Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

invincible1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la invincible1921 » 12 apr 2017, 02:24

Pisano je na temi prepucavanja, a vidim i ovdje isto se neke ili prave ili su fkt glupi...bojkot je radi licnih karti, jer se bilo planiralo da se cupaju stolice. Znam da je zavist radi stadiona ogromna.... :kafa:

Sto ste tice price sarajevo ce nama dat isto milju i nesto...e pa haj da vidim i to da se odreknu 100 000 maraka.

Objektivno ja bi jedino pitarima dao jos dio istoka recimo slovo G da moze raja koja nije u navijackom fazonu doc. Tipa ko sto nasi na kosevu iduu na zapad. Međutim za sve zabrane, tampon zone, licne karte i ostale stvari krivi su ISKLJUCIVO ONI tako da nemojte sad kukati.

Ako cemo vec o nepravdi, psuje se gracicu jer dize cijene na Otoci, a nama jug na derbiju 10 maraka..? To je posten jel tako ?
=\_1921_/=

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 apr 2017, 03:12

I sve mi je OK u ovoj raspravi osim uplitanja Tuzlaka u sarajevske probleme :D i konstantno ponavljanje navijaca Sarajeva da ih uguramo 3000 u prostor za 1000, a mi odstampamo za taj sektor od 1680 sjedalica 1670 ulaznica ali neki odluce da se ipak guraju i ugroze kako svoje tako i zdravlje ostalih navijaca u tom sektoru. Naravno, i nas je klub kriv sto sa policijom i obezbjedjenjm nakon utakmice ne nadju krivca za takav razvoj dogadjaja i rigorozno kazne te se time da do znanja da bez ulaznice se nece uci na stadion.

Posve je druga stvar sto na Grbavici trenutno nije moguce omoguciti jos jedan dio stadion/tribine gdje bi mogli doci i ostali navijaci Sarajevo koji nisu u navijackom fazonu i gdje bi iskljucivo bili oni. Do tada ce oni morati se mjesati kao i do sada sa gledaocima Zeljeznicara na zapadnoj, sjevernoj i od sada istocnoj tribini.

Mene to vise boli sto MUP nalaze da ulaznice za ostale tribine (sjever, zapad, istok) mogu da kupe samo navijaci Zeljeznicara jer traze prikaz clanske sto je veci problem za ovaj derbi i njegov imidz nego nedolazak ultras navijaca bez kojih su klubovi i nastali i bez kojih klubovi mogu i opstati. Ali to nije u fokusu jer neki momci koji misle da imaju pravo da govore ispred svih navijaca i simpatizera odredjenog fudbalskog kluba i nekoga proglasavati izdajicom (to govorim i sa nase strane) zapravo misle samo na sebe pa na spomen licne karte ili video nadzora dizu buku u najmanju ruku kao da se prica o stecaju kluba, a naravno da ce saopstenje (koja se tradicionalno napusu izvan potrebnih dimenzija) imati uticaj i ljude koji zapravo nisu u tom fazonu.

Ovdje je potreban jedan dobar reset kada je navijacka kultura u pitanju.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 12 apr 2017, 03:30, ukupno mijenjano 2 puta.

MMM
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MMM » 12 apr 2017, 05:24

a Kutinjo je pritom u ogromnom ofsajdu i pokušava da stigne do lopte ali ne uspeva. Benteke zatim natrčava loptu iz drugog plana i šalje je u mrežu i postiže neregularan gol iako on nije bio u ofsajdu i samim tim nije načinio nikakav prekršaj.

Odjavio se Mario sa foruma nemoj se brukati ziv bio. :facepalm:[/quote]
Nema veze sa tim slučajem nego sa dijelom teksta "Takođe nije dovoljno obraćati pažnju samo na igrača kome je upućena lopta već se mora paziti i na ostale igrače koji su u tzv pasivnom ofsideu i u slučaju njihove aktivacije prilikom akcije dužni su da signaliziraju ofside.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Quinlan
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Quinlan » 12 apr 2017, 07:15

AnelZ je napisao/la:I sve mi je OK u ovoj raspravi osim uplitanja Tuzlaka u sarajevske probleme :D i konstantno ponavljanje navijaca Sarajeva da ih uguramo 3000 u prostor za 1000, a mi odstampamo za taj sektor od 1680 sjedalica 1670 ulaznica ali neki odluce da se ipak guraju i ugroze kako svoje tako i zdravlje ostalih navijaca u tom sektoru. Naravno, i nas je klub kriv sto sa policijom i obezbjedjenjm nakon utakmice ne nadju krivca za takav razvoj dogadjaja i rigorozno kazne te se time da do znanja da bez ulaznice se nece uci na stadion.

Posve je druga stvar sto na Grbavici trenutno nije moguce omoguciti jos jedan dio stadion/tribine gdje bi mogli doci i ostali navijaci Sarajevo koji nisu u navijackom fazonu i gdje bi iskljucivo bili oni. Do tada ce oni morati se mjesati kao i do sada sa gledaocima Zeljeznicara na zapadnoj, sjevernoj i od sada istocnoj tribini.

Mene to vise boli sto MUP nalaze da ulaznice za ostale tribine (sjever, zapad, istok) mogu da kupe samo navijaci Zeljeznicara jer traze prikaz clanske sto je veci problem za ovaj derbi i njegov imidz nego nedolazak ultras navijaca bez kojih su klubovi i nastali i bez kojih klubovi mogu i opstati. Ali to nije u fokusu jer neki momci koji misle da imaju pravo da govore ispred svih navijaca i simpatizera odredjenog fudbalskog kluba i nekoga proglasavati izdajicom (to govorim i sa nase strane) zapravo misle samo na sebe pa na spomen licne karte ili video nadzora dizu buku u najmanju ruku kao da se prica o stecaju kluba, a naravno da ce saopstenje (koja se tradicionalno napusu izvan potrebnih dimenzija) imati uticaj i ljude koji zapravo nisu u tom fazonu.

Ovdje je potreban jedan dobar reset kada je navijacka kultura u pitanju.
ma to je realna situacija, samo sto se okrence prica u skroz drugi fazon koji nema veze sa realnoscu, ali lakse je valjda tako nego istinu pogledati u oci i reci stvarno kako je i sta je ;)
MMM je napisao/la:a Kutinjo je pritom u ogromnom ofsajdu i pokušava da stigne do lopte ali ne uspeva. Benteke zatim natrčava loptu iz drugog plana i šalje je u mrežu i postiže neregularan gol iako on nije bio u ofsajdu i samim tim nije načinio nikakav prekršaj.

Odjavio se Mario sa foruma nemoj se brukati ziv bio. :facepalm:
Nema veze sa tim slučajem nego sa dijelom teksta "Takođe nije dovoljno obraćati pažnju samo na igrača kome je upućena lopta već se mora paziti i na ostale igrače koji su u tzv pasivnom ofsideu i u slučaju njihove aktivacije prilikom akcije dužni su da signaliziraju ofside.[/quote]
aj vise ne peglaj dosta zayebancije, svi znamo pravila yebenog sporta koji pratimo samo ti izgleda ne :tokralju: :tokralju: :rol: :rol:

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 12 apr 2017, 07:54

@Totti
Pa i to je do vas. Jesmo li mi krivi sto, nakon sto mi odstampamo posve normalan broj ulaznica, vi pokupujetr ulaznice za sjever namijenjene nasim navijacima i onda se sa istom prikljucite ostatku, pri tome stvarajuci guzvu gdje krivite nas. Ti zaista nemas pojma o desavanjima na derbiju.
Životni saputnik! 1921

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 12 apr 2017, 08:54

club21 je napisao/la:Čuj ovog prekršaj tamo gdje igrač završi.
Majke mi odma me na nadrealisti posjeti kad im Đuro objašnjava prekršaj gdje da pada hahahha. Sta sve nećeš pročitati.
Ako branič počne držati napadača izvan kaznenog prostora i nastavi ga držati unutar kaznenog prostora, sudac mora dosuditi kazneni udarac.

http://nszsd.hr/wp-content/uploads/2017/01/PNI.pdf
Gospodo, ako ne vjerujete u ovo boldirano, isto mozete naci na strani 32. zadnja recenica!
Volim te Bosno!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2017, 08:56

hilmo je napisao/la:Koliko god se trudio da prvo mislim na današnju utakmicu, ne ide. U glavi samo ono obećanje naše uprave da će, ako komšije ne dadnu 1500 karata, na Koševu uzvratiti istom mjerom.
Da li će ostati dosljedni?
Bravo hilmo, ovo je poenta. Šta ako se odobri tih 1.500, a vasa grupa potvrdila bojkot, ne cekajuci konacan odgovor?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 12 apr 2017, 09:02

Sarajevski derbi bez navijaca oba kluba nema smisla. Navijacima Sarajeva dati pola sjevera (oko 2500 ulaznica), ali onaj dio od zapada. Tako ne bi bilo potrebe da se rade dvije tampon zone, jedina tampon zona bila bi slovo "E". Naravno, prije utakmice postaviti striktna pravila. Horde mogu navijati, paliti baklje i sl. , ali cim urade nesto cime ugrozavaju sigurnost ostalih na stadionu (npr. gadanje bakljama) ili pocnu unistavati stadion treba isprazniti sektor sa gostujucim navijacima i ujedno im ne prodavati karte za iduce gostovanje na Grbavici.
Sa tako postavljenim uvjetima ne vjerujem da bi bilo ikakvih problema.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 09:15

Sarajevski derbi je bio onaj pravi bez tampon zona. Ovo vise nije derbi vec prilika da se divlja sa obje strane i pale nekakve zastave,kradu salovi,transparenti i te gluposti. Ako jedna porodica ne moze doci na derbi zbog straha od takvih idiota to vise i nije derbi. Sve u svemu bit ce posteno sad. Svaki normalni navijac moze doci na istok ili sjever i niko mu nista nece reci kao sto je i prije bio slucaj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 12 apr 2017, 09:27

Nije da me se tiče, ali nije ni da nije, ipak ovdje smo svi zbog fudbala pa imamo pravo mišljenja.
Derbi bez navijača nije derbi!
Sarajevski derbi je upravo to zbog rivalstva na tribinama. Realno na terenu čovjek ne vidi ništa više od bilo koje druge utakmice boljih klubova PL.
Odluka MUP-a i FKŽ je sramotna. Ja ipak krivim MUP prije svega, jer to su nesposobni debili koji krše more zakona svojom nesposobnošću. Evo npr izvođenje navijača prije kraja utakmice je nezakonito, platio sam kartu, otkud ti pravo da mi oduzmes pola utakmice? To što si ti nesposoban da me obezbijedis je tvoj problem ne moj!
Svo huliganstvo koje se toliko uvuklo u našu navijačku scenu se vrlo lako iskorjeni. Ako mislite da su Nijemci ili Englezi rođeni kao gospoda varate se, sve je naučila kazna. Samo po džepu jarane to najviše boli. Kako u Engleskoj nema tampon zone? Goste i domaće dijeli jedan red redara, a npr navijači Liverpoola i Man utd-a se mrze puno više nego Manijaci i HZ. Pa nije bilo veće stoke od Engleza do prije par godina, ali naučilo se. Evo šta bi ja uradio u slučaju našeg derbija:
- kupovina karte isključivo uz sličnu kartu. Utakmica je visokog rizika, nema hoćeš nećeš. Na karti stoji broj lične karte uz koju je kupljena.
- ulazak na utakmicu opet uz ličnu kartu, snimanje od glave do pete, nikakva fantomka ni maska nije dozvoljena.
- kamerama pokriti svaki cosak stadiona da uvijek imaš sve pokriveno iz više uglova
- izdati unaprijed upozorenje da će svaka šteta nanesena morati da bude izmirena uz kaznu. Stolica 500 KM pa bujrum.
- teški oblici huliganizma (napada na navijače protivnika, uništavanje imovine domaćina, ulazak u teren i sl) će rezultirati višegodišnjom zabranom ulaska na stadion domaćina uz prekršajnu ili krivičnu kaznu od strane MUP-a

Pa onda bujrum. Lomi jarane. Budite sigurni da bi za godinu dana iskorjenili 90% ovih majmuna koji dođu da belaje. Ja sam prvi navijač, volim i baklju, i dobru atmosferu, volim dobru koreografiju, ali brate sve u mjeri da se neko ne boji dovesti dijete na utakmicu. Jedan od razloga slabe posjete je i ovaj, ljudi se boje!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 apr 2017, 10:03

Evander je napisao/la:Inace slika
0:44... Eto zasto.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 apr 2017, 10:07

A sto ne stavi cupanje stolica na Kosevu?
Bacanje baklji ispod VIP loze na zapadu, ili bacanje baklji predzadnji derbi na istok sa juga, ili ono kad nam na utakmici protiv Celika baciste suzavac na stadion? Kunem ti se Bogom, na zapadu sam bio. Bio jedan momak sa bebom od ogodinu dana. Svi smo kontali da ce beba umrjeti od tog suzavaca. Ima raje sigurno jos koja se sjecaju ovoga i koja mogu potvrditi.
Sto ne napisa da je i na ovom derbiju, prve baklje su doletile sa vase strane?

O VI MORALNE VERTIKALE, NEMOJTE MI PRESERAVANJA I DVOSTRUKIH STANDARDA, ZIVI BILI. NE ZELITE NAVIJACE SARAJEVA NA GRBAVICI, NE ZELITE GRADSKI DERBI, OK. ALI STIPU SE SUPLJE ;)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2017, 10:09

SlevinKelevra je napisao/la:
Evander je napisao/la:Inace slika
0:44... Eto zasto.

Od 50tak zapaljenih baklji tu tekmu,logicno da ce se naci jedan majmun da je baci.
Btw mi smo onda trebali zabraniti zapad na Kosevu nakon sto su dva majmuna bacili baklje na lozu sa vaseg zapada. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 apr 2017, 10:11

mma_hz je napisao/la: Od 50tak zapaljenih baklji tu tekmu,logicno da ce se naci jedan majmun da je baci.
Btw mi smo onda trebali zabraniti zapad na Kosevu nakon sto su dva majmuna bacili baklje na lozu sa vaseg zapada. :roll: :roll:
Ovo je bio samo moj odgovor na njegovu sliku gdje nema tampon zona i sl. Sve veci broj ovakvih incidenata i sa jedne, i sa druge strane i sve vise furanje na Beograd i izigravanje nekog huliganizma, a doveli su do toga da se gostujuci navijaci tretiraju kao da su od nitroglicerina. Yebiga.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2017, 10:13

mma_hz je napisao/la: Od 50tak zapaljenih baklji tu tekmu,logicno da ce se naci jedan majmun da je baci.
Ovo je bio samo moj odgovor na njegovu sliku gdje nema tampon zona i sl. Sve veci broj ovakvih incidenata i sa jedne, i sa druge strane i sve vise furanje na Beograd i izigravanje nekog huliganizma, a doveli su do toga da se gostujuci navijaci tretiraju kao da su od nitroglicerina. Yebiga.
Slazem se s tobom upotpunosti,al vama je uvijek na Kosevu rahatluk,bez ljutnje vrijeme je da i vi osjetite sta su losi uslovi.Mozda ce te tada shvatiti kako je nama na Grbavici. :oops:
FK SARAJEVO.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 12 apr 2017, 10:14

Jednostavno, Sarajevo ima domaćinstvo za nekoliko sedmica (a imaju i potencijalne utakmice finala kupa :pray: ).
Uzvratiti apsolutno istom mjerom, nema tu nikakvog prepiranja.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 10:15

Poredite kapacitet Grbavice i Koseva. Normalno da ce biti na Kosevu komotnije jer je dosta veci i ima mjesta za sve koji zele doci. Na Grbavici to nije moguce. Jednostavno stadion ima mali kapacitet da bi se ovakve tekme mogle normalno igrati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 apr 2017, 10:16

mma_hz je napisao/la: Slazem se s tobom upotpunosti,al vama je uvijek na Kosevu rahatluk,bez ljutnje vrijeme je da i vi osjetite sta su losi uslovi.Mozda ce te tada shvatiti kako je nama na Grbavici. :oops:
Kosevo je toliko, da bi se jos dvije navijace skupine mogle ugodno osjecati da ih nekako ubacis na stadion. Ja sam davno pisao na nasoj temi kad je bila ova rasprava: izmjeriti procenat juga na Kosevu u odnosu na cijeli stadion, i tu brojku primjeniti na broj trenutnih stolica na Grbavici. A, ostali navijaci nek se snalaze na ostali tribinama. I ja idem na zapada kad je derbi na Kosevu, placam najskuplju ulaznicu.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2017, 10:21

mma_hz je napisao/la: Slazem se s tobom upotpunosti,al vama je uvijek na Kosevu rahatluk,bez ljutnje vrijeme je da i vi osjetite sta su losi uslovi.Mozda ce te tada shvatiti kako je nama na Grbavici. :oops:
Kosevo je toliko, da bi se jos dvije navijace skupine mogle ugodno osjecati da ih nekako ubacis na stadion. Ja sam davno pisao na nasoj temi kad je bila ova rasprava: izmjeriti procenat juga na Kosevu u odnosu na cijeli stadion, i tu brojku primjeniti na broj trenutnih stolica na Grbavici. A, ostali navijaci nek se snalaze na ostali tribinama. I ja idem na zapada kad je derbi na Kosevu, placam najskuplju ulaznicu.
Sve razumijem,ta **** tampon zona je najveci problem.Da smo svi normalniji(mislim na obje strane)sve bi bilo drugacije.
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.