Nisi nigdje napisao tačno da će se ponoviti, ali čitavo vrijeme ponavljaš te prošle scenarije kao da je nemoguće da i treneri napreduju kao i igrači. Također, vjerovao ili ne, neki treneri su puno bolji sa puno boljim ekipama.Romagnoli13 je napisao/la:Gdje sam ja to napisao da će se isto ponoviti? I nisam pisao samo o tom meču, i ako je Barca u tom trenutku samo nešto bolja nego sad, što se kasnije pokazalo kad ih je Bayern našamarao žestoko.Ta ekipa Barce je bila itekako ranjiva, iz mnogo razloga.Ja sam se dotakao i mečeva protiv Arsenala, Totenhema, te blamiranje protiv Catanie i Fiorentine kad je titula izgubljena.
Isto tako, priča o daleko slabijem Juventusu ne pije vode. Mnogo klasnih igrača se razvilo iz te generacije koji i dan danas nose Juventus što znači da nisu bili neke ublehe nego igrači kojima je samo trebalo dati priliku i realizirati taj potencijal. Milan s druge strane je imao dva igrača svjetske klase u vidu Silve i Ibrahimovića. Juventus Buffona, Pirla, Chiellinija, Barzaglija, Marchisija, Vidala, Lichtsteinera, itd... Također nisu imali klaune kao KPB ili Robinho kojima je nogomet bio zadnja stvar na pameti.