Zasad, da zakljucim, iskreno se nadajuci da ce Federer i jos neki pojedinci shvatiti.
Nisam ja uopce, nikada i nikako imun na neke Nurkiceve "bisere" u igri, poput ispadanja nekih lopti, meni neshvatljivih i nicim izazvanih frljoka, ili situacija kada ima cistu loptu da ufati, a on to iz nekog razloga ne zeli, vec pusta druge. Ima tih situacija, i ja ih vise pripisujem njegovoj nestrpljivosti i godinama nego necemo drugom ili trecem.
Isto tako, ako nekoga nazovete ili prozovete "panjom", ta je imenica, sve vrijeme pokusavam objasniti, iskljucivo u kontekstu spoznaje da taj panj (u ovom slucaju Gortat) nikada nije, niti ce, niti moze biti na nivou All stara. Vec tek solidan i zahvalan NBA igrac, kojem se u Wizzardsima poklopilo mnogo mnogo toga (a najrpije sjajan razigravac). Niko ko igra u NBA zaboga ne moze biti "panj", bas onaj nas, brdsko-planinsko bonaski, klasicni

Eto nadam se da smo i to apsolvirali.
I na kraju ljudi, hajde da budemo do kraja iskreni. Kada je rijec o Juki, momku je neko PO PRVI PUTA u NBA karijeri dao vrijeme i povjerenje, po prvi puta ga niko ne sputava i ne kaznjava zbog neke greske, i sta se iz toga izrodilo?
Sljedece: Vec sada, u ovih 20 utakmica, ostvario je mnogo osobne a bogami i fransizne rekorde, kao prvi put 5 puta dabl-dabl u kontinuitetu, 15/10 prosjek, sto je jako jako impresivno, vise utakmica sa tri i vise blokada nego za cijelu jednu sezonu u Denveru, itd, itd, pa do onih mostruoznih brojki o kojima smo raspravljali. Statistika 28-20-8-6, ili 33-16-3 je, sta god mi mislili, za vecinu, dakle za 95 posto centara NBA lige, je nedostizna. Sada i bilo kada. I tu svaka polemika kada je o ovome rijec zavrsava.
Naravno, samo da je boze zdravlja, bez povreda, i da ima mirno ljeto da se jos bolje uigra s Lillardom i ostatkom ekipe (da ne kazem da bih volio da posjeti Hakeemov kamp, ali nesto cisto sumnjam da ce to, barem sada, uciniti) i vec naredne sezone vjerujem dca mozemo gledati Jusufa Nurkica na nivou ili blizu nivoa All stara.