :mrgreen: i kaze nisu motivisani igraci, kako ih motivisati. Ili kaze sto idu u Zelju,Sarajevo,Zrinjski
kad Vlado kaze da je jasno da se Zeljo, Zrinjski i Sarajevo u ovoj Lzp favoriziraju odmah se napada i sere Vladi, a covjek samo istinu govorori
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 07 apr 2017, 20:37

Ljudi kad se pojavila vijets da se Jahic vraca 90% ukljucujuci i mene, smo osporavali to i 'pljuvali' na tu informaciju. S velikim negodovanjem je docekana.
Ali realno ovih par utakmica koje je Jahic odigrao, najvise se borio, a i u utakmicama protic Sa i Zeljeznicara se mnoogo vidi njegov izostanak. Pogotov porotiv Sa. Nema niko da smiri loptu, da povede, neko iskusan kao on.
Jaaha majstore brzo nam se vrati.
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 07 apr 2017, 21:00

Guest007 je napisao/la:Ljudi kad se pojavila vijets da se Jahic vraca 90% ukljucujuci i mene, smo osporavali to i 'pljuvali' na tu informaciju. S velikim negodovanjem je docekana.
Ali realno ovih par utakmica koje je Jahic odigrao, najvise se borio, a i u utakmicama protic Sa i Zeljeznicara se mnoogo vidi njegov izostanak. Pogotov porotiv Sa. Nema niko da smiri loptu, da povede, neko iskusan kao on.
Jel' ovo neka zajebancija ili :mrgreen: :urnebes:

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 07 apr 2017, 21:03

Guest007 je napisao/la:Ljudi kad se pojavila vijets da se Jahic vraca 90% ukljucujuci i mene, smo osporavali to i 'pljuvali' na tu informaciju. S velikim negodovanjem je docekana.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
jel ovo skrivena kamera?? :clap: :clap: :clap: :clap:
DRŽAVA TUZLA!!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 apr 2017, 21:04

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
Ma kakva zajebancija.
Stjepanovic,Skahic,Ordagic,Mehmedagic,sve je to zeleno jos i neiskusno..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 apr 2017, 21:08

Ima li kakve sanse da dovedemo Gasija?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 apr 2017, 21:13

NedostatakZnanja je napisao/la:
solinas je napisao/la:Nevjerovatno je da je ljudima uspjek,u 21 stoljecu,imati web stranicu,i mastati o fan-shopu.
Mi nemozemo da prodamo 1000 sezonskih,i tu i pocinje i zavrsava,sva prica oko mentaliteta,i nas samih.
I sta ces sa fan-shopom....
Ljude privlaci uspjeh,trofeji,tako i sponzore,pa i kupce u taj fan-skop...
Kao najmnogoljudniji kanton,i grad koji sa okolicom,broji 150 000 ljudi,rekoh,nemozemo prodati 1000 sezonskih,nemamo ni jedan trofej,grcamo u dugovima,a busamo se u prsa,cime bolan..
Nas mentalitet vrijedjanja,ismijavanja,svega i svakoga koji ne misli kao mi,doveo nas je do praznih tribina...
I danas umjesto da imamo stotine djevojaka i mladica koji vikendom,zure na stadion,iz Kalesije,Kladnja,Lukavca,Banovica,mi imamo obrznuto,ni tuzlaci nece na stadion...
Mentalitet koji sebe smatra necim posebnim,pa kada nas pobjedi radnik,zbog lopovluka koji se decenijima desavao,nemozes ti ubjediti covjeka da su ljudi bolji....cuj oni bolji...od nas...ma daj,nee.mi smo to prodali,kontas.. :roll:
Ovo sto klub zeli sada da radi,je nesto najnormalnije,davanje sanse omladini,ali za nas je to vanserijski uspjeh covjece,jer nam je mentalitet najjadniji u ovoj drzavi....
Da bi pricali o bilo cemu,mora se uzeti titula dvije,uspjeh dovodi i sponzore,i privlaci mlade,kvalitetne igrace da potpisu za tebe,i publiku na stadion...sta mi mozemo kome ponuditi....osim magle i suplje price....
I ovaj komunista je zivi primjer onoga sto pisem...Najnizi sljam kojeg ovaj grad ima,a sto je najzalosnije,frajer nije ni rodjeni tuzlak,niti navija za Slobodu...ima drugi nick pod kojim pise na temi Sarajeva,pogledajte samo gluposti koje pise,nikada nista konkretno....
Dok meni cir proradi svaki put yebeni zbog kluba kojeg volim vise od sebe,on ce podyebava sa nama,i smije nam se u facu...
Mani se ti mene i neinteligentnih nacina da me diskreditujes. Izostanak argumenata ti je izgovor da lazes i vrijedjas, po pravilu. Sreca imas cenzuru da ti drzi ledja, kao sudije Sarajevu :)
Ja tebe yebem argumentima kako si se registrovao,ti samo mazes vazelin i govoris jos jos..
Tvoj jedini argument je spinovanje,i recenica,ti lazes,ti vrijedjas...Istina boli znam.

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 07 apr 2017, 21:14

solinas je napisao/la:
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
Ma kakva zajebancija.
Stjepanovic,Skahic,Ordagic,Mehmedagic,sve je to zeleno jos i neiskusno..
Druze moj Jaha ide glavom gdje pojedini kopackom nece ;)
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.