FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 11 apr 2017, 15:41

MortemHz je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Ja ne mrzim nikoga ko navija za drugi gradski klub, na kraju krajeva 99% i Pitara i Manijaka je to po default-u, meaning niste vi počeli navijati za FKS jer je nejednačina FKS > Željezničar, nego 99 od 100 slučajeva ste to naslijedili od predaka ili odrasli u mahali gdje svi navijaju za taj tim. Treba da mrzim rođaka koji se rodio i odrastao na Trgu Pere Kosorića, a mene dedo u rukama nosio na utakmice FKS. Previše i vi dajete tu dimenziju "treba mrziti", "mrzim", "mrzimo", "oni nas mrze"... Ili stvarno ne rezonujete stvari kako treba ili živite izolovano pa fakat imate takav stav.

Na kraju krajeva ovdje treba da pričamo o ovoj temi posjete na gradskom derbiju kao ljudi koje vole FKS, a ne kao ljudi koji mrze klub s druge strane grada.

To je moje mišljenje.
Pa ne trebas mrziti ali kada treba kritikovati treba, cigani su uvijek bili i to se ne moze promijeniti. Za mrznju treba neki veci level, nisu oni toliko interesantni da ih se mrzi ili nesto slicno.
Da si završio kod prvog zareza složio bih se, ali ne mogu ja ovo kad ljudi jedni drugima govore "cigani su uvijek bili" i slično. Pa znam tonu ljudi koji navijaju za taj klub koji su normala po svakom standardu. Budala i govvana ima sa svih strana, nisu navijači Željezničara patentirali idiotizam, niti su navijači Sarajeva opersani od istog. Nakon utakmice sa Radnikom dođemo ovdje i pišemo kako želimo sve najgore nekim svojim navijačima na istoku, a onda kažemo da su ovi samo zato što navijaju za drugi klub "cigani uvijek bili", osim što je ta izjava po defaultu jedan od najgorih *izama, veoma je inkonzistentno, jedno kolo mrzimo pola svojih, jedno kolo mrzimo sve tuđe, jedno kolo nam neko nije dovoljno interesantan da ga mrzimo, ali svejedno smatramo da su ciganu.

I onda se ja svađam sa kornjačama jer nam ne daju dalje od reflektora dok se jug ne isprazni, kaže boje se sukoba, a nas trojicu, čeka ostatak društva koji je bio na jugu da idemo da podje8avamo jedni druge u zavisnosti od rezultata.

Bojim se da nove izolovane generacije će napraviti od ovog neki knock-off Beogradskog derbija, što je po meni najveći nonsens, najveća atrakcija ovog derbija je što imaš tonu društava koji su gotovo pola-pola podijeljeni u odnosu FKS - Željezničar.

Na kraju krajeva ovo ode daleko od teme o kojoj pričamo, a to je kapacitet na derbiju - Uprava Željezničara će po cijenu smanjenog profita dati manje karata da bi njihovi navijači bili mnogo, mnogo brojniji od gostiju, priča treba da se zaustavi kod: Uprava našeg voljenog kluba treba da uzvrati istom mjerom. To je sve.
Samo Saraj'vo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 apr 2017, 15:41

Nema on meni sta pricati o cetnicima. Direktno sam na svojoj kozi osjetio ko su cetnici gubljenjem clana porodice. Jesam napisao glupost vruce glave ali ovo sto radi uprava zeljeznicara je debilizam koji nema logicno objasnjenje. Jos kad vidis da im navijaci podrzavaju to i ismijavaju sarajevski derbi i njegovu car sta onda misliti o takvim ljudima? Ciganija obicna.

High

Post Postao/la High » 11 apr 2017, 15:43

VanCipelic je napisao/la:Svakodnevno pljuje na sve sto ima veze sa FKS a sad se prvi javlja u odbranu casti plavih govana.
I sa onog si foruma banovan zbog sumnje da si strumf.
Prati li se FKŽ na Oportuninfo i sad kao i prije? Pljuje li se Baždarević jer zove igrače koji su igrali u tom klubu i koji zaslužuju poziv? Poziva li se na namještanje, a psuju se komšije kad se tvrdi da oni to rade? Mani me se vašeg pitarluka!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 11 apr 2017, 15:45

Lakoste je napisao/la:Nema on meni sta pricati o cetnicima. Direktno sam na svojoj kozi osjetio ko su cetnici gubljenjem clana porodice. Jesam napisao glupost vruce glave ali ovo sto radi uprava zeljeznicara je debilizam koji nema logicno objasnjenje. Jos kad vidis da im navijaci podrzavaju to i ismijavaju sarajevski derbi i njegovu car sta onda misliti o takvim ljudima? Ciganija obicna.
Da li bi bio loš potez da stave 20 KM? Da! Da li bi to ugrozilo derbi, gledajući na atmosferu ? Da! Da li bi ispali po tom seljačine? Da! Da li je previše 20 KM? Da! Da li su gori od četnica? Ipak nisu, niti se ikako to može tako gledati, ali da bi ovim upropastili derbi i ispali seljačine - to svakako! Nadam se da si svjestan kakvu si glupost napisao.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2017, 15:55

Sandokan87 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Sve je ok , i ja sam za to da stadion bude krcat, plati kartu i uzivas, samo sam te ispravio u nekim stvarima koje nisu istina. A i da se da toliko pa ispunili bi citav sjever, **** spicu od 5.000 ljudi na vrlo malom prostoru, ne bude spica ni kad bude 3.000 ljudi, vjeruj mi. Bilo bi da je dvije milje ko sto i bude, ovo sve iznad je previse i lose bude, pa ljudi zapinju za mene kad prolaze..
Ma burazeru i jug ce biti krcat, i na jugu ce jedni za druge zapinjati,ni na jugu nemas wc kako treba al sroji jedna stvar ko trazi razlog naci ce ga uvijek tako da pricamk gluposti. Dodji na istok u dresu sarajeva meni ne smetas, sjedi navijaj libo me ako ti je do kofora i ugodjaja. Idem na utakmice od kako znam za sebe, pijana lola ce pored luksuznog wc a pisat tebi pod noge jer ce mu biti mrsko otici do wc a, a druga stvar 80 % navijaca i ne pomislja da ode u wc za vrijeme.utakmice a i pauze...Dodji zauzmi scoje mjesto navijaj a neka pobjedi bolji...sretno
Ma znam ali mijesas stvari, ja ne mogu ruke dici na sjeveru Grbavice, sta mislis jel to problem na jugu? Jug bude pun, bude oko 3.000 na 2.800 stolica + beton dok nas bude 3.000 na mjestu gdje je predviđeno da budu 1.500..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2017, 15:59

zlo87 je napisao/la:Ne zna se hoce li Hz na derbi jos, cijena za sjever ce mozda biti 20KM, tako da ce se mozda bojkotovat
Izvinjavam se pravim navijacima sarajeva al ovaj sto navodi da ce karta biti 20 km LAZE. Karta ce biti koliko bude i nasim navijacima na sjeveru a to jeste 10 km, što recimo nije slucaj na kosevu kada se igra derbi jer mi jug placamo 10 km a vi sjever 3 i 5 ko nije clan! Druga stvar dobit cete duplo vise karata nego sto se.u medijima spekulise, ali necete imati komfort i luksuz kakav ste mogli imati zahvaljujuci proslom derbiju na grbavici kada.je sve na terenu bilo manje vazno od vaseg lomlje ja i paljenja tribine! Mogli su manijaci vratiti istom mjerom par mjeseci nakon tog derbij ali nisu. Zapitajte se sami da li nam i jednima i drugima treba derbi s jasnim ciljem da se demolira stadion bio to grbavica ili kosevo. Pozdrav!
Uzmite te karte i sa njima obrisite, znas ves sta.
Ne zelimo vise pricati o broju karata, nego o broju stolica.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 apr 2017, 16:03

Ma zatvorit jug nema price . 20 km zapad bujrum . vise nego korektno s nase strane kad se uzme kako oni nas tretiraju .

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 apr 2017, 16:07

Na kraju krajeva možemo mi ovdje iznositi negodovanje i/ili prijedloge kako da se odradi domaća na derbiju, ali gotovo sam ubjeđen da to neće imati nikakav uticaj na naš "odbor" direktora.
Samo Saraj'vo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2017, 16:13

Boje se misevi iz zeljine uprave da horde ne prekucaju manijake na derbiju zato i daju tako malo ulaznica. A nasi nek njima daju jug i citav zapad malo im je bilo ovo do sad :kafa:
Zadnja izmjena: esprit24, dana/u 11 apr 2017, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 11 apr 2017, 16:13

MortemHz je napisao/la:
Napoli je napisao/la:Da li uprava misli da se očituje povodom ove smijesne odluke :roll:
Jbg gostujes, nemas ti tu sad puno nekih prava, jedino sto je sarajevski derbi ali vidis da su plavi prljavi, zao mi je ako dođe do ovakve odluke jer cemo onda definitivno izgubiti, nisu to dzaba uradili ovi iz prigradskog kluba.
upravu si brate.gostujuca je tekma.al ono sto je nekad bilo normalno saf **** dole smeta.samo kulturno uzvratiti istom.mjerom ako vec seremo derbi

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

adodbr
Kontakt:

Post Postao/la adodbr » 11 apr 2017, 16:14

esprit24 je napisao/la:Boje se misevi iz zeljine uprave da horde ne prekucaju manijake na derbiju zato i daju tako malo ulaznica. A nasi nek njima daju jug i citav zapad malo im je bilo ovo do sad :kafa:
Zato ce nase pi cke da odgovore na ovo sa smanjejem cjene karte i plus im pola istoka treba dat jos malo im je

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2017, 16:16

baboatif je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Napoli je napisao/la:Da li uprava misli da se očituje povodom ove smijesne odluke :roll:
Jbg gostujes, nemas ti tu sad puno nekih prava, jedino sto je sarajevski derbi ali vidis da su plavi prljavi, zao mi je ako dođe do ovakve odluke jer cemo onda definitivno izgubiti, nisu to dzaba uradili ovi iz prigradskog kluba.
upravu si brate.gostujuca je tekma.al ono sto je nekad bilo normalno saf **** dole smeta.samo kulturno uzvratiti istom.mjerom ako vec seremo derbi

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
A jbg..

SA3C
Kontakt:

Post Postao/la SA3C » 11 apr 2017, 16:18

Ma **** gurbete,sutra svi na Kosevo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2017, 16:19

Lakoste je napisao/la:Nema on meni sta pricati o cetnicima. Direktno sam na svojoj kozi osjetio ko su cetnici gubljenjem clana porodice. Jesam napisao glupost vruce glave ali ovo sto radi uprava zeljeznicara je debilizam koji nema logicno objasnjenje. Jos kad vidis da im navijaci podrzavaju to i ismijavaju sarajevski derbi i njegovu car sta onda misliti o takvim ljudima? Ciganija obicna.
Ko ba podrzava? Dobit cete onoliko koliko dobijete uvijek karata i to sam ubjedjen 100%. A ako ovakvo vrijemw bude ko sto je trenutno sada u Sarajevu nagurat ce se vas 6000 u zdenku i zahvaljivati toj ciganini od nase uprave na komfortu i tjeskobi koja vas je snasla sa keovom iznad glave dok svi mi kisnemo a rasipamo se od komfora.
Ne zelimo isti broj karata!!!
Zelimo karata koliko ima i stolica!!!
Zelimo 2000 stolica!!!
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 11 apr 2017, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2017, 16:20

SA3C je napisao/la:Ma **** gurbete,sutra svi na Kosevo.
:opaopa: :opaopa:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 apr 2017, 16:21

Ako fakat ovako bude, onda super vrijeme za utakmicu.

slika
Samo Saraj'vo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2017, 16:21

adodbr je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Boje se misevi iz zeljine uprave da horde ne prekucaju manijake na derbiju zato i daju tako malo ulaznica. A nasi nek njima daju jug i citav zapad malo im je bilo ovo do sad :kafa:
Zato ce nase pi cke da odgovore na ovo sa smanjejem cjene karte i plus im pola istoka treba dat jos malo im je
Ma moglo se to bolje organizovati, recimo moj san je da mi nekad dobijemo cijeli sjever kod kona, al eto pola sjevera bi bilo sasvim ok u ovim uslovima. Dobili su sad istok mogu se i oni organizovati da svi budu zadovoljni. I da naravno da sam protiv rusenja i paljenja kao na zadnjem derbiju kad su nasi poceli cupat stolice. Danas sutra cemo mi aBd imat svoj stadion pa nece biti svejedno kad neko bude to rusio. Najbolje rijesenje je da oni skinu stolice koje se nalaze na dijelu koji pripada nama i to je to.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 apr 2017, 16:23

Izgleda da su nasi na sastanku pokazali muda konacno!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 apr 2017, 16:23

Lakoste je napisao/la:Izgleda da su nasi na sastanku pokazali muda konacno!
:?:
Samo Saraj'vo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2017, 16:25

@lakoste ajd preciziraj to!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], BungaBum i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []