BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Tshabalala
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Tshabalala » 08 apr 2017, 16:27

Ma Mirza trenutno ne moze dobiti ni Brkica ni fatica ni Setkica u singlu, a kamoli ovog nizozemca

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 08 apr 2017, 17:38

Dobro je ovo. Ocekivano su Holandjani dobili na iskustvo ipak, imamo brejk loptu ne iskoristimo, znao sam odmah da ce u iducem gemu uzet nam brejk. Sutra Damir odmorniji ulazi u mec, vjerujem u pobjedu. Drugi mec ce mozda igrati i Griekspoor, jer je de Bakker pravo los.

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 08 apr 2017, 18:06

Kljuc je ovaj prvi sutrasnji mec, Nizozemska ima jednog igraca, nema mogucnosti da bi Basic izgubio od De Bakkera ili Griekspoora, zapravo je los, ali ova dvoijca su amateri... Ili 1:3 i dovidjenja ili 2:2 i onda Basic dobiva za 3:2 i plasman u barazu.

Damir protiv Haase prvo odlican mec 2:0, onda tezak ali dobar sa pobjedom 2:1, pa los izgubljen bez nikakve zelje i koncentracije od samog pocetka zavrsen 1:2. Ide lose i lose i izgleda da bi sad mogao biti 0:2. Ali igra se best-of-five, pa mozda 3:2 za Damira :)

Sutra ce ovo biti 100. sluzbeni mec Damira koji se racuna u statistikama ATP, trenutacno ima 49-50, pa idemo po perfektan 50-50 :bih:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 apr 2017, 18:36

thelightblue je napisao/la:Kljuc je ovaj prvi sutrasnji mec, Nizozemska ima jednog igraca, nema mogucnosti da bi Basic izgubio od De Bakkera ili Griekspoora, zapravo je los, ali ova dvoijca su amateri...
:facepalm:
Nazvati de Bakkera amaterom može samo neko ko nema pojma o tenisu...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 apr 2017, 18:55

Na baš niskom nivou je trenutno, prvi meč u godini mu je bio onaj u petak i Mirza s njim sigurno neće imati nekih velikih problema. Odlučujući meč sutra Džumi-Haso, što će biti i daleko najjači meč ovog vikenda, super su momci i igraju baš dobro :)

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 08 apr 2017, 21:10

Galion je napisao/la:
thelightblue je napisao/la:Kljuc je ovaj prvi sutrasnji mec, Nizozemska ima jednog igraca, nema mogucnosti da bi Basic izgubio od De Bakkera ili Griekspoora, zapravo je los, ali ova dvoijca su amateri...
:facepalm:
Nazvati de Bakkera amaterom može samo neko ko nema pojma o tenisu...

Ne pricamo o povijesti tenisa ali o trenutacnoj situaciji, koja je takva da bi za svojom igrom de Bakker mogao u kvalama futuresa nesto dobiti.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 apr 2017, 21:13

Pa ako je čovjek propao nije amater, znanje je ostalo, ko kaže da dogodine neće u top 50 opet, mislim ne mislim ja da oće samo kažem da ga je ružno nazivati amaterom. A što se tiče Fatića smješno je nekog uspoređivati s njim, razina boljeg college igrača...

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 08 apr 2017, 21:42

Pri tome, Basic nema formu. Shvatite da je to covjek kojem forma nista ne znaci, danas odlican , sutra katastrofalan. Nadam se prije svega da ce Dzumhur imati svoj dan, koji se isto ne moze pohvaliti konstantnoscu. Ali stvarno me i dalje nervira ova indolentnost bh. medija, to je za nepovjerovati. Unatoc tome, nadam se da bi koja hiljada mogla sutra biti vise, jbg, ne znam sta ti treba dati zanimljive od toga da radis nedeljom u 13h ...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 08 apr 2017, 21:57

Damir se odlicno priprema na grbavici za sutrasnji mec :tokralju: :opaopa: :tokralju: :opaopa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 apr 2017, 22:54

esprit24 je napisao/la:Damir se odlicno priprema na grbavici za sutrasnji mec :tokralju: :opaopa: :tokralju: :opaopa:
Sta reci, ipak smo mi iz BiH. Ne znam sto to treba Damiru, putovat Ze-Sa, pa Sa-Ze, pa dva sata utakmice, a sve to lijepo mogao gledati i u hotelu. Zelje ce uvijek biti, a ovakvih prilika Boga mi tesko... Samo jos jedan od razloga (vjerovatno i glavni) sto nas nema nigdje u svijetu sporta. Opet, neka radi sta misli da treba, njegova karijera u svakom slucaju.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 08 apr 2017, 23:07

Federer17 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Damir se odlicno priprema na grbavici za sutrasnji mec :tokralju: :opaopa: :tokralju: :opaopa:
Sta reci, ipak smo mi iz BiH. Ne znam sto to treba Damiru, putovat Ze-Sa, pa Sa-Ze, pa dva sata utakmice, a sve to lijepo mogao gledati i u hotelu. Zelje ce uvijek biti, a ovakvih prilika Boga mi tesko... Samo jos jedan od razloga (vjerovatno i glavni) sto nas nema nigdje u svijetu sporta. Opet, neka radi sta misli da treba, njegova karijera u svakom slucaju.
Meni apsolutno ne smeta sto on navija za Zelju. Njegov izbor njegovo pravo i tacka. Al brate neozbiljno je takvo nesto uraditi pred takav mec. Umjesto da se fokusira na Hasu, on prati Koljica, Redzica i Aleksica :lol:
I onda ako ne daj Boze sutra izgubi daje povod novinarima da mu se popnu na ledja..
Zadnja izmjena: esprit24, dana/u 08 apr 2017, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 apr 2017, 23:09

Federer17 je napisao/la:
:ljepota:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 08 apr 2017, 23:25

:?
Hajde neka je ako ce ga to opustit, nije sigurno planirao trenirat veceras. Nije neka frka sad od Sarajeva do zenice sekunda ;) . A hajde neka mu je sad pobijedio Zeljo, iduce kolo ce kiksat. :mrgreen:

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 09 apr 2017, 00:47

taremuha je napisao/la::?
Hajde neka je ako ce ga to opustit, nije sigurno planirao trenirat veceras. Nije neka frka sad od Sarajeva do zenice sekunda ;) . A hajde neka mu je sad pobijedio Zeljo, iduce kolo ce kiksat. :mrgreen:
slazem se ako ce ga to opustit i ako ce mu pomoci da suttra dobije sto da ne pogleda.. nadam se da sutra uzimamo iskreno vise vjerujem da ce damir dobiti nego mirza ali nadam se da ce nas mirza sve iznenadit kako zna u poz smislu
:bih:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 09 apr 2017, 00:56

Baš bitan historijski meč za državu BiH, toliko da se u dvorani koja prima 6k ljudi u prebitnom meču danas pojavilo 232 ljudi. :lol: :lol: :lol:

Tačno je bolje ubuduće prepuštati protivnicima ova domaćinstva, nema troškova u organizaciji, a da se igra u NL negdje skupila bi se 232 dijasporca sigurno.

Ne zaslužujemo ove momke :thumbup:

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 09 apr 2017, 02:34

shminka je napisao/la:Baš bitan historijski meč za državu BiH, toliko da se u dvorani koja prima 6k ljudi u prebitnom meču danas pojavilo 232 ljudi. :lol: :lol: :lol:

Tačno je bolje ubuduće prepuštati protivnicima ova domaćinstva, nema troškova u organizaciji, a da se igra u NL negdje skupila bi se 232 dijasporca sigurno.

Ne zaslužujemo ove momke :thumbup:
Tako je to kad se sve igra u Zenici i Sarajevu.

Jeste najbolja infrastruktura u ta dva grada ali opet se moze nesto organizovat i u drugim gradovima.Kad se u Tuzli igra nesto znamo kakva je publika i da je puno sve da ne moze sibica pasti.Kad smo igrali protiv Turske u Bihacu bilo je puno sve i trazila se je karta vise(doduse nije bio veliki kapacitet)ali i svaki igrac je rekao da se nisu nigdje bolje osjecali i da nisu igrali pred boljom publikom i da bi voljeli da se DC nastavi igrat u Bihacu.Pa kad se igrao rukomet,kosarka u Gorazdu,Cazinu,Visokom itd sve je bilo puno ali opet se osim Zenice i Sarajevu domacinsto daje svakih 10 godina bez obzira na to

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 09 apr 2017, 09:42

Sve je sad u Damirovim rukama. Mislim da ne osjeća nikakav pritisak, pa vidjet ćemo. :) Sinoć je inače bio na Grbavici, gledao Želju :nene:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 09 apr 2017, 09:54

Srbija je i onoj godini u kojoj su osvojili DC pored selektora angažovala i Nikolu Pilića da im govori kad da jedu, kad da piške, kad da seru, kad da treniraju, kad da odmaraju, spavaju, a mi ni selektora nemamo. :mrgreen:

`ta će selektor. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 apr 2017, 11:49

taremuha je napisao/la: Hajde neka je ako ce ga to opustit, nije sigurno planirao trenirat veceras. Nije neka frka sad od Sarajeva do zenice sekunda ;) . A hajde neka mu je sad pobijedio Zeljo, iduce kolo ce kiksat. :mrgreen:
Ma nije fazon i da je 5 km, ali tu nema nikakvog profesionalizma. Ne znam da se ijedan profesionalni teniser tako opusta... Koliko puta Djokovica vidimo na utakmicama Zvezde (ako se ne varam, za njih navija)? Mozda 2x godisnje, kada dodje na odmor u Srbiju, u nekoj pauzi. Federera na mecevima Bazela, isto tako. Ne mogu da zamislim njih da znaju za pomenute klubove a ovamo igaju bilo koji turnir, u bilo kojem trenutku istog. Iako ce oni opet sljedece godine biti tu, a Damir ce tesko imati priliku da igra ovakav jedan mec. Kao sto vec rekoh, Zeljo ce tu biti i kada dodje na pauzu u BiH, i kada zavrsi karijeru, ali ovakvih meceva mozda vise nikad.

Na publiku se nema fajde zaliti, tako je-kako je, nazalost. Vidjelo se nedavno da su Zenicani totalno nezainteresovani, ali su vjerovatno uslovi za tenisere jedini razlog sto ponovo tamo igramo. Srbija je druga planeta u odnosu na nas, nemamo se sta uporedjivati s njima, niti se nesto posebno vaditi na nepostojanje trenera. Meni je jedino zao sto je ovo bila odlicna prilika za prolaz, ali eto izgleda da to njima nije bas toliko bitno.

@remA1, pa je li bio, ili nije?
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 09 apr 2017, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 apr 2017, 11:50

Federer17 je napisao/la:
taremuha je napisao/la: Hajde neka je ako ce ga to opustit, nije sigurno planirao trenirat veceras. Nije neka frka sad od Sarajeva do zenice sekunda ;) . A hajde neka mu je sad pobijedio Zeljo, iduce kolo ce kiksat. :mrgreen:
Ma nije fazon i da je 5 km, ali tu nema nikakvog profesionalizma. Ne znam da se ijedan profesionalni teniser tako opusta... Koliko puta Djokovica vidimo na utakmicama Zvezde (ako se ne varam, za njih navija)? Mozda 2x godisnje, kada dodje na odmor u Srbiju, u nekoj pauzi. Federera na mecevima Bazela, isto tako. Ne mogu da zamislim njih znaju za pomenute klubove a da ovamo igaju bilo koji turnir, u bilo kojem trenutku istog. Iako ce oni opet sljedece godine biti tu, a Damir ce tesko imati priliku da igra ovakav jedan mec. Kao sto vec rekoh, Zeljo ce tu biti i kada dodje na pauzu u BiH, i kada zavrsi karijeru, ali ovakvih meceva mozda vise nikad.

Na publiku se nema fajde zaliti, tako je-kako je, nazalost. Vidjelo se nedavno da su Zenicani totalno nezainteresovani, ali su vjerovatno uslovi za tenisere jedini razlog sto ponovo tamo igramo. Srbija je druga planeta u odnosu na nas, nemamo se sta uporedjivati s njima, niti se nesto posebno vaditi na nepostojanje trenera. Meni je jedino zao sto je ovo bila odlicna prilika za prolaz, ali eto izgleda da to njima nije bas toliko bitno.

@remA1, pa je li bio, ili nije?
Pa igranje Davis Cupa je jedan vid odmora. :D :D

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, NebeskaSila96, Rodman i 18 gostiju.