I sve mi je OK u ovoj raspravi osim uplitanja Tuzlaka u sarajevske probleme

i konstantno ponavljanje navijaca Sarajeva da ih uguramo 3000 u prostor za 1000, a mi odstampamo za taj sektor od 1680 sjedalica 1670 ulaznica ali neki odluce da se ipak guraju i ugroze kako svoje tako i zdravlje ostalih navijaca u tom sektoru. Naravno, i nas je klub kriv sto sa policijom i obezbjedjenjm nakon utakmice ne nadju krivca za takav razvoj dogadjaja i rigorozno kazne te se time da do znanja da bez ulaznice se nece uci na stadion.
Posve je druga stvar sto na Grbavici trenutno nije moguce omoguciti jos jedan dio stadion/tribine gdje bi mogli doci i ostali navijaci Sarajevo koji nisu u navijackom fazonu i gdje bi iskljucivo bili oni. Do tada ce oni morati se mjesati kao i do sada sa gledaocima Zeljeznicara na zapadnoj, sjevernoj i od sada istocnoj tribini.
Mene to vise boli sto MUP nalaze da ulaznice za ostale tribine (sjever, zapad, istok) mogu da kupe samo navijaci Zeljeznicara jer traze prikaz clanske sto je veci problem za ovaj derbi i njegov imidz nego nedolazak ultras navijaca bez kojih su klubovi i nastali i bez kojih klubovi mogu i opstati. Ali to nije u fokusu jer neki momci koji misle da imaju pravo da govore ispred svih navijaca i simpatizera odredjenog fudbalskog kluba i nekoga proglasavati izdajicom (to govorim i sa nase strane) zapravo misle samo na sebe pa na spomen licne karte ili video nadzora dizu buku u najmanju ruku kao da se prica o stecaju kluba, a naravno da ce saopstenje (koja se tradicionalno napusu izvan potrebnih dimenzija) imati uticaj i ljude koji zapravo nisu u tom fazonu.
Ovdje je potreban jedan dobar reset kada je navijacka kultura u pitanju.