Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Isnar
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la Isnar » 12 avg 2010, 11:32

Protiv Madjarske smo izgubili zato sto smo odigrali katastrofalno, a od Britanije smo izgubili zato sto smo slabiji i to je to, moramo se pomiriti da nismo vise kvalitet da se lagano plasiramo na EP, svi su poceli igrati kosarku, a mi iz godine u godinu nazadujemo... na ovome svemu cestitku prvo treba uruciti Mirzi Teletovicu za visegodisnji trud da svojim kvalitetom ne pomogne reprezentaciji... nek se Amerikanac Domerkant plaza po parketu za BiH, a Teletovic ce bit povrijedjen, mora se odmorit za prvenstvo... MRŠ :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 12 avg 2010, 12:07

Isnar je napisao/la:Protiv Madjarske smo izgubili zato sto smo odigrali katastrofalno, a od Britanije smo izgubili zato sto smo slabiji i to je to, moramo se pomiriti da nismo vise kvalitet da se lagano plasiramo na EP, svi su poceli igrati kosarku, a mi iz godine u godinu nazadujemo... na ovome svemu cestitku prvo treba uruciti Mirzi Teletovicu za visegodisnji trud da svojim kvalitetom ne pomogne reprezentaciji... nek se Amerikanac Domerkant plaza po parketu za BiH, a Teletovic ce bit povrijedjen, mora se odmorit za prvenstvo... MRŠ :!:
Jarane obrati paznju na vrijedjanje Teletovica, sad ce ti skociti na ledja smor zvani ZeljkoB i oguliti te svojim nebulozama. Njemu je naime svejedno dal izgubis kad hodas po terenu ili ostavis kosti pa zijanis jer nisi imao srece, jer su njima usle sve lopte, jer je sudac ponovio slobodno koje su vec fulili itd itd.

Svejedno je kad igras dal se boris ili ne boris ako si izgubio, e pa to je tako po velikom patrioti, radniku, sportisti, analiticaru i kosarkaskom fanu ZeljkiB.

Njemu je isto zijanio 40 ili 2 razlike jer naravno nema nista lijepo u tome kad izgubis :roll: :roll: :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 12:15

budi pobjednik i pobjeđuj jer na kraju ostane samo rezultat na semaforu.. igrači su se borili koliko su mogli ja ne prozivam igrače na odgovornost nego prozivam sveukupan rad ljudi u reprezentaciji koji nisu odradili svoj dio posla za koji uzimaju novac, naš novac ljudi iz Bosne kojima sport znači mnogo...ne mogu uvijek sudije da budu krive i sami igrači a trener selektor i direktor uvijek se izvuku iz svega...

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 12 avg 2010, 12:25

na stranu sad savez, država i ostalo što s time ide, a podrazumijeva se da ne valja,
zadovoljan sam utakmicom, uzimajući nemogućnost rotacije, pogotovo na vanjskoj liniji, te umor ključnih igrača henrija i varde koji su došli nedovoljno spremni...siguran sam da bismo ih dobili bar da je đedović bio, a s gordićem i u gostima...naravno, uz ovaj pristup igri, a ne kao u mađarskoj...

odlična odbrana domerkanta na dengu, varda da ne govorim, a posebno me impresionirao feliks...mislim da čovjek komotno može igrati u nekom klubu tipa zvezde, zadra, olimpije...ostali solidni, al' bajramović i dalje pravi gluposti...dino hodžić ok, momku treba smao iskustva tj. da igra na većem nivou, fino se snaš'o mada se gotovo tres'o od treme (što se nije čuditi)...

ništa, valja nam taj baraž izboriti...

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 12:30

Žao mi je momaka dali su maximum nisu oni krivi što nije bilo pravog dogovora na poluvremenu i što pripreme nisu odrađene kako treba a znalo se kakav je tempo odigravanja pa nam se povređuju igrači posle par utakmica izbor protivnika sa kojima smo igrali pripreme i sve ostalo...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 avg 2010, 12:48

Momcima svaka pohvala za sinoćnju izvedbu, utakmica koju su nijanse odlučile.Lako bi bilo sada pametovati ( a moglo bi se ) i nemam primjedbe ni na jednog igrača kao ni na Sabeta jer nije lako igrati i voditi ekipu u situaciji u kojoj se repka nalazi.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 12 avg 2010, 13:46

Koje zahvaljivanje igracima na jos jednom porazu ... sta ce se tek radit' kad nekoga uspiju pobjedit' ... :arrow:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 13:52

The Game je napisao/la:
Robert81 je napisao/la: Jas mozam slobodno recit da se plasim od vas posto ocilirate puno a mi isto od tekma do tekma. Ako MKD ima los dan a vi dobar ko donas onda mozite nam pobedit usrede Skopje.

Nemozam poveruvat da ova ista Bosna igrala toliko loso protiv madzare. Stvarno mene nie jasno.
Ovako sad bas malo razmisljam o toj tekmi, i sve sam ubjedjeniji da cemo se mi dobro drzati 3 cetvrtine kod vas, ali da cemo onda jednostavno pasti.
Domerkant i Felix potpuno drukciji igraci u Skenderiji i na gostovanju...
Gorda je izgubljen do kraja kvalifikacija, sad se pojavila neka Nihadova povreda, odjednom, sta je tacno zna samo fizioterapeut Salihagic :D :D

Onaj kreten od Bajramovica u napadu ima solidan prosjek sto se poena tice, ali on to sve unisti sa par losih pasova u odlucujucim trenucima (u Madzarskoj dvaput umjesto Bavketu baca u nebo, veceras Felixu kad smo ih trebali def. prelomiti on baca negdje u vraga) i nekoliko promasaja koji se mogu vidjeti samo na filmu (ona trojka u nedjelju kad je kos prebacio, a veceras kad u jednom napadu promasi 4 suta ispod kosa).
O odbrani necu ni da pricam, jer njegov igrac nam zabija po 5 trica vec drugu domacu utakmicu.

Tako da, mislim da cete nas vjerovatno uzeti 10-ak razlike ako nasu pronadju bilo kakvu motivaciju.
Edo je u par navrata cuvao Clarka, i on je dobio dvije trice minimalno od Clarka, nije samo Keno...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 13:54

Ja cu samo da kazem da bi sa ovom rotacijom sinoc Menso puk'o minimalno jedno 10 - 15 razlike....

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 13:55

Ja sam vidio previše otvorenih šuteva koje smo im dozvolili...
i ako može neka do mi objasni šta je to ta famozna "rotacija"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 14:08

ŽeljkoB je napisao/la:Ja sam vidio previše otvorenih šuteva koje smo im dozvolili...
i ako može neka do mi objasni šta je to ta famozna "rotacija"
Mi smo sinoc na vanjskim pozicijama imali tri igraca da koristimo :o :o :o :o ..Znaci na pozicijama od 1 - 3 si imao Lakija, Feliksa i Henrija, poslije je Minja usao, ali i on se povrijedio, a onda je Laki upao u probleme s licnim greskama, pa je mali Dino morao da udje. I sta je ovdje strucni stab trebao da uradi??? Ajde mi objasni kako da izrotira, "rotacija" ti je broj, odnosno sirina igraca kojim raspolazes tokom igre...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 14:16

tj. rotacija je ustvari izmjena jer ja ne znam kada igrač ode do zapisničkog stola da traži rotaciju... ne vrijedi kukati za onima koji nisu bili sinoć na raspolaganju selekcija igrača je loše urađena ima još igrača na poziciji pleja koji bi mogli da igraju mnogo bolje a nisu u planovima da se pozovu niti ih ko prati .. ja sam nešto zanimljivo primjetio tokom sinoćne utakmice koliko je naša ekipa puta promjenila odbranu i probala da slomi ritam britanaca...

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 12 avg 2010, 14:29

neno#4 je napisao/la:Ja cu samo da kazem da bi sa ovom rotacijom sinoc Menso puk'o minimalno jedno 10 - 15 razlike....
Mislim da bi puko i vise 8-) kad ga je Belgija nasibala 25 :roll: al nemoj da ga spominjeno da ne pehiramo ekipu :D
Cuva Bog Zelju svog!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 14:47

ŽeljkoB je napisao/la:tj. rotacija je ustvari izmjena jer ja ne znam kada igrač ode do zapisničkog stola da traži rotaciju... ne vrijedi kukati za onima koji nisu bili sinoć na raspolaganju selekcija igrača je loše urađena ima još igrača na poziciji pleja koji bi mogli da igraju mnogo bolje a nisu u planovima da se pozovu niti ih ko prati .. ja sam nešto zanimljivo primjetio tokom sinoćne utakmice koliko je naša ekipa puta promjenila odbranu i probala da slomi ritam britanaca...
Aj mi navedi koga na playu osim Princa bi ti zvao. Trebalo se umjesto Minje pozvati Opacka, ali dobro Minja je nedodirljiv jer je beobasket, i pozvati Princa. Da imas tri playa u ekipi, jer to ozbiljni timovi imaju, ako ne tri playa onda 2 klasicna plus jedan kombo. Posto nemas dominantnog playa, trebalo se ici na 3...

Kao sto rekoh navedi mi jos neka imena na playu...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 14:51

postoji igrača koje niko i ne prati a imaju odlične partije igrač koji je u mlađim selekcija oba sehovića i đedovića napunio sa po 5 penala i dao im po 20 i kusur pojena na svakoj utakmici kada je igra protiv njih... mislim da bi igrao tu i mogao da pomogne ali niko ne vodi računa o igračima mladim tako da je suludo bilo koga imenovati...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 14:53

ŽeljkoB je napisao/la:postoji igrača koje niko i ne prati a imaju odlične partije igrač koji je u mlađim selekcija oba sehovića i đedovića napunio sa po 5 penala i dao im po 20 i kusur pojena na svakoj utakmici kada je igra protiv njih... mislim da bi igrao tu i mogao da pomogne ali niko ne vodi računa o igračima mladim tako da je suludo bilo koga imenovati...
Pa hajde reci nam o kome se radi. Ako ne zelis javno napisi meni na PP. Jer stvarno taj igrac ako ga spominjes moralo se cuti onda za njega. Mislim da ipak to sto spominjes je samo covjek jednom uradio, da je radio u kontinuitetu, to bi druga stvar onda bila....

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 avg 2010, 14:55

ŽeljkoB je napisao/la:postoji igrača koje niko i ne prati a imaju odlične partije igrač koji je u mlađim selekcija oba sehovića i đedovića napunio sa po 5 penala i dao im po 20 i kusur pojena na svakoj utakmici kada je igra protiv njih... mislim da bi igrao tu i mogao da pomogne ali niko ne vodi računa o igračima mladim tako da je suludo bilo koga imenovati...
Oba Sehovia ti nastupaju za Crnu Goru.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 12 avg 2010, 14:56

neno#4 je napisao/la:
Pa hajde reci nam o kome se radi. Ako ne zelis javno napisi meni na PP. Jer stvarno taj igrac ako ga spominjes moralo se cuti onda za njega. Mislim da ipak to sto spominjes je samo covjek jednom uradio, da je radio u kontinuitetu, to bi druga stvar onda bila....

zašto ja da se bavim poslom ljudi iz reprezentacije koji trebaju da prate igrače mlade koji mogu da igraju za reprezentaciju a da ne pričam o mladiđim selekcija od kojih treba da sve krene
oba su igrala u Bosni

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 15:00

ŽeljkoB je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

zašto ja da se bavim poslom ljudi iz reprezentacije koji trebaju da prate igrače mlade koji mogu da igraju za reprezentaciju a da ne pričam o mladiđim selekcija od kojih treba da sve krene
oba su igrala u Bosni
Mirza Ahmetbasic je li???

Tog otpisi u startu, ne moze taj nista doprinijeti....

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 avg 2010, 16:47

a sta je sa vasiljevicem, mislim da je bio na sirem spisku. jel se i on povrijedio ili je jednostavno nesovic dobio prednost? ili se varam da je ikako bio na spisku?

jer i vasiljevic i princ su imali bolju sezonu od nesovica, mada se niko nemoze pohvaliti nekom previse dobrom sezonom. samo sto su njih dvoje igrali mozda u jacim klubovima/ligama.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.