Znat ce se sve sutra... Ja iskreno ocekujem da ce igrati playoff, mozda mozda nece nastupati u prvom mecu. Ali da ce promasi PO skroz ne vjerujem kad uzmemo u obzir da trenira s vremena na vrijeme prije meceva i da je stalno tu u nekom uzem krugu. Vidjetcemo.Mig_Mig je napisao/la:Ima li informacija oko povratka ?
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
ni to ne mora nužno biti tačno, to je samo jedan od faktora. Slažem se, rekao si više nego dovoljno.Rokabili071 je napisao/la:Ali odredjuje inteligencija profesiju! Ja ti objasnjavam, ali ti ne kontas. Nemam vise namjeru. S ovim sam zavrsio o Gortatu koji mi je u zivotu bitan kao lanjski snijeg.Nemanja86 je napisao/la:nijedna profesija ne određuje inteligenciju, niti se tu može uopštavati svejedno da li se radi o bokserima, drvosječama ili akademicima. Inteligencija je sasvim druga stvar, eto imaš pristup guglu, pa provjeri kako se definiše.Rokabili071 je napisao/la:
Nemanjice sreco, jesul' za tebe, onako opcenito, bokseri inteligentna bica, bez namjere pravljenja genetskih paralela medju narastajima?! I ne filozofiraj i ne palamudi bez potrebe, otici cemo daleko, a nisam ti ja vjeruj ta adresa.. Ho's logiku? Nema tu logike, samo egzaktni podaci i nauka, medicina. Ako su za tebe bokseri (uz duzno postovanje prema amidzicima, teticima i ostaloj rodbini bokserima mozda pojedinaca sa foruma), onda mi se vise ne javljaj, eto Tita ti..
Izvini što sam se javio, ono jest, nema logike da se na internet forumu neko nekome obrati, to je stvarno neuobičajeno.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Đe čo'ek može biti normana kad ide svjesno da ga neko prebije? 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
idukuvac
, pa bar smo mi zemlja sa normalnom tradicijom i sa uglavnom zdravim pogledom na borilačke vještine, a ne neki puritanski i kvazi-moralni narodi
- Sir Oliver
- Kontakt:
Sta tek reci za doktore koji petljaju sa bolesnim ljudima...
Sent from my ROME_X using Tapatalk
Sent from my ROME_X using Tapatalk
Razumijes ti da je Jokic fizicki tip igraca koji se razvija sporije nego inace (tzv late bloomer) i da sa 2-3 ljeta provedena sa vrhunskim kondicionim sigurno nece biti ovako mlohav. Sad ti skontaj kakav momak osjecaj za igru ima kad ovakav nespreman trpa sa visokim procentima (i to jos ne igra punu minutazu legitimnog glavnog igraca lige jer je fizicki nespreman). Taj osjecaj je ono sto njega po meni odvaja kako od Nurkica tako i od ostalih mladih centara osim Townsa (ovo da ce Nurkic kroz godine biti bolji igrac od Townsa je smijesno, ne znam jesi li ga zaboravio al od covjeka koji vec u drugoj sezoni ima 25-12 sa 54% iz igre Juka nikad nece biti bolji ili u rangu). Taj osjecaj se ne moze ni naucit ni istrenirat. S tim se rodis i imas ga ili nemas. Osim njega u ligi taj osjecaj imaju jos samo braca Gasol i vidimo kakvi su igraci obojica (Pau vise nije u NBA sto je nekad bio al u FIBA uslovima mu nema ravnog jos uvijek). Sa ovakvom krivuljom napredka on kroz koju sezonu mozebiti sama krema citave NBA lige. Uostalom, ni jedan Nowitzki nikad nije bio neki defanzivac al je godinama bio top 5 igrac lige jer je napadacki bio nezustavljiv. Ne kazem ce Jokic sigurno biti taj nivo jer dug je put jos pred njim al kad poredis Jokica sa Pauom i Dirkom sa 21 godinom, Jokic ima bolje brojke. Zato mislim da prime Juka nece biti dobar ko prime Jokic, cisto jer je momak jedan od onih posebnih talenata sa posebnim osjecajem za igru.3isamagicnumber je napisao/la:
Epidaurus@ Nikada nece biti bolji od Jokica i Goberta?.. Razumjes da Jokic vec sada ima skoro perfektan napad, isto vazi za Goberta u odbrani. Sada ti kazes da neko za koga se svi slazemo da je vrlo sirov, koji nije imao postene minute cijelu karijeru do zadnji 20 tekmi (ali i takav je okrenuo Portlandu cijelu sezonu skroz za 180stepeni). Znaci presao je iz Slovenije jer nije dobijao priliku, pa u Cedeviti skoro nije igrao. U NBA za 3 godine je odigrao nesto vise od pola utakmica (povrede,dnp, etc.) po 20min u prosjeku. I sta kazes da njih dvojice koji su prosli najbolje sisteme evropske kosarke, i vec imaju definisanu rolu i zna se sta se moze ocekivati od njih, da Juka nikada nece biti bolji od njih?.. Kazes da bi mogao postati prilicno kvalitetan centar sa 18/10/3 a nijedan centar ove sezone nema taj prosjek... Znaci iz jedne extreme u drugu, ti kazes da nikada nece biti bolji od Gobert i Jokic, ja kazem da jedino Juka sam sebe moze sprijeciti od da bude najbolji centar iza Cousinsa i Davisa(ako cemo njega racunati kao C) u buducnosti. Vjerovatno ce i imati bolje timske uspjehe od njih dvojice ako dodze do toga.Molimte prestani lagati,90% ofanzivnog ucinka i dalje ovisi o pick igri ili o missmatchu u postu protiv slabijih i nizih igraca koje jednostavno ugura pod kos
hvala unaprijed.
Od Goberta mi nikad nece korisniji igrac za ekipu biti jer je Gobert brutalan defanzivac, bukvalno ono sto je Harden npr u napadu to je Gobert defanzivno. Takvi su u ligi jos samo Kawhi i Draymond. S njim na parketu je reket zakljucan. Nurkic ima vise kosarke u sebi od njega ali fizikalije i atletika ovog monstruma su abnormalne, a nije bas klasicna taraba u rangu DeAndrea npr.
De mi molim te eto ti navedi citav Jukin napadacki repertoar. Evo znam za onaj spin (odlican potez i tezak za zaustavit zbog kombinacije mase i brzine) i sta on jos ima u napadu ? Jesil ti vidio na sta lice njegovi horoci ? Ja ono ne smatram nekim legitimnim potezom. Bukvalno izgleda ko da samo baci loptu napamet bez ikakve kontrole. Zasto je u Denveru imao problema ? Pa upravo jer su forsirali da igra konstantno u postu bez pick igre. Pick igra je njegovo apsolutno najjace oruzje jer je pokretljiv i masivan. Gledao sam vecinu njegovih utakmica u Portlandu i ja osim tih ugurivanja protivnika pod kos, pick igre i tog spin poteza nikakav poseban potez vidio nisam. Pivoti mu nepoznanica i dalje (sto je meni licno zabrinjavajuce), igre licem bas i nema. U sutu s poludistance ima potencijal al daleko je to jos uvijek od legitimnog oruzja, bar u ovom trenutku. Poentira i nakon ofanzivnih skokova al to necemo racunati u napadacki repertoar realno. O tome da mu se zna pocesto desiti da fula zicere il da mu izbijaju loptu iz ruku bilo pod kosem bilo u postu da ne pricam.
I btw prilicno hrabra izjava je da ce kroz par godina biti samo iza Cousinsa i Davisa sto se tice centara obzirom da nikad ne znas kakav se monstrum moze pojavit s collegea. Vec dogodine npr bi trebala doci dva bas brutalna centarska prospekta Bamba i Ayton. Embiid ako ga povrede postede je klasa iznad svih centara skoro. Townsa vec pomenuo, nema teorije da ikad Juka bude bolji igrac od njega. 25-12 u drugoj sezoni u NBA ligi su ipak nesto posebno.
Reci cu samo da je bokser cassius clay uradio vise na poromociji i poboljsanju zivotnog stanja afroamerikanaca nego citava sda za bosnjakeRokabili071 je napisao/la:
Nemanjice sreco, jesul' za tebe, onako opcenito, bokseri inteligentna bica, bez namjere pravljenja genetskih paralela medju narastajima?! I ne filozofiraj i ne palamudi bez potrebe, otici cemo daleko, a nisam ti ja vjeruj ta adresa.. Ho's logiku? Nema tu logike, samo egzaktni podaci i nauka, medicina. Ako su za tebe bokseri (uz duzno postovanje prema amidzicima, teticima i ostaloj rodbini bokserima mozda pojedinaca sa foruma), onda mi se vise ne javljaj, eto Tita ti..
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pa ne znam kako je moguce da napuknuce kosti zalijeci za 2 sedmice, da li je uopste moguce?
Pa ako cemo tako pogadati ko je late bloomer, i ko ce da procvjeta, samo da napomenem da se Nurkic nedavno poceo bavit kosarkom, da nije u formi jer nikad nije bio standardan igrac, mozda ima par kilograma viska i tek je promijenio sredinu.I odigrao 30tak, vise nego samo dobrih utakmica. Normalno da su svi iznenadeni njegovim igrama u kratkom vremenskom periodu. Ni meni ofanzivna igra ne izgleda bas "on point", ima tu i promasenih zicera, ta izbijanja lopte iz ruku bas nisam vidio, horog izgleda kao da baca loptu na kos i to pod prijetnjom. Upravu si i za taj dio njegove igre. Sve si upravu, mislim toEpidaurus je napisao/la:
Razumijes ti da je Jokic fizicki tip igraca koji se razvija sporije nego inace (tzv late bloomer) i da sa 2-3 ljeta provedena sa vrhunskim kondicionim sigurno nece biti ovako mlohav. Sad ti skontaj kakav momak osjecaj za igru ima kad ovakav nespreman trpa sa visokim procentima (i to jos ne igra punu minutazu legitimnog glavnog igraca lige jer je fizicki nespreman). Taj osjecaj je ono sto njega po meni odvaja kako od Nurkica tako i od ostalih mladih centara osim Townsa (ovo da ce Nurkic kroz godine biti bolji igrac od Townsa je smijesno, ne znam jesi li ga zaboravio al od covjeka koji vec u drugoj sezoni ima 25-12 sa 54% iz igre Juka nikad nece biti bolji ili u rangu). Taj osjecaj se ne moze ni naucit ni istrenirat. S tim se rodis i imas ga ili nemas. Osim njega u ligi taj osjecaj imaju jos samo braca Gasol i vidimo kakvi su igraci obojica (Pau vise nije u NBA sto je nekad bio al u FIBA uslovima mu nema ravnog jos uvijek). Sa ovakvom krivuljom napredka on kroz koju sezonu mozebiti sama krema citave NBA lige. Uostalom, ni jedan Nowitzki nikad nije bio neki defanzivac al je godinama bio top 5 igrac lige jer je napadacki bio nezustavljiv. Ne kazem ce Jokic sigurno biti taj nivo jer dug je put jos pred njim al kad poredis Jokica sa Pauom i Dirkom sa 21 godinom, Jokic ima bolje brojke. Zato mislim da prime Juka nece biti dobar ko prime Jokic, cisto jer je momak jedan od onih posebnih talenata sa posebnim osjecajem za igru.
Od Goberta mi nikad nece korisniji igrac za ekipu biti jer je Gobert brutalan defanzivac, bukvalno ono sto je Harden npr u napadu to je Gobert defanzivno. Takvi su u ligi jos samo Kawhi i Draymond. S njim na parketu je reket zakljucan. Nurkic ima vise kosarke u sebi od njega ali fizikalije i atletika ovog monstruma su abnormalne, a nije bas klasicna taraba u rangu DeAndrea npr.
De mi molim te eto ti navedi citav Jukin napadacki repertoar. Evo znam za onaj spin (odlican potez i tezak za zaustavit zbog kombinacije mase i brzine) i sta on jos ima u napadu ? Jesil ti vidio na sta lice njegovi horoci ? Ja ono ne smatram nekim legitimnim potezom. Bukvalno izgleda ko da samo baci loptu napamet bez ikakve kontrole. Zasto je u Denveru imao problema ? Pa upravo jer su forsirali da igra konstantno u postu bez pick igre. Pick igra je njegovo apsolutno najjace oruzje jer je pokretljiv i masivan. Gledao sam vecinu njegovih utakmica u Portlandu i ja osim tih ugurivanja protivnika pod kos, pick igre i tog spin poteza nikakav poseban potez vidio nisam. Pivoti mu nepoznanica i dalje (sto je meni licno zabrinjavajuce), igre licem bas i nema. U sutu s poludistance ima potencijal al daleko je to jos uvijek od legitimnog oruzja, bar u ovom trenutku. Poentira i nakon ofanzivnih skokova al to necemo racunati u napadacki repertoar realno. O tome da mu se zna pocesto desiti da fula zicere il da mu izbijaju loptu iz ruku bilo pod kosem bilo u postu da ne pricam.
I btw prilicno hrabra izjava je da ce kroz par godina biti samo iza Cousinsa i Davisa sto se tice centara obzirom da nikad ne znas kakav se monstrum moze pojavit s collegea. Vec dogodine npr bi trebala doci dva bas brutalna centarska prospekta Bamba i Ayton. Embiid ako ga povrede postede je klasa iznad svih centara skoro. Townsa vec pomenuo, nema teorije da ikad Juka bude bolji igrac od njega. 25-12 u drugoj sezoni u NBA ligi su ipak nesto posebno.
-
Rokabili071
- Kontakt:
Jebote jarane koliko ti ne volis (mrzis) Juku da to nije normalno, preofirno je, vjerujsejo90 je napisao/la:Pa ako cemo tako pogadati ko je late bloomer, i ko ce da procvjeta, samo da napomenem da se Nurkic nedavno poceo bavit kosarkom, da nije u formi jer nikad nije bio standardan igrac, mozda ima par kilograma viska i tek je promijenio sredinu.I odigrao 30tak, vise nego samo dobrih utakmica. Normalno da su svi iznenadeni njegovim igrama u kratkom vremenskom periodu. Ni meni ofanzivna igra ne izgleda bas "on point", ima tu i promasenih zicera, ta izbijanja lopte iz ruku bas nisam vidio, horog izgleda kao da baca loptu na kos i to pod prijetnjom. Upravu si i za taj dio njegove igre. Sve si upravu, mislim toEpidaurus je napisao/la:
Razumijes ti da je Jokic fizicki tip igraca koji se razvija sporije nego inace (tzv late bloomer) i da sa 2-3 ljeta provedena sa vrhunskim kondicionim sigurno nece biti ovako mlohav. Sad ti skontaj kakav momak osjecaj za igru ima kad ovakav nespreman trpa sa visokim procentima (i to jos ne igra punu minutazu legitimnog glavnog igraca lige jer je fizicki nespreman). Taj osjecaj je ono sto njega po meni odvaja kako od Nurkica tako i od ostalih mladih centara osim Townsa (ovo da ce Nurkic kroz godine biti bolji igrac od Townsa je smijesno, ne znam jesi li ga zaboravio al od covjeka koji vec u drugoj sezoni ima 25-12 sa 54% iz igre Juka nikad nece biti bolji ili u rangu). Taj osjecaj se ne moze ni naucit ni istrenirat. S tim se rodis i imas ga ili nemas. Osim njega u ligi taj osjecaj imaju jos samo braca Gasol i vidimo kakvi su igraci obojica (Pau vise nije u NBA sto je nekad bio al u FIBA uslovima mu nema ravnog jos uvijek). Sa ovakvom krivuljom napredka on kroz koju sezonu mozebiti sama krema citave NBA lige. Uostalom, ni jedan Nowitzki nikad nije bio neki defanzivac al je godinama bio top 5 igrac lige jer je napadacki bio nezustavljiv. Ne kazem ce Jokic sigurno biti taj nivo jer dug je put jos pred njim al kad poredis Jokica sa Pauom i Dirkom sa 21 godinom, Jokic ima bolje brojke. Zato mislim da prime Juka nece biti dobar ko prime Jokic, cisto jer je momak jedan od onih posebnih talenata sa posebnim osjecajem za igru.
I btw prilicno hrabra izjava je da ce kroz par godina biti samo iza Cousinsa i Davisa sto se tice centara obzirom da nikad ne znas kakav se monstrum moze pojavit s collegea. Vec dogodine npr bi trebala doci dva bas brutalna centarska prospekta Bamba i Ayton. Embiid ako ga povrede postede je klasa iznad svih centara skoro. Townsa vec pomenuo, nema teorije da ikad Juka bude bolji igrac od njega. 25-12 u drugoj sezoni u NBA ligi su ipak nesto posebno.Ali ja mislim da potcjenjujes njegov potencijal, jer iako nema taj osjecaj za igru kao Joker, ima sjajnu ruka-oko koorinaciju, koordinaciju tijela, gradu tijela a i to su stvari koje ne mozes naucit. I sa svojih 140 kila jedan je od najjacih igraca u ligi, mozda zbog par kg viska, i mismatch za pojedine centre u tom uguravanju pod kos. A ni sut mi ne izgleda bas idealno, nije cak ni isti uvijek, nekad poskoci, nekad sutira bez skoka. Al ima mekanu ruku. I mozda bi ako sljedece godine postane standardni igrac Brazzersa mogao nabit neku statistikicu od 15- 10-5. U buducnosti
Pa bolan covjek cije je znanje mnogo iznad naseg, a pogotov tvog (Magic), ti nacrta stvari, sve pokaze i objasni, a ti i dalje ko rudonja iznosis neke svoje argumente i poluneboluze "o mlitavom Jokicu koji se sporije fizicki razvija"????? hej, ko da je nedonosce, a ne odrastao kosarkas od 2.08 i nekih 110 kg, samo zato jer te u tim trenucima mrtznja prema Juki toliko zasljepljuje da naprosto ne mozes da izdrzis i odolis..
Epidaurus, provaljen si. Toliko..
-
Rokabili071
- Kontakt:
Opa, pa zar moze politika u tvoju butigu?nerminh74 je napisao/la:Reci cu samo da je bokser cassius clay uradio vise na poromociji i poboljsanju zivotnog stanja afroamerikanaca nego citava sda za bosnjakeRokabili071 je napisao/la:
Dakle, rahmetli Muhammad Ali je bio sve samo ne samo bokser, bio je revolucionar, umjetnik, disident, neko ko je citavim generacijama Afroamerikanaca, a bogami i Amerikanaca, Evropljana i nas Bosanaca i Hercegovaca, ugradio posebnu vrstu ljubavi prema toj plemenitoj vjestini, da sam se kao vrlo mali djecarak, tek znajuci za sebe, budio sa svojim rahmertli ocem u po noci kako bi gledao tog velikog umjetnika.
I porediti njega sa cacom od panja Gortata je isto kao kad bi poredio Miralema Pjanica sa Miralemom Sirovicom iz FK Hrida.
Dakle Nermine, te stvari su neuporedive..
Ali i zvati sve boksere glupim je veoma povrsno
A sada drzimo se teme, moj roko (velo misto)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
Rokabili071
- Kontakt:
dobar si, gledo sinerminh74 je napisao/la:Ali i zvati sve boksere glupim je veoma povrsno
dogovoreno.
Covjece, boli me k.urac i za Haruna i za Juku i za reprezentaciju. Pogledao sam u zivotu jedno 280 puta vise NBA utakmica od tebe i vise igraca pa samim time znam sta pricam. Ovim drugim paragrafom si ustvari pokazao koliko pojma nemas o kosarci. Boga ti nemoj mi se vise obracat, ko sto se necu ni ja tebi i to je to.
@sejo90
Pa ja tako nesto i ocekujem od Nurkica. Neki minimum koji on treba po meni ostvarit je kvalitetan startni centar. Neko realno ocekivanje od mene za njega je 18-10-3 centar. Time bi mogao doci i do nekih AS nastupa osim ako se ne pojave bas neki monstrumi u narednom periodu (Bamba i Ayton za sada vuku da mogu biti brutalni bas, vidjet cemo kako ce se dalje to odvijati jer tek trebaju na college dogodine).
@sejo90
Pa ja tako nesto i ocekujem od Nurkica. Neki minimum koji on treba po meni ostvarit je kvalitetan startni centar. Neko realno ocekivanje od mene za njega je 18-10-3 centar. Time bi mogao doci i do nekih AS nastupa osim ako se ne pojave bas neki monstrumi u narednom periodu (Bamba i Ayton za sada vuku da mogu biti brutalni bas, vidjet cemo kako ce se dalje to odvijati jer tek trebaju na college dogodine).
-
Rokabili071
- Kontakt:
Epidaurus:
Moze da se neobracamo vise jedan drugome, jer sam te provalio, ali nakon ovoga.
Ti si vjerovatno jedno, najmanje 15 a mozda i vise godina mladji od mene (cak i da si Harunaga licno ili od njegove amidzince mali
, a ja gledam i pratim kosarku, i mahalsku i vrhunsku, otkako znam za sebe, pa je samim time svaka moja polemika s tobom spustanje na nivo na kojem nikad ne zelim da budem.
Magic ti jer sve nacrtao, ja sam ti sve objasnio, kao i jos mnogi ovdje, a ti sad slobodno nastavi sa sipanjem svoje mrznje i antagonizmom prema juki jer si vec provaljen,
toliko od mene.
Moze da se neobracamo vise jedan drugome, jer sam te provalio, ali nakon ovoga.
Ti si vjerovatno jedno, najmanje 15 a mozda i vise godina mladji od mene (cak i da si Harunaga licno ili od njegove amidzince mali
Magic ti jer sve nacrtao, ja sam ti sve objasnio, kao i jos mnogi ovdje, a ti sad slobodno nastavi sa sipanjem svoje mrznje i antagonizmom prema juki jer si vec provaljen,
toliko od mene.
-
Rokabili071
- Kontakt:
http://www.blazersedge.com/2017/4/12/15 ... protection
Ne znam sta ce Epidaurus i jos neki nakon ovakvih osvrta o Juki eminentnih americkih novinara, pozlice im
Ne znam sta ce Epidaurus i jos neki nakon ovakvih osvrta o Juki eminentnih americkih novinara, pozlice im
Pa da li ce biti All star zavisi puno i gdje ce da igra, ako Portland postane neki contender, mogao bi. David West je bivsi All star, Mo Williams ako se dobro sjecamEpidaurus je napisao/la:Covjece, boli me k.urac i za Haruna i za Juku i za reprezentaciju. Pogledao sam u zivotu jedno 280 puta vise NBA utakmica od tebe i vise igraca pa samim time znam sta pricam. Ovim drugim paragrafom si ustvari pokazao koliko pojma nemas o kosarci. Boga ti nemoj mi se vise obracat, ko sto se necu ni ja tebi i to je to.
@sejo90
Ako nije napisano do sada, muštuluk onda. Odradio Juka lagan trening ali i dalje nije ništa ozvaničeno za dalje
Epi je u vecini stvari zapravo upravu. Sami vi koji mu kontrirate priznajete da je juka jos sirov (ne znam sad da li ti to konkretno priznajes) i da ima potencijal. Imati potencijal i iskoristiti ga su dvije razlicite stvari. Juka je trenutno jedan dobar startni centar koji po meni ima veliki potencijal i koji bi radom mogao biti jedan od najboljih u ligi. No Epi je po meni i tu u pravu kad kaze da Juka realno ne moze biti niti najbolji ofanzivni niti najbolji defanzivni centar lige, pa samim time nece mozda kupiti naslovne stranice kao neki drugi. Ali juka moze biti jedan od najboljih kompletnih paketa, a takvi centri su zlata vrijedni.Rokabili071 je napisao/la:http://www.blazersedge.com/2017/4/12/15 ... protection
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
dobra odluka Trail Blazersa da Dame Dolla i 3J propuste posljednje dvije tekme
treba im odmor, jer ce protiv GSW morat zapet kao nikada :mrgreen:
treba im odmor, jer ce protiv GSW morat zapet kao nikada :mrgreen: