Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BIHfan
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la BIHfan » 13 apr 2017, 14:28

Epidaurus je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Harunovi jataci vode ovu svjetski poznatu antibosnjacku stranicu :kafa:

Ovo je za Comedy Central. Kakav ranking. :rol: :rol: :facepalm:
Pa dobro Plumlee, Zeller pa donekle i Drummond i Noel ne bi trebali biti ispred Juke po meni. Ostalo je manje vise ok obzirom na postignuca ostalih igraca ispred njega. Sad slozicemo se svi da bi ove igrace ispred njega dosta drugacije rasporedili.
Ma nisam ni precizirao na Nurkica, on je i dobro rankiran. Vec na ove dole ostale.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 apr 2017, 14:29

edin139 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ja stvarno ne znam zašto su forumaši koji kažu da je Juka još sirov i da ima dosta prostora da napreduje (što je veoma pozitivno) jusufomrzci
evo ja sam istog mišljenja, a obzirom da sam prije koju godinu bukvalno vodio forumašku bitku 100 na 1 vezano za jusufa teško je mene okarakterisati jusufomrzcom
malo objektivnosti stvarno nije na odmet
Vec sam jednom pisao na temu post iz dobre namjere i iz hajmo rec zlobe i sl. i ne znam sto si se ti nasao prozvanima. Prvi ja kad juka odigra lose i fula zicere kazem odigrao lose. Kad odigra dobro odigro je dobro.
Uopste nisam ciljao na tebe nego na epidariusa, save-ta itd... a odgovor je konkretno na epidariusov post.
One kojima post ide tipa juka je sirovina a jokic je mocart, katarina vit ili ko vec od umjetnika. Pa dobro mozda jokic i jest neka katarina jer ga svaki solidan centar propisno natrpa....
Juka je tog umjetnika rastocio i kao sto rekoh uopste me ne zanima dok pogadja jel to na snagu i kako izgleda.
K
ad masi zicere to je vec problem da ne znam koliko lijepo izgleda. Kad napravi tri brza faula i to je problem pa makar plesao na terenu kao majkl đekson.
nisam se našao prozvan, samo smatram da je jusuf još zelen ili ti sirov u igri, a to je plus jer postoji potencijal još večeg napredovanja i ako ostvari puni potencijal uhhhhhh
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 apr 2017, 14:31

svako malo bocne DEN :urnebes:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 apr 2017, 14:34

Chinaglia je napisao/la:

svako malo bocne DEN :urnebes:
Koji kralj, sve kulturno a podjebava :tokralju: :tokralju:
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 apr 2017, 14:36

pinoglavi je napisao/la:Koji kralj, sve kulturno a podjebava :tokralju: :tokralju:
mora da cita forum i prati grandmastera medju forumasima, Ajatolaha, ako zelite :kafa:

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 13 apr 2017, 14:37

Epidaurus je napisao/la:Covjek ti fino kaze nemoj mi se obracat al ti ocito ne mozes to shvatit. Ponovicu jos jednom, boli me k.urac i za Haruna i za savez. Eto pretrazi sve moje postove pa ces vidjet koliko ja uopce pisem na ovim reprezentativnim temama tj koliko me interesuje reprezentacija i ti sukobi. Na ovu temu sam se ukljucio jer mi je postalo smijesno sta se odjednom pise za Juku nakon 20ak dobrih utakmica. Strah me i zamislit sta bi pisali da su Jokic il Gobert kojim slucajem nasi npr, ovaj prvi bi bio najveci revolucionar centarske pozicije jos od Bill Waltona i krizanac Kareema i Hakeema dok bi ovaj drugi bio bolja, visa, brza i mocnija verzija kombinacije Ben Wallacea i Mutomboa.

E ovako cemo od sada. Necu ti se vise obracat, nebitan si mi, kao uostalom i ja tebi, ali cu uvijek kada to vidim ispravljati tvoje lazi i netacne navode, jer si izrazito, izrazito nedobronamjeran. A takve ljude ne volim.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 13 apr 2017, 14:37

Epidaurus je napisao/la:

Harunovi jataci vode ovu svjetski poznatu antibosnjacku stranicu :kafa:[/quote]

Malo si mi neurozan dok izabucujes ovakve stvari,gdje je malom djetetu jasno da ukljucuje i jukino nazovi igranje u denveru. Jel te to vec sada strah jukine statistike u sljedecoj sezoni?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 apr 2017, 14:44

Ja ne vidim bas da sam nesto netacno naveo. Slazemo se svi da Juka ima jedan mnogo fin potencijal za dugogodisnjeg kvalitetnog centra u NBA, sa mozda cak ponekim AS nastupom. Druga stvar je sto ti ne zelis vidjeti da je Juka jos uvijek prilicno tanak tehnicki igrac te da mu je vecina igre bazirana na snazi i pokretljivosti sto je jedan veliki plus.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 13 apr 2017, 15:07

edin139 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Malo si mi neurozan dok izabucujes ovakve stvari,gdje je malom djetetu jasno da ukljucuje i jukino nazovi igranje u denveru. Jel te to vec sada strah jukine statistike u sljedecoj sezoni?[/quote]

Dovoljno je Edine, ko to zeli i ko nije zlonamjeran, pogledati bilo koji forum navijaca Portlanda, u samom gradu ili drzavi Oregon, procitati bilo koji od desetine clanaka objavljenih na zvanicnom sajtu NBA, ili ESPN-u i drugim eminentnim medijima, i vidjeti sta i navijacvi i strucnjaci misle o Jusufu i njegovoj igri. Naprosto ga obozavaju (navijaci) a medju strucnjacima vec sada gradi status zvijzede (pogledajte izjavi sir Charlesa Barkleya).
Naravno, nas Harunaga se ufatio jednog uratka u kojem je, grubim statistikma, ukljucena cijela sezona. Naravno, svi znamo sta je i kako bilo s Nurkicem do 13. februara ove godine.
Meni samo predstavlja zadovljstvo sto ovdje mogu sresti normalna razmisljanja i ljude, koji kaze samo ono sto i kako jeste.
Pozdrav..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 apr 2017, 15:31

Epidaurus je napisao/la:Covjek ti fino kaze nemoj mi se obracat al ti ocito ne mozes to shvatit. Ponovicu jos jednom, boli me k.urac i za Haruna i za savez. Eto pretrazi sve moje postove pa ces vidjet koliko ja uopce pisem na ovim reprezentativnim temama tj koliko me interesuje reprezentacija i ti sukobi. Na ovu temu sam se ukljucio jer mi je postalo smijesno sta se odjednom pise za Juku nakon 20ak dobrih utakmica. Strah me i zamislit sta bi pisali da su Jokic il Gobert kojim slucajem nasi npr, ovaj prvi bi bio najveci revolucionar centarske pozicije jos od Bill Waltona i krizanac Kareema i Hakeema dok bi ovaj drugi bio bolja, visa, brza i mocnija verzija kombinacije Ben Wallacea i Mutomboa.
Druze, ipak moras malo i ti odvaditi, ne vjerujem da iko ovdje govori da je Juka SADA neki vrhunski nivo, uglavnom raja istice njegov potencijal. Dobro, ti mozda smataras da njegov "upside" nije tako visok kao sto neki misle, ali dobro, tu se mozemo razilaziti u misljenju. Ja isto tako mislim da on moze biti jedan od najboljih 2-way igraca u ligi. Nerealno je reci da ce ikad biti bolji u ofanzivi od pojedinih (ukljucujuci i mnogo spomenutog Jokica), no ako Juka moze realno imati prosjek od 20 i 3 asistencije, on u ofanzivi nije mnogo losiji od Jokinog maximuma koji isto brat bratu ne moze vise nagurati od 25/6. Joka hoce imati vjerovatno imati bolje brojke u napadu, ali ce Juka radi fizickih predispozicija uvijek biti bolji odbrambeni igrac od njega. Kad gledas kompletan paket, tu je to negdje po meni.

Raja se normalno lozi, jbg nas je, neke stvari ljudi kazu malo i u afektu i poneseni momentom. Ne treba sve uzimati jedan kroz jedan. Naravno da smo mi bosanci subjektivni. Hajde molim te, mnogi Denverovi navijaci su prije mj dana pisali kako oni i Joker idu u PO, ono komforno, a citao sam komentare gdje se tvrdi da je Joker VEC SADA bolji nego sto je Melo ikada bio. Mislim, ono... Momak je odlican, ali, mislimmm...

Elem nejse, hoce li i koliko ce Juka iskoristiti taj neki potencijal, to ostaje da se vidi. Ova ranking tabela i po meni nije bas objektivna, mada opet i nije tolko ni losa ako uzmemo u obzir da je Juka u pre All Star periodu bio samo na momente dobar. Ipak se gleda citava sezona. No cinjenica da je njegov dolazak preporodio jedan tim i doveo ga do PO je po meni ipak dovoljna sama po sebi da bude ispred par centara na toj tabeli - i sam si ih naveo.

Vidjet cemo kako ce Juka sl godine izgledati nakon sto je prosao pune pripreme sa Portlandom itd, tek onda cemo moci da imamo nesto jasniju sliku o tome koliko je realno da on od tog nekog potencijala iskoristi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 apr 2017, 15:36

Epidaurus je napisao/la:

Smijesna lista ..naravno americki hype za pojedinim igracima..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 apr 2017, 15:51

_dreamer_ je napisao/la:
Druze, ipak moras malo i ti odvaditi, ne vjerujem da iko ovdje govori da je Juka SADA neki vrhunski nivo, uglavnom raja istice njegov potencijal. Dobro, ti mozda smataras da njegov "upside" nije tako visok kao sto neki misle, ali dobro, tu se mozemo razilaziti u misljenju. Ja isto tako mislim da on moze biti jedan od najboljih 2-way igraca u ligi. Nerealno je reci da ce ikad biti bolji u ofanzivi od pojedinih (ukljucujuci i mnogo spomenutog Jokica), no ako Juka moze realno imati prosjek od 20 i 3 asistencije, on u ofanzivi nije mnogo losiji od Jokinog maximuma koji isto brat bratu ne moze vise nagurati od 25/6. Joka hoce imati vjerovatno imati bolje brojke u napadu, ali ce Juka radi fizickih predispozicija uvijek biti bolji odbrambeni igrac od njega. Kad gledas kompletan paket, tu je to negdje po meni.

Hoce li i koliko ce Juka iskoristiti taj neki potencijal, to ostaje da se vidi. Ova ranking tabela i po meni nije bas objektivna, mada opet i nije tolko ni losa ako uzmemo u obzir da je Juka u pre All Star periodu bio samo na momente dobar. Ipak se gleda citava sezona. No cinjenica da je njegov dolazak preporodio jedan tim i doveo ga do PO je po meni ipak dovoljna sama po sebi da bude ispred par centara na toj tabeli - i sam si ih naveo.

Vidjet cemo kako ce Juka sl godine izgledati nakon sto je prosao pune pripreme sa Portlandom itd, tek onda cemo moci da imamo nesto jasniju sliku o tome koliko je realno da on od tog nekog potencijala iskoristi.
Ja u Jusufu vidim AS potencijal upravo zbog tog potencijala u oba smjera al NBA liga je takva da ce GMovi i treneri vise cijeniti ofanzivne ekstra klase nego igrace koji igraju dobro u oba smjera. Evo primjer poredjenje Thomasa i Conleya npr. Thomas je ofanzivna ekstra klasa ali je u defanzivi najgori igrac lige po raznim statistikama dok je Coneley kvalitetan igrac u oba smjera (odbrambeno jedan od najkvalitetnijih playeva cak) i tesko da bi ijedan GM uzeo Conleya ispred Thomasa. Slicno umjesto Thomasa mozes uzet Kyriea npr. Uvijek ce treneri cijeniti vise vrhunski ofanzivni talenat jer ti igraci obicno imaju to nesto sto ne mozes ni naucit ni istrenirat dok je odbrana, bar ona podnosljiva prosjecna, vise stvar volje i zalaganja. Zbog toga je meni Jokic iznad Juke, momak ima ono nesto sto malo koji visoki igrac ima. Neki potezi koje on radi su apsolutno irealni. Juka po meni moze biti dosta kvalitetna 3. opcija nekog sampionskog tima (iskreno sumnjam da ima dovoljno kosarkaskog talenta da bude glavna opcija napada kojem das loptu u ruke i ocekujes da nesto napravi) dok Jokic moze u idealnom kontekstu biti prva opcija sampionske ekipe. Sad fazon kod Nikole je sto to je, slicno Dirku npr, specifican igrac koji te do velikog rezultata moze odvesti iskljucivo u ekipi koja moze sakriti njegove fizicke limite. Opet mislim da ce kroz godinu-dvije biti igrac koji ce bez nekih vecih problema ko prva opcija vodit svoje ekipe u PO.

Sto se tice zamjene Plumleeja s Nurkicem, nekako je logicno da je Portland proigrao nakon tog tradea jer im je Juka donio cvrstinu koju Plumlee ne moze ni u snovima. Svakako da je postojao rizik da ce Juka nastaviti s losim igrama iz Denvera ali u teoriji se vidio taj njegov potencijal i kvalitet koji je sigurno veci od Masonovog. Narocito su s njim na parketu profitirali Dame i CJ jer zbog mase i snage moze postavljati puno kvalitetnije blokove i osslobadjati njih dvojicu time od Plumleea. Sad npr da je Jokic umjesto Jusufa u Portlandu, sumnjam da bi Portland proigrao ovako jer Jokic ne bi rijesio te probleme sa cvrstinom u reketu koje su imali plus ne bi bio bas najbolji fit sa bekovima koji vole loptu jer bi time njegovi vrhunski kvaliteti s loptom u rukama bili uguseni, a Stotts sigurno ne bi dao loptu njemu pored Damea i CJa.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 13 apr 2017, 16:21

Porediti ofanzivni i defanzivni potencijal PG-eva sa istim tim karakteristikama jednog klasnicnog centra, pri cemu cijeli svijet zna da su te stvari NEUPOREDIVE jer ce se UVIJEK i VAZDA kod centra prevashodo cijeniti odbrana i rim protection, moze samo kosarkaski analfabet, zapravo, neko ko je vjerovatno i pogledao dosta toga u zivotu, ali ko nema niti znanja niti logike.
A to je slucaj sa doticnom osobom kojoj se ne obracam, jer sam tako obecao, ali ispravljam njegove netacne navode i neznanje. Dakle, te stvari su neuporedive.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 apr 2017, 16:24

iskreno zaboli me koliko će GM NBA lige cjeniti Jusufovu igru ili kako će kotirati na ovim listama, važno je da Jusuf ima izdefinisanu i važnu ulogu u svom timu tj. baš ovakvu kakvu sada ima u portlandu, jer reprezentaciji je baš potrebniji centar koji igra u oba smjera nego jednodimenzionalan, a mnogi zaborave koji je naslov ovog topica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 13 apr 2017, 16:33

nerminh74 je napisao/la:iskreno zaboli me koliko će GM NBA lige cjeniti Jusufovu igru ili kako će kotirati na ovim listama, važno je da Jusuf ima izdefinisanu i važnu ulogu u svom timu tj. baš ovakvu kakvu sada ima u portlandu, jer reprezentaciji je baš potrebniji centar koji igra u oba smjera nego jednodimenzionalan, a mnogi zaborave koji je naslov ovog topica

Ne mogu pojedinci to ispostovati zbog idolopoklonstva prema Jokicu i mrznje prema Juki, koji je Jokica izurinirao i resetovao na fabricke postavke u direktnom duelu, a svoj tim uveo u play-off, dok je Denver ponovo pusiona. :rol:

Pametnom dosta. :lolno:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 apr 2017, 16:34

nerminh74 je napisao/la:iskreno zaboli me koliko će GM NBA lige cjeniti Jusufovu igru ili kako će kotirati na ovim listama, važno je da Jusuf ima izdefinisanu i važnu ulogu u svom timu tj. baš ovakvu kakvu sada ima u portlandu, jer reprezentaciji je baš potrebniji centar koji igra u oba smjera nego jednodimenzionalan, a mnogi zaborave koji je naslov ovog topica
Pau Gasol nije nikad bio neki defanzivac, a u zadnjih par godina je rupa pa opet je za reprezentaciju svemirski brod za sve centre koji su kvalitetni u oba smjera jer je ofanzivna ekstra klasa.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 apr 2017, 16:40

Ali stvarno mi nije jasno zašto bi Juka morao biti bolji od Jokića? Apsolutno me boli briga za Jokića, neka bude najbolji centar svih vremena, nebitan za nas, nas ovdje zanima jedino Nurkić i niko više.

To da Juka neće dostići nivo Jokića je trenutno baš teško reći, ne znam gdje je to trenutno Jokić pa Juka ne može dostići njegov nivo. Kontam za neke koji su 10+ stariji od Nurkića ali ovo ne kontam.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 apr 2017, 17:08

Nadam se dobrim vjestima tokom dana... :bih: :bih: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 apr 2017, 17:12

sajo10 je napisao/la:Nadam se dobrim vjestima tokom dana... :bih: :bih: :bih:
cini mi se da su rekli da ce u petak biti reevaluacija njegovog statusa. Dakle sutra...

A nebi me iznenadilo ni da malo to razvlace i salju neke kripticne informacije s obzirom da je u interesu Portlanda da GS ne zna hoce li ovi igrati s Jukom ili ne. Mislim, GS je to, apsolutni su favoriti i nece se oni sad frkati radi Juke, ali isto tako je realno reci da je Juka za Portland uzasno bitan i da samim time i GS mora to uzeti za ozbiljno.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 13 apr 2017, 17:23

Nije smak svijeta ako ako Jokić ostvari veću karijeru od Nurkića, iskreno **** se . meni je bitno kako će se Nurkić ostvariti kroz reprezentaciju i koliki će tu njegov doprinos biti, hocemo li konačno, neki iskorak napraviti .Šta će uraditi kao lider reprezentacije!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 5 gostiju.