Kvalifikacije za Eurobasket 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011
PA u vezi izvjestaja,to je onaj jedan od sedam smrtnih grijeha (zavist),jer su ovi sa ss.ba zavidni zato sto je jedan od sponzora utakmice bila suparnicka stranica.
Utakmice sto se tice ,svaka cast momcima na borbi,nemam rijeci zaista,nedostrajalo nam je sportske srece i snage u zavrsnici meca.
Uz zdravog Teletovica,Djedovica,pa i Hukica mislim da se ovaj tim u dodatnom barazu moze plasirati na zavrsnicu prvenstva.
Jos jednom,kapa dolje momci na borbi .
Utakmice sto se tice ,svaka cast momcima na borbi,nemam rijeci zaista,nedostrajalo nam je sportske srece i snage u zavrsnici meca.
Uz zdravog Teletovica,Djedovica,pa i Hukica mislim da se ovaj tim u dodatnom barazu moze plasirati na zavrsnicu prvenstva.
Jos jednom,kapa dolje momci na borbi .
BosnaE
ukida se b divizija, posto se eurobasket prosiruje na 24 ucesnikaCartman je napisao/la:Pa sta je ovo?kksiroki je napisao/la:Sreća pa nema B divizije .Cartman je napisao/la:Nista, idemo u B diviziju, gdje ovoj bagri i jest mjesto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurobasket_2011_Division_B
inace nemojte sad pljuvati domercanta, a poslije pobjede protiv ukraine je on bio najveci bosanac od sviju(to je vecina tada rekla)
imamo peha ogromno, onaj clark nece uzivotu vise imati ovakav ucinak. u dosadasnjem djelu kvalifkacija je pucao 3/ 11 za tri, znaci samo se ispucavao. a mi smo imali peh sa one tri lopte koje smo ukrali pa otisli u aut onda domercant u zadnje dvije utakmice ima sut iz igre 6/29 ili 20%, bajramovic je promasio ona tri zicera, dva put je ulazi da se gura protiv dva igraca umjesto da sutne trojku, jer je bio slobodan. i imao je dvije glupo izgubljene lopte(ukupno 6).
varda je bio super, pod kosem su ga tesko zaustavili britanci. steta sto nije pgodio koje slobodno vise, ali uredu za centra. samo mu nisu trebale one trojke koje je sutirao. kojadinovic isto dobar, ali je trebo koji put i on osutati pogotovo posto henriju nije islo a nismo imali drugog sutera. hozic je za mene pokazao da ima talenta, imao je onu asistenciju bavcicu, samo sto nije imao hrabrost da sutne a imao je dva puta priliku za to. bavcic nije previse skakao ali je pogodio one dvije otvorene trojke - solidan. nesovic je imao ona dva fina ulaza, isto je manje vise korektno odigrao. tu je jos igrao i milosevic, cudi me da nije sutirao trojke, ali mu je izgleda zabranjeno
inace za zalaganje svaka cast. sa gordom i nihadom bi ih dobili i u sarajevu i gore(sa danasnjim zalaganjem), jer bi imali vise alternativa u napadu a jos bi imali vjerovatno bolji vanjski sut. osim toga nevjerujem da imaju neku podrsku, kao sto ni mi nismo imali osim u par navrata. pod kosem smo se pokazali dobro danas, kad se u poredi sa prijasnjim izdanjima.
sad cu cekati jos nenin izvjestaj pa odo spavat
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 12 avg 2010, 00:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Najgori drugi i dva najbolja treca...vuvu_zzz je napisao/la:znaci trece mjesto definitivno vodi u baraz ?????????EdinTM87 je napisao/la:E, ovako, danas je Deng bio nas igrac, Pops nas igrac, Sullivan nas igrac, onaj play crnac nas igrac, za Britaniju su igrali, Reiking i Clark...
Ako ne budemo 3. i u baraz, prestajem pratiti kosarku!
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
A jbg prijatelju, veceras nam jednostavno nije bilo sudjeno da pobijedimo...Robert81 je napisao/la:E jbg steta.. Bio sam siguran par puta da ce dobite tekma danas.
Deng danas niti slab niti dobar prosecna tekma. Ni Mensa danas ne bil u forma zato Bonsu treba zalit sto ne dobile tekma danas. Za Sullivan voopste da ne pricame mozda negova najlosa tekma u kariera .
BIH mora dobit ovakva tekma kad nie trojca imat prosek dan.. A i nihovi trener im dava vas 4 slabodni plus 2 napadi zaradi teknicki + oni slabi iz slobodni..
Trebalo ova iskoristit, steta.. Slabo
Dva startna beka povrijedjeni i prije meca, onda Minja se povrijedi u drugom poluvremenu a imao je prije toga par finih rola, pogotovo u odbrani.
Felix odigrao tri cetvrtine, poslije vise jednostavno nije moglo, vidjelo se da dise na skrge.
Domercant sjajno poceo, poslije fulao sve sto je trebalo, ali prije svega jer je u 80% napada on preuzimao Denga u odbrani, a mnogo mnogo se trosio na tome.
Varda odlican veceras, ali i na njemu se vidjelo da nema snage.
Keno kloc, ne znam vise, necu da mu psujem nista, ali volio bih fakat kad vise ne bi igrao za repku.
Raje malo veceras, ali opet na neku ruku i ocekivano...
Dakle, i ove kvalifikacije gotove jer tesko mogu verovati da mi mozemo uzeti sva tri gostovanja, a bez tih pobjeda se mozemo slikat.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Katastrofa
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Hvala momcima na zalaganju i veceras pruzenoj igri, realno nismo mogli bolje, pogotovo vani, nije moglo bolje. Utisak je da je ova Britanija tip poludivljanerske ekipe, koja realno u nekim trenucima nema ni glavu ni rep. Oni zive od toga da neko iz sjene tipa Clarka veceras ili Renkinga "poludi" i ovako pocne da trpa uz standardne Denga i Popa. Veceras smo Denga limitirali, odlicno ga branili, udvajali, nijedan otvoren sut nije dobio. Feliks, Henry pa i Minja su ga strasno korektno cuvali. Sudije su citavo vrijeme sudili doduse korektno, malo na nasu, malo na njihovu stranu, ali prestrogo su Lakija uveli u probleme sa licnim. U napadu smo vani bili hendikepirani, unutra je to izgledalo strasno korektno. U biti bilo je par propusta, kada Keno i Edo nisu uspjeli da uguraju onu loptu u kos, onda odmah ide kazna i trica. Takodjer kada je Feliksu ispala lopta odmah na pocetku posljednje cetvrtine, kada je Henri lose odigrao na kraju poluvremena. Uglavnom, odbrana je bila odlicna, strasno smo branili Denga, nismo dozvoljavali Popsu da se razmase i kupi ofanzivne skokove. Vani su Nihad i Gorda strasno falili, pa se onda i Minja ozlijedio, pa malo i Varda koji je otisao u svlacionicu prije kraja poluvremena. Kljucni covjek je veceras bio Daniel Clark koji je odlicno ispucao trojke i maltene ih sam vratio u igru, kada Denga nista nije islo. Lakija su sasjekli licnim, i onda je mali Hodzic morao da udje...
Laki - Imao ona dva fina prodora, u odbrani igrao agresivno, sasjekle ga licne, borio se koliko je mogao..
Fela - Uz Ratka po meni nas najbolji igrac veceras, ginuo je u odbrani, skakao, asistirao, prevodio loptu i preuzimao odgovornost, mozda u kljucnim trenucima su ga blokirali, ali tada nije bilo rjesenja, morao je neko nesto da pokusa. Covjek je maltene igrao citavo vrijeme, jedino kada ga ja zamijenio Minja, koji se vrlo brzo ozlijedio pa se Fela odmah vratio..
Hodzic - Mali je usao nenadano, dobio sansu, u odbrani nijednom nije ispao, imao onaj fin povratni pas za Edu. Moze biti dobar, ako nadje klub gdje ce da igra puno minuta.
Minja - Imao onaj prodor za 2+1, medjutim bacanje je cini mi se masio. U odbrani je par puta sacuvao Denga sasvim korektno i nije bilo prolaska. Veceras u napadu nije imao nijednu gresku, sto je velika rijetkost.
Jazvin - Igrao 4 - 5 minuta, imao ono zakucavanje, sacuvao Popsa dva puta u napadu, mozda je pred kraj kada smo malo poceli padati trebao dobiti koji minut, ako nista da osvjezi odbranu..
Varda - Sigurno nas najbolji centar poslijeratni. Vidi se da covjek zna da igra, maltene ima sve odlike savremenog centra, igra odbranu, zatvara reket, u napadu ima vise rjesenja, odlicno se gradi, bacanja je veceras pucao malo losije, ali puno su ga "tukli", pa je umor bio evidentan...
Domercant - Vezao je na pocetku tri strasna suta, odmah je krenulo, i onda do kraja maltene nista nije pogodio, isforsirao je u par navrata bez potrebe, ali vani stvarno nismo imali rjesenja, odbranu je odigrao na vrhunskom nivou, stavise poginuo je za svaku loptu, prvi put kada je izasao ja sam mislio da se nece ni vratiti, koliko je lose izgledao..
Bajramovic - Imao je onu seriju kada je ubacio dosta poena, neprimjetno dosao do dvocifrenog broja, naravno Keno ne bi bio Keno da ne napravi par gluposti, ali borio se koliko je mogao, ima zelju, ogranicen je u nekim stvarima, kada treba da sutira asistira ili ide na ulaz i obratno...
Djurasovic - Usao na kraju..
Miki i Nihad - Nisu ulazili..
Ovoj Britaniji fali Betts, fali Freeland, fali Archibald tako da ni oni nisu kompletni. Denga su nasi veceras sjajno zasutavili, Pops nije imao skokova u napadu, koliko sam ja ocekivao, Ratko je to sprecavao svojim gradjenjem i postavljenjem..Doduse, opet je uhvatio dosta lopti u napadu, nesto i sretno, ali tesko je iskontrolisati njega citavo vrijeme....Sullivan je odigrao najgoru utakmicu u posljednje vrijeme...
Izgubljene su jos jedne kvalifikacije, ali sa ovakvim rosterom tesko da smo mogli ista napraviti, kao sto kk siroki rece neki dan svaka pobjeda je velika stvar, sto se ispostavilo tacnim..
Ova VB u Makedoniji ce da pukne minimale 10, 15 razlike....
P.S. Ovi neupuceni koji misle da je VB Island u kosarci nek se malo informiraju gdje njihovi igraci igraju....
Laki - Imao ona dva fina prodora, u odbrani igrao agresivno, sasjekle ga licne, borio se koliko je mogao..
Fela - Uz Ratka po meni nas najbolji igrac veceras, ginuo je u odbrani, skakao, asistirao, prevodio loptu i preuzimao odgovornost, mozda u kljucnim trenucima su ga blokirali, ali tada nije bilo rjesenja, morao je neko nesto da pokusa. Covjek je maltene igrao citavo vrijeme, jedino kada ga ja zamijenio Minja, koji se vrlo brzo ozlijedio pa se Fela odmah vratio..
Hodzic - Mali je usao nenadano, dobio sansu, u odbrani nijednom nije ispao, imao onaj fin povratni pas za Edu. Moze biti dobar, ako nadje klub gdje ce da igra puno minuta.
Minja - Imao onaj prodor za 2+1, medjutim bacanje je cini mi se masio. U odbrani je par puta sacuvao Denga sasvim korektno i nije bilo prolaska. Veceras u napadu nije imao nijednu gresku, sto je velika rijetkost.
Jazvin - Igrao 4 - 5 minuta, imao ono zakucavanje, sacuvao Popsa dva puta u napadu, mozda je pred kraj kada smo malo poceli padati trebao dobiti koji minut, ako nista da osvjezi odbranu..
Varda - Sigurno nas najbolji centar poslijeratni. Vidi se da covjek zna da igra, maltene ima sve odlike savremenog centra, igra odbranu, zatvara reket, u napadu ima vise rjesenja, odlicno se gradi, bacanja je veceras pucao malo losije, ali puno su ga "tukli", pa je umor bio evidentan...
Domercant - Vezao je na pocetku tri strasna suta, odmah je krenulo, i onda do kraja maltene nista nije pogodio, isforsirao je u par navrata bez potrebe, ali vani stvarno nismo imali rjesenja, odbranu je odigrao na vrhunskom nivou, stavise poginuo je za svaku loptu, prvi put kada je izasao ja sam mislio da se nece ni vratiti, koliko je lose izgledao..
Bajramovic - Imao je onu seriju kada je ubacio dosta poena, neprimjetno dosao do dvocifrenog broja, naravno Keno ne bi bio Keno da ne napravi par gluposti, ali borio se koliko je mogao, ima zelju, ogranicen je u nekim stvarima, kada treba da sutira asistira ili ide na ulaz i obratno...
Djurasovic - Usao na kraju..
Miki i Nihad - Nisu ulazili..
Ovoj Britaniji fali Betts, fali Freeland, fali Archibald tako da ni oni nisu kompletni. Denga su nasi veceras sjajno zasutavili, Pops nije imao skokova u napadu, koliko sam ja ocekivao, Ratko je to sprecavao svojim gradjenjem i postavljenjem..Doduse, opet je uhvatio dosta lopti u napadu, nesto i sretno, ali tesko je iskontrolisati njega citavo vrijeme....Sullivan je odigrao najgoru utakmicu u posljednje vrijeme...
Izgubljene su jos jedne kvalifikacije, ali sa ovakvim rosterom tesko da smo mogli ista napraviti, kao sto kk siroki rece neki dan svaka pobjeda je velika stvar, sto se ispostavilo tacnim..
Ova VB u Makedoniji ce da pukne minimale 10, 15 razlike....
P.S. Ovi neupuceni koji misle da je VB Island u kosarci nek se malo informiraju gdje njihovi igraci igraju....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Večerašnjom tekmom trebamo biti zadovoljni bez obzira na krajnji ishod. Ne možemo se radovati zbog poraza, ali moramo priznati da je pružen više nego dobar otpor protivniku koji je slovio za velikog favorita. Na kraju su odlučile sitnice i da smo bili malo kompletniji, sa npr. Đedovićem, rezultat je lahko mogao biti pozitivan po nas.
Izostala je velika britanska nadmoć u skok-igri, ali zato su nas nažalost ubili iz vana. Doduše i mi smo dosta dobro koristili vanjsku artiljeriju za razliku od prošlog meča i bili smo cijelo vrijeme ravnopravan protivnik u svim segmentima igre.
Po meni je odlučila rutina, odnosno nedostatak iste kod naših igrača. Ne bi to trebalo tako biti jer imamo nekoliko iskusnih igrača, ali eto ipak je došlo do toga da nismo znali sačuvati stečenu prednost, i uz to još na kraju prodajemo jeftino loptu u trenucima kada trebamo, odnosno moramo poentirati. Simptomi neiskustva koje kao što rekoh nije smjelo biti prisutno u toj mjeri. Svoj udio tu ima i nekoliko taktičkih pogrešaka, ali generalni dojam je da je Sabit Hadžić svoj posao odradio bolje nego u prve dvije utakmice.
Gledajući cijelu tekmu svi igrači mogu dobiti prolaznu ocjenu za igru i zalaganje. Britanci su jaka ekipa koja koristi američki stil košarke sa puno tempa i fokusa na atleticizam, što nama ne odgovara, ali uspjeli smo im ipak parirati.
Ovaj poraz nas znatno udaljava od EP-a, ali šanse ima dok god je ona čak i sferi teorije. Zbog svih problema sa kojima se ova repka trenutno sudara ja ću lično biti zadovoljan čak i ako se ne plasiramo na EP, ali pod uslovom da ostatak kvalifikacija odigramo u stilu večerašnje utakmice.
Izostala je velika britanska nadmoć u skok-igri, ali zato su nas nažalost ubili iz vana. Doduše i mi smo dosta dobro koristili vanjsku artiljeriju za razliku od prošlog meča i bili smo cijelo vrijeme ravnopravan protivnik u svim segmentima igre.
Po meni je odlučila rutina, odnosno nedostatak iste kod naših igrača. Ne bi to trebalo tako biti jer imamo nekoliko iskusnih igrača, ali eto ipak je došlo do toga da nismo znali sačuvati stečenu prednost, i uz to još na kraju prodajemo jeftino loptu u trenucima kada trebamo, odnosno moramo poentirati. Simptomi neiskustva koje kao što rekoh nije smjelo biti prisutno u toj mjeri. Svoj udio tu ima i nekoliko taktičkih pogrešaka, ali generalni dojam je da je Sabit Hadžić svoj posao odradio bolje nego u prve dvije utakmice.
Gledajući cijelu tekmu svi igrači mogu dobiti prolaznu ocjenu za igru i zalaganje. Britanci su jaka ekipa koja koristi američki stil košarke sa puno tempa i fokusa na atleticizam, što nama ne odgovara, ali uspjeli smo im ipak parirati.
Ovaj poraz nas znatno udaljava od EP-a, ali šanse ima dok god je ona čak i sferi teorije. Zbog svih problema sa kojima se ova repka trenutno sudara ja ću lično biti zadovoljan čak i ako se ne plasiramo na EP, ali pod uslovom da ostatak kvalifikacija odigramo u stilu večerašnje utakmice.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Lako je tebi pricati kad nisi u BosniKONGO je napisao/la:Nema nas ni u cemu nikad, ni prije ni kasnije. Davno sam ja pisao, treba ugasit svaki sport osim sjedece odbojke, i svima ostalim podjelit krampe i motike te sredit barem drzavu. Ovaj nam sport nista nije donio osim mrznje i mrtvih glava.
Sta li se desava sa ovim Kenanom Bajramovicem,kad se sjetim dok je kao mlad igrac razvaljivao u Bosni koliko mi je bio gotivan igrac.Sad,u najboljim godinama igra 10 puta gore,umjesto da napreduje kako vrijeme odmice frajer sve gori i gori.Fakat cudan igrac.Jos je imao i onu sezonu u Rytasu kad je isto razvaljivao po Evroligi i onda opet nastavlja sa propadanjem.Cudan je to neki tip.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
The Game je napisao/la:A jbg prijatelju, veceras nam jednostavno nije bilo sudjeno da pobijedimo...Robert81 je napisao/la:E jbg steta.. Bio sam siguran par puta da ce dobite tekma danas.
Deng danas niti slab niti dobar prosecna tekma. Ni Mensa danas ne bil u forma zato Bonsu treba zalit sto ne dobile tekma danas. Za Sullivan voopste da ne pricame mozda negova najlosa tekma u kariera .
BIH mora dobit ovakva tekma kad nie trojca imat prosek dan.. A i nihovi trener im dava vas 4 slabodni plus 2 napadi zaradi teknicki + oni slabi iz slobodni..
Dva startna beka povrijedjeni i prije meca, onda Minja se povrijedi u drugom poluvremenu a imao je prije toga par finih rola, pogotovo u odbrani.
Felix odigrao tri cetvrtine, poslije vise jednostavno nije moglo, vidjelo se da dise na skrge.
Domercant sjajno poceo, poslije fulao sve sto je trebalo, ali prije svega jer je u 80% napada on preuzimao Denga u odbrani, a mnogo mnogo se trosio na tome.
Keno kloc, ne znam vise, necu da mu psujem nista, ali volio bih fakat kad vise ne bi igrao za repku.
Dakle, i ove kvalifikacije gotove jer tesko mogu verovati da mi mozemo uzeti sva tri gostovanja, a bez tih pobjeda se mozemo slikat.
Jas mozam slobodno recit da se plasim od vas posto ocilirate puno a mi isto od tekma do tekma. Ako MKD ima los dan a vi dobar ko donas onda mozite nam pobedit usrede Skopje.
Nemozam poveruvat da ova ista Bosna igrala toliko loso protiv madzare. Stvarno mene nie jasno.
- majestic24
- Kontakt:
UČINCI DANA
Minute: Feliks Kojadinović (BiH) 39
Šut za dva: Filip Videnov (Bugarska) 6/7 86%
Šut za tri: Daniel Clark (Velika Britanija) 5/5 100%
Slobodna bacanja: Nikola Peković (Crna Gora) 6/7 86%
Skok u napadu: Pops Mensah-Bonsu (Velika Britanija) 5
Skok u obrani: Serhij Liščuk (Ukrajina) 8
Skok ukupno: Pops Mensah-Bonsu (Velika Britanija) 12
Asistencije: Feliks Kojadinović (BiH) 8
Izgubljene lopte: Kenan Bajramović (BiH) 6
Osvojene lopte: Luol Deng (Velika Britanija) 4
Blokade: Serhij Liščuk (Ukrajina) 3
Poeni: Nikola Peković (Crna Gora) 28
Minute: Feliks Kojadinović (BiH) 39
Šut za dva: Filip Videnov (Bugarska) 6/7 86%
Šut za tri: Daniel Clark (Velika Britanija) 5/5 100%
Slobodna bacanja: Nikola Peković (Crna Gora) 6/7 86%
Skok u napadu: Pops Mensah-Bonsu (Velika Britanija) 5
Skok u obrani: Serhij Liščuk (Ukrajina) 8
Skok ukupno: Pops Mensah-Bonsu (Velika Britanija) 12
Asistencije: Feliks Kojadinović (BiH) 8
Izgubljene lopte: Kenan Bajramović (BiH) 6
Osvojene lopte: Luol Deng (Velika Britanija) 4
Blokade: Serhij Liščuk (Ukrajina) 3
Poeni: Nikola Peković (Crna Gora) 28
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ovako sad bas malo razmisljam o toj tekmi, i sve sam ubjedjeniji da cemo se mi dobro drzati 3 cetvrtine kod vas, ali da cemo onda jednostavno pasti.Robert81 je napisao/la: Jas mozam slobodno recit da se plasim od vas posto ocilirate puno a mi isto od tekma do tekma. Ako MKD ima los dan a vi dobar ko donas onda mozite nam pobedit usrede Skopje.
Nemozam poveruvat da ova ista Bosna igrala toliko loso protiv madzare. Stvarno mene nie jasno.
Domerkant i Felix potpuno drukciji igraci u Skenderiji i na gostovanju...
Gorda je izgubljen do kraja kvalifikacija, sad se pojavila neka Nihadova povreda, odjednom, sta je tacno zna samo fizioterapeut Salihagic
Onaj kreten od Bajramovica u napadu ima solidan prosjek sto se poena tice, ali on to sve unisti sa par losih pasova u odlucujucim trenucima (u Madzarskoj dvaput umjesto Bavketu baca u nebo, veceras Felixu kad smo ih trebali def. prelomiti on baca negdje u vraga) i nekoliko promasaja koji se mogu vidjeti samo na filmu (ona trojka u nedjelju kad je kos prebacio, a veceras kad u jednom napadu promasi 4 suta ispod kosa).
O odbrani necu ni da pricam, jer njegov igrac nam zabija po 5 trica vec drugu domacu utakmicu.
Tako da, mislim da cete nas vjerovatno uzeti 10-ak razlike ako nasu pronadju bilo kakvu motivaciju.
jos, nista nije gotovo .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
- Omerbavarac
- Kontakt:
Naravno da nije, ima sansa i za baraz i tu treba traziti priliku. Nista nije nemoguce.CoDe je napisao/la:jos, nista nije gotovo .
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mi nismo oscilirali. Mi smo vec pobjedili Engleze u sred Engleskoj ali su nam dali tricu na 5 sekunde do kraja meca. Posto sad smo jos besniji mislim da svi cu pasti u Skopju sa minumuma 15-20 razlike.Robert81 je napisao/la:The Game je napisao/la:A jbg prijatelju, veceras nam jednostavno nije bilo sudjeno da pobijedimo...Robert81 je napisao/la:E jbg steta.. Bio sam siguran par puta da ce dobite tekma danas.
Jas mozam slobodno recit da se plasim od vas posto ocilirate puno a mi isto od tekma do tekma. Ako MKD ima los dan a vi dobar ko donas onda mozite nam pobedit usrede Skopje.
Ako nismo uspjeli da pobjedimo britaniju ( ili što bi naš selektor rekao "englesku" pa i ne zna skim je igrao ) koja je po svemu ekipa koja igra kod kuće i koja u gostima pobjedi nas. Utakmice kući moramo da dobijemo pa da ne znam sa kime da igramo borimo se za prvenstvo a ne za neki kup nekog nepoznatog imena. Britanija je nas sinoć dobila sa 6 igrača a mi naša stara boljka ginemo trudimo se trošimo odbranom a onda nema igrača u napadu da postigne kada treba, riješenja su nam brzopleta i bez neke velike odgovornosti pojedinih igrača u napadu. Povrede igrača i nazovi slaba rotacija klupe kako naš selektor kaže i pre svega nedostatak kiseonika kod igrača iako je nažalost bilo malo publike ne znam iz kog razloga i moglo da se diše u Skenderiji su čista posledica neodrađenih priprema na kvalitetan način a znalo je se da se utakmice igraju jednim brzim tempom svaki treći dan utakmica putovanja i da tada nema vremena da se rade stvari koje je trebalo odraditi pre početka a ne da nam se dešava da igrač ne može da odigra kvalitetno fizički 33 minuta utakmice. Sudije:Fabio Facchini(Ita), Alfred Jovović (Hrv), Igor Dragojevic (MNE) mora se reći da su dobro obavili svoj posao i pružili nam domaćinsko normalno suđenje koje nismo uspjeli da iskoristimo. Još jedan dokaz loše taktički pripremljene utakmice sve je bilo podređeno da se zaustavi Deng pa nije se gledalo na neke igrače koji su iskočili a ruku na srce svaki igrač koji imalo trenira košarku pogodio bi one otvorene šuteve i ljudi su vježbali slobodna bacanja procenat odličan. Britanija igra sistem igre koji nema imena jer sve je tu haos po terenu svako radi šta želi i to je naša šansa bila kući da ih dobijemo. Za veće domete treba mnogo više od same borbe na terenu, rećemo treba sreća, i to je bitan faktor ali nepredvidiv i uvijek dobro dođe ali ne treba se ono što je za nas karakteristično da taj inat proradi kasno a opuštanje i slavlje dođe rano. Naj jednostavniji primjer dvije utakmice prvo poluvrijem sa Mađarima karastrofa i onda kasno u sdrugom to sve krene da bi napravili preokret a onda ovo od sinoć prvo igramo letimo po terenu odemo na pauzu i umjesto da odigramo pametno sami početak 3/4 gdje treba da otvorimo utakmicu smireno strpljivo mi opet na krilima prvog dijela počinjemo bez smirenosti i šta nam se desi svo što smo stekli mi potrošimo u tri loša napada. Ali to je do stručnog štaba koji trebaju da povuku prave poteze i da igrači budu odgovorni njima samo a oni svima za rezultat i sve dok ne bude toga teško da ćemo izaći iz ovog nažalost poniranja i posrtanja, nije još uvijek kasno za sveukupan spas najljepše igre u sportu "košarke"
Sinoć mi se ne dade pisati, ali svim onim momcima koji su sinoć izašli na parket čestitke na borbenosti, zalaganju, trudu. Sabetu hvala na dobrom vođenju momčadi. Bolje nije moglo, jednostavno smo se našli u situaciji da NEMA MESA koje možeš staviti u igru.
Prvo imaš 3-4 otkaza na startu kvalifikacija, pa ti onda jedini backup centar padne na doping kontroli, pa ti se onda dvojica startera slome u prve dvije utakmice. Pa dokle više... Još ako na listu dodamo igrače koje smo izgubili što nesposobnošću našeg saveza, što lobiranjem drugih država, lako izađeš na cifru od 10-12 igrača od kojih se jedna odlična reprezentacija mogla sastaviti.
Igru neću kritikovati, sve loše što je naša ekipa napravila (loš šut u pojedinim trenucima, loši pasovi, loše postavljanje...) plod su umora i nedostatka svježine. Sa ovakvim sastavom nažalost možemo samo biti "nezgodan" protivnik koji će peglati jakog protivnika u jedno 3/4 meča (koji će izmamiti pljesak i kurtoazan komentar protivničkog trenera), a nakon toga game over, jer jednostavno nema se više "kuveta" da bi se "zaključala" utakmica.
Što me ponovo dovodi i do otkaza igrača. Ako izuzmemo Ikonića i Mirzu, a onda ću iskoristiti priliku da ovim ostalim otkazivačima tipa Hukića, Vasiljevića, Mujezinovića, Ovčine, spomenem majku i zamolim da se njihova imena i "Reprezentacija BiH" ne spominju više u istoj rečenici. Jednom "lični razlozi" izgovor, drugom žena nije dala... Ma fuj. A svi su se udarali nogom u guzicu da dođu kada im je trebalo nastupanje u repki osigurati novi ugovor. Nadam se da je pojedince kojima su puna usta reprezentacije i uspjeha kada se treba slikati za Avaz bar malo stid onog Ratka Varde, koji dohramlje na pripreme i bude naš najjači igrač, tukući se praktično sam ispod koša, ili jednog Henrya, koji Bosne vidjeo nije, ali ostavlja srce na terenu... Niko od njih nije tražio da ugroze svoje zdravlje i karijere ginući po 40 minuta, ali sam siguran da sa 2-3 igrača sa tog spiska sa jedno 10-12 kvalitetnih minuta po meču skor pobjeda i poraza bio daleko drugačiji od sadašnjih 1-2. Ako im je to puno dati za državu od koje su pojedinci dobro hajrovali, onda aferim jadovi.
Prvo imaš 3-4 otkaza na startu kvalifikacija, pa ti onda jedini backup centar padne na doping kontroli, pa ti se onda dvojica startera slome u prve dvije utakmice. Pa dokle više... Još ako na listu dodamo igrače koje smo izgubili što nesposobnošću našeg saveza, što lobiranjem drugih država, lako izađeš na cifru od 10-12 igrača od kojih se jedna odlična reprezentacija mogla sastaviti.
Igru neću kritikovati, sve loše što je naša ekipa napravila (loš šut u pojedinim trenucima, loši pasovi, loše postavljanje...) plod su umora i nedostatka svježine. Sa ovakvim sastavom nažalost možemo samo biti "nezgodan" protivnik koji će peglati jakog protivnika u jedno 3/4 meča (koji će izmamiti pljesak i kurtoazan komentar protivničkog trenera), a nakon toga game over, jer jednostavno nema se više "kuveta" da bi se "zaključala" utakmica.
Što me ponovo dovodi i do otkaza igrača. Ako izuzmemo Ikonića i Mirzu, a onda ću iskoristiti priliku da ovim ostalim otkazivačima tipa Hukića, Vasiljevića, Mujezinovića, Ovčine, spomenem majku i zamolim da se njihova imena i "Reprezentacija BiH" ne spominju više u istoj rečenici. Jednom "lični razlozi" izgovor, drugom žena nije dala... Ma fuj. A svi su se udarali nogom u guzicu da dođu kada im je trebalo nastupanje u repki osigurati novi ugovor. Nadam se da je pojedince kojima su puna usta reprezentacije i uspjeha kada se treba slikati za Avaz bar malo stid onog Ratka Varde, koji dohramlje na pripreme i bude naš najjači igrač, tukući se praktično sam ispod koša, ili jednog Henrya, koji Bosne vidjeo nije, ali ostavlja srce na terenu... Niko od njih nije tražio da ugroze svoje zdravlje i karijere ginući po 40 minuta, ali sam siguran da sa 2-3 igrača sa tog spiska sa jedno 10-12 kvalitetnih minuta po meču skor pobjeda i poraza bio daleko drugačiji od sadašnjih 1-2. Ako im je to puno dati za državu od koje su pojedinci dobro hajrovali, onda aferim jadovi.
Prvo cu reci veliko HVALA ekipi u globalu koja je ostavila srce na terenu.
Zatim veliko HVALA strucnom stabu na celu sa Sabitom koji je uzrok gore navedenog.
Lijepo je bilo sinoc gledati momke kako ginu, bore se i trude, pa u 1/4 demoliraju Britance na proste faktore posebno akcija mislim Kojadinovic ili Nesovic za Jazvina.
Lijepo je također gledati Vardu kako harai caruje ispod oba kosa, bori se, hramlje ali gine.
Lijepo je vidjeti i malog Dinu koji puca od treme ali je dio ove repke.
Lijepo je bilo vidjeti Feliksa kako igra 39 minuta ko sat.
Sinoc me i Minja pozitivno iznenadio, prvo dobrom postavkom u odbrani na Dengu iznudivsi faul u napadu pa zatim u narednom nasem napadu prodorom i situacijom 2+1.
Sinoc nismo zasluzili poraz, zbog manjka rotacije je nestalo svjezine i umor je ucinio svoje, posebno kod Henrija i Varde koji nisu prosli komplet pripreme.
Pokopala nas je trica britanaca od skoro 60% i onaj Clark koji onakvu tekmu vise za zivota odigrati nece. 5/5 trice sinoc a do sada u kvalifikacijama 3/11, da se najezis.
Ono sto sam govorio i prije kvalifikacija je da ce momci ostaviti srce na terenu, vidi se napredak i zelja ali fali igraca u rotaciji i neka je stid
Ikonica, Vasiljevica, Teletovica, Kikanovica, naravno papucara Hukica, neka ih je stid ovih momaka koji ginu da vrate BH kosarku reprezentativnu gdje joj je i mjesto.
P.S Keni Bajramovicu podhitno naci psihologa, lik je izgubljen u vremenu i prostoru, nije dobar u glavi i previse oscilira. Kad vidim onu njegovu telecu zbunjenu facu okrene mi se zeludac.
Zatim veliko HVALA strucnom stabu na celu sa Sabitom koji je uzrok gore navedenog.
Lijepo je bilo sinoc gledati momke kako ginu, bore se i trude, pa u 1/4 demoliraju Britance na proste faktore posebno akcija mislim Kojadinovic ili Nesovic za Jazvina.
Lijepo je također gledati Vardu kako harai caruje ispod oba kosa, bori se, hramlje ali gine.
Lijepo je vidjeti i malog Dinu koji puca od treme ali je dio ove repke.
Lijepo je bilo vidjeti Feliksa kako igra 39 minuta ko sat.
Sinoc me i Minja pozitivno iznenadio, prvo dobrom postavkom u odbrani na Dengu iznudivsi faul u napadu pa zatim u narednom nasem napadu prodorom i situacijom 2+1.
Sinoc nismo zasluzili poraz, zbog manjka rotacije je nestalo svjezine i umor je ucinio svoje, posebno kod Henrija i Varde koji nisu prosli komplet pripreme.
Pokopala nas je trica britanaca od skoro 60% i onaj Clark koji onakvu tekmu vise za zivota odigrati nece. 5/5 trice sinoc a do sada u kvalifikacijama 3/11, da se najezis.
Ono sto sam govorio i prije kvalifikacija je da ce momci ostaviti srce na terenu, vidi se napredak i zelja ali fali igraca u rotaciji i neka je stid
Ikonica, Vasiljevica, Teletovica, Kikanovica, naravno papucara Hukica, neka ih je stid ovih momaka koji ginu da vrate BH kosarku reprezentativnu gdje joj je i mjesto.
P.S Keni Bajramovicu podhitno naci psihologa, lik je izgubljen u vremenu i prostoru, nije dobar u glavi i previse oscilira. Kad vidim onu njegovu telecu zbunjenu facu okrene mi se zeludac.
Cuva Bog Zelju svog!
potpis!!al... je napisao/la:Sinoć mi se ne dade pisati, ali svim onim momcima koji su sinoć izašli na parket čestitke na borbenosti, zalaganju, trudu. Sabetu hvala na dobrom vođenju momčadi. Bolje nije moglo, jednostavno smo se našli u situaciji da NEMA MESA koje možeš staviti u igru.
Volim te Bosno!!!
Ja ne vidim šta je to dobro kada izgubiš dobro može samo biti kada je pobjedi a ne tješiti se kako je nešto dobro
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.