Akoje Bayern jedna od 2-3 najbolje ekipe na svijetu šta je sa RB i Hofenhajmom koji su ispred nas na tabeli, RB je lani igrao u drugoj ligi, jesu li i oni u svjetskom vrhu. I ko to u BVB treba da sazrije, Šahin, Kagawa, Šurle, Gece, Castro, Reus, Sokratis, Bartra, Šmelcer, Bender Pišcek, Auba, sve ljudi preko 25-30 godina. Pogledaj koliko su godina imali Lewat, Gece, Gundogan, Humels i Reus kad su igrali finale LP, Šahin i Kagawa kad su osvajali titule i kup u BL, svi bili mlađi nego ovi sad.anelkabvb je napisao/la:Poraz je bio ocekivan, pogotovo kad se uzmu u obzir problemi sa povredama, a sa druge strane Bayern je jednostavno jedna od 2-3 najbolje ekipe na svijetu, ako ne i najbolja u ovom momentu,a mi smo ekipa koja tek treba da sazrije
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
U tome je poenta, pređeš iz jakog kluba u jači i nastaviš razvaljivati, svi ostali koji su nas napustili se vratili podvijena repa. Meni je smiješno kad neko Aubu trpa u isti koš sa Lewatom pozivajući se na statistiku po kojoj je isto dati tri gola Realu u polufinalu LP i tri gola mrtvom HSV u BL. Doduše tako je i Miki bio statistički top klasa Evrope, a protiv jakih timova uvijek najslabija karika u timu.Lokos19 je napisao/la:Ka'e Auba bolji od levata![]()
![]()
Umjesto 3-2 imas 4-1. Eto koje bolji. Umjesto masinerije koja grebe, guli i gine za svaku loptu imas klouvna kojem je bitno dati gol na fancy nacin kako bi se imalo sta dobro stavit na instagram. Boli njega urac za BVB, samo on i njegov imidz je bitan. Ubijedjen sam milion posto da aubica nikad nece uzet bilo kakvu titulu bilo gdje, za razliku od levata koji uvjek zgrce s lopatom, gdje god je bio.
-
KayserSose
- Kontakt:
Sutra utakmica sezone. Nadajmo se da Tuchel neće previše seruckati sa postavom. Šanse su 51:49 za Monaco.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Trebali bi lako riješiti ovaj dvomeč, bez ikakvog omalovažavanja uspjeha Monaca i sjajne forme, nedostaje im nekoliko igrača, a mnogo veći i jači klubovi su se patili u gostima protiv BvB. Od ove ekipe se ne očekuje ništa manje od finala, bez obzira na pehove, shvatite više da je BvB u top 10 svjetskih klubova, ima navijača na Balkanu više nego svi francuski timovi zajedno 
I ja mislim da ćete proći Monaco, ako je jedan ovako nikakav kusen mogao protiv njih uzet 4 boda (dobro, zadnju u grupi su dobili jer su ovi već imali plasman, ali prvu u Monacu su igrali neriješeno), onda ne znam što ne bi i vi prošli. Za plasman u finale ne znam baš, možda jedino ako Leicester napravi seznaciju, inače su vam šanse vrlo male.
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Kakve veze imaju Lepzig i Hoff sa ovom utakmicom protiv Bayerna, jer se moj post konkretno odnosio na proslu utakmicu, i da, Bayern jest Top 3 na svijetu i smijesno mi je da ikako u tu pricu ubacujes rb i hoff, a pises kao da Hoffenheim ima 10 bodova vise od nas, a ja ti garantiram da cemo zavrsit ispred njih, a vidjet cemo i taj RB sljedece sezona kad budu igrali skoro svake sedmice srijeda-subota, nece vise biti hladjenja muda tokom sedmicu dok ostali igraju...opel je napisao/la:Akoje Bayern jedna od 2-3 najbolje ekipe na svijetu šta je sa RB i Hofenhajmom koji su ispred nas na tabeli, RB je lani igrao u drugoj ligi, jesu li i oni u svjetskom vrhu. I ko to u BVB treba da sazrije, Šahin, Kagawa, Šurle, Gece, Castro, Reus, Sokratis, Bartra, Šmelcer, Bender Pišcek, Auba, sve ljudi preko 25-30 godina. Pogledaj koliko su godina imali Lewat, Gece, Gundogan, Humels i Reus kad su igrali finale LP, Šahin i Kagawa kad su osvajali titule i kup u BL, svi bili mlađi nego ovi sad.anelkabvb je napisao/la:Poraz je bio ocekivan, pogotovo kad se uzmu u obzir problemi sa povredama, a sa druge strane Bayern je jednostavno jedna od 2-3 najbolje ekipe na svijetu, ako ne i najbolja u ovom momentu,a mi smo ekipa koja tek treba da sazrije
Od tih igraca koje si naveo samo 4 su igrala u sub plus Castro jedno poluvrijeme, a igraci koji bi trebali cinit okosnicu tima u buducnosti(Weigl, Guerreiro, Dembele, Pulisic) ipak nemaju dovoljno iskustva za najvisi nivo.
A da ja tebe pitam kakvi su bili Lewat, Gundo i Hummels u svojoj prvoj godini u BVB?
Zadnja izmjena: anelkabvb, dana/u 10 apr 2017, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Burki Piszcek Ginter Papa Bartra Guereiro Weigl Castro Reus Dembele Aubameyang
Očekujem rapsodiju - 4:1
Očekujem rapsodiju - 4:1
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Pa šta ako su igrala samo 4 u subotu, igrali su svi prethodnih 27 kola i opet je ogromna razlika u odnosu na FCB i na dojučerašnjeg drugoligaša RB. Nije nam niko kriv što smo ostali bez Gundogana, Lewata, Humelsa, Mikija, što je Reus svoje najbolje odigrao, što smo bacili 70 miliona na bolesnike i hronične invalide koji nisu odigrali dobru sezonu unazad tri godine. A šta će biti od Guerrera, Dembela i Pulišića, to ćemo vidjeti, ako odigraju jednu dobru sezonu, budi siguran da će odmah početi priče o odlasku, tako je bilo i sa Levatom i Gundom, oni su prvu sezonu odigrali loše, drugu dobro i na kraju su Lewata morali na silu držati još jednu sezonu, pa ode za 0 Eura.anelkabvb je napisao/la: Od tih igraca koje si naveo samo 4 su igrala u sub plus Castro jedno poluvrijeme, a igraci koji bi trebali cinit okosnicu tima u buducnosti(Weigl, Guerreiro, Dembele, Pulisic) ipak nemaju dovoljno iskustva za najvisi nivo.
A da ja tebe pitam kakvi su bili Lewat, Gundo i Hummels u svojoj prvoj godini u BVB?
Re: RE: Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Sve to stoji sto si napisao, a nama ne preostaje nista drugo nego da sacekamo i vidimo sta ce bit sa ovim mladima i koliko ce ostat. U ovoj sezoni se ispostavilo da je gubitak one trojice na pocetku ipak bio prevelik, a isto tako se promasilo sa nekim transferima, u nekim utakmicama vjerovatno i sa taktikom te na to dodas konstantni izostanak bar 3-4 igraca i nadjes se u situaciji da je taj RB ispred tebe, a budimo realni da je trenutni kadar RB-a sve samo ne drugoligaski, jer su oni i u toj 2.ligi potrosili u zadnje 3 godine vise nego 90% bundesligasa.opel je napisao/la:Pa šta ako su igrala samo 4 u subotu, igrali su svi prethodnih 27 kola i opet je ogromna razlika u odnosu na FCB i na dojučerašnjeg drugoligaša RB. Nije nam niko kriv što smo ostali bez Gundogana, Lewata, Humelsa, Mikija, što je Reus svoje najbolje odigrao, što smo bacili 70 miliona na bolesnike i hronične invalide koji nisu odigrali dobru sezonu unazad tri godine. A šta će biti od Guerrera, Dembela i Pulišića, to ćemo vidjeti, ako odigraju jednu dobru sezonu, budi siguran da će odmah početi priče o odlasku, tako je bilo i sa Levatom i Gundom, oni su prvu sezonu odigrali loše, drugu dobro i na kraju su Lewata morali na silu držati još jednu sezonu, pa ode za 0 Eura.anelkabvb je napisao/la: Od tih igraca koje si naveo samo 4 su igrala u sub plus Castro jedno poluvrijeme, a igraci koji bi trebali cinit okosnicu tima u buducnosti(Weigl, Guerreiro, Dembele, Pulisic) ipak nemaju dovoljno iskustva za najvisi nivo.
Tuchel ocekuje povratak Piszczeka, Weigla i Kagawe, a sto se tice Reusa odluka pada nakon treninga u 19h.
-
KayserSose
- Kontakt:
Na kickeru Reus nije najavljen u 11. Ali zato je naš dragi kapetan neupitan.
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Weigl - Dembelé, Kagawa, Guerreiro, C. Pulisic - Aubameyang
Trainer: Tuchel
Subasic - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Fabinho, Joao Moutinho - Bernardo Silva, Lemar - Mbappé Lottin, Falcao
Trainer: Leonardo Jardim
Njima fale 2 startera. Ovog Tourea što bi trebao mijenjati Sidibea nisam baš upratio, ali mislim da sam negdje pročitao da je na radaru Bayerna. Ja mislim da će u napadu zaigrati Mbappe i Germain.
Očekujem tvrdu utakmicu i max. 2 gola. Neće tu biti va banque nogometa.
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Weigl - Dembelé, Kagawa, Guerreiro, C. Pulisic - Aubameyang
Trainer: Tuchel
Subasic - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Fabinho, Joao Moutinho - Bernardo Silva, Lemar - Mbappé Lottin, Falcao
Trainer: Leonardo Jardim
Njima fale 2 startera. Ovog Tourea što bi trebao mijenjati Sidibea nisam baš upratio, ali mislim da sam negdje pročitao da je na radaru Bayerna. Ja mislim da će u napadu zaigrati Mbappe i Germain.
Očekujem tvrdu utakmicu i max. 2 gola. Neće tu biti va banque nogometa.
Ne bih ja utakmice s Luzerima uzimao kao neko mjerilo. Monaco je od tada puno dobio na samopouzdanju, ali i kvaliteti u vidu tada sporednog Mbappea. Oni napreduju, ne stagniraju. Mi pak ne djelujemo bajno.ledar je napisao/la:I ja mislim da ćete proći Monaco, ako je jedan ovako nikakav kusen mogao protiv njih uzet 4 boda (dobro, zadnju u grupi su dobili jer su ovi već imali plasman, ali prvu u Monacu su igrali neriješeno), onda ne znam što ne bi i vi prošli. Za plasman u finale ne znam baš, možda jedino ako Leicester napravi seznaciju, inače su vam šanse vrlo male.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Biti ce , zahebana tekma sanse su 50% - 50% i za nas i za monaco sto se tice prolaza dalje.
Refko ce na klupu,,, nakon odradjenog jutarnjeg treninga , Weigl , Kagawa i Pisonja su in , dok je samo Castro out.
Ne vjerujem da ce Refko startati od prve minute , njegovo ce biti drugih 45' min , sve ce naravno zavisiti od rezultata.
Refko ce na klupu,,, nakon odradjenog jutarnjeg treninga , Weigl , Kagawa i Pisonja su in , dok je samo Castro out.
Ne vjerujem da ce Refko startati od prve minute , njegovo ce biti drugih 45' min , sve ce naravno zavisiti od rezultata.
Mislim da je Reusa bolje ostaviti za zadnjih 20-ak minuta, pa ga onda u uzvratu stavit u prvih 11, jer ne treba previse ici u rizik sa njim...ja imam dobar osjecaj za veceras i mislim da cemo ih dobit, pa neka to bude i 1-0, samo da ga ne primimo, jer sam ubijedjen da cemo im u uzvratu zabit min. 1, pogotovo kada se oni otvore, sto ce svakak morati, ako ih veceras dobijemo...
Schmelzeru i Guerreiro prijeti suspenzija, a kod njih cini mi se Falcao ima 2 zuta...mislim da ce im veceras dosta faliti i Bakayoko, koji sam jeo Cityev vezni red...kickerova postava u ovom momentu i jest najbolje sto imamo, s obzirom da se Reus tek vraca...nek nam je sretno veceras
Heja BVB
Schmelzeru i Guerreiro prijeti suspenzija, a kod njih cini mi se Falcao ima 2 zuta...mislim da ce im veceras dosta faliti i Bakayoko, koji sam jeo Cityev vezni red...kickerova postava u ovom momentu i jest najbolje sto imamo, s obzirom da se Reus tek vraca...nek nam je sretno veceras
Heja BVB
Pojavile su se Arene na Telemachu i HS, pa ko ne zna da zna, ima prenos mislim na Arena 1 da se ne patimo sa linkovima.
TT je pametno opteretio kadar i večeras ulazite u optimalnom sastavu. Po meni, bez ikakvog potcjenjivanja Monaca koji je vrlo dobra momčad, šanse za konačan prolaz su vam 75-80%.
- Desperado09
- Kontakt:
Izgleda da bi i Mendy mogao propustiti meč uz Sidibea i Bakayoka.
-
schickeria
- Kontakt:
Nedostajat ce vam castro veceras,on je igrac box to box i cvrsci je u defenzivi nego guereiro a jednako dobro moze podvaliti loptu kao i portugalac,također bi netko iskusniji mogao dosta pomoci weiglu.Obrana vam je dosta porozna i moglo bi biti problema sa mbappeom ako se ne budete kvalitetno momcadski branili ,cak nekad i koristeci zonsku obranu kako bi zatvorili prostor iza leđa stopera .Tuchel je pepov ucenik i tesko ce prihvatiti takav nacin igre ali mozda ne bi bilo lose
Ne bih se složio da je TT gvardilov učenik, TT je puno promućurniji i pragmatičniji tip. Sličnosti u taktici ima ali je igra vertikalnija i brža, igra se više u dubinu a i trijangulacija je drukčija i na manjem prostoru. Tuchel svjesno žrtvuje utakmice (kao ovu sa bayom) a često ostavlja i najbolje igrače na klupi, nema nikakvih kompleksa da mora ostvariti impresivan score i raditi neke nebitne rekorde. Mana mu je što nema karizmu i energiju kao Klopp da zapali atmosferu i ponese igrače do njihovog maksimuma.
Reus nije u kadru za vecerasnju utakmicu, mozda i bolje ako se nije 100% oporavio...
Bild pise da je bila neka eksplozija oko autobusa nasih i da je jedna osoba povrijedjena (izgleda Bartra). Moguce da se utakmica nece odigrat..m
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.