Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Rokabili071
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 14:14

guillermo je napisao/la:
A cekajte kakve to danas Juka ima nevjerovatne poteze u napadu pa da samo tako zakljucimo da ima neki veliki ofanzivni potencijal
Kakve napadacke poteze imaju ostali elitni all-round centri: DeAndre Jordan,Drummond,Dwight,Gobert itd.... svi stariji i iskusniji,a u post igri i igri ledjima tarabe obicne.Imas mozda 5 all-round centara koji odlicno napadacki pivotiraju:Embid,Hasan,Gasol,Rodjo,ostali napadaci poput: Brooka,Jokica,Vucevica,Kantera su zesce rupetine u odbrani.Hocu raci da Jusuf vec sada ima solidan napadacki repertoar(vecinom na snagu) koji ima nevjerovatan potencijal da sa cak 2,3 nova poteza (Up and Under Move,Finta suta..) bude brutalan u narednim godinama na oba kraja parketa.

Upravo je to - to. Pogodjeno u sridu!
(i da, zaboravio sam maloprije na Embiida, koji ce postati nozda i najveci)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 apr 2017, 14:20

Dobro, lista je manje vise ok s tim sto bi ja stavio i Jokuca tu definitivno (ne bih na ovoj temi vise iznosio njegove brojke, koga zanima neka pogleda njegove on-off i ostale brojke pa da vide koliki ustvari covjek ima uticaj na igru Denvera plus je on tip igraca koji se sporije fizicki razvija i kasnije dosegne fizicku zrelost tj takozvani late bloomer) i stariji Gasol mi je na toj listi definitivno. Pau je dan danas sposoban stavljati 17-10 brojke u ekipi gdje ima vise ovlasti jer mu po tehnici mogu u citavoj ligi parirati samo Jokic i Marc. Uostalom, vidjet cemo lijepo na Eurobasketu ove godine koliko je covjek jos uvijek mocan i koliko moze pisati po citavoj kosarkaskoj Europi. Nekih 20-10 uz preko 50% iz igre moze i zmireci ostvarit.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 12 apr 2017, 14:38

Meni se ova fotka posebno dojmila.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 14:52

Ramirez5 je napisao/la:Meni se ova fotka posebno dojmila.

Ha ha ha... A dajgle Jokicevog pogleda :rol:

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 14:55

Ramirez5 je napisao/la:Meni se ova fotka posebno dojmila.

Ha ha ha... A dajgle Jokicevog pogleda :rol:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 apr 2017, 15:58

Epidaurus je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Očigledno je da niko nije gledo Gasola u Gironi
Pih ko da je MVP spanske lige neka titula, zakonom zabraniti da se Juku poredi s bilo kim osim sa Shaqom :kafa:
Kad je bio MVP Španske lige Marc je imao 23 godine. Kao i Juka sada. Da Jusuf trenutno igra u toj ligi i on bi bio MVP. Naravno, ovo ne govorim u smislu da je liga slaba, naprotiv, najjača je u Evropi.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 apr 2017, 15:59

Igrac koji biljezi double-double prosjek u jednoj od najboljih ekipa lige nikako ne moze biti panj. Gortat je jedan od najboljih skakaca lige i generalno je sasvim korektan i zahvalan igrac. U napadu moze pogoditi iz pika, horogom, ponekad i kroz sut s poludistance, plus sto slobodna bacanja izvodi poprilicno dobro. U odbrani zbog snage i konstitucije odlicno brani igru na niskom postu, a cjelokupno igra i vise nego solidnu odbranu. Jusuf je upravo protiv njega odigrao najlosiju partiju otkako je u Portlandu, ako ne racunamo onu protiv Orleansa, kada je bio uzasan. Da je bolji igrac od Juke - nije (pogotovo nije bio sa svoje 22 godine).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 apr 2017, 16:02

kobe24 je napisao/la:Igrac koji biljezi double-double prosjek u jednoj od najboljih ekipa lige nikako ne moze biti panj. Gortat je jedan od najboljih skakaca lige i generalno je sasvim korektan i zahvalan igrac. U napadu moze pogoditi iz pika, horogom, ponekad i kroz sut s poludistance, plus sto slobodna bacanja izvodi poprilicno dobro. U odbrani zbog snage i konstitucije odlicno brani igru na niskom postu, a cjelokupno igra i vise nego solidnu odbranu. Jusuf je upravo protiv njega odigrao najlosiju partiju otkako je u Portlandu, ako ne racunamo onu protiv Orleansa, kada je bio uzasan.
Naravno da moze, ovde bi i Davis bio panj da Nurkic odigra dobro protiv njega, i prozivali bi se svi koji kazu da je Nurkic losiji od istog. Nema komentara da se Nurkic ne pohvali a da se u istom ne spomene Jokic u negativnom smislu(npr.)...Bitnije je izgleda nekima da Nurkic odigra bolje od odredjenih igraca, nego da napravi nesto vise u karijeri... :damn:

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 16:08

Zasad, da zakljucim, iskreno se nadajuci da ce Federer i jos neki pojedinci shvatiti.

Nisam ja uopce, nikada i nikako imun na neke Nurkiceve "bisere" u igri, poput ispadanja nekih lopti, meni neshvatljivih i nicim izazvanih frljoka, ili situacija kada ima cistu loptu da ufati, a on to iz nekog razloga ne zeli, vec pusta druge. Ima tih situacija, i ja ih vise pripisujem njegovoj nestrpljivosti i godinama nego necemo drugom ili trecem.

Isto tako, ako nekoga nazovete ili prozovete "panjom", ta je imenica, sve vrijeme pokusavam objasniti, iskljucivo u kontekstu spoznaje da taj panj (u ovom slucaju Gortat) nikada nije, niti ce, niti moze biti na nivou All stara. Vec tek solidan i zahvalan NBA igrac, kojem se u Wizzardsima poklopilo mnogo mnogo toga (a najrpije sjajan razigravac). Niko ko igra u NBA zaboga ne moze biti "panj", bas onaj nas, brdsko-planinsko bonaski, klasicni :) Eto nadam se da smo i to apsolvirali.

I na kraju ljudi, hajde da budemo do kraja iskreni. Kada je rijec o Juki, momku je neko PO PRVI PUTA u NBA karijeri dao vrijeme i povjerenje, po prvi puta ga niko ne sputava i ne kaznjava zbog neke greske, i sta se iz toga izrodilo?
Sljedece: Vec sada, u ovih 20 utakmica, ostvario je mnogo osobne a bogami i fransizne rekorde, kao prvi put 5 puta dabl-dabl u kontinuitetu, 15/10 prosjek, sto je jako jako impresivno, vise utakmica sa tri i vise blokada nego za cijelu jednu sezonu u Denveru, itd, itd, pa do onih mostruoznih brojki o kojima smo raspravljali. Statistika 28-20-8-6, ili 33-16-3 je, sta god mi mislili, za vecinu, dakle za 95 posto centara NBA lige, je nedostizna. Sada i bilo kada. I tu svaka polemika kada je o ovome rijec zavrsava.

Naravno, samo da je boze zdravlja, bez povreda, i da ima mirno ljeto da se jos bolje uigra s Lillardom i ostatkom ekipe (da ne kazem da bih volio da posjeti Hakeemov kamp, ali nesto cisto sumnjam da ce to, barem sada, uciniti) i vec naredne sezone vjerujem dca mozemo gledati Jusufa Nurkica na nivou ili blizu nivoa All stara.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 apr 2017, 16:22

Ima tu 5,6 centara kojima Juka nije jos blizu...Ali je mladi od pojedinih..Sto se tice Juke i napada tu je dosta dobar,haman pa zna svasta po malo..Nije tu ni Jokic savrsen i on se gega kao neka Baba,nije ni to neka ljepota...Odbrana kod Juke je recimo ok,dobro brani obruc a cesto ipadne u picku....Ako uzmemo Jokica,on je u picku bolji a sve blize kosu dosta,dosta slab...Znaci ima u nba 5,6 centara koji su bolji a ima onih Hype Usa Centara...

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 12 apr 2017, 16:37

pa nisam ja ovde branio Gortata, samo kažem, ako su on i Myers Leonard i slični igrači neinteligentne bukve jer imaju samo po 10 mil. u NBA i igraju solidno do prosječno, šta su onda Felipe Reyes, Ioannis Bourussis, Nicolo Melli, NBDL centri što ne mogu ni do tog nivoa doći? Maloumni imbecili?

Mislim, nebitno, nije vezano za raspravu, nego pokušavam da dokučim logiku. A tek ova veza sa ćaćom bokserom koji nije mogao biti najbolji na svijetu? I na taj način sinu genima prenio manjak inteligencije? Leptehebo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 apr 2017, 16:40

Nemanja86 je napisao/la:pa nisam ja ovde branio Gortata, samo kažem, ako su on i Myers Leonard i slični igrači neinteligentne bukve jer imaju samo po 10 mil. u NBA i igraju solidno do prosječno, šta su onda Felipe Reyes, Ioannis Bourussis, Nicolo Melli, NBDL centri što ne mogu ni do tog nivoa doći? Maloumni imbecili?

Mislim, nebitno, nije vezano za raspravu, nego pokušavam da dokučim logiku. A tek ova veza sa ćaćom bokserom koji nije mogao biti najbolji na svijetu? I na taj način sinu genima prenio manjak inteligencije? Leptehebo.
Jedini glup igrac u nba je Javale ali posto ima milione libo ga....nema mnogo glupih ima samo dobrih i losih..

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 16:52

Nemanja86 je napisao/la:pa nisam ja ovde branio Gortata, samo kažem, ako su on i Myers Leonard i slični igrači neinteligentne bukve jer imaju samo po 10 mil. u NBA i igraju solidno do prosječno, šta su onda Felipe Reyes, Ioannis Bourussis, Nicolo Melli, NBDL centri što ne mogu ni do tog nivoa doći? Maloumni imbecili?

Nemanjice sreco, jesul' za tebe, onako opcenito, bokseri inteligentna bica, bez namjere pravljenja genetskih paralela medju narastajima?! I ne filozofiraj i ne palamudi bez potrebe, otici cemo daleko, a nisam ti ja vjeruj ta adresa.. Ho's logiku? Nema tu logike, samo egzaktni podaci i nauka, medicina. Ako su za tebe bokseri (uz duzno postovanje prema amidzicima, teticima i ostaloj rodbini bokserima mozda pojedinaca sa foruma), onda mi se vise ne javljaj, eto Tita ti..

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 12 apr 2017, 16:58

Jham@ Ne znam odakle ti da se ocekivalo da ce Denver biti 13-15 pozicija ako ne mislis na cijelu ligu a ne zapad. Pa Vegas vas je imao na 34.5 o/u, znaci relativno dobra projekcija. Ne vidim kako ce te to biti bolji sljedece sezone. Chandler otvoreno govori da hoce out i najvjerovatnije ce Gallo opt.-out isto. Tesko da mozete dovesti nekoga boljeg jer realno nije bas neka destinacija. Negdje sam procitao da ste imali 31-najbolji napad od neke 70-godine ali nije bilo dovoljno za PO jer je odbrana velika rupa. Tesko da moze jezgro od Jokica-Murraya-Harrisa nesto postici bolje nego ovo IMO. Posebno tesko ce biti graditi oko Jokica kao C bez prave odbrane jer bi zapravo on trebao imati nejveci odgovor za odbranu, mislim moguce je ali vrlo tesko. Vidim vas sljedece sezono negdje izmedju 30-35 ali sve zavisi od ovog off-seasona.

Save@ Znam da ti mnogo znaci kakva je osoba igrac itd i zato bi te htjeo pitati dali je isto misljenje sada u vezi Jokicu negu prije OKCa? Jer ako nisam nesto promasijo, Jokic je ”nad-jusufovao” Juku-10x. Znaci njegovo ”Jusufsko” ponasanje je direktno izbacilo Denvera iz utrke za PO. A vidim i u Denveru zadnje vrijeme kukaju na njegovo ponasa. Ne znam, po nekim tvojim principima sam ocekivao zestoki trash-talk o Jokica ali jok, izostalo je zbog nekih razloga…

Epidaurus@ Nikada nece biti bolji od Jokica i Goberta?.. Razumjes da Jokic vec sada ima skoro perfektan napad, isto vazi za Goberta u odbrani. Sada ti kazes da neko za koga se svi slazemo da je vrlo sirov, koji nije imao postene minute cijelu karijeru do zadnji 20 tekmi (ali i takav je okrenuo Portlandu cijelu sezonu skroz za 180stepeni). Znaci presao je iz Slovenije jer nije dobijao priliku, pa u Cedeviti skoro nije igrao. U NBA za 3 godine je odigrao nesto vise od pola utakmica (povrede,dnp, etc.) po 20min u prosjeku. I sta kazes da njih dvojice koji su prosli najbolje sisteme evropske kosarke, i vec imaju definisanu rolu i zna se sta se moze ocekivati od njih, da Juka nikada nece biti bolji od njih?.. Kazes da bi mogao postati prilicno kvalitetan centar sa 18/10/3 a nijedan centar ove sezone nema taj prosjek... Znaci iz jedne extreme u drugu, ti kazes da nikada nece biti bolji od Gobert i Jokic, ja kazem da jedino Juka sam sebe moze sprijeciti od da bude najbolji centar iza Cousinsa i Davisa(ako cemo njega racunati kao C) u buducnosti. Vjerovatno ce i imati bolje timske uspjehe od njih dvojice ako dodze do toga.
90% ofanzivnog ucinka i dalje ovisi o pick igri ili o missmatchu u postu protiv slabijih i nizih igraca koje jednostavno ugura pod kos
Molimte prestani lagati,
hvala unaprijed.

Rokabili071@ Hvala za kompliment od prije. Vidim da znas kosarku ali jbga bas nekada ides skroz u off-toppic... Drzi se kosarke i te teme kao sto sam vidjeo da znas i smatracu te kao pozitivni dobit na forumu. Ovo zadnje o Gortatu naprimjer, bas veze nema...

guillermo@ :salut:

Bas mnogo je dobio pohvala u zadnje vrijeme od mnogih americki sport-analiticara. Bio je ovaj intervju sa Davidom Aldrige za NBA prije neki dan: http://www.nba.com/article/2017/04/10/m ... suf-nurkic
Onaj intervju iz ESPN koji se citira:
Pa i ovaj gdje ga skip bayless nazvao zvijezdom, od 6.20:
Itd...

Edit: sjecate li se razgovora od prije o njegovoj post-up igri, gdje sam tvrdio da ce mu se efikasnost automaticki poboljsat kada promjeni sredinu? Evo ga; U Denveru je zavrsio u najgori 16% score efficiency i imao 0.73-PPP, u Portlandu je podigao PPP na 0.91 i score efficency do 50%. Glavni razlog je da mu se frequency smanio od 36% na 22,4% sto znaci da nije vise exclusivno post-up igrac(hvala bogu), i odma napredak!
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 12 apr 2017, 17:14, ukupno mijenjano 2 puta.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 12 apr 2017, 17:07

Rokabili071 je napisao/la:

Nemanjice sreco, jesul' za tebe, onako opcenito, bokseri inteligentna bica, bez namjere pravljenja genetskih paralela medju narastajima?! I ne filozofiraj i ne palamudi bez potrebe, otici cemo daleko, a nisam ti ja vjeruj ta adresa.. Ho's logiku? Nema tu logike, samo egzaktni podaci i nauka, medicina. Ako su za tebe bokseri (uz duzno postovanje prema amidzicima, teticima i ostaloj rodbini bokserima mozda pojedinaca sa foruma), onda mi se vise ne javljaj, eto Tita ti..
nijedna profesija ne određuje inteligenciju, niti se tu može uopštavati svejedno da li se radi o bokserima, drvosječama ili akademicima. Inteligencija je sasvim druga stvar, eto imaš pristup guglu, pa provjeri kako se definiše.

Izvini što sam se javio, ono jest, nema logike da se na internet forumu neko nekome obrati, to je stvarno neuobičajeno.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 12 apr 2017, 17:32

3isamagicnumber je napisao/la:Jham@ Ne znam odakle ti da se ocekivalo da ce Denver biti 13-15 pozicija ako ne mislis na cijelu ligu a ne zapad. Pa Vegas vas je imao na 34.5 o/u, znaci relativno dobra projekcija. Ne vidim kako ce te to biti bolji sljedece sezone. Chandler otvoreno govori da hoce out i najvjerovatnije ce Gallo opt.-out isto. Tesko da mozete dovesti nekoga boljeg jer realno nije bas neka destinacija. Negdje sam procitao da ste imali 31-najbolji napad od neke 70-godine ali nije bilo dovoljno za PO jer je odbrana velika rupa. Tesko da moze jezgro od Jokica-Murraya-Harrisa nesto postici bolje nego ovo IMO. Posebno tesko ce biti graditi oko Jokica kao C bez prave odbrane jer bi zapravo on trebao imati nejveci odgovor za odbranu, mislim moguce je ali vrlo tesko. Vidim vas sljedece sezono negdje izmedju 30-35 ali sve zavisi od ovog off-seasona.

Save@ Znam da ti mnogo znaci kakva je osoba igrac itd i zato bi te htjeo pitati dali je isto misljenje sada u vezi Jokicu negu prije OKCa? Jer ako nisam nesto promasijo, Jokic je ”nad-jusufovao” Juku-10x. Znaci njegovo ”Jusufsko” ponasanje je direktno izbacilo Denvera iz utrke za PO. A vidim i u Denveru zadnje vrijeme kukaju na njegovo ponasa. Ne znam, po nekim tvojim principima sam ocekivao zestoki trash-talk o Jokica ali jok, izostalo je zbog nekih razloga…

Epidaurus@ Nikada nece biti bolji od Jokica i Goberta?.. Razumjes da Jokic vec sada ima skoro perfektan napad, isto vazi za Goberta u odbrani. Sada ti kazes da neko za koga se svi slazemo da je vrlo sirov, koji nije imao postene minute cijelu karijeru do zadnji 20 tekmi (ali i takav je okrenuo Portlandu cijelu sezonu skroz za 180stepeni). Znaci presao je iz Slovenije jer nije dobijao priliku, pa u Cedeviti skoro nije igrao. U NBA za 3 godine je odigrao nesto vise od pola utakmica (povrede,dnp, etc.) po 20min u prosjeku. I sta kazes da njih dvojice koji su prosli najbolje sisteme evropske kosarke, i vec imaju definisanu rolu i zna se sta se moze ocekivati od njih, da Juka nikada nece biti bolji od njih?.. Kazes da bi mogao postati prilicno kvalitetan centar sa 18/10/3 a nijedan centar ove sezone nema taj prosjek... Znaci iz jedne extreme u drugu, ti kazes da nikada nece biti bolji od Gobert i Jokic, ja kazem da jedino Juka sam sebe moze sprijeciti od da bude najbolji centar iza Cousinsa i Davisa(ako cemo njega racunati kao C) u buducnosti. Vjerovatno ce i imati bolje timske uspjehe od njih dvojice ako dodze do toga.
90% ofanzivnog ucinka i dalje ovisi o pick igri ili o missmatchu u postu protiv slabijih i nizih igraca koje jednostavno ugura pod kos
Molimte prestani lagati,
hvala unaprijed.

Rokabili071@ Hvala za kompliment od prije. Vidim da znas kosarku ali jbga bas nekada ides skroz u off-toppic... Drzi se kosarke i te teme kao sto sam vidjeo da znas i smatracu te kao pozitivni dobit na forumu. Ovo zadnje o Gortatu naprimjer, bas veze nema...

guillermo@ :salut:

Bas mnogo je dobio pohvala u zadnje vrijeme od mnogih americki sport-analiticara. Bio je ovaj intervju sa Davidom Aldrige za NBA prije neki dan: http://www.nba.com/article/2017/04/10/m ... suf-nurkic
Onaj intervju iz ESPN koji se citira:
Pa i ovaj gdje ga skip bayless nazvao zvijezdom, od 6.20:
Itd...

Edit: sjecate li se razgovora od prije o njegovoj post-up igri, gdje sam tvrdio da ce mu se efikasnost automaticki poboljsat kada promjeni sredinu? Evo ga; U Denveru je zavrsio u najgori 16% score efficiency i imao 0.73-PPP, u Portlandu je podigao PPP na 0.91 i score efficency do 50%. Glavni razlog je da mu se frequency smanio od 36% na 22,4% sto znaci da nije vise exclusivno post-up igrac(hvala bogu), i odma napredak!
Svaka čast..

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 apr 2017, 17:40

lumani je napisao/la:

Jedini glup igrac u nba je Javale ali posto ima milione libo ga....nema mnogo glupih ima samo dobrih i losih..
Noah :hmmmmm:

Da ne bude off..
Nadam se da nece zuriti sa Nurkicem za prvu tekmu play off-a,da ne bude doslo do pogorsanja povrede ili nesto gore nedaj boze..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 12 apr 2017, 17:44

Epidaurus je napisao/la:A cekajte kakve to danas Juka ima nevjerovatne poteze u napadu pa da samo tako zakljucimo da ima neki veliki ofanzivni potencijal ? Trenutno ima samo jedan kvalitetan potez u postu i to onaj spin prema ceonoj liniji (izuzetno kvalitetan doduse zbog kombinacije mase i brzine) dok mu 90% ofanzivnog ucinka i dalje ovisi o pick igri ili o missmatchu u postu protiv slabijih i nizih igraca koje jednostavno ugura pod kos. U ove 3 godine sto ga pratim u NBA (dvije ako ne racunamo proslu godinu zbog povrede) vidio sam da je samo jednom pivotirao u igri ledjima i to u onoj monstruoznoj tekmi protiv Phille. U ostalim slucajevima su to vecinom bili nekakvi divlji horoci. Takodjer ima i fin potencijal u sutu s poludistance obzirom na relativno mekanu ruku. Nerealno je zaista ocekivati da on odjednom postane vrhunski post igrac kojem ces bacit loptu u post i ocekivat uvijek nesto jer mu je tehnika dosta upitna. Opet to ga nista ne mora sprijeciti da bude prilicno kvalitetan 18-10-3 recimo centar sa finom odbranom na racun pokretljivosti, mase i nekog solidnog osjecaja za kosarku. Od Goberta i Jokica po meni nikad nece biti bolji jer mislim da njegov sveukupni uticaj na igru kroz oba smjera nece biti u rangu onog kojeg Jokic i Gobert imaju u napadu odnosno odbrani.

@Nemanja86

ne shvatam te zasto se uopce pokusavas raspravljat s ovim likom, vidis da ne zna da danasnjih 10 miliona u NBA i 10 miliona od prije 3-4 godine uopce nisu isti zbog capa, a i lik vjerovatno nije utakmice u zivotu pogledao kad mu je jedan kvalitetan startni NBA centar bukva.
Nece imati nikad takav sveukupni uticaj,a od kako je dosao,pomogao ekipi da osigura PO i izurinirao u direktnom okrsaju jednog od gore navedenih... zanimljivo

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 18:09

Nemanja86 je napisao/la:
Rokabili071 je napisao/la:

nijedna profesija ne određuje inteligenciju, niti se tu može uopštavati svejedno da li se radi o bokserima, drvosječama ili akademicima. Inteligencija je sasvim druga stvar, eto imaš pristup guglu, pa provjeri kako se definiše.

Izvini što sam se javio, ono jest, nema logike da se na internet forumu neko nekome obrati, to je stvarno neuobičajeno.
Ali odredjuje inteligencija profesiju! Ja ti objasnjavam, ali ti ne kontas. Nemam vise namjeru. S ovim sam zavrsio o Gortatu koji mi je u zivotu bitan kao lanjski snijeg.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 apr 2017, 18:56

Ima li informacija oko povratka ?
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 7 gostiju.