NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2017, 17:30

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 06 apr 2017, 17:32

Još jedan dokaz da je košarka prije 50 godina bila amaterski sport u odnosu na današnju.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 apr 2017, 17:38

:salut:

'You Can't Give In': Monty Williams On Life After Tragedy

https://www.si.com/nba/2017/04/06/monty ... r-pelicans
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 apr 2017, 21:38

Sarmelino je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Joj Donnie i ovdje tumblr libelarizam.Najveci su oni rasisti i uvijek ce biti.Ti sto su imali, i sto su bili robovi odavno su mrtvi.I sad izjave ovakvog debila ostaju neprimjecene samo zato sto je crn.Ko god se predugo zrtva pravi,nista od njeg. Izjava za svaku osudu, da je bijelac vec bi bio nacista i tako to.
Promaši me s tom političkom pričom i izrazima, molim te, to me ne interesuje sekunde. Stvari u ovom slučaju posmatram čisto iz historijskog ugla, tebi ako će biti lakše dok vjeruješ da su crnci blizu dovoljno učinili da ih se smatra većim rasistima od bijelaca, onda ok, vjeruj u to.

Ovaj argument sa robovima koji su odavno mrtvi, pa ih eto nećemo računati je, bez uvrede, nešto najgluplje što sam pročitao u historiji ovog foruma. Ubjedljivo.

Naravno da je izjava za osudu, svaki rasizam je za osudu, ali budimo realni.
Nisam rekao da ih ne treba brojati,nego da njih vise nema i da ovi sad nemaju pojma kroz sta su ovi prolazili.Svakako je svaki rasizam za osudu.Ne treba smatrati nikoga manje vrijednijim pogotovo zbog boje koze.Ima olosa na obe strane,samo sto se preko jednog lakse prelazi,a trebalo bi se isto osuditi.
Druže problemi sa diskriminacijom i tlačenjem crnaca u Americi ne idu ni približno daleko u prošlost koliko ti misliš da idu. :rol:

Trebalo bi se isto osuditi, u nekom paralelnom univerzumu u kojem su sve rase jednake hajmo reći nekih par stoljeća unazad.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 apr 2017, 21:40

Druže problemi sa diskriminacijom i tlačenjem crnaca u Americi ne idu ni približno daleko u prošlost koliko ti misliš da idu. :rol:

Trebalo bi se isto osuditi, u nekom paralelnom univerzumu u kojem su sve rase jednake hajmo reći nekih par stoljeća unazad.
Ja sam samo da svi iste kazne/osude za iste stvari dobijaju, bilo gdje u svijetu.To sta se prije desavalo je duga prica i mnogo kompleksnija.Ali dobro opet je to Ball izjavio, dokazana budala pa i nije vjerovatno toliko ozbiljno.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 apr 2017, 21:45

Sarmelino je napisao/la:

Ja sam samo da svi iste kazne/osude za iste stvari dobijaju, bilo gdje u svijetu.To sta se prije desavalo je duga prica i mnogo kompleksnija.Ali dobro opet je to Ball izjavio, dokazana budala pa i nije vjerovatno toliko ozbiljno.
Fazon je što ne možeš odjednom svijet vratiti na fabričke postavke i očekivati tako nešto.

Svijet danas je oblikovan akcijama u prošlosti, i nije slučajno situacija takva kakva jeste.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 apr 2017, 21:47

Sarmelino je napisao/la:

Fazon je što ne možeš odjednom svijet vratiti na fabričke postavke i očekivati tako nešto.

Svijet danas je oblikovan akcijama u prošlosti, i nije slučajno situacija takva kakva jeste.
Istina,a i zaletio sam se sa komentarima zaboravivsi da je mrtvi Ball u pitanju.Svakako treba raditi na uklanjanju slicnih izjavna iz medija.
puške pucaju lete duhovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 apr 2017, 22:20

Šta je to bilo?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 apr 2017, 22:29

BernardBarnjak je napisao/la:
Meni licno jako draga dva igraca. Roy je imao ono nesto, steta sto nije duze trajao...

slika

slika
Zašto Stoudemirea čuva Kanye West?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 apr 2017, 22:39

Kawhi je napisao/la:Šta je to bilo?
Ball reko da je ucla izgubio zbog sporih bjelaca
puške pucaju lete duhovi

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 apr 2017, 22:41

Sarmelino je napisao/la:
Ništa nije slagao, crnci su atletičniji i agilniji od nas

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 apr 2017, 22:42

Sarmelino je napisao/la:
Ma to me manje zanima. Zanima me kako je završilo na priči o robovima, rasizmu i slično? :mrgreen:
Dex je napisao/la: Ništa nije slagao, crnci su atletičniji i agilniji od nas
Upravu si.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 apr 2017, 22:43

Dex je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Ništa nije slagao, crnci su atletičniji i agilniji od nas
True,pricalo se o tome kako bi drugacije bilo primljeno da je neko "nas" rekao nesto slicno za crnce.
puške pucaju lete duhovi

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 apr 2017, 22:50

Sarmelino je napisao/la:[
True,pricalo se o tome kako bi drugacije bilo primljeno da je neko "nas" rekao nesto slicno za crnce.
Da je to neki bijelac izgovorio, cijeli bi mu se svijet smijao, jer bi ispao poput osobe koji ima 12 cm, a kaže da ima 19.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 apr 2017, 22:54

Pa u čemu je problem onda? Istina je da bi drugačija bila reakcija da neki bijelac istakne neku prednost bijelaca. Nije mi jasno zašto to neko ne bi priznao.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 apr 2017, 22:57

Bijelac nea pravo reci nista rasisticko jer je zbog rasizma ucinio nazao ljudima, prvenstveno crncima pa sve do 1960-ih, crnac ima pravo reci nesto rasisticko ali najveci zlo sto cini bilo kome je jezikom, mislim da se to dovizotno moze trpit, s tim da se stvari nikad ne okrenu.

@Sar jesil ti svjestan da su crnci jedini narod u Americi koji nisu placeni od strane vlade reperaciju, bijelci koji su imali robove su dobili pare kad su oslobodjeni robovi zbog gubitka radne snage :urnebes:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 apr 2017, 23:00

alemsa je napisao/la:Bijelac nea pravo reci nista rasisticko jer je zbog rasizma ucinio nazao ljudima, prvenstveno crncima pa sve do 1960-ih, crnac ima pravo reci nesto rasisticko ali najveci zlo sto cini bilo kome je jezikom, mislim da se to dovizotno moze trpit, s tim da se stvari nikad ne okrenu.

@Sar jesil ti svjestan da su crnci jedini narod u Americi koji nisu placeni od strane vlade reperaciju, bijelci koji su imali robove su dobili pare kad su oslobodjeni robovi zbog gubitka radne snage :urnebes:
Robovlasništvo nisu izmislili bijelci niti je imalo veze s rasizmom i nečijom bojom kože.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 apr 2017, 23:02

Sarmelino je napisao/la: True,pricalo se o tome kako bi drugacije bilo primljeno da je neko "nas" rekao nesto slicno za crnce.
Ne fakat jel tebi isto kad crnac kaze za "nas" da smo neatleticni, sporiji i ne mozemo puno skocit (sto je usput dokazano kroz sve sportove, a i naucno zbog duzih tetiva kod crnaca itd) i kad "mi" kazemo za njih da su glupi (a apsolutno nigdje nije dokazano da imaju nizi koeficijent inteligencije od nas) ?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 apr 2017, 23:03

Kawhi je napisao/la: Robovlasništvo nisu izmislili bijelci niti je imalo veze s rasizmom i nečijom bojom kože.
Velika vecina robova u Americi su bili crnci, koincidencija?

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 apr 2017, 23:07

Epidaurus je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: True,pricalo se o tome kako bi drugacije bilo primljeno da je neko "nas" rekao nesto slicno za crnce.
Ne fakat jel tebi isto kad crnac kaze za "nas" da smo neatleticni, sporiji i ne mozemo puno skocit (sto je usput dokazano kroz sve sportove, a i naucno zbog duzih tetiva kod crnaca itd) i kad "mi" kazemo za njih da su glupi (a apsolutno nigdje nije dokazano da imaju nizi koeficijent inteligencije od nas) ?
Ne,pusti filipov primjer. Nije isto logicno.Pricam samo da bi se trebao svaki rasizam osudjivati jednako.Istina je da su crnci brzi jaci i itd,ali i mi imamo svoje prednosti,kada bi ih neko naveo u ovakvom primjeru kao Ball ne bi se isto proveo sigurno.
puške pucaju lete duhovi

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []